tisdag 15 mars 2011

ASUS U31JG-A1 recension

ASUS U31JG-A1 recension
av Charles P. Jefferies - 2011/03/15

ASUS U31JG förpackningar en Intel Core i3-processor, Nvidia-grafik med Optimus-teknik och nästan åtta timmars batteritid i en tunn och lätt 13,3-tums chassi som väger mindre än fyra pounds. Vad är inte för att vilja? Läs vår recension.

Vår ASUS U31JG-A1 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 13,3-tums 720p (1366x768) glänsande skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-380 processor med dubbla kärnor (2,53 GHz, 3MB L2, 4.8GT / s QPI, 35W TDP)
  • Intel HM55 chipset
  • Omkopplingsbar grafik via Nvidia Optimus-teknik:
  • Nvidia GeForce GT 415 1GB
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1066 dubbla kanaler RAM (2x 2GB)
  • 500GB 5400RPM Seagate hårddisk (ST9500325AS)
  • Realtek RTL8191SE 802.11n trådlöst LAN
  • Ingen intern optisk enhet
  • 2-års globala begränsad garanti w / 1 år skador täckning
  • 8-cells batteri (14.4V, 5800mAh, 83Wh)
  • Vikt: 3,74 £.
  • Mått: 13,1 x 9,3 x 1,14 inches
  • MSRP: $ 849

Till skillnad från sin 14-tums bror, U41JF saknar U31JG en intern optisk enhet. Annars specifikationerna är anständigt för sin storlek och vikt. Intel Core i3 processor/4GB RAM/500GB hårddisk är mer än gott för vardagliga uppgifter, även om det inte kommer att vinna några prestationskrav tävlingar. Den MSRP ligger på hög sida, som konfigurerats den skulle lägga fram ett bättre värde prissatta $ 100-150 mindre.

Bygg och Design
Det U31JG har en måttligt attraktiv tvåfärgad exteriör. Silver trim omslag runt chassit är en fin touch. ASUS gjorde den olyckliga beslut att använda blank plast för tangentbordet och skärmen omger, det ser bra ut bara i bilder. I verkliga livet, fläckar upp för fort och är en knepig att hålla ren.


Den U31JG chassi är gjord av plast. Totalt byggkvalitet är ungefär genomsnittet för en konsument bärbar dator, chassit uppvisar måttliga flex när vrids av hörnen. Handledsstödet och tangentbordet surround område tenderar att grotta inåt när den trycks ner på, men inte oroväckande så. Handledsstödet är faktiskt inte gjord av aluminium, tyvärr är det bara lookalike plast.

Den borstad aluminium lock har en kvalitet utseende och känsla. Det är relativt lätt att vrida av dess hörn men har bättre än genomsnittet skydd tack vare metallen. Vissa mindre krusningar visade fortfarande upp på skärmen men beroende på var jag tryckte. Design-vis, jag gillade den lilla läppen i mitten av displayen vilket underlättar öppning. Bildskärmsgångjärnen är alltför styv för att tillåta locket att öppnas utan att hålla nere chassit.


En positiv aspekt av U31JG design är den relativa bristen på LED-lampor, med denna maskin i mörkret är inte störande. Även om det är en trevlig funktion, önskar jag ASUS hade tagit dedikerade knappar för volymkontroll.

Uppgradering av U31JG har delar är en enkel process. Den stora luckan på undersidan av chassit hålls på av bara en skruv, inuti är två RAM slots (båda ockuperade), hårddisken, och det trådlösa kortet. På det hela taget U31JG har tillfredsställande byggkvalitet, men inte tjäna mer än godkänd kurs inom något visst område.


Hamnar och funktioner
Porten markering på U31JG är helt grundläggande, det enda anmärkningsvärda integration är HDMI för anslutning till HDTV och projektorer. Den saknar ExpressCard, USB 3,0, DisplayPort, och eSATA. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Fram: Högtalare


Tillbaka: Batteri


Vänster: Kensington-lås, AC strömförsörjning, kylning utblåsventilen, USB 2,0, mikrofon och hörlursuttag


Höger: 2x USB 2,0, HDMI, 4-i-1 kortläsare, Ethernet, VGA

Tangentbord och pekplatta
Det U31JG har samma tangentbord som finns på de flesta ASUS bärbara datorer denna storlek: en full-size Chiclet / ö-stil modell med extra avstånd mellan tangenterna. Det första jag märkte när du skriver på det är bara hur mycket flex det har, särskilt runt [s] och [Z]-tangenterna, nyckeln och området runt det bokstavligen sjunka inåt när moderat tryck appliceras. Den högra sidan av tangentbordet har lite flex, men Flex gradvis blir värre Flytta till vänster om [F10]. Flex ger en oroande känsla medan du skriver, den högra sidan av tangentbordet helt enkelt känns mycket mer solid.


Ignorera flex själva estetik tangentbordet är rimliga. Det är tyst nog för att användas i en klassrumsmiljö som lätt skriva tryck används. Återkopplingen från varje tangent är trevlig men dovt, de har inte den exakta effekten av en verksamhet anteckningsbok tangentbord som de som finns på Lenovos ThinkPad. Nyckel resa - avståndet mellan vilande och pressade lägen en nyckel - kunde vara lite längre. Jag hade inga problem att skriva korrekt på denna klaviatur trots flex frågorna.


ASUS satte tack och lov på ett lyhört Synaptics pekplatta, som tenderar att vara bättre än Elan modeller från en användbarhet synvinkel. Pekplattan yta är icke-glansig och slät, vilket gör det enkelt att spåra på. Jag är inte ett fan av den enda knapp på styrplattan, det är lätt att trycka ner på ytterkanterna men mot mitten är svårare. Vissa människor gillar att trycka mot centrum och andra mot kanten - det bör kräva samma mängd tryck att producera ett klick oavsett var den appliceras.


Skärm och högtalare
Det U31JG har en 13,3-tums bildskärm med en 720p (1366x768) upplösning, 16:9 bildformat och LED-bakgrundsbelysning. Spegeln glansiga ytan hjälper klarhet, men reflektioner en enorm distraktion i väl upplysta områden, särskilt om någon ljuskällor står inför på skärmen. Det är också svårt att hålla rent.

Kontrastförhållandet är bättre än förväntat - Kommandotolken är en trevlig djup svart utan grå-ish nyans. Färgåtergivning är också över genomsnittet, LED-bakgrundsbelysning vanligtvis tenderar att producera en blå tonad skärm i min erfarenhet, men denna skärm har en varmare och mer naturlig look.

Den verkliga undergång U31JG skärm är urusla betraktningsvinklar. Luta displayen bara tio grader utanför centrum orsakar betydande färgseendet. Bortsett från de betraktningsvinklar och blank yta jag har lite att klaga på här. Den 1366x768 upplösning är låg men det finns knappt en handfull 13,3 "bärbara datorer som erbjuder något bättre, de som gör är prissatta väl norr om U31JG är MSRP.

Den U31JG två stereohögtalare finns under handledsstödet och ljud hemskt. Högtalarna är mycket små och gör allt de kan för att låta på det sättet, som producerar massor av distorsion vid högre volym och ingen bas. Det faktum att de är placerade under handledsstödet hjälper inte frågor, ljudet dämpas så snart händer / handleder placeras på tangentbordet. Externa högtalare och hörlurar är vägen att gå.

Prestanda och Benchmarks
Det U31JG har en rang-och-fil uppsättning komponenter utom för sin Nvidia GeForce GT 415 grafikkort, vilket är tillräckligt bra för att spela moderna spel (inte på högsta inställningarna, men). GT 415 är inte alls lika stark som GT 425 i U31JG s syskon, det U41JF, dock, spelare allvarligt bör överväga att kliva upp till den modellen.

Den U31JG är Seagate 5400 RPM hårddisk är inte särskilt snabb men det är tyst som en viskning. Den tar bort här är att U31JG erbjuder bra (men inte mycket) prestanda jämfört med andra multimedia bärbara datorer.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
En fläkt driver varm luft ut den vänstra sidan av chassit. När de utför dagliga arbetsuppgifter för U31JG känns sval vid beröring överallt. Fläkten är till för alla avseenden tyst. Under belastning, till exempel när du spelar spel, snurrar fläkten naturligt snabbare att bli av med extra värme. Den utvecklar en liten whine men är inte störande eller irriterande som man kan förvänta sig. Den vänstra sidan av den bärbara datorn blir varm men inte het kring utblåsventilen. Totalt kylsystemet är väl utformade.

Batterilivslängd
Den U31JG är en av de få små bärbara datorer på marknaden som levereras som standard med en skaplig storlek batteri. ASUS kunde integrera en stor 8-cells, 83Wh batteri i chassit utan att den sticker ut på baksidan eller undersidan (jag tittar på dig, HP). Med Windows 7 Balanserad effektprofil aktiv, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, varade U31JG 7 timmar och 45 minuter. Detta är en utmärkt tid och generellt så bra som det praktiskt taget blir en 13,3-tums dator bärbar dator.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
ASUS U31JG är en rimlig plocka bland 13,3-tums bärbara datorer. Den har mer än tillräckligt prestanda för vardagliga uppgifter samt viss spel med över sju timmars batteritid på sidan. Den byggkvalitet är inte den största men uppfyller våra förväntningar. Tangentbordet har för mycket flex men ändå lyckas ge en tillfredsställande skrivkänsla. De som letar efter en mer gaming-orienterad anteckningsbok bör allvarligt överväga att intensifiera den U41JF, som har en mycket starkare grafikkort.

Sammantaget får U31JG en rekommendation. Se upp för lägre priser men, sitt MSRP av $ 849 är hög för vad som ingår. Det skulle vara ett mycket bättre värde prissatta $ 100-150 mindre.

Fördelar:

  • Tunn och lätt
  • 7 + timmars batteritid
  • Bra prestanda

Nackdelar:

  • För mycket tangentbord flex
  • Dålig högtalare
  • MSRP för hög


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar