torsdag 3 mars 2011

HP Pavilion dm3t recension

HP Pavilion dm3t recension
av Jerry Jackson - 2011/03/03

HP Pavilion dm3t har funnits på marknaden ett tag nu, men det har snabbt blivit HPs mest populära 13-tums bärbar dator tävlar mot dyrare bärbara datorer som den 13-tums Apple MacBook. Är denna laptop med en Core i3-processor och Intel integrerad grafik ett bra köp?

Vår HP Pavilion dm3 (dm3t) har följande specifikationer:

  • Intel Core i3-380UM processor (1,33 GHz, 3 MB L3-cache) + Intel HD-grafik
  • 13,3-tums HD HP BrightView (glättat) LED-display (1366 x 768)
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • 3GB DDR3-minne
  • 320GB, 7200 rpm hårddisk
  • Gigabit Ethernet och 802.11b/g/n trådlöst
  • Bluetooth 3,0 (Ralink Motorola BC8)
  • 6-cells Li-ion batteri (62 Wh) och 65W strömadapter
  • Mått: 12,83 (L) x 9,15 (B) x 0,88 till 1,26 (H) inches
  • Vikt: 4,1 pounds
  • MSRP konfigureras som: $ 624,99

Bygg och Design
HP uppdaterade Pavilion dm3-serien i slutet av förra året med en ny lågspänning Intel Core i3-processor och en ny design med ett nytt kylsystem för att göra den bärbara datorn mer "varv vänlig." Inte bara är detta 13-tums bärbar dator coolerf vid beröring, men det ser svalare än den tidigare generationen av dm3. På kort tid här anteckningsboken blev trendsättare för HP: s konsumenter bärbara som HP Pavilion dm1z och HP Mini raden av netbooks har utformats med en liknande utseende.

Bygga kvalitet är i nivå med vad vi har sett från resten av HP Pavilion bärbara datorer och HP mini netbooks. De plaster som används i chassit är slitstarka och tillräckligt tjock för att förhindra flex eller sprickbildning under tryck. Plasten skärmlocket gör ett bra jobb att skydda skärmen men i mitten av locket böjer inåt i fast tryck. Locket har också en gummiliknande matt svart lack som är bra för att undvika de fingeravtryck som dyker upp på blanka bärbara datorer. Skärmen gångjärn erbjuder tillräckligt spänning för att hålla skärmen på plats men löst nog så att du kan öppna den bärbara datorn med en hand.

HP beslutat att ge den nya dm3 ett rent utseende med en två skruvlösa rensluckor finns på undersidan av den bärbara datorn. Helt enkelt ta bort batteriet och skjut en release switch för att uppgradera RAM eller byta ut hårddisken. Detta är faktiskt en bra idé, inte bara för att göra uppgraderingar enklare men det har den extra säkerhetsåtgärd att tvinga dig att ta bort strömförsörjningen innan du kan bråka med de inre komponenterna (något du bör göra ändå).


Hamnar och funktioner
Portval på HP Pavilion dm3t är ganska standard utan några överraskningar. HP ger dig två vanliga USB 2,0-portar, en combo eSATA / USB 2,0-port, HDMI-utgång, VGA, Gigabit LAN (dold bakom en gummi dörr) och två ljudingångar för hörlurar och mikrofon. Den har även en SDHC-kortplats för lastning bilder från kameran när du reser eller utöka din tillgängliga lagringsutrymmet. Återigen är den enda hamnen som saknas här en USB 3,0-port eller en ExpressCard-kortplats. Här är en snabb rundtur runt den nya Pavilion dm3:


Framifrån: Altec Lansing märkta högtalare


Sedd bakifrån: Batteri och skärm gångjärn


Vänster sida: Plats för säkerhetslås, värme vent, VGA, HDMI, eSATA / USB 2,0-port och ljus aktivitet


Höger sida: mediekortläsaren ljudingångar, två USB 2.0-portar, Ethernet-port (bakom gummiluckan) och växelström


Skärm och högtalare
Den 13,3-tums LED-bakgrundsbelyst skärm på HP Pavilion dm3t är som de flesta andra blanka skärmar du hittar på 13-tums bärbara datorer. Den 1366 x 768 upplösning är bra för att surfa på webben, redigera foton, eller ens titta på 720p HD-filmer. Färg och kontrast är genomsnittliga tack vare den glansiga ytan och LED-bakgrundsbelysning. Vi spelade in en verklig kontrast på 214:1 i vårt labb och en maximal ljusstyrka på 180 nits, ljusstark nog för inomhusbruk i nästan alla artificiellt ljus och ljusa nog för utomhusbruk (så länge den ofiltrerade solen inte lysande direkt på skärmen och skapa reflektioner). Om du lutar skärmen framåt eller bakåt, färgerna börjar titta svag eller mycket urblekta. Horisontella vinklar var bättre, vistas synlig tills cirka 60 grader.

De inbyggda högtalarna är placerade på framkanten av den bärbara datorn och tryck ljud framåt mot användaren. Dessa högtalare bär Altec Lansing varumärke med Dolby ljudbearbetning. Totalt ljudkvaliteten är bra för ett par små stereohögtalare. Jag tyckte det var intressant att HP beslutat att sätta en falsk högtalargallret på batteriet i dm3. Vid första anblicken du tror denna bärbara dator har stora högtalare och sedan upptäcka att det bara har ett par dime-stora högtalare under handlovsstödet.

Talarna hade mycket lite låg frekvensrespons att tala om och en rimlig mängd mellanregister. Detta är bra för att lyssna på Windows varningsljud eller tittar på en YouTube-klipp, men är inte den bästa lösningen för att dela musik eller en film i ett litet rum. Talaren orientering orsakar också problem om du har den bärbara datorn om på en säng eller pressas mot tjocka kläder i ditt knä. Jag kunde lätt hindra högtalarna på min säng Hjälparen gör ljudet dovt. Kort sagt, skulle musik och filmälskare vara bättre att använda ett trevligt par hörlurar eller ansluta den bärbara datorn till en stereo via HDMI-utgång.

Tangentbord och pekplatta
Den nästan fullstort tangentbord på Pavilion dm3 är en upphöjd chiclet-stil (även kallad ö-stil) tangentbord med relativt stora knappar och gott om plats mellan varje tangent för att förebygga stavfel. Tangentbordet är bekvämt för att skriva med den perfekta mängden viktig feedback och tyst, vadderade klick. Tangentbordet stödstruktur är helt enkelt fantastiskt med absolut ingen flex eller "studs" under hård skriva press. Tangenterna själva har ett silver halvblank finish på toppen som ger god fingertoppskänsla grepp men kan visa mer uppenbara tecken på slitage med tiden.

Vår granskning enhet kom utrustade med standard tangentbord, men HP erbjuder en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ för endast $ 25 extra som är fantastisk för att skriva i ett mörkt rum eller när du reser på ett plan när du inte vill störa personen bredvid du genom att vrida på en överljus.


Pekplattan på den nya dm3t är en "knapplösa" Synaptics modell med tillräcklig känslighet, minimalt eftersläpning och integrerade pekplattknappar placerade under det nedre vänstra och högra hörnen pekplattan yta. Denna typ av pekplatta är trevligt för ultraportabla bärbara datorer eftersom det gör pekplattan känns större. Tyvärr har pekplattan på vår översiktliga granskning enhet inte riktigt sitter jämnt på höger sida, så jag höll fånga kanten av mitt finger på höger sida av pekplattan om min fingertopp rörde förbi kanten.

Återigen sprang vi in ​​samma problem som vi har sett på de flesta pekplattor med integrerade knappar. Specifikt, om du är den typen av person som vilar en av fingrarna eller tummen på en knapp medan du flyttar markören med andra, är det möjligt att pekplattan ska tolka två fingrar på pekplattan ytan som två fingrar gest eller snabbt flytta markören mellan de två fingrarna när du lyfter ett finger från styrplattan yta.

Prestanda och Benchmarks
HP Pavilion dm3t kommer nu med ditt val av två Intel-processorer: den 1.2GHz Intel Pentium U5400 processor med 3 MB L3-cache eller mer kraftfulla 1,33 GHz Intel Core i3-380UM med 3MB L3-cache. Båda processorerna bör ge gott om prestanda för de flesta genomsnittliga konsumenter. Vår granskning enhet kom utrustade med Core i3-processor och visade sig vara ganska lysande i våra prestandatester.

Den enda potentiella svag punkt i dm3 prestanda rekord är användningen av Intel HD-grafik. Den integrerade grafiken ger tillräckligt med muskler för att hantera HD-video streaming och grundläggande videoredigering, men det är inte tillräckligt stark för att påskynda prestanda i grafikintensiva entense applikationer som Photoshop och det verkligen inte kan hantera den senaste generationen av actionspel. Om du innehåll spelar Solitaire Peggle kommer du inte bli besviken av spel förmåga dm3t ... bara förvänta dig inte att spela Mass Effect 3 på detta.

Ändå är det något oroande att billigare HP Pavilion dm1z är faktiskt en mer kompetent gaming anteckningsboken.

Den 320 GB, 7200 rpm hårddisk är tillräckligt snabb för att snabbt ladda mest grundläggande program som Microsoft Office eller öppna mappar fil utan betydande fördröjning. Om detta inte är tillräckligt snabb kan du alltid beställa extra 160GB Solid State Drive från HP eller ta bort beståndet hårt köra själv och installera din egen SSD eller en hybrid hårddisk som Seagate Momentus XT.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Under stress låg spänning Intel Core i3-380UM processor inte skapa några oroande hot spots på utsidan av den bärbara datorn. Utanför fall temperatur av HP Pavilion dm3t stannade mestadels "varv vänliga" efter 30 minuter med både CPU och GPU stressad. Den nedre delen av den bärbara datorn tillsatts vid 96 grader Fahrenheit i vårt testlabb med en abient temperaturen runt 72 grader. Systemfläkten blir högre när CPU och grafik håller stressad, men det är mycket tystare än den genomsnittliga fläktljud som kommer från högpresterande ultrabärbara såsom Alienware M11x.

Batterilivslängd
Vid tidpunkten för denna skrift HP: s webbplats hävdar att HP Pavilion dm3t levererar "upp till 7,5 timmars batteritid" från den medföljande 6-cells batteri. Jag har inte de specifika testmetoderna som används för att komma fram till den siffran, men jag misstänker att detta belopp kommer från att använda MobileMark riktmärke med den bärbara datorn körs på ett väsentligen viloläge med skärmen inställd på minimal ljusstyrka. Vi antar mest bärbara datorer kommer att ställa sina skärmar lite ljusare för genomsnittlig daglig användning och kommer att aktivt surfa på Internet för det mesta de använder sin bärbara dator.

I våra tester med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv medan uppfriskande en webbplats på vanliga 60-sekunders intervall och Windows 7 inställda till den balanserade profilen fortsatte HP Pavilion dm3 kör för 6 timmar och 13 minuter. Som sätter dm3t ganska mycket hals-och-hals med MacBook Air i termer av batteritid. Du "kan" ha möjlighet att förlänga dm3 s körtid förbi 7-timmars märket om du sänker skärmens ljusstyrka och inte aktivt laddar sidor var 60 sekunder, men detta är fortfarande ungefär en halv timme mindre batteritid än Pavilion dm1z .

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Totalt HP Pavilion dm3t erbjuder en imponerande värde för den som söker en 13-tums resor laptop. Våra tester visar tillval Intel Core i3-processor ger gott om prestanda och Pavilion dm3t batteritid är i princip samma som en mycket dyrare MacBook Air.

De enda potentiella problem som utmärkte sig under vår rapportperioden var de svaga och dåligt placerade högtalare, mindre-än-imponerande styrplattan och grafik som helt enkelt inte lika bra som vad du kan hitta på flera billigare bärbara datorer. Om du kan leva med dessa irritationsmoment då HP Pavilion dm3t är en prisvärd lösning med tillräckligt prestanda för att få jobbet gjort.

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Bekvämt tangentbord
  • Anständiga batteritid

Nackdelar:

  • Dålig högtalarplacering
  • Dålig pekplatta kvalitet
  • Föga imponerande grafik


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar