torsdag 31 mars 2011

Sony VAIO F recension

Sony VAIO F recension
av Charles P. Jefferies - 2011/03/31

Sony VAIO F är en high-end multimedia bärbar dator. Vår kraftpaket testenhet har en Intel Core i7 quad-core processor och Nvidia GT 425 grafikkort. Vad är det för fel med det? Läs vår recension.

Vår Sony VAIO F (VPCF136FM) recension enheten har följande specifikationer:

  • 16-tums 900p (1600 x 900) glänsande skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-740QM quad-core processor (1.73GHz ~ 2,93 GHz Turbo Boost, 6MB L3, 2.5GT / s QPI, 45W TDP)
  • Intel PM55 chipset
  • Nvidia GeForce GT 425 1GB grafik
  • 6GB DDR3-1333 dubbla kanaler RAM (1x 4GB, 1x 2GB)
  • 640GB 5400RPM Toshiba hårddisk (MK6465GSXN)
  • Intel Centrino Advanced-N 6250 AGN trådlöst LAN
  • Intern Bluetooth
  • Blu-ray-läsare (Pioneer BD-ROM BDC-TD03)
  • Intern bakgrundsbelyst tangentbord w / separat numeriskt tangentbord
  • Vikt: 7,07 £.
  • Mått: 15,69 x 1,34 ~ 1,79 x 10,69 inches
  • MSRP: $ 1299 (start pris: $ 869)

Specifikationerna placerar definitivt vår VAIO F i den övre percentilen i fråga om prestanda vs mest 15.6/16/17.3-inch bärbara datorer på marknaden. GT 425 grafikkort har mer än tillräckligt med kraft för de senaste spelen. Det enda undantaget från regeln är ganska pokey 5400RPM hårddisk, en 7200RPM modell bör vara standard på en resultatinriktad anteckningsbok.

Bygg och Design
VAIO F har en run-of-the-mill utseende, de enda anmärkningsvärda fysiska egenskaper är bakgrundsbelysta tangentbordet och den gröna strömknappen på höger sida av den bärbara datorn. F-är konstruerad av all plast och inte låtsas något annat. En helt plastkonstruktion är inte nödvändigtvis en dålig sak, dock, VAIO F känns ganska robust om lite ihåligt. Griper chassit med hörnen och vrida ger minimal rörelse i chassit, vilket är vad jag vill se, detta förhindrar de interna kretskorten från böjning.

Displayen flexar lätt när tvinnade av hörnen. Inga krusningar på skärmen när tryck appliceras bakifrån, vilket indikerar att det finns en rimlig mängd av skydd. Det finns ett antal knappar ovanför tangentbordet området, min favorit är displayen av? knapp som slår av och på skärmen direkt. VAIO F saknas volymkontrollknappar, vilket är märkligt med tanke multimedia fokus för denna maskin.

De som vill uppgradera VAIO F kommer att finna det relativt lätt att göra, det finns separata fack på undersidan för RAM och hårddisk. Båda RAM slots är upptagna i vårt test anteckningsbok.


Hamnar och funktioner
VAIO F sport en fast uppsättning användbara input / output-portar, inklusive eSATA, HDMI, och ExpressCard/34. Den har två USB 3,0 på höger sida men saknar DisplayPort. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Fram: Statuslampor, trådlös på / av-knapp, MagicGate läsare, SD-läsare


Tillbaka: Batteri


Vänster: AC, Kensington-lås, kyla utblåsventilen, Ethernet, VGA, HDMI, combo eSATA / USB 2,0-port, ExpressCard/34-kortplats, IEEE 1394a mini-Firewire


Höger: Optisk ut / hörlursuttag, mikrofoningång, 2x USB 3,0, optisk enhet, strömbrytare

Tangentbord och pekplatta
VAIO F har ett fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Bakgrundsbelysningen är en praktisk funktion, det är ljuskänsligt och har flera nivåer för ljusstyrka beroende på mängden befintligt ljus. Tangentbordet i sig är chiclet-stil, vilket innebär att det finns mer än vanligt avståndet mellan tangenterna. Nycklarna är fyrkantiga och platta topp så det tar tag att vänja sig.

Tangenterna har en mjuk känsla och är tyst. Det är precis rätt mängd av viktiga resor? avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen. Det finns ingen märkbar flex, det är lätt att skriva snabbt och korrekt. Den separata numeriska tangentbordet är mycket praktiskt för snabb nummer inträde. Totalt tangentbordet är ett nöje att använda.

Pekplattan har en slät matt yta som underlättar fingerrörelser, det fungerar som förväntat. Med pekplattknapparna är dock inte så trevligt, de känner billigt gjort och gör högljudda klick. Pekplatta knapparna ska vara tyst för att undvika att störa andra.

Skärm och högtalare
VAIO F har en 16-tums skärm med en 900p (1600 x 900) upplösning, 16:9 bildformat och LED-bakgrundsbelysning. Den blanka ytan innebär ökad tydlighet men massor av reflexer, undvik väl upplysta områden. Bildkvaliteten är genomsnittliga i bästa fall. Färgen är intetsägande och visas tvättas ut. Kontrast är under genomsnittet, Kommandotolken ser lite grå och inte ett svart. Ljusstyrka är tillfredsställande.

Betraktningsvinklarna är fattiga, luta skärmen mer än ett dussin grader utanför centrum snedvrider färgerna omedelbart. En multimedia anteckningsbok VAIO F bör ha en mycket bättre kvalitet panel, särskilt med tanke här har en Blu-ray-spelare. Den 1600 x 900 upplösning är absolut minimum för en 16/17.3-inch anteckningsbok, helst bör ha en 1080p (1920 x 1080) upplösning att fullt ut stödja Blu-ray-uppspelning.

VAIO F har två stereohögtalare placerade ovanför tangentbordet. De har en anständig mix av mellanregister och diskant och låter A-OK för allmän lyssning. Dessa högtalare låter inte så tinny som de flesta bärbara högtalare jag testa. Det finns mycket lite bas, denna bärbara dator inte har en dedikerad subwoofer.

Prestanda och Benchmarks
Performance är en av VAIO F styrkor. En Intel Core i7 quad-core processor, Nvidia GT 425 grafikkort och 6GB RAM är inget att nysa på. Den 5400RPM hårddisk är mitten av förpackning för prestanda, helst en 7200RPM enhet skulle komma standarden. Vare sig det är spel i Adobe Photoshop är det svårt att hitta något här anteckningsblocket kan? T prestera bra i.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
VAIO F har en fläkt som blåser varm luft ut på vänster sida av chassit. Fläkten är nästan tyst tomgång. Fläkten spolar snabbt under belastning och är mycket märkbar, det kan höras i ett rum ovanför mindre bakgrundsljud. Kylsystemet gör ett bra jobb med att hålla VAIO F s chassi coolt,? Även efter spela 3D-spel är toppen och botten av den bärbara datorn knappt varmare än tomgång. Sammantaget är det? Ar väl utformade, men jag önskar att det var tystare.

Batterilivslängd
Med Windows 7 Balanserad effektprofil aktiv 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, varade VAIO F två timmar, 42 minuter. Detta är ett acceptabelt tid för en stationär dator bärbar dator, men är inte särskilt imponerande jämfört med de senaste 15-tums, 16-tums och 17-tums multimedia bärbara datorer.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Sony VAIO F är en övergripande väl avrundad stationär dator multimedia bärbar dator. Höjdpunkter utmärkt prestanda, en bra tangentbord och en fin samling av input / output portar. Den största nackdelen är svaga konstruktionen, vilket är ovanligt för Sony, VAIO F ser ganska generisk. Displayen är lika nedslående, det tvättas ut och tråkig. Slutligen är skärmupplösningen bara 900p, inte 1080p som det ska vara, eftersom den här bärbara datorn har en Blu-ray-spelare.

Sammantaget kan vi rekommendera VAIO F? det är inte en mångsysslare på något sätt, men åstadkommer det mesta av vad Sony utformat det att göra.

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Trevlig bakgrundsbelyst tangentbord
  • Anständiga högtalare

Nackdelar:

  • Boring konstruktion
  • Bullriga fan
  • Loud pekplatta knappar
  • Subpar skärm


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar