fredag 18 februari 2011

Lenovo ThinkPad X120e recension

Lenovo ThinkPad X120e recension
Jerry Jackson - 2/18/2011

ThinkPad X120e är den senaste "netbook alternativ" för verksamheten från teamet på Lenovo. Denna 11-tums bärbar dator är fylld med den senaste AMD "Fusion" processorteknik samt massor av RAM-minne och en snabb hårddisk för att hålla verksamheten igång smidigt på resande fot. Fortsätt att läsa för att få veta mer.

Lenovo ThinkPad X120e Specifikationer:

  • AMD E-350 med AMD Radeon HD 6310 Graphics (dual-core processor på 1,6 GHz och dubbla DX-11 SIMDs vid 500MHz)
  • 4GB PC3-10600 DDR3 SDRAM (1333, 2 DIMM)
  • Windows 7 Professional (64-bitars)
  • 11.6 "WXGA HD bländskydd LED-bakgrundsbelyst skärm (1366x768)
  • 320GB 7200rpm SATA-hårddisk
  • 802.11b/g/n, Gigabit LAN
  • 4-i-1-kortläsare och 0,3-megapixel webbkamera
  • 6-cells Li-ion batteri
  • Mått: (B x L x H) 11.1 "x 8.2" x 0.6 "/ 1.2"
  • Vikt: 3,3 pounds (med 6-cellsbatteri)
  • Pris som konfigurerad: $ 579,00 (för närvarande $ 689 om Lenovos hemsida)

Bygg och Design
Den "ThinkPad" varumärke är ett av de få namn som är nästan synonymt med bärbara företagsdatorer. Dessa bärbara datorer kombinerar regelbundet gedigen byggkvalitet, utmärkt tangentbord, precisionsspårpunkter (den röda pricken i mitten av tangentbordet) och fantastiska garantisupport. Förra året Lenovo svarade på kundernas krav på en "ThinkPad netbook" och levererade 11-tums X100e. Att bargain-priced ultraportabel levererade ganska bra prestanda till en låg kostnad, men lämnade inte särskilt imponerande batteritid och fick ganska varmt i knät tack vare den gamla AMD-processorteknik.


Lenovo lovar att göra saker rätt under 2011 med den nya och förbättrade ThinkPad X120e.

Vid en första anblick är det yttre av 11-tums ThinkPad X120e praktiskt taget identisk med den gamla X100e. Faktum är att det enda som har förändrats på utsidan är platsen för några portar på sidorna av den bärbara datorn och tillägg av en HDMI-anslutning för moderna externa bildskärmar, projektorer och HDTV. Den enkla plast rektangulär skärm lock på vår enhet har en "midnight black" färgschema som ger den en mer billig utseende än de gummibelagda ThinkPad, men det är klart denna laptop betyder affärer.


De kunder som är intresserade av att uppgradera RAM-minnet eller hårddisken av sig själva kommer att vara glad att veta att det finns en enda massiv tillgång platta på undersidan av den bärbara datorn som ger dig full tillgång till de interna komponenterna. Ja, är chansen att de flesta företag köpare kommer att beställa alla sina uppgraderingar vid tidpunkten för köpet, men det är bra att veta Lenovo håller det enkelt för gör-det-själv-publiken.


Hamnar och funktioner
Som tidigare nämnts, har hamn val på X120e förändrats något från förra årets modell. Lenovo lyssnat på våra klagomål om avsaknaden av en HDMI-port på X100e och lagt till HDMI till X120e medan du flyttar en av USB-portarna till den andra sidan av den bärbara datorn. Vi skulle ändå vilja se en combo eSATA / USB-port eller en USB 3.0-port för anslutning av höghastighets extern lagring, men det är svårt att klaga när du pratar om en netbook alternativ.


Främre: Indikatorlampor


Bak: AC vägguttag, batteri, och VGA-ut


Vänster: säkerhetslås, värme vent, HDMI-utgång, en USB 2.0-port, Ethernet, och kombinerade ljudkontakten


Höger: 4-i-1-kortplatsen, och två USB 2.0-portar


Skärm och högtalare
Den 11,6 "LED-bakgrundsbelyst skärm på X120e verkar vara samma 1366x768 skärm som används på den tidigare ThinkPad X100e. Jag är särskilt förtjust i matt skärm ytan eftersom den inte reflekterar solljus eller stark inomhusbelysning som blanka skärmar. Kontrast och färgmättnad är bara genomsnittliga med en total kontrast på 117:1 i vårt labb och en maximal ljusstyrka på 156 nit. Horisontella betraktningsvinklarna är bra ut till minst 60 grader på vardera sida innan du börjar lägga märke till färgseendet. Vertikal betraktningsvinkel vinklar är under genomsnittet som displayen blir överexponerad eller färgerna börjar vända efter att ha flyttat på skärmen 15 grader framåt eller bakåt.

Speaker kvalitet är genomsnittet som maxvolymen är högt nog för att fylla ett stort mötesrum med klart ljud. Det finns en liten distorsion vid maximal volyminställning och basåtergivningen är minimal, men högtalarna ger tillräckligt bra kvalitet för en bra videokonferens eller webcast. Som med den gamla X100e, högtalarens placering på undersidan av den bärbara datorn betyder ljudet riktas nedåt och bort från dig i stället för upp mot öronen. Om du tänker använda X120e som en "laptop", så ska du räkna med att högtalarna dämpas i knät.

Tangentbord och pekplatta
ThinkPad X120e använder samma "Chiclet" tangentbord på den X100e som är helt annorlunda än de traditionella ThinkPad tangentbord. Trots dessa skillnader, tangentbordet håller samma kvalitet som affärsanvändare förväntar sig när de hör ThinkPad namn. Lenovo använder en keycap design som förhindrar locken från poppar ut som om de skulle på billigare tangentbord. En av de viktigaste fördelarna med att välja en Chiclet-tangentbord är att det möjliggör mer utrymme mellan tangenterna på en ultraportabel bärbar dator. Detta innebär färre stavfel jämfört med netbooks med trånga nycklar. De individuella knapparna på X120e har en fjädrande, anpassade åtgärder och varje knapp har en krökt yta som liknar den traditionella ThinkPad tangentbordet. Skriva buller är minimal, utan kraftigt "klick klack" ljud när du skriver. Palmrests är ganska små för genomsnittliga vuxna manliga händer, men de stöder handlederna utan att orsaka ytterligare spänningspunkter medan du skriver.


Som med X100e, är vår enda verkliga klagomål om detta tangentbord bristen på LED-bakgrundsbelysning. Ja, att lägga till en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ skulle göra denna netbook alternativ lite dyrare, men det skulle göra det så mycket mer attraktivt för affärsresenärer som behöver se sina tangentbord på svagt belysta flygplan.


Synaptics touchpad och Trackpoint ger ett fantastiskt par kontrollpunkter för att flytta markören i olika applikationer. Om du regelbundet använder de större pekplattor som finns på MacBook och desktop-ersättare bärbara datorer, kan du överväga den lilla pekplattan på X120e att vara mycket trångt. Men pekplattan på X120e är ungefär samma storlek som de pekplattor på någon modern netbook. Trackpoint-knapparna inkluderar den traditionella mittenknappen finns på de flesta ThinkPad. Sammantaget pekplattan och Trackpoint var både en fröjd att använda, med en snabb responstid och ingen märkbar fördröjning. Känsligheten var utmärkt och ingen justering behövdes ur lådan. Denna speciella pekplatta har några multi-touch kapacitet, bland annat nypa-till-zoom och pivot-rotation. Pekplattan knapparna verkar ha en något ytlig klick djup jämfört med andra ThinkPad, men ändå ge en djupare tryck än de flesta netbook pekplattknappar.


Prestanda och Benchmarks
Den stora nyheten med ThinkPad X120e är att Lenovo använder den nyaste AMD Fusion-teknik. Närmare bestämt är det nya X120e tillgängliga med ditt val av AMD "Zacate" E-240 eller E-350 accelererad enhet (APU), som kombinerar en dual-core processor med en Radeon grafikprocessorer (GPU) på en enda processor die . Inte bara gör detta till X120e mer energieffektiv än sin predicessor, men det betyder X120e erbjuder betydligt högre video-och grafikprestanda än en i samma prisklass affärs netbook med en Intel Atom-processor.

Även om du kanske inte tror att grafikprestanda är viktig för verksamheten, tänk om. Moderna affärsmän behöver kunna komma åt HD-video för kundpresentationer. Väg warriros måste kunna gå med webbsändningar och videokonferenser utan video släpar eller släppa ut helt. Likaså moderna program som Adobe Photoshop CS5 springa mycket snabbare om de används på en dator med en någorlunda kapabel GPU som ThinkPad X120e.

Medan den lågspänning E-350 APU inte har rå beräkningskraft av en Intel Core-serie processor finns i Acer Aspire 1830T-68U118 ($ 899) eller IdeaPad U260 (även $ 899), är det viktigt att påpeka att den X120e har ett utropspris på bara $ 399 och är lika kapabla som de dyrare maskiner när det gäller att köra kontors appliations.

Den 320 GB Hitachi Travelstar 7K500 hårddisk i vår recension prov var mer än snabb tillräckligt för vanliga arbetsuppgifter och jag fann det uppfriskande att se en budget Business Notebook med en hyfsat snabb hårddisk för en förändring.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Bullernivåer var genomsnittet under normal daglig användning. Standardfläkthastighet tycktes pulsera mellan av och på på en låg nivå. Fläkten fick inte så högt som fan på den gamla X100e, förmodligen på grund av den lägre värmeeffekt från E-350 APU. Bottom line, de yttre temperaturerna i X120e är ganska "lap friendly" för regelbunden användning under resan. Alla temperaturer som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit.

Batteritid
Den X120e med AMD E-350 APU levererade fem timmar och 53 minuters batteritid med skärmen inställd på 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och kontinuerligt uppdatera en hemsida, och Windows 7 inställd till "balanserad" effektprofil. Det är nästan en och en halv timme mer batteritid än X100e men något mindre än HP Pavilion dm1z. Det är också värt att nämna att den låg kostnad ThinkPad X120e ger betydligt bättre batteritid än den mycket dyrare IdeaPad U260 ultraportabel bärbar dator.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Vi var stora fans av ThinkPad X100e och hade stora förhoppningar på den nya ThinkPad X120e. I allmänhet Lenovo levererade varan, men det är inte perfekt. Till att börja med, har flera andra företag som antagit utmaningen att göra bra netbook alternativ. Den nya HP Pavilion dm1z kan vara en konsument ultraportabel, men vid tiden för detta skriva dm1z erbjuder i princip samma hårdvara specifikationer för 480 $. ThinkPad X120e är prissatt till $ 579 eller $ 689 beroende på var du köper den.

Å andra sidan har den X120e en fantastisk pekplatta med Track och ett stort tangentbord (även om det inte är motljus). Dessutom ger den X120e bättre batteritid och lägre externa temperaturer än förra årets ThinkPad netbook. Om ThinkPad X120e var lite billigare så jag skulle nog ge den ett Editors 'Choice Award. Tyvärr är det en tuff sälja när du kan få i princip samma hårdvara från ett annat företag för mindre pengar.

Fördelar:

  • Välbyggd affärs netbook
  • Utmärkt video / grafikprestanda
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Lite dyrt för en E-350
  • Ingen bakgrundsbelyst tangentbord
  • Bra, men inte "bra" batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar