torsdag 31 mars 2011

Sony VAIO F recension

Sony VAIO F recension
Charles P. Jefferies - 3/31/2011

Sony VAIO F är en high-end multimedia anteckningsboken. Vår kraftpaket testenhet har en Intel Core i7 quad-core processor och Nvidia GT 425M grafikkort. Vad är det för fel med det? Läs vår recension.

Vår Sony VAIO F (VPCF136FM) recension enheten har följande specifikationer:

  • 16-tums 900p (1600 x 900) glänsande skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-740QM quad-core processor (1.73GHz ~ 2,93 GHz Turbo Boost, 6MB L3, 2.5GT / s QPI, 45W TDP)
  • Intel PM55 chipset
  • Nvidia GeForce GT 425 1GB grafik
  • 6GB DDR3-1333 dual-channel RAM (1x 4GB, 1x 2GB)
  • 640GB 5400RPM Toshiba hårddisk (MK6465GSXN)
  • Intel Centrino Advanced-N 6250 AGN trådlöst LAN
  • Intern Bluetooth
  • Blu-ray-läsare (Pioneer BD-ROM BDC-TD03)
  • Intern bakgrundsbelyst tangentbord w / separat numeriskt tangentbord
  • Vikt: £ 7,07.
  • Mått: 15,69 x 1,34 ~ 1,79 x 10,69 tum
  • MSRP: $ 1299 (start pris: $ 869)

Specifikationerna definitivt placera vår VAIO F i den övre percentilen i fråga om prestanda kontra de flesta 15.6/16/17.3-inch bärbara datorer på marknaden. GT 425M grafikkortet har mer än tillräckligt med kraft för de senaste spelen. Det enda undantaget från regeln är den ganska pokey 5400RPM hårddisk, en 7200RPM modellen bör vara standard på en prestationsinriktad anteckningsbok.

Bygg och Design
VAIO F har en run-of-the-mill utseende, det enda anmärkningsvärda fysiska egenskaper är bakgrundsbelyst tangentbord och den gröna strömknappen på höger sida av den bärbara datorn. F är tillverkad av all plast och inte låtsas något annat. En all-plast konstruktion är inte nödvändigtvis en dålig sak, dock, VAIO F känns ganska robust om lite ihålig. Gripande chassit av hörnen och vridning ger minimal rörelse i chassit, vilket är vad jag vill se, vilket förhindrar att kretskorten böjs.

Displayen böjs lätt när vrids av hörnen. Inga krusningar på skärmen vid tryck på från baksidan, vilket indikerar att det finns en anständig mängd skydd. Det finns ett antal knappar ovanför tangentbordet området, min favorit är Display av? knappen, som stänger av och på skärmen direkt. VAIO F saknar volymknappar, vilket är märkligt med tanke på multimedia fokus för denna maskin.

De som vill uppgradera VAIO F kommer att finna det relativt lätt att göra, det finns separata fack på undersidan för RAM och hårddisk. Båda RAM slots är upptagna i vårt test anteckningsbok.


Hamnar och funktioner
VAIO F sport en gedigen samling av nyttiga input / output-portar, inklusive eSATA, HDMI, och ExpressCard/34. Den har två USB 3.0 på höger sida men saknar Displayport. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Statuslampor, trådlös på / av-knapp, Magicgate-läsare, SD-läsare


Tillbaka: Batteri


Vänster: växelström, Kensington-lås, kyla ventilationsgallret, Ethernet, VGA, HDMI, combo eSATA / USB 2.0-port, ExpressCard/34 slot, IEEE 1394a mini-Firewire


Höger: Optisk ut / hörlursuttag, mikrofoningång, 2x USB 3.0, optisk enhet, strömbrytare

Tangentbord och pekplatta
VAIO F har ett fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Bakgrundsbelysningen är en praktisk funktion, den är ljuskänslig och har flera ljusstyrkenivåer beroende på mängden av befintligt ljus. Tangentbordet i sig är chiclet stil, vilket innebär att det är mer än vanligt avståndet mellan tangenterna. Nycklarna är fyrkantiga och platt-toppad så det tar lite tid att vänja sig.

Tangenterna har en mjuk känsla och är tyst. Det är precis rätt mängd nyckel resa? avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen. Det finns ingen märkbar flex, det är lätt att skriva snabbt och korrekt. Den separata numeriska tangentbordet är mycket praktiskt för snabb nummer posten. Sammantaget tangentbordet är ett nöje att använda.

Pekplattan har en jämn matt yta som underlättar fingerrörelser, det fungerar som förväntat. Pekplattan knapparna är dock inte så trevligt, de känner sig billigt gjort och gör högljudda klick. Pekplattknappar ska vara tyst för att inte störa andra.

Skärm och högtalare
VAIO F har en 16-tums skärm med en 900p (1600 x 900) upplösning, 16:9-format och LED-bakgrundsbelysning. Den blanka ytan innebär ökad tydlighet men massor av reflexer, undviker väl upplysta områden. Bildkvaliteten är i bästa genomsnittliga. Färgen är intetsägande och verkar urblekta. Kontrast är under genomsnittet, kommandotolken ser lite grå och inte ett svart. Ljusstyrka är tillfredsställande.

Betraktningsvinklarna är fattiga, luta bildskärmen mer än ett dussin grader off-center förvränger färgerna omedelbart. Ett multimedia anteckningsbok enligt VAIO F bör ha en mycket bättre kvalitet panel, särskilt med tanke på den här har en Blu-ray-spelare. Den 1600 x 900 upplösning är absolut minimum för en 16/17.3-inch anteckningsblock, helst bör den ha 1080p (1920 x 1080) upplösning för att stödja full Blu-ray-uppspelning.

VAIO F har två stereohögtalare placerade ovanför tangentbordet. De har en anständig mix av mellanregister och diskant och ljud A-OK för allmän lyssning. De här högtalarna låter inte så burkigt som de flesta bärbara högtalare jag testar. Det finns mycket lite bas, denna bärbara dator inte har en dedikerad subwoofer.

Prestanda och Benchmarks
Performance är en av VAIO F styrkor. En Intel Core i7 quad-core processor, Nvidia GT 425M grafikkort, och 6 GB RAM-minne är inget att nysa på. Den 5400RPM hårddisk är mitten av flocken för resultat, helst en 7200RPM enhet skulle komma standard. Vare sig det är spel för Adobe Photoshop, är det svårt att hitta något denna bärbara dator kan? T prestera bra i.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
VAIO F har en enda fläkt som blåser ut varm luft ur den vänstra sidan av chassit. Fläkten är nästan tyst tomgång. Fläkten spolar upp snabbt under belastning och är mycket påtaglig, det kan höras i ett rum ovanför mindre bakgrundsbrus. Kylsystemet gör ett bra jobb med att hålla VAIO F s chassi sval,? Även efter att spela 3D-spel, är det toppen och botten av den bärbara datorn knappt varmare än tomgång. Sammantaget är det? Ar väl utformad, men jag önskar att det var tystare.

Batteritid
Med Windows 7 Balanserad effektprofil aktiv, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder VAIO F varade i två timmar, 42 minuter. Detta är en acceptabel tid för en stationär dator bärbar dator, men är inte särskilt imponerande jämfört med den senaste 15-tums, 16-tums och 17-tums multimedia bärbara datorer.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Sony VAIO F är en övergripande väl avrundad stationära ersättning multimedia anteckningsboken. Bland höjdpunkterna finns utmärkta prestanda, bra tangentbord, och en fin samling av in / utgångar. Den största nackdelen är den svaga konstruktion, vilket är ovanligt för Sony, VAIO F ser ganska generisk. Displayen är lika nedslående, det tvättas ut och tråkig. Slutligen är skärmupplösningen bara 900p, inte 1080p som det ska vara, eftersom denna bärbara dator har en Blu-ray-spelare.

Sammantaget kan vi rekommendera VAIO F? det är inte en mångsysslare på något sätt men åstadkommer det mesta av vad Sony utformat det att göra.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Trevlig bakgrundsbelyst tangentbord
  • Ganska bra högtalare

Nackdelar:

  • Tråkig design
  • Noisy fläkt
  • Loud pekplattknappar
  • Subpar skärm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar