onsdag 21 december 2011

Lenovo IdeaPad U400 Recension: Den senaste MacBook Pro Challenger

Lenovo IdeaPad U400 Recension: Den senaste MacBook Pro Challenger
av Charles P. Jefferies - 2011/12/21

Den 14-tums helt i metall IdeaPad U400 är en imponerande MacBook Pro konkurrent som erbjuder bra prestanda och sex timmars batteritid för 879 $. Fortsätt att läsa för att ta reda på om Lenovo kan leverera en bärbar mördare premie till ett rimligt pris.

Bygg och Design
IdeaPad U400 är ett avsteg från de vanliga Lenovo IdeaPad bärbara datorer i det förflutna, det har en metall exoskelett istället för plast (om än robust) skal som har dominerat denna linje under lång tid. Som några bitar av metall som möjligt användes i konstruktionen, utlåning av U400 ett rent utseende. På mindre än en tum tjock och 4,3 pounds av U400 är lätt att bära med sig.

Den faktiska utformningen av U400s påminner om Apple MacBook, det är lite för lika för min smak. Det är ren men inte sofistikerade. Utbyggnaden kvalitet är utmärkt övergripande, det finns ingen chassi flex. Metallen Locket ger ett bra skydd, trycka in på baksidan inte ger några krusningar på skärmen. Locket kan öppnas med en hand och det är mycket praktiskt. Något jag inte tycker om designen är ganska skarp kant runt skärmen och botten av chassit, en mer avrundad konstruktion är att föredra.

De som planerar att uppgradera U400 bör tänka igen, denna bärbara dator har inga användaren tillgängliga paneler för att byta ut minnet eller hårddisken. Dessutom är batteriet inte tas bort. Om du tittar på den här bärbara datorn som en Apple-konkurrent då är det logiskt: De flesta MacBook ägare inte uppgradera komponenter.

Hamnar och funktioner
Det U400 har ett knappa urval av hamnar, har tre USB-portar (varav en är USB 3,0), HDMI och en slot-load DVD-brännare. Den saknar VGA (kom ihåg detta om du behöver ansluta till projektorer), DisplayPort, och chockerande nog, det finns ingen mediekortläsare, jag kan inte komma ihåg förra gången jag granskat en anteckningsbok (eller ens en netbook) utan en. De av er med digitalkameror - vara beredda att bära runt en USB-adapter för din SD-kort.

Lenovo tar en chansning att de flesta av dess kundbas inte behöver extra portar - det är en ganska riskfylld chansning i den här yttrande. Något annat jag inte säljs på är bristen på statuslampor, det finns ingen hårddisk eller trådlösa indikatorn. Det finns en mycket svag ström på framsidan av chassit, strömbrytaren själva inte lyser. Alla bild beskrivningar visas nedan listas från vänster till höger.


Framst: Inget

Tillbaka: Inget

Vänster: Kylning utblåsventilen, Ethernet, USB 3,0-port

Höger: hörlurar / mikrofon combo jack, 2x USB 2.0-portar, HDMI, slot-load DVD-enhet, nätuttaget

Skärm och högtalare
Den U400 har en anemisk 14-tums skärm. Det är inte annorlunda än de som finns på budget bärbara datorer, bildkvaliteten är lägre än genomsnittet. Färgerna matt och urblekta. Jag blev förvånad över de extremt smala betraktningsvinklar, flytta skärmen bara 5 grader utanför centrum orsakar distorsion. En annan fråga är ljusstyrkan, jag fann mig själv vill ha en lite mer.


Dessutom displayen lider användbarhetsfrågor grund av glansiga ytan, det finns en hel del reflektioner i väl upplysta områden.
Högtalarna är dolda inuti chassit, ljudet är dämpat och tinny utan bas. Detta är ett exempel på form över funktion, helst högtalarna skulle vara bakom galler och projekt ljud i luften. Det U400 har ett hörlursuttag, akta att det också fungerar som mikrofoningången, så om du har ett headset med två kontakter du bara kan använda en av dem.

Tangentbord och pekplatta
Lenovo bytte nyligen de flesta av sina IdeaPad bärbara datorer till ett Chiclet eller ö-liknande tangentbord. Konstruktionen passar MacBook tema. Jag gillar hur tangentbordet är helt integrerad och inte bara en viktig bricka sitter i en utskärning.

Vad tangentbordet har i design saknar i känsla, feedback är ganska linjär. Nyckeln resor (avståndet mellan pressade och vila nyckelpositioner) inte är tillräckligt lång för att möjliggöra en mer sofistikerad känsla. Vad allt detta betyder är att skrivkänsla helt enkelt inte är engagerande. Traditionellt stil tangentbord på tidigare IdeaPads Jag har granskat hade en mycket bättre känsla. Saker jag vill om detta tangentbord inkluderar noll flex och dess tystnaden. Jag önskar tangentbordet hade bakgrundsbelysning.

The Cypress Pekplattan är fint överdimensionerad och har en utmärkt matt yta. Detta är en styrplatta, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Det är inte perfekt, klick tar mer ansträngning mot toppen. För det mesta hade jag inte precisionsproblem om denna typ av installation är fortfarande inte så förutsägbar som en vanlig touchpad med separata knappar. Ibland mina klick skulle vara lite off från där jag tänkt dem.

Vår Lenovo IdeaPad U400 recension enheten har följande specifikationer:

  • 14,0-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2430M dual-core processor (2,4 GHz upp till 3,0 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • AMD Radeon HD6470M grafikkort w / 1 GB dedikerat grafikminne
  • Grafik automatiskt omkopplingsbara till integrerad Intel HD-grafik
  • 6GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, 1x 2GB, 8GB Maximalt - 2x 4GB)
  • 750GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD7500BPVT)
  • Intel Centrino Wireless-N 1030
  • Integrerad Bluetooth
  • Integrerad 720p webbkamera
  • DVD-brännare (MATSHITA DVD-RAM UJ8A7AS)
  • 1-års garanti
  • Integrerad 4-cells batteri (ej utbytbart)
  • Vikt: 4,4 £.
  • Mått: 13,4 x 9,1 x 0,9 inches
  • Pris: $ 879

Dessa är rimliga specifikationer för pengar, i5 processor med dubbla kärnor är mer än gott för dagligt bruk, inklusive lite mer intensivt arbete som Photoshop. Den medföljande 750 GB hårddisk har en hel del utrymme, men kör på en pokey 5400RPM, bromsa prestanda, helst en 7200RPM enhet skulle ingå. AMD Radeon HD6470M grafikkort räcker för tillfällig 3D-spel, men inte på något sätt bör U400 förväxlas för en gaming anteckningsboken.

Prestanda och Benchmarks
Den U400 producerade solida benchmark nummer. Inte bara är det en bra artist jämfört med en MacBook Pro, ger andra premium bärbara datorer en körning för pengarna.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare riktmärke som mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den enda fläkten förblir avstängd för det mesta. Den fläktljud vid låg hastighet (som är där det händer nästan hela tiden) ligger inom sfären av "acceptabel", det kan avfärdas som bakgrundsljud. Vid maximal hastighet den har en liten whine, buller kan plockas ur bakgrundsljud från andra sidan rummet.

Den bärbara datorn själv förblir lyckligtvis sval, ingen del av chassit blir mer än ljummet.

Batterilivslängd
Det inbyggda batteriet som sex timmar och 15 minuter i livet under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är en bra tid för en 14-tums bärbar dator och definitivt en av de U400 höga poäng.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Lenovo är att rikta U400 till potentiella MacBook kunder, den har en liknande utseende metall design får sex timmars batteritid och finns i nästan $ 250 billigare med bättre specifikationer. Ovanpå att det är en av de tunnare och lättare 14-tums bärbara datorer som finns idag.

Noterbara nackdelar med denna bärbara dator inkluderar livlös, låg upplösning, brist på en bakgrundsbelyst tangentbord och media kortläsare och oförmåga för användare att uppgradera komponenter. Avsaknaden av en mediekortläsare är oförlåtligt.

Den U400 erbjuder förvisso några bra utseende och prestanda för pengarna, men bortsett från designen det ger lite över budget bärbara datorer priser på flera hundra mindre.

Fördelar:

  • Bra byggkvalitet
  • Bra batteritid
  • Fast prestanda

Nackdelar:

  • Inget tangentbord bakgrundsbelysning
  • Anemisk skärm
  • Ingen media kortläsare
  • Inte användare uppgraderas


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar