onsdag 21 december 2011

Lenovo IdeaPad U400 Recension: Den senaste MacBook Pro Challenger

Lenovo IdeaPad U400 Recension: Den senaste MacBook Pro Challenger
Charles P. Jefferies - 12/21/2011

Den 14-tums all-metal IdeaPad U400 är en imponerande MacBook Pro konkurrent som erbjuder bra prestanda och sex timmars batteritid för $ 879. Fortsätt att läsa för att ta reda på om Lenovo kan leverera en mördare premie bärbar dator till ett rimligt pris.

Bygg och Design
IdeaPad U400 är ett avsteg från de vanliga Lenovo IdeaPad bärbara datorer i det förflutna, den har en metall exoskelett i stället för plast (om än robust) skal som har dominerat denna linje under lång tid. Som några bitar av metall som möjligt användes i konstruktionen, utlåning av U400 ett rent utseende. På mindre än en tum tjock och 4.3 pounds är det U400 lätt att bära med sig.

Själva utformningen av U400s påminner om Apples MacBook, det är lite för lika för min smak. Det är ren men inte sofistikerad. Den byggkvalitet är utmärkt övergripande, det finns ingen chassi flex. Locket Metallen ger bra skydd, trycka in på baksidan ger inte några ringar på skärmen. Locket kan öppnas med en hand och som är mycket praktiskt. Något jag inte tycker om designen är den ganska skarpa kanten runt skärmen och botten av chassit, en mer rundad-off konstruktion är att föredra.

De som planerar att uppgradera U400 borde tänka om, den här bärbara datorn har inga användartillgängliga paneler för att byta ut minnet eller hårddisken. Dessutom batteriet inte är flyttbara. Om du tittar på den här anteckningsboken som en Apple-konkurrent då är det logiskt: De flesta MacBook ägare inte uppgradera komponenter.

Hamnar och funktioner
Den U400 har ett skralt utbud av portar, den har tre USB-portar (varav en är USB 3.0), HDMI och en slot-load DVD-brännare. Den saknar VGA (kom ihåg detta om du behöver för att ansluta till projektorer), Displayport, och chockerande nog, det finns ingen media kortläsare, jag kan inte komma ihåg förra gången jag recenserade en bärbar dator (eller till och med en netbook) utan en. De av er med digitalkameror - vara beredda att bära runt en USB-adapter för ditt SD-kort.

Lenovo tar en chansning att de flesta av dess kundbas inte behöver extra portar - det är ett ganska riskabelt vågspel i den här åsikt. Något annat jag inte säljs på är bristen på statuslampor, det finns ingen hårddisk eller trådlösa indikatorlampor. Det finns en mycket svag strömlampan på framsidan av chassit, knappen makten i sig är inte upplyst. Alla bildbeskrivningar som visas nedan är listade från vänster till höger.


Front: Inget

Tillbaka: Inget

Vänster: Kylning luftuttaget, Ethernet, USB 3.0-port

Höger: hörlurar / mikrofon combo jack, 2x USB 2.0-portar, HDMI, fackmatad DVD-enhet, AC vägguttag

Skärm och högtalare
Den U400 har en anemisk 14-tums skärm. Det är inte annorlunda än de som finns på budget bärbara datorer, bildkvaliteten är lägre än genomsnittet. Färger se matt och urblekta. Jag blev förvånad över den extremt snäva betraktningsvinklar, flytta displayen bara 5 grader off-center orsakar distorsion. En annan fråga är ljusstyrkan, jag fann mig själv vilja ha lite mer.


Dessutom displayen lider av användbarhetsfrågor på grund av den glansiga ytan, det finns en hel del reflektioner i väl upplysta områden.
Högtalarna är dolda inuti chassit, ljudet är dovt och burkigt utan bas. Det här är ett exempel på form över funktion, helst högtalarna skulle vara bakom galler och förmedlar ljudet i luften. Den U400 har ett hörlursuttag, se upp så att det också fungerar som mikrofonjacket, så om du har ett headset med två kontakter kan du bara använda en av dem.

Tangentbord och pekplatta
Lenovo nyligen bytte de flesta av sina IdeaPad bärbara datorer till en Chiclet eller ö-stil tangentbord. Designen passar MacBook temat. Jag gillar hur tangentbordet är helt integrerad och inte bara en viktig bricka sitter i ett utklipp.

Vad tangentbordet har i design den saknar i känslan, återkopplingen är ganska linjär. Nyckel resor (avståndet mellan pressade och vila nyckelpositioner) är inte tillräckligt lång för att möjliggöra en mer sofistikerad känsla. Vad allt detta betyder är att skrivkänsla är helt enkelt inte engagerande. Traditionellt-stil tangentbord på senaste IdeaPads jag recenserade hade en mycket bättre känsla. Saker jag gillar med det här tangentbordet inkluderar noll flex och sin tystnad. Jag önskar tangentbordet hade bakgrundsbelysning.

The Cypress Pekplattan är fint överdimensionerad och har en utmärkt matt yta. Detta är en styrplatta, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Det är inte perfekt, klick tar mer ansträngning mot toppen. För det mesta har jag inte precisionsproblem även om denna typ av inställning är fortfarande inte så förutsägbar som en vanlig touchpad med separata knappar. Ibland mina klick skulle vara lite off från där jag tänkt dem.

Vår Lenovo IdeaPad U400 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 14,0-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2430M processor med dubbla kärnor (2,4 GHz, upp till 3,0 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • AMD Radeon HD6470M grafikkort w / 1 GB dedikerat videominne
  • Grafik omkopplingsbar automatiskt integrerade Intel HD-grafik
  • 6GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, 1x 2GB, 8GB max stöds - 2x 4GB)
  • 750GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD7500BPVT)
  • Intel Centrino Wireless-N 1030
  • Integrerad Bluetooth
  • Integrerad 720p webkamera
  • DVD-brännare (MATSHITA DVD-RAM UJ8A7AS)
  • 1 års garanti
  • Integrerad 4-cellsbatteri (ej utbytbar)
  • Vikt: 4,4 £.
  • Mått: 13.4 x 9.1 x 0.9 inches
  • Pris: $ 879

Dessa är rimliga specifikationer för pengarna, den i5 processor med dubbla kärnor är mer än gott för dagligt bruk, inklusive lite mer intensivt arbete som Photoshop. Den inkluderade 750 GB hårddisk har en hel del utrymme men kör på en pokey 5400RPM, bromsa systemets prestanda, helst en 7200RPM enhet skulle ingå. AMD Radeon HD6470M grafikkort räcker för tillfällig 3D-spel, men inte på något sätt bör U400 förväxlas för en gaming anteckningsboken.

Prestanda och Benchmarks
Den U400 producerade fasta benchmark siffror. Inte bara är det en bra artist jämfört med en MacBook Pro, ger det andra premium bärbara datorer en körning för pengarna.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den enda fläkt förblir avstängd för det mesta. Den fläktljud vid låg hastighet (vilket är där det händer nästan hela tiden) är inom sfären av "acceptabel", det kan avfärdas som bakgrundsljud. Vid maximal hastighet den har en svag whine, bullret kan plockas ut ur bakgrundsljud från andra sidan rummet.

Den bärbara datorn i sig tack och lov fortfarande svalt, ingen del av chassit blir mer än ljummet.

Batteritid
Det interna batteriet förutsatt sex timmar och 15 minuter av livet under våra standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är en bra tid för en 14-tums bärbar dator och definitivt en av de U400 höjdpunkter.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Lenovo siktar på U400 vid potentiella MacBook kunder, den har ett liknande utseende design i metall, får sex timmars batteritid och finns i nästan $ 250 billigare med bättre specifikationer. Ovanpå att det är en av de tunnare och lättare 14-tums bärbara datorer som finns idag.

Noter nackdelar med denna bärbara dator inkluderar den livlösa, skärm med låg upplösning, avsaknaden av ett bakgrundsbelyst tangentbord och media kortläsare och oförmåga för användare att uppgradera komponenter. Avsaknaden av en mediekortläsare är oförlåtligt.

Den U400 har säkert några bra utseende och prestanda för pengarna, men bortsett från designen det ger lite över budget bärbara datorer kostar flera hundra mindre.

Fördelar:

  • Bra byggkvalitet
  • Bra batteritid
  • Solid prestanda

Nackdelar:

  • Inget tangentbord bakgrundsbelysning
  • Anemic display
  • Ingen mediekortläsare
  • Inte användare uppgraderingsbar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar