tisdag 22 mars 2011

HP EliteBook 8740w Recension

HP EliteBook 8740w Recension
av Jerry Jackson - 2011/03/22

HP EliteBook 8740w har funnits på marknaden ett tag nu, men det är fortfarande den största och mest kraftfulla arbetsstation i HP: s nuvarande lineupen av bärbara företagsdatorer. Denna massiva arbetshäst har Intel-processorer, ditt val av Nvidia eller ATI arbetsstation grafik och finns med HP: s exklusiva 17-tums "DreamColor" på displayen. Det har varit en lång tid kommer, men vi slutligen tog en närmare titt på denna stationär dator för att se om det verkligen är en grafisk konstnär bästa vän.

Vår granskning enhet av EliteBook 8740w har följande konfiguration:

  • Intel Core i7-820QM quad-core processor (1.73GHz, 8MB cache, 3,06 GHz Turbo Frequency)
  • Microsoft Windows 7 Professional (64-bitars)
  • 17,0-tums WUXGA + antireflex DreamColor skärm (1920 x 1200)
  • 1GB (GDDR5) ATI FirePro M7820 arbetsstation GPU
  • 8GB DDR3 RAM
  • 320GB 7200RPM hårddisk
  • DVD + /-RW-enhet
  • 802,11 a / b / g / n Wi-Fi, Ethernet, modem och Bluetooth
  • 8-cells 73WHr Batteri
  • 3-års garanti på plats
  • Mått: 1,3 "x 15,5" x 11,1 "
  • Vikt: 7,9 £
  • MSRP: $ 3.552 som konfigurerats (utropspris: $ 1999)

Bygg och Design
HP EliteBook 8740w är en "mobil arbetsstation" för att möta mycket specifika krav på prestanda, hållbarhet, energiförbrukning och en mängd andra funktioner. I varje fall EliteBook linje uppfyller eller överträffar dessa standarder, så innan du ens försöka liv denna nästan åtta pund anteckningsbok du vet att det är byggt för att vara tuff.

Huvuddelen av den bärbara datorn är täckt i "HP DuraCase" och "HP DuraFinish" som är i grunden en hård plast och stark magnesiumlegering inre skal likt sin föregångare stärks av en borstad aluminium yttre skal som är reptålig. HP använder en mörkare färg på utsidan av mobila arbetsstationer och en lättare silverfinish på standard EliteBook-serien. Det yttre skalet av skärmen höljet är gjord av metall, men den inre skärmen ramen är plast. Hela chassit från basen till skärmlocket känns utomordentligt starka och motståndskraftiga att böjas. Tangentbordet är det enda undantaget från denna regel, eftersom det har en tendens att "studsa" under dina fingertoppar när du skriver med hårt tryck.

HP säger att denna mobila arbetsstationen "har testats och uppfyller de militära standard MIL-STD 810F tester" och vi har sett HP demonstrationer där detta EliteBook utsattes för hög värme, vibrationer och vatten och hålls igång. Dessutom har den 8740w också hårt skydd drive chock i form av HP 3D DriveGuard som skyddar hårddisken vid den bärbara datorn blir tappas eller våldsamt stötte. Du kan också konfigurera 8730w med en solid state drive (SSD) om du behöver extrem snabbhet och motståndskraft mot vibrationer.


När det gäller expansion, använder EliteBook 8740w två enkla plast täcker på undersidan av den bärbara datorn (varje hålls på plats med vanliga Phillips skruvar) så att du eller din IT-avdelning enkelt kan komma åt hårddisken, trådlösa kort eller RAM för snabb uppgraderingar. Den optiska enheten kan också tas bort och ersättas med en andra hårddisk eller SSD om du behöver mer lagringsutrymme. Den nedre delen av den bärbara datorn har även en dedikerad port dockningsstation, externt batteri port och en bekväm plats att lagra ditt visitkort.


Hamnar och funktioner
Den 8740w har ett stort antal portar på alla sidor, så låt oss ta en kort turné ...


Vänster sida: Plats för säkerhetslås, värme avgassystem, eluttaget, DisplayPort, VGA-port, USB 2.0, FireWire, ett ExpressCard/54 kortplats och ett smart kortplats


Höger sida: eSATA-port, två USB 3.0-portar, en USB 2.0-port, optisk enhet, Ethernet och modem port


Baksida: Batteriet och värme avgassystem


Framsida: Hörlursuttag, mikrofoningång och multi-kortläsare

Skärm och högtalare
Den 8740w är utrustad med ditt val av en vanlig 17,0 "bländskydd bredbildsskärm eller en" DreamColor "RGBLED bakgrundsbelyst skärm med en 10-bitars panel som kan visa en miljard färger. Skärmens ljusstyrka har en effekt på 300 nits (289 nits i vårt laboratorium) och kontrastförhållandet på 800:1 (721:1 i vårt labb). Detta gör skärmen kan visas i direkt solljus. på 1920 x 1200 upplösning, är detta HD-skärm som kan visa de finaste detaljerna i arbetsstationsprogram Liksom Maya, CAD, 3dsmax och mycket mer.

Den enda klagomål som vi har om DreamColor skärmen är att den inte är korrekt kalibrerad (eller ens i närheten av det) från fabriken med standardinställningarna färg. Varje mobil arbetsstation som vi har granskat en DreamColor visar extremt mättade färger som standard som nästan ser "radioaktiv" jämfört med hur färgerna ska visas. De flesta grafiker vet att de måste använda en kolorimeter som en Datacolor Spyder att kalibrera skärmen för färg-kritiskt arbete.

Betraktningsvinklar på DreamColor displayen är helt enkelt fantastiskt. Färger och kontrast förblir konsekvent oavsett om du tittar på skärmen rakt framifrån eller extrem horisontella eller vertikala vinklar.

Vår granskning enhet kom även utrustad med ATI FirePro M7820 grafik, så när det paras ihop med tillvalet dockningsstationen kan du ansluta flera externa bildskärmar. ATI: s "Eyefinity" teknik låter dig använda flera skärmar än du någonsin trodde var möjligt med en bärbar dator. Den enda anledningen till att du inte kan enkelt ansluta flera bildskärmar till 8740w är det begränsade antalet DisplayPort-anslutningar på kajen.

Vi kopplade fyra HP ZR24w externa bildskärmar till 8740w, tre av skärmarna körde på den infödda 1920 x 1200 upplösning, medan den fjärde skärmen var begränsad till 1440 x 900 eftersom det var via VGA och hårdvaran kunde inte stödja en högre upplösning. Ändå är det imponerande att kunna koppla så många högupplösta skärmar till en bärbar dator. Om du vill ha fler än fem skärmar som kör på en gång du verkligen bör titta på ett skrivbord.


Högtalarna på 8740w är ganska imponerande för ett företag bärbar dator, men konsumentinriktade 17-tums bärbara datorer med dedikerade subwoofers ger bättre ljudkvalitet att det kommer ut ur högtalarna i denna mobila arbetsstation. Eftersom högtalarna är placerade på framkanten av den bärbara datorn ljudet inte riktas uppåt och mot användaren när EliteBook används som en bärbar dator. Om du använder 8740w på skrivbordet är detta inte ett problem, men om du har denna massiva anteckningsbok i knät då ljudet kommer att dämpas på grund av dålig placering av högtalarna.

Hörlursuttaget på 8730w fungerar bra med de två olika märken av hörlurar jag använt under provet. Inget statiskt brus eller annat brus märktes genom domkraften förutom brister i ljudkällan själv.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på 8740w är trevligt och stora och har en "HP DuraKeys" finish som ger varje tangent en trevlig matt utseende och förhindrar "glans" som visas på gamla tangentbord efter uppbyggnad av smuts och oljor från dina fingertoppar.

Layouten på tangentbordet liknar den äldre 8730w men nycklarna är tunnare med LED-bakgrundsbelysning på vår översiktliga granskning enheten hjälper dig att se tangentbordet i ett mörkt rum. De enskilda tangenttryckningar är tyst utan höga klickande ljud medan du skriver. Nycklar plattare och har mindre utrymme mellan dem. Totalt tangentbordslayout är mycket trevligt för en 17-tums stationär dator.

Tyvärr, tangentbordet spelar känns så bra som det ser ut när du skriver. Som tidigare nämnts, lider tangentbordet en hel del flex och "studsar" under fingertopparna medan du skriver. Detta är inte slutet på världen för en bärbar dator, men när du köper en högpresterande, hållbara mobil arbetsstation och spendera $ 2.000 eller mer på köpet du inte vill att en studsande tangentbord.

Pekplattan har också den DuraFinish så att oljor från fingertoppen inte bygga upp på ytan och gör pekplattan ser väderbitna efter bara några månader. Till Synaptics TouchPad är väldigt lyhörd för min beröring, och de tre gummi musknapparna är tysta och om rätt storlek. Det finns också en sekundär uppsättning av musknapparna över pekplattan för att arbeta med styrpinne som kommer med alla 8740w-talet. Styrpinnen är otroligt noggrann och bekväm att använda.

Prestanda och Benchmarks
Vår EliteBook 8740w kom med Intel Core i7-820QM quad-core processor. Liksom alla andra Core-serien processorer, den har en vanlig klocka hastighet och en "turbo" klockfrekvens. I det här fallet får du en vanlig 1.73GHz processor hastighet när du skriver ett Word-dokument eller surfa på webben, men processorn snabbt hoppar upp till 3,06 GHz när du kör intensiva applikationer som Maya eller Adobe Premiere.

För grafik, erbjuder HP både Nvidia Quadro eller ATI FirePro arbetsstationer grafikkort. Vi blev imponerade med prestanda ATI FirePro M7820 grafik med 1 GB GDDR5-minne. Visst, du kan köpa en gaming anteckningsboken med bättre grafikprestanda för samma pengar, men en gaming anteckningsboken inte testats för 100 procent kompatibilitet med 3D-rendering apps och CAD-program som grafiken i en mobil arbetsstation.

Den 320 GB 7200 RPM hårddisk i vår granskning enhet var inte den snabbaste vi har sett, men det är tillräckligt snabb för de flesta arbeten och du kan alltid uppgradera till en högpresterande SSD om du behöver den snabbaste lagringsutrymme.

Med det sagt, låt oss hoppa in i prestandatester.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter grafikprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter grafikprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Vid normal användning (surfa på webben eller arbetar på ett textdokument) på EliteBook 8740w förblev trevlig och lugn. Dock blev kylfläkten snabbt ganska högt när vi betonade CPU och grafik under våra benchmark-tester. Detta innebär att 8740w kan vara högt nog för att irritera den person som arbetar i skåpet bredvid dig. På den ljusa sidan, arbetar fläkten hårt för att hålla 8740w sval.

Slutligen spelade vi följande externa temperaturerna med hjälp av en IR-termometer efter att ha kört två på varandra följande PCMark05 och riktmärken 3DMark06. Detta bör tjäna som en indikator på hur varmt den bärbara datorn kommer att få efter några allvarliga användning. Alla temperaturer anges i grader Fahrenheit. Systemet blir ganska varm nära RAM, men dessa temperaturområden bör vara helt bra för en stationär dator.

Batteri
Batteriet livslängd 8740w med standard 8-cells var 73WHr batteri ganska nedslående. Vår standard batterilivslängd testet ställer skärmen till 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och kontinuerligt uppdatera en webbplats på en 60-sekunders intervall, och Windows 7 inställd på "balanserad" power-profil. Den bärbara datorn stängs efter exakt 1 timme och 52 minuter. Detta är inte helt orimligt att en 17-tums bärbar dator med en quad-core processorer och högpresterande grafik, men när den senaste bärbara företagsdatorer kan leverera nästan 9 timmars batteritid med ett standardbatteri det svårt att balansera mellan behovet av rörlighet och behovet arbetsstationsprestanda.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
I slutet av dagen HP EliteBook 8740w är en kraftfull 17-tums mobil arbetsstation som verkligen överbryggar klyftan mellan stationära arbetsstationer och mobila arbetsstationer. ATI Eyefinity-teknik är praktiskt om du vill använda flera bildskärmar och kombinationen av quad-core processor och högpresterande grafik verkligen leverera varorna.

Jag var mer än lite besviken av flex i tangentbordet och den begränsade batteritid, men ingen av dessa frågor är "garanterade" mycket Dvärgbrytare om du planerar att använda den här anteckningsboken som en sann "stationär dator" som säger ansluten till ett eluttag och du använder ett externt tangentbord.

I korthet ger HP EliteBook 8740w allvarlig effekt, men det kräver en del arbete innan det kan nå "fullkomlighet".

Fördelar:

  • Hög prestanda
  • Tålig chassi
  • Eyefinity multi-display alternativet

Nackdelar:

  • Flexibel tangentbord
  • Svagt batteritid
  • Tjocka och tunga


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar