måndag 7 mars 2011

Lenovo ThinkPad X220 recension

Lenovo ThinkPad X220 recension
av Jerry Jackson - 2011/03/07

Lenovos senaste 12-tums bärbara företagsdatorer, ThinkPad X220 erbjuder de senaste Intel Sandy Bridge-processorer, en högkvalitativ IPS-skärm och batteritid som är så otroligt du måste se det för att tro det. Fortsätt att läsa för att få veta mer om vad som är säker på att vara en mycket populär verksamhet laptop.

Vår granskning enhet av Lenovo ThinkPad X220 har följande specifikationer:

  • Intel Core i5-2520M dual-core processor (2.5GHz, 3MB cache, 3.2GHz Turbo frekvens)
  • Windows 7 Professional (64-bitars)
  • 12,5-tums Premium HD (1366 x 768) LED bakgrundsbelyst display (IPS)
  • Intel Integrated HD-grafik
  • 4GB DDR3 (1333MHz)
  • 320GB Hitachi Travelstar hårddisk (Z7K320)
  • Intel Centrino Advanced-N 6205 (Taylor Peak) 2x2 AGN trådlöst kort
  • Intel 82579LM Gigabit Ethernet
  • 720p HD-webbkamera
  • Fingeravtrycksläsare
  • 6-cells batteri (63Wh) och valfria skiva batteri (65Wh)
  • Mått: 12 (L) x 8,2 (B) x 0,5-1,5 (H) inches med 6-cells batteri
  • Vikt:
    • 3.5 pounds med 6-cells batteri
    • 4.875 pounds med 6-cells batteri och extern batteri skiva
  • Pris som konfigurerad: $ 1,299.00 (från $ 979,00)

Bygg och Design
Lenovo meddelade nyligen sin senaste ThinkPad raden av bärbara företagsdatorer, men de hade en mer överraskning i beredskap: ThinkPad X220. Om du aldrig har hört talas om "ThinkPad" varumärket så jag är glad att du äntligen lämnat grottan du har bott i sedan mitten av 1990-talet. ThinkPad har länge ansetts vara några av de bästa affärer bärbara datorer tack vare en pålitlig kombination av banbrytande prestanda, fast byggkvalitet, utmärkt tangentbord, spårpunkter precision (som röd prick i mitten av tangentbordet) och fantastiska garantisupport. Den tidigare generationen av 12-tums ThinkPad, det ThinkPad X201 , var allmänt anses vara det bästa 12-tums Business Notebook på marknaden.

Kan X220 göra ännu bättre?

Vid första anblicken, har utsidan av ThinkPad X220 endast några mindre förändringar från X201. Placeringen av flera hamnar har blandas runt, men du har fortfarande samma beprövade hård design i kombination med hållbar magnesiumlegering och plast konstruktion täckt matt svart gummerad färg. Lenovo fortsätter att ge i huvudsak en fullstort tangentbord på en 12-tums ultraportabel bärbar dator, men det större tangentbord kommer på bekostnad av utrymme för handlovsstödet. Även att skriva är mycket bekväm på X220, har handlederna inte rikligt utrymme med fingrarna i den traditionella skriva positionen.

Oavsett den kompakta designen fortsätter X220 Lenovos utveckling av "affärer robusta" bärbara datorer. Denna ThinkPad är Milspec testad (stötar, termisk chock, höjd, damm, vibrationer, fukt, värme och kyla) för bevisad hållbarhet. Översättning: mobila proffs behöver inte behandla denna laptop med silkesvantar. Kasta X220 i bilen eller låt sylt flygvärdinna den till en overhead fack. Den X220 tar stryk och fortsätta arbeta.

Majoriteten av Lenovos företagskunder beställa sina bärbara datorer förkonfigurerad precis som de vill ha dem. Men gör Lenovo fortfarande relativt lätt för de kunder som vill uppgradera X220 på egen hand. Hårddisken är lätt ersättas genom att ta bort den enda skruven på sidan panelen. När det gäller RAM är berörda, finns det två platser som finns under den huvudsakliga tillgång plattan på undersidan av den bärbara datorn. Vår granskning enhet kom med en enda 4GB installerade minnesmodulen, så det skulle vara ganska lätt att uppgradera till den maximala 8GB minneskapaciteten genom att installera en andra 4GB pinne av RAM-minne.


Hamnar och funktioner
ThinkPad X220 har vad som bara kan beskrivas som den mest robusta porten layout vi sett på någon aktuell gneration 12-tums bärbar dator. Du får två vanliga USB 2,0-portar och ditt val av antingen en "alltid på" USB 2,0-port (för laddning USB-enheter när datorn är avstängd) eller en USB 3,0-port för snabba dataöverföringar. Den X220 levereras också med en VGA-port, Display Port-anslutning, Gigabit Ethernet och en SDHC-kortläsare. Åh, och ingenjörerna på Lenovo lyckades också klämma in en full storlek 54mm ExpressCard-plats för tillbehör och hamn expansion. Om detta inte är tillräckligt med portar, det finns en dockningsstation anslutning på undersidan av den bärbara datorn så att du kan stänga av denna 12-tums laptop till en stationär dator.


Framst: Högtalare grillar


Bak: nätuttaget och batteri


Vänster: USB 2,0-port, VGA, Display Port, USB 2,0-port, ExpressCard-kortplats och Wi-Fi på / av-knapp


Höger: SD / SDHC-kortplats, tillval "alltid på" USB 2,0-port eller USB 3,0-port, Ethernet, headset och säkerhetslås


Skärm och högtalare
Det 12,5-tums skärm på vår översiktliga granskning enhet ThinkPad X220 är en valfri IPS-panel med LED-bakgrundsbelysning. Skärmen har samma 1366 x 768 upplösning som standard displayen, men IPS panelen ger större ljusstyrka, mer kontrast och bredare betraktningsvinklar. Vårt labb testresultat visar den här skärmen har en 743:1 kontrastförhållande och en topp ljusstyrka 263 nit. Horisontella och vertikala betraktningsvinklarna är helt enkelt fantastiskt, vi knappt märkt någon färg distorsion även ut för extrema betraktningsvinklar.

Högtalare kvalitet är genomsnittet som maxvolymen är tillräckligt högt för att fylla ett stort mötesrum med klart ljud. Ljudet resultat är bra nog för en grundläggande videokonferens eller webcast, men det finns en liten distorsion vid maximal volyminställning och basljud är nästan obefintlig. Som med de flesta moderna ultraportabla bärbara datorer, är högtalarna sitter på undersidan framkant X220. Detta innebär ljud riktas nedåt och bort från dig i stället upp mot öronen. Om du använder X220 som en "laptop", så ljudet är ofta dämpas mot dina kläder eller benen.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på den nya ThinkPad X220 har några subtila ändringar från den föregående generationen av X200/X201 serien tangentbord. Den X220 levererar allt vi har kommit att förvänta från skrivkänsla på en ThinkPad. Den viktigaste nyckeln storlekar är fortfarande 100% av normal och Lenovo har inte bytt till chiclet-stil tangentbord på X220 ännu. Det skriver yta har bra stöd med knappt någon flex under hård press. Den taktila känslan från varje tangent är bra med mjuka klick avger mycket lite buller när den är helt intryckt. Du kan skriva i timmar åt gången utan mycket besvär.

Den klassiska röda TrackPoint och knapplösa pekplatta är Synaptics modeller som ger en utmärkt känslighet och lyhördhet som du flyttar markören i olika tillämpningar. Den nya knapplösa pekplattan ger en 45 procent större yta än pekplattan på tidigare generationen av X-serien bärbara datorer.

Om du har läst andra recensioner här på NotebookReview.com, då vet du de flesta pekplattor med integrerade knappar har problem. Specifikt, om du vilar en av fingrarna eller tummen på en knapp på styrplattan samtidigt som du flyttar markören med ett annat finger, är det möjligt att pekplattan ska tolka två fingrar på pekplattan ytan som två fingrar gest eller snabbt flytta markören mellan de två fingrarna när du lyfter ett finger från pekplattan.

Detta är fortfarande ett problem med styrplattan på X220, men dykaren att Lenovo använder resulterar i färre "hoppande markören" problem än vad vi har sett på många andra knapplösa pekplattor.


Prestanda och Benchmarks
En del av löpsedlarna med lanseringen av ThinkPad X220 är användningen av de senaste Intel "Sandy Bridge"-processorer. Vår granskning enhet kom utrustade med Intel Core i5-2520M processor med dubbla kärnor. Denna CPU har en standard klockfrekvens 2.5GHz och snabbt steg upp till en 3.2GHz turbo frekvens när den bärbara datorn utför en svår uppgift eller kör ett komplext program.

De nya integrerade grafiken i Intel Sandy Bridge-plattform är en märkbar steg upp från den föregående generationen av Intel integrerad grafik. Den X220 levererade några imponerande benchmark nummer i 3DMark06, men verkliga spel tester var en kombination av hit och missa eftersom många spel fortfarande inte kommer att köras på Intel-grafik.

Naturligtvis bryr de flesta företag inte om ThinkPad X220 förmåga att spela Crysis. I själva verket är det enda som de flesta potentiella köpare av X220 kommer sannolikt att bry sig om huruvida den bärbara datorn kan hantera HD-video uppspelning, videoredigering och krävande Photoshop arbete. Kan X220 göra dessa saker? Med ett ord, ja.

Den 320 Hitachi Travelstar Z7K320 hårddisk i vår granskning prov är extremt snabb och är snabb nog för genomsnittliga uppgifter. Lenovo erbjuder dessutom ett antal valfria Solid State Drive (SSD) varierar i kapacitet 4GB till 160GB.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Bullernivåer var nästan en icke-fråga under normal daglig användning med X220. Den förvalda fläkthastigheten viska tyst - så mycket så att du måste lägga den bärbara datorn mot örat för att höra fläkten alls. Fläkten blir högre när systemet är under hård belastning (benchmarking, spel eller HD-video redigering / kodning), men även då fläktljud är inte troligt att bry en medarbetare eller passageraren sitter bredvid dig på din nästa flygning. Vi blev imponerade av de relativt låga yttertemperaturer tanke på imponerande prestanda i vårt test konfiguration. Alla temperaturer som visas nedan anges i grader Fahrenheit:

Batterilivslängd
ThinkPad X220 med Intel Core i5-2520M-processor levererade 8 timmar och 47 minuter batteritid med 6-cells batteri. Vår standard batterilivslängd testet ställer skärmen till 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och kontinuerligt uppdatera en webbplats på en 60-sekunders intervall, och Windows 7 inställd på "balanserad" power-profil. Detta är nästan en halv timme mer batteritid än en Intel Atom netbook som HP Mini 1103. Det är mycket imponerande för ett företag bärbar dator med denna nivå av prestanda.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Lenovo var också vänlig nog att skicka oss en översyn urval av tillval skiva batteri. Segmentet Batteriet kostar en extra $ 179 och gör den bärbara datorn ser ut och känns betydligt tjockare, vilket gör X220 fullt 1,75 inches tall (exklusive gummifötterna). På den ljusare sidan, visade våra tester segmentet lägger ungefär 10 timmars batteritid på X220. Under vår standard batteriet laddas ur test X220 med 6-cells batteri och skiva hålls igång i 18 timmar och 34 minuter. Jag tvivlar lite detta kunde ha utökats förbi 20 timmar om Wi-Fi var av och skärmens ljusstyrka avslogs.

Endast mindre irritation jag hittade med skiva batteri är att det saknar en "passera" för Lenovo dockningsstationen. Med andra ord kan du docka antingen X220 med skiva batteri eller så kan du docka X220 med dockningsstationen, men du kan inte göra båda samtidigt.

Slutsats
Lenovo ThinkPad X220 är utan tvekan den bästa 12-tums Business Notebook närvarande finns på marknaden ... och vi kommer inte att argumentera. Alla företag bärbar dator som kan leverera top-of-the-line perfromance och mer än åtta och en halv timmars batteritid med en standard 6-cells batteri är häpnadsväckande. Det faktum att X220 kan hålla igång i mer än 18 och en halv timme med tillvalet batteriplatta är inget annat än häpnadsväckande.

Med tanke på att det utropspris på denna bärbara dator är mindre än $ 1000 vi har svårt att inte rekommendera ThinkPad X220 för företag som söker en kraftfull och hållbar bärbar dator för en rörlig arbetskraft.

Fördelar:

  • Exceptionella prestanda
  • Fantastisk batteritid
  • Utmärkt hållbarhet

Nackdelar:

  • Knapplösa pekplatta kan bry vissa användare
  • Ingen dockningsstation passera den valfria skiva batteri


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar