måndag 7 mars 2011

Lenovo ThinkPad X220 recension

Lenovo ThinkPad X220 recension
Jerry Jackson - 3/7/2011

Lenovos nya 12-tums Business Notebook, ThinkPad X220, erbjuder de senaste Intel Sandy Bridge-processorer, en högkvalitativ IPS-skärm och batteritid som är så otroligt du måste se det för att tro det. Fortsätt att läsa för att få veta mer om vad som är garanterat att bli en mycket populär verksamhet laptop.

Vår granskning enhet av Lenovo ThinkPad X220 har följande specifikationer:

  • Intel Core i5-2520M processor med dubbla kärnor (2,5 GHz, 3MB cache, 3.2GHz Turbo frekvens)
  • Windows 7 Professional (64-bitars)
  • 12,5-tums Premium HD (1366 x 768) LED-bakgrundsbelyst display (IPS)
  • Intel Integrated HD-grafik
  • 4GB DDR3 (1333MHz)
  • 320GB Hitachi Travelstar hårddisk (Z7K320)
  • Intel Centrino Advanced-N 6205 (Taylor Peak) 2x2 AGN trådlöst kort
  • Intel 82579LM Gigabit Ethernet
  • 720p HD-webbkamera
  • Fingeravtrycksläsare
  • 6-cellsbatteri (63Wh) och valfri slice batteri (65Wh)
  • Mått: 12 (L) x 8.2 (W) x 0,5-1,5 (H) inches med 6-cellsbatteri
  • Vikt:
    • 3.5 pounds med 6-cellsbatteri
    • 4.875 pounds med 6-cells batteri och extern batteriplatta
  • Pris som konfigurerad: $ 1,299.00 (börjar på $ 979,00)

Bygg och Design
Lenovo meddelade nyligen sin senaste ThinkPad linje av bärbara företagsdatorer, men de hade ännu en överraskning i beredskap: ThinkPad X220. Om du aldrig har hört talas om "ThinkPad" varumärket så jag är glad att du äntligen lämnat grottan du har levt i sedan mitten av 1990-talet. ThinkPad har länge betraktats som en del av de bästa affärs bärbara datorer tack vare en pålitlig kombination av banbrytande prestanda, solid byggkvalitet, utmärkt tangentbord, precisionsspårpunkter (som röd prick i mitten av tangentbordet) och fantastiska garantisupport. Den förra generationen av 12-tums ThinkPad, i ThinkPad X201 , var allmänt betraktas som den bästa 12-tums Business Notebook på marknaden.

Kan X220 göra ännu bättre?

Vid första anblicken, har utsidan av ThinkPad X220 endast några mindre förändringar från X201. Placeringen av flera hamnar har blandas runt, men du har fortfarande samma beprövade boxy design i kombination med slitstarka magnesiumlegering och plast konstruktion täckt i matt svart gummerad färg. Lenovo fortsätter att ge i huvudsak ett fullstort tangentbord på en 12-tums ultraportabel bärbar dator, men det större tangentbord kommer på bekostnad av utrymmet för handlovsstödet. Trots att skriva är väldigt bekväm på X220, inte handlederna inte ha rikligt utrymme med fingrarna i den traditionella skrivposition.

Oberoende av den kompakta designen, fortsätter X220 Lenovos trenden av "business robust" bärbara datorer. Denna ThinkPad är Milspec testade (fysisk chock, termisk chock, höjd, damm, vibrationer, fukt, värme och kyla) för bevisad hållbarhet. Översättning: mobila yrkesmän behöver inte behandla denna laptop med silkesvantar. Kasta X220 i bilen eller låta flygvärdinna sylt det i en overhead fack. Den X220 kommer att ta stryk och fortsätta arbeta.

Majoriteten av Lenovos företagskunder beställer sina anteckningsblock förkonfigurerade precis som de vill ha dem. Men gör Lenovo fortfarande det ganska lätt för de kunder som vill uppgradera X220 på egen hand. Hårddisken är lätt att byta genom att ta bort den enda skruv på sidoplåten. När det gäller RAM är berörda, det finns två kortplatser som finns under huvudbrickan på undersidan av den bärbara datorn. Vår granskning enhet kom med en 4 GB minnesmodul installerad, så det skulle vara ganska lätt att uppgradera till max 8 GB minneskapacitet genom att installera en andra 4GB minne RAM-minne.


Hamnar och funktioner
ThinkPad X220 har vad som bara kan beskrivas som den mest robusta portlayout som vi har sett på någon ström-gneration 12-tums bärbar dator. Du får två standard USB 2.0-portar och ditt val av antingen en "alltid på" USB 2.0-port (för laddning av USB-enheter när datorn är avstängd) eller en USB 3.0-port för höghastighetsdataöverföringar. Den X220 kommer också med en VGA-port, Display Port-anslutning, Gigabit Ethernet och en SDHC-kortläsare. Åh, och ingenjörerna på Lenovo också lyckats klämma in en full storlek 54 mm Expresscard-kortplats för tillbehör och expansionsport. Om det inte är tillräckligt med portar, det finns en station anslutning dockning på undersidan av den bärbara datorn, så att du kan stänga av denna 12-tums laptop till en stationär dator.


Front: Högtalar grillar


Bak: AC uttaget och batteri


Vänster: USB 2.0-port, VGA, Displayport, USB 2.0-port, Expresscard och Wi-Fi på / av-knapp


Höger: SD / SDHC-kortplats, tillval "alltid på" USB 2.0-port eller USB 3.0-port, Ethernet, headsetuttag och säkerhetslås


Skärm och högtalare
Den 12,5-tums skärm på vår enhet i ThinkPad X220 är en valfri IPS-panel med LED-bakgrundsbelysning. Skärmen har samma 1366 x 768 upplösning som standard skärm, men IPS panelen ger högre ljusstyrka, mer kontrast och bredare betraktningsvinklar. Våra labbtestresultat visar den här skärmen har en 743:1 kontrastförhållande och en topp ljusstyrka på 263 nit. Horisontella och vertikala betraktningsvinklarna är helt enkelt fantastiskt, vi knappt märkt någon färg distorsion även ut för extrema betraktningsvinklar.

Speaker kvalitet är genomsnittet som maxvolymen är högt nog för att fylla ett stort mötesrum med klart ljud. Den ljudprestanda är bra nog för en grundläggande videokonferens eller webcast, men det finns en liten distorsion vid maximal volyminställning och basljudet är nästan obefintlig. Som med de flesta moderna ultraportabla bärbara datorer, är högtalarna finns på undersidan framkant X220. Detta betyder att ljudet riktas nedåt och bort från dig i stället för upp mot öronen. Om du använder X220 som en "laptop", då ljudet är ofta dämpas mot kläderna eller benen.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på den nya ThinkPad X220 har några subtila förändringar från den tidigare generationen av X200/X201 seriens tangentbord. Den X220 levererar allt vi har kommit att förvänta sig av skrivkänsla på en ThinkPad. De viktigaste nyckellängder är fortfarande 100% av normal och Lenovo har inte bytt till Chiclet stil tangentbord på X220 ännu. Den skrivytan har bra stöd med knappt någon flex under hård press. Den taktila känslan från varje tangent är bra med mjuka klick avger mycket lite buller när den är helt nedtryckt. Du kan skriva i timmar åt gången utan större obehag.

Den klassiska röda Trackpoint och knapplösa pekplatta är Synaptics modeller som ger en utmärkt känslighet och lyhördhet när du flyttar markören i olika applikationer. Den nya knapplösa pekplattan ger en 45 procent större yta än pekplattan på förra generationen av X-serien bärbara datorer.

Om du har läst andra recensioner här på NotebookReview.com, då vet du de flesta pekplattor med integrerade knappar har problem. Speciellt om du vilar en av dina fingrar eller tummen på en pekplatta knapp medan du flyttar markören med ett annat finger, är det möjligt att pekplattan kommer att tolka de två fingrar på styrplattan som en två-finger gest eller snabbt flytta markören mellan de två fingrar när du lyfter ett finger från styrplattan yta.

Detta är fortfarande ett problem med styrplattan på X220, men dykaren som Lenovo använder resultat i färre "hoppar markören" problem än vad vi har sett på många andra knapplösa pekplattor.


Prestanda och Benchmarks
En del av löpsedlarna med lanseringen av ThinkPad X220 är användningen av de senaste Intel "Sandy Bridge"-processorer. Vår granskning enhet kom utrustade med Intel Core i5-2520M processor med dubbla kärnor. Denna processor har en standard klockfrekvens på 2,5 GHz och snabbt steg upp till 3,2 GHz turbofrekvens när den bärbara datorn är att utföra en svår uppgift eller kör ett komplext program.

De nya integrerade grafiken i Intels Sandy Bridge-plattform är en märkbar steg upp från den tidigare generationen av Intel integrerad grafik. Den X220 levererade några imponerande benchmark siffror i 3DMark06, men verkliga speltester var en kombination av hit och miss eftersom många spel fortfarande inte kommer att köras på Intel-grafik.

Visst, de flesta företag inte bryr sig om ThinkPad X220: s förmåga att spela Crysis. I själva verket är det enda som de flesta potentiella köpare av X220 kommer sannolikt att bry sig om huruvida den bärbara datorn kan hantera HD-videouppspelning, videoredigering, och krävande Photoshop arbete. Kan X220 göra dessa saker? Med ett ord, ja.

Den 320 GB Hitachi Travel Z7K320 hårddisk i vår recension prov är extremt snabb och är tillräckligt snabb för genomsnittliga uppgifter. Lenovo erbjuder dessutom ett antal valfria solid state-diskar (SSD) varierar i kapacitet 4 GB till 160 GB.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Bullernivåer var nästan en icke-fråga under normal daglig användning med X220. Standardfläkthastighet är viskande tyst - så mycket så att du måste sätta den bärbara datorn till örat för att höra fläkten alls. Fläkten skulle bli högre när systemet är under hård påfrestning (benchmarking, spel, eller HD-video redigering / kodning), men även då fläktljudet är inte troligt att bry sig en medarbetare eller passageraren sitter bredvid dig på din nästa flygning. Vi var imponerade av de relativt låga yttertemperaturer väger den imponerande prestanda i vår testkonfiguration. Alla temperaturer som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit:

Batteritid
ThinkPad X220 med Intel Core i5-2520M processor levererade 8 timmar och 47 minuters batteritid med 6-cellsbatteri. Vår standard batteritid testet sätter skärmen till 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och kontinuerligt uppdatera en hemsida på en 60-sekunders intervall, och Windows 7 inställd till "balanserad" effektprofil. Detta är nästan en halv timme mer batteritid än en Intel Atom-netbook som HP Mini 1103. Det är oerhört imponerande för ett företag bärbar dator med denna nivå av prestanda.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Lenovo var också vänlig nog att skicka oss en översyn urval av tillvals slice batteri. Segmentet batteri kostar en extra $ 179 och gör den bärbara datorn ser ut och känns betydligt tjockare, vilket gör X220 en full 1.75 inches tall (exklusive gummifötter). På den ljusare sidan, våra tester visade segmentet lägger ungefär 10 timmars batteritid till X220. Under vår standard batteriet laddas ur testa X220 med 6-cellsbatteri och skiva höll igång i 18 timmar och 34 minuter. Jag har lite tvivel om detta kan ha spritts senaste 20 timmar om Wi-Fi var av och skärmens ljusstyrka avslogs.

Det enda mindre irritation jag hittade med slice batteri är att den saknar en "passera" för Lenovo dockningsstation. Med andra ord kan du antingen docka X220 med slice batteri eller du kan docka X220 med dockningsstationen, men du kan inte göra båda samtidigt.

Slutsats
Lenovo ThinkPad X220 är utan tvekan den bästa 12-tums Business Notebook finns på marknaden ... och vi kommer inte att argumentera. Alla företag bärbar dator som kan leverera top-of-the-line perfromance och mer än åtta och en halv timmars batteritid med en vanlig 6-cellsbatteri är fantastiskt. Det faktum att X220 kan hålla igång i mer än 18 och en halv timme med det extra batteri skiva är inget annat än häpnadsväckande.

Med tanke på att utgångspriset för den här bärbara datorn är mindre än $ 1000 vi har svårt att inte rekommendera ThinkPad X220 för företag som söker en kraftfull och hållbar bärbar dator för en rörlig arbetskraft.

Fördelar:

  • Enastående prestanda
  • Fantastisk batteritid
  • Utmärkt hållbarhet

Nackdelar:

  • Knapplösa pekplatta kan störa vissa användare
  • Ingen dockningsstation passera på den valfria slice batteri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar