tisdag 22 mars 2011

HP Elitebook 8740w Recension

HP Elitebook 8740w Recension
Jerry Jackson - 3/22/2011

HP Elitebook 8740w har funnits på marknaden ett tag nu, men det är fortfarande den största och mest kraftfulla arbetsstation i HP: s nuvarande sortiment av bärbara företagsdatorer. Denna massiva arbetshäst har Intel-processorer, är ditt val av grafikarbetsstations Nvidia eller ATI och tillgänglig med HP: s exklusiva 17-tums "Dreamcolor" display. Det har varit på gång länge, men vi slutligen tog en närmare titt på denna stationär dator för att se om det verkligen är en grafiker bästa vän.

Vår granskning enhet av Elitebook 8740w har följande konfiguration:

  • Intel Core i7-820QM Quad-core processor (1.73GHz, 8MB cache, 3,06 GHz Turbo Frequency)
  • Microsoft Windows 7 Professional (64-bitars)
  • 17,0-tums WUXGA + antireflexDream skärm (1920 x 1200)
  • 1 GB (GDDR5) ATI FirePro M7820 Workstation GPU
  • 8GB DDR3 RAM
  • 320 GB 7200RPM HDD
  • DVD + /-RW-enhet
  • 802.11 a / b / g / n Wi-Fi, Ethernet, modem och Bluetooth-anslutning
  • 8-Cell 73WHr Battery
  • 3 års på plats-garanti
  • Mått: 1,3 "x 15,5" x 11.1 "
  • Vikt: 7,9 £
  • MSRP: $ 3552 som konfigurerats (utropspris: $ 1,999)

Bygg och Design
HP Elitebook 8740w är en "mobil arbetsstation" utformad för att uppfylla mycket specifika krav på prestanda, hållbarhet, energiförbrukning och en mängd andra funktioner. I varje fall möter Elitelinjen eller överstiger dessa standarder, så innan du ens försöka att livet här nästan åtta pund anteckningsbok som du vet att den är byggd för att vara tuff.

Huvuddelen av den bärbara datorn är täckt i "HP DuraCase" och "HP DuraFinish", som i huvudsak är en hård plast och stark magnesiumlegering inre skal likt sin föregångare förstärkts med en borstad aluminium yttre skal som är reptålig. HP använder en mörkare färg på utsidan av de mobila arbetsstationer och en ljusare silver finish på standarden Elite serien. Det yttre skalet av skärmen Höljet är tillverkat av metall, men den inre skärmkant är plast. Hela chassit från basen till locket skärmen känns ovanligt stark och resistent mot flex. Tangentbordet är det enda undantaget från denna regel eftersom den har en tendens att "studsa" till hands när du skriver med hårt tryck.

HP säger att denna mobil arbetsstation "har testats och uppfyller de militära standarden MIL-STD 810F tester" och vi har sett HP demonstrationer där denna Elite blev utsatt för extrem värme, vibration och vatten och hålls igång. Dessutom 8740w har också skydd hårddisk chock i form av HP 3D Driveguard som skyddar hårddisken vid den bärbara datorn får tappas eller våldsamt stötte. Du kan också konfigurera 8730w med en solid state drive (SSD) om du behöver extrem snabbhet och motståndskraft mot vibrationer.


När det gäller expansion, använder Elitebook 8740w två enkla plastskydden på undersidan av den bärbara datorn (var och hålls på plats med vanliga Phillips skruvar) så att du eller din IT-avdelning kan enkelt komma åt hårddisken, trådlösa nätverkskort eller RAM för snabb uppgraderingar. Den optiska enheten kan också tas bort och ersätts med en andra hårddisk eller SSD-enheten om du behöver mer lagringsutrymme. I botten av den bärbara datorn har även en dedikerad dockningsstation port, externt batteri port, och en lämplig plats att lagra dina visitkort.


Hamnar och funktioner
Den 8740w har ett stort antal portar på alla sidor, så låt oss ta en kort tur ...


Vänster sida: säkerhetslås, värme avgaser, vägguttag, Displayport, VGA-port, USB 2.0, FireWire, en ExpressCard/54 kortplats och ett smart kortplats


Höger sida: eSATA-port, två USB 3.0-portar, en USB 2.0-port, optisk enhet, Ethernet-och modemport


Baksida: Batteriet och värme avgaser


Framsida: Uttag för hörlurar, mikrofon och multi-kortläsare

Skärm och högtalare
Den 8740w kommer utrustad med ditt val av en vanlig 17,0 "bländskydd widescreen-skärm eller en" Dreamcolor "RGBLED bakgrundsbelyst skärm med en 10-bitars panel som kan visa 1 miljard färger. Skärmens ljusstyrka har en effekt på 300 nits (289 nits i vårt labb) och kontrastförhållande på 800:1 (721:1 i vårt labb). Detta gör att skärmen kan visas i direkt solljus. Vid 1920 x 1200 upplösning, är det HD-skärm som kan visa de finaste detaljerna i arbetsstationstillämpningar som Maya, CAD, 3dsmax, och mer.

Den enda klagomål som vi har om Dream display är att det inte är korrekt kalibrerad (eller ens i närheten av det) från fabriken med hjälp av standardfärginställningarna. Varje mobil arbetsstation som vi har granskat med en Dream displayen visar extremt mättade färger som standard som nästan ser "radioaktiv" jämfört med hur färgerna är tänkta att visas. De flesta grafiker vet att de måste använda en kulörmätare såsom en Datacolor Spyder för att kalibrera skärmen för färgkritiskt arbete.

Betraktningsvinklar på Dream displayen är helt enkelt fantastiskt. Färger och kontrast förblir konsekvent oavsett om du tittar på skärmen rakt framifrån eller extrema horisontella eller vertikala vinklar.

Vår granskning enhet kom också utrustad med ATI FirePro M7820-grafik, så när det paras ihop med dockningsstationen kan du ansluta flera externa bildskärmar. ATI: s "Eyefinity"-tekniken gör att du kan använda fler skärmar än du någonsin trodde var möjligt med en bärbar dator. Den enda anledningen till att du inte kan enkelt ansluta fler skärmar till 8740w är det begränsade antalet Displayport-anslutningar på kajen.

Vi kopplade fyra HP ZR24w externa bildskärmar till 8740w, tre av skärmarna körde på den infödda 1920 x 1200 upplösning, medan den fjärde skärmen var begränsad till 1440 x 900 eftersom den var ansluten via VGA och hårdvaran kan inte stödja en högre upplösning. Ändå är det imponerande att kunna ansluta så många högupplösta skärmar till en bärbar dator. Om du vill ha fler än fem skärmar som körs på en gång du verkligen bör titta på ett skrivbord.


Högtalarna på 8740w är ganska imponerande för ett företag bärbar dator, men konsumentinriktade 17-tums bärbara datorer med dedikerade subwoofers ger bättre ljudkvalitet att det som kommer ut ur högtalarna i den här mobila arbetsstationen. Eftersom högtalarna är placerade på framkanten av den bärbara datorn ljudet inte ska riktas uppåt och mot användaren när Elitebook används som en bärbar dator. Om du använder 8740w på skrivbordet är detta inte ett problem, men om du har denna massiva bärbara dator i knät då ljudet kommer att dämpas på grund av dålig högtalarplacering.

Hörlursuttaget på 8730w fungerar bra med de två olika märken av hörlurar jag använt under testet. Inget statiskt brus eller annat brus märktes genom domkraften förutom brister i ljudkällan själv.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på 8740w är trevligt och stora och har den "HP DuraKeys" finish som ger varje tangent en fin matt utseende och förhindrar "glans" som visas på gamla tangentbord efter uppbyggnaden av smuts och olja från dina fingertoppar.

Layouten på tangentbordet liknar det äldre 8730w men knapparna är tunnare med LED-bakgrundsbelysning på vår enhet för att hjälpa dig att se tangentbordet i ett mörkt rum. De enskilda knapptryckningar är tysta utan högt klickande ljud när du skriver. Nycklar är plattare och har mindre utrymme mellan dem. Sammantaget tangentbordslayouten är väldigt trevligt för en 17-tums stationär dator.

Tyvärr spelar tangentbordet känner sig så bra som det ser ut när du skriver. Som tidigare nämnts, lider tangentbordet från en hel del flex och "studsar" under fingertopparna medan du skriver. Detta är inte slutet på världen för en bärbar dator, men när du köper en högpresterande, tålig mobil arbetsstation och spendera $ 2000 eller mer på köpet som du inte vill ha en studsande tangentbord.

Pekplattan har också den DuraFinish så att oljor från fingertoppen inte bygga upp på ytan och gör pekplattan ser vittrade efter bara några månader. Synaptics pekplatta är mycket lyhörd för min beröring, och de tre gummimusknapp är tysta och ungefär rätt storlek. Det finns också en sekundär uppsättning musknappar ovanför pekplattan för att arbeta med den pointstick som kommer med alla 8740w talet. Den styrpinne är otroligt noggrann och bekväm att använda.

Prestanda och Benchmarks
Vår Elitebook 8740w kom med Intel Core i7-820QM fyrkärniga processor. Liksom alla andra Kärna-serien processorer, den har en standard klockfrekvens och en "turbo" klockfrekvens. I så fall får du ett standard 1.73GHz processor hastighet när du skriver ett Word-dokument eller surfa på webben, men processorn hoppar snabbt upp till 3,06 GHz när du kör intensiva program som Maya eller Adobe Premiere.

För grafik, HP erbjuder både Nvidia Quadro eller ATI FirePro arbetsstationer grafikkort. Vi blev imponerade med utförandet av ATI FirePro M7820-grafik med 1 GB GDDR5-minne. Visst, du kan köpa en gaming anteckningsboken med bättre grafikprestanda för samma pengar, men en gaming anteckningsboken är inte testad för 100 procent kompatibla med 3D-rendering apps och CAD-program som grafiken i en mobil arbetsstation.

Den 320 GB 7200 RPM hårddisk i vår enhet var inte den snabbaste vi har sett, men det är tillräckligt snabb för de flesta arbete och du kan alltid uppgradera till en högpresterande SSD om du behöver den snabbaste förvaring.

Med det sagt, låt oss hoppa in i prestandatester.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter grafikprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter grafikprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Vid normal användning (surfa på webben eller arbetar på ett textdokument) Elitebook 8740w fortsatt trevlig och lugn. Men kylfläkten blev snabbt ganska högt när vi betonade CPU och grafik under våra prestandatester. Det innebär att 8740w kan vara tillräckligt högt för att irritera den person som arbetar i båset bredvid dig. På den ljusa sidan, fungerar fläkten hårt för att hålla 8740w cool.

Slutligen spelade vi följande externa temperaturerna med hjälp av en IR-termometer efter att ha kört två på varandra följande PCMark05 och 3DMark06 riktmärken. Detta bör tjäna som en indikator på hur varm den bärbara datorn kommer att få efter några allvarliga användning. Samtliga temperaturer är angivna i grader Fahrenheit. Systemet blir ganska varm nära RAM, men dessa temperaturområden bör vara mycket bra för en stationär dator.

Batteri
Batteriets livslängd 8740w med standard 8-cell, 73WHr batteri var ganska nedslående. Vår standard batteritid testet sätter skärmen till 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och kontinuerligt uppdatera en hemsida på en 60-sekunders intervall, och Windows 7 inställd till "balanserad" effektprofil. Den bärbara datorn stängs efter exakt 1 timme och 52 minuter. Det är inte helt orimligt att en 17-tums bärbar dator med en quad-core processorer och högpresterande grafik, men när de senaste bärbara företagsdatorer kan leverera nästan 9 timmars batteritid med ett standardbatteri är det svårt att balansera mellan behovet av rörlighet och behovet av arbetsstationsprestanda.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Vid slutet av dagen för HP Elitebook 8740w är en kraftfull 17-tums mobil arbetsstation som verkligen överbryggar klyftan mellan stationära arbetsstationer och mobila arbetsstationer. ATI Eyefinity-tekniken är praktiskt om du vill använda flera bildskärmar och kombinationen av quad-core processor och högpresterande grafik verkligen leverera varorna.

Jag var mer än lite besviken av flex i tangentbordet och den begränsade batteritiden, men ingen av dessa frågor är "garanterade" mycket brytare om du planerar att använda den här anteckningsboken som en riktig "stationär dator" som säger ansluten till en eluttag och du använder ett externt tangentbord.

Kort sagt, levererar HP Elitebook 8740w allvarlig makt, men det kräver en del arbete innan det kan nå "fullkomlighet."

Fördelar:

  • Högpresterande
  • Hållbart chassi
  • Eyefinity multi-display alternativ

Nackdelar:

  • Flexibelt tangentbord
  • Svagt batteri
  • Tjock och tung

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar