tisdag 15 mars 2011

ASUS U31JG-A1 recension

ASUS U31JG-A1 recension
Charles P. Jefferies - 3/15/2011

ASUS U31JG packar en Intel Core i3-processor, Nvidia-grafik med Optimus-teknik och nästan åtta timmars batteritid i en tunn och lätt 13,3-tums chassi som väger mindre än fyra pounds. Vad är inte att gilla? Läs vår recension.

Vår granskning enhet ASUS U31JG-A1 har följande specifikationer:

  • 13,3-tums 720p (1366x768) glänsande skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-380M processor med dubbla kärnor (2,53 GHz, 3 MB L2, 4.8GT / s QPI, 35W TDP)
  • Intel HM55 chipset
  • Växlingsbar grafik via Nvidia Optimus-teknik:
  • Nvidia GeForce GT 415M 1GB
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1066 dual-channel RAM (2x 2GB)
  • 500GB 5400RPM Seagate hårddisk (ST9500325AS)
  • Realtek RTL8191SE 802.11n trådlöst LAN
  • Ingen intern optisk enhet
  • 2-års global garanti w / 1 år oavsiktliga skador täckning
  • 8-cells batteri (14,4 V, 5800mAh, 83Wh)
  • Vikt: £ 3,74.
  • Mått: 13.1 x 9.3 x 1.14 tum
  • MSRP: $ 849

Till skillnad från sin 14-tums bror, U41JF saknar U31JG en intern optisk enhet. Annars specifikationerna är anständigt för sin storlek och vikt. Intel Core i3 processor/4GB RAM/500GB hårddisk är mer än gott för vardagliga uppgifter, även om det inte kommer att vinna några prestationstävlingar. Den MSRP är i överkant, enligt konfigurationen den skulle lägga fram ett bättre värde prissatta $ 100-150 mindre.

Bygg och Design
Den U31JG har en måttligt attraktiv tvåfärgad exteriör. Silvret trim omslag runt chassit är en fin touch. ASUS gjorde det olyckliga beslutet att använda blank plast för tangentbordet och skärmen omger, det ser bra ut bara i bilder. I verkliga livet, fläckar det upp för fort och är en knepig att hålla ren.


Den U31JG chassi är gjord av plast. Totalt byggkvalitet är ungefär genomsnittet för en konsument anteckningsblock, chassi uppvisar måttlig flex när vrids av hörnen. Handledsstödet och tangentbordet surround område tenderar att grotta inåt när den trycks ner på, men inte oroväckande så. Handledsstödet är faktiskt gjord av aluminium, tyvärr det är bara lookalike plast.

Den borstade aluminiumlock har en kvalitet utseende och känsla. Det är relativt lätt att vrida av dess hörn, men har bättre än genomsnittet skydd tack vare metallen. Vissa mindre krusningar visade fortfarande upp på skärmen men beroende på var jag tryckte. Design-vis, jag gillade den lilla läppen i mitten av displayen vilket underlättar öppning. Displayen gångjärn är för stel för att tillåta locket att öppnas utan att hålla ner chassit.


En positiv aspekt av U31JG design är den relativa bristen på LED-lampor, med hjälp av denna maskin i mörkret är inte störande. Även om det är en trevlig funktion, jag önskar att ASUS hade tagit med dedikerade volymknapparna.

Uppgradering av U31JG s delar är en enkel process. Den stora luckan på undersidan av chassit hålls med bara en skruv, inuti finns två RAM-platser (båda upptagna), hårddisken, och det trådlösa kortet. På det hela taget U31JG har tillfredsställande byggkvalitet men inte tjänar mer än godkänt betyg i ett visst område.


Hamnar och funktioner
Porten val på U31JG är helt grundläggande, det enda anmärkningsvärda integration är HDMI för anslutning till HDTV och projektorer. Den saknar Expresscard, USB 3.0, Displayport, och eSATA. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Högtalare


Tillbaka: Batteri


Vänster: Kensington-lås, AC, kylning luftuttaget, USB 2.0, mikrofon och hörlursuttag


Höger: 2x USB 2.0, HDMI, 4-in-1 kortläsare, Ethernet, VGA

Tangentbord och pekplatta
Det U31JG har samma tangentbord finns på de flesta ASUS bärbara datorer denna storlek: en full-size Chiclet / ö-stil modell med extra mellanrum mellan tangenterna. Det första jag märkte när du skriver på det är hur mycket flex den har, särskilt runt [S] och [Z]-tangenterna, nyckeln och området runt det bokstavligen sjunka inåt när moderat tryck appliceras. Den högra sidan av tangentbordet har lite flex, men den flex gradvis blir sämre flyttar till vänster om [F10] tangenten. Den flex ger en oroande känsla när du skriver, den högra sidan av tangentbordet känns helt enkelt mycket mer solid.


Ignorera flex, de faktiska estetik tangentbordet är rimliga. Det är tyst nog för att användas i en klassrumsmiljö tillhandahålls ljus skriva tryck används. Återkopplingen från varje tangent är trevlig men dovt, de har inte den exakta effekten av ett Business Notebook tangentbord som de som finns på Lenovo ThinkPad. Nyckel resor - avståndet mellan vila och pressade lägen av en nyckel - kunde vara lite längre. Jag hade inga problem att skriva korrekt på detta tangentbord trots de flex frågor.


ASUS tack och lov sätta i en lyhörd Synaptics pekplatta, som tenderar att vara bättre än Elan modellerna från en användbarhetssynpunkt. Pekplattan yta är icke-glansig och mjuk, vilket gör det enkelt att spåra den. Jag är inte ett fan av den enda knapp på styrplattan, det är lätt att trycka ner i ytterkanterna, men mot mitten är svårare. Vissa människor gillar att trycka mot centrum och andra mot kanten - det borde kräva samma mängd tryck för att producera en klick oavsett var den används.


Skärm och högtalare
Den U31JG har en 13,3-tums skärm med en 720p (1366x768) upplösning, 16:9-format, och LED-bakgrundsbelysning. Spegeln glansiga ytan hjälper klarhet utan reflexioner en enorm distraktion i väl upplysta områden, speciellt om alla ljuskällorna är vända skärmen. Det är också svårt att hålla rent.

Kontrastförhållandet är bättre än förväntat - Kommandotolken är en trevlig djupt svart utan grå-ish nyans. Färgåtergivningen är också över genomsnittet, LED-belysning tenderar oftast att producera en blå tonad skärm i min erfarenhet, men den här skärmen har en varmare och mer naturligt utseende.

Den verkliga undergång U31JG skärm är de urusla betraktningsvinklar. Tilt displayen bara tio grader off-center orsakar betydande färgseendet. Bortsett från de betraktningsvinklar och glansig yta jag har lite att klaga på här. Den 1366x768 upplösning är låg, men det finns knappt en handfull 13.3 "bärbara datorer som erbjuder något bättre, de som gör är prissatta väl norr om U31JG s MSRP.

Den U31JG två stereohögtalare finns under handledsstödet och låter hemskt. Högtalarna är mycket små och gör allt de kan för att låta på det sättet, som producerar massor av distorsion vid högre volym och ingen bas. Det faktum att de är placerade under handledsstödet hjälper inte frågor, ljudet är dämpat så snart händer / handleder är placerade på tangentbordet. Externa högtalare och hörlurar är vägen att gå.

Prestanda och Benchmarks
Den U31JG har en rang-och-fil uppsättning komponenter rädda för sin Nvidia GeForce GT 415M grafikkort, vilket är tillräckligt bra för att spela moderna spel (inte på högsta inställningarna, även om). GT 415M är inte alls lika stark som GT 425M i U31JG syskon, det U41JF, dock, spelare bör allvarligt överväga att kliva upp till den modellen.

Den U31JG s Seagate 5400 RPM hårddisk är inte särskilt snabb, men det är tyst som en viskning. Den tar bort här är att U31JG erbjuder bra (men inte bra) resultat jämfört med andra multimedia bärbara datorer.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
En fläkt pressar varm luft ut på vänster sida av chassit. Medan du utför vanliga uppgifter i U31JG känns sval vid beröring överallt. Fläkten är till för alla avseenden tysta. Under belastning, till exempel när du spelar spel, snurrar fläkten naturligtvis snabbare att bli av med extra värme. Den utvecklar en liten gnäll men är inte störande eller irriterande som man kan förvänta sig. Den vänstra sidan av den bärbara datorn blir varmt men inte hett runt luftutsläppen. Sammantaget kylsystemet är väl utformad.

Batteritid
Den U31JG är en av de få små bärbara datorer på marknaden som levereras som standard med en skaplig storlek batteri. ASUS kunde integrera en stor 8-cell, 83Wh batteri i chassit utan att det sticker ut på baksidan eller undersidan (jag tittar på dig, HP). Med Windows 7 Balanserad effektprofil aktiv, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder varade U31JG 7 timmar och 45 minuter. Detta är en utmärkt tid och i allmänhet lika bra som det i praktiken blir för en 13,3-tums dator bärbar dator.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
ASUS U31JG är en rimlig pick bland 13,3-tums bärbara datorer. Den har mer än tillräckligt med prestanda för vardagliga uppgifter plus en del spel med över sju timmars batteritid på sidan. Den byggkvalitet är inte störst men uppfyller våra förväntningar. Tangentbordet har för mycket flex men ändå lyckas ge en tillfredsställande skrivkänsla. De som letar efter en mer spelinriktad anteckningsbok bör allvarligt överväga att kliva upp till U41JF, som har en mycket starkare grafikkort.

Sammantaget U31JG får en rekommendation. Se upp för lägre priser men, dess MSRP av $ 849 är stor för vad som ingår. Det skulle vara ett mycket bättre värde prissatta $ 100-150 mindre.

Fördelar:

  • Tunna och lätta
  • 7 + timmars batteritid
  • Bra resultat

Nackdelar:

  • För mycket tangentbord flex
  • Dåligt högtalare
  • MSRP för hög

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar