tisdag 1 september 2009

Alienware M17x recension

Alienware M17x Recension
av Charles P. Jefferies - 2009/09/01

av Charles P. Jefferies

Den M17x är Alienware flaggskepp gaming anteckningsboken. Det finns en smygande konstruktion, chassi aluminium och en anpassningsbar belysning. Vår granskning enhet är packad till gälarna med dubbla NVIDIA grafikkort, ett Intel Extreme processor och 8 GB RAM. Har leva M17x upp till Alienwares anspråk på att vara den snabbaste gaming anteckningsboken på marknaden? Läs vår recension för att få reda på.

Vår Alienware M17x recension enheten har följande specifikationer:

  • 17-tums WUXGA (1920x1200) kant till kant display
  • "Space Black" chassi
  • Windows Vista Home Premium 64-bitars
  • Intel Core 2 Extreme QX9300 (2.53GHz/12MB/1066MHz) quad-core processor (overclockable)
  • Dubbla NVIDIA GeForce GTX 280 1GB grafikkort i SLI
  • Omkopplingsbar till integrerad NVIDIA GeForce 9400M 256MB grafikkort
  • 8GB DDR3-1333 RAM (2x 4GB)
  • 1TB RAID 0 (500GB 7200RPM x2) hårddisk array
  • Slot-load Blu-ray-läsare
  • AlienFX belysning
  • 9-cells batteri

Den M17x startar på en blygsam $ 1.799, men vår dekorerad ut testmaskin sitter vid ett högt $ 4.649 per publicering. Intel Extreme-processor ($ 1000), 8GB RAM (800 $) och dubbla GTX 280M grafikkort (600 $) bidrog mest till slutpriset.

Bygg och Design
Alienware M17x handlar om design. Den M17x är ett steg i en ny design riktning för Alienware, det är deras första modell att få helt nya Stealth? titta. Denna notebook ser ut och känns som ingen annan, ha den på mitt skrivbord när jag skriver denna översyn är förmodligen så nära yttre rymden som jag någonsin få.

Låt oss starta att bygga materialen. Den M17x är tillverkad av höghållfast aluminium som är bergfast, det finns inte ett uns av flex på den här maskinen. Den finns i tre färger? Svart och silver är utan kostnad, medan rött är för närvarande en $ 99 extra. Sidorna, botten, och baksidan av locket har en slät anodiserad aluminium finish medan handledsstödet har en slät, torr känsla finish. Allt som aluminium betalas i vikt? detta monster väger över 13 pounds, vilket gör den till en av de tyngsta bärbara datorer på marknaden.

Locket är extremt robust, tack vare sin i ett stycke aluminium är det svårt att vrida och inga krusningar visas på skärmen när tryck används på baksidan av locket. Gångjärnen är också rock solid, locket inte vingla.

Nu ska vi prata design. Den M17x har inte en cookie cutter rektangulär form. De främre och bakre delen av chassit och skärmen är vinklade utåt och passar ihop sömlöst. Den M17x har tydliga kanter som är snyggt färdiga så att de inte är alltför skarpa. Framifrån ser M17x hotfulla, högtalaren grillar på vardera sidan av handledsstödet ser ut intag. Den maskinens baksida ser ut som en gigantisk utlopp för frånluften (vilket det i princip är).

En av M17x signum funktioner är dess helt anpassningsbara LED-belysning system som kallas AlienFX. Det finns tio olika belysning zoner, inklusive tangentbordet, pekplattan, högtalare, Alienware-logotypen, media nycklar, på strömbrytaren, och den främmande huvudet på baksidan av locket. Tangentbordet i sig har fyra olika belysning zoner. Användare kan skapa belysning teman för varje tillfälle. Alienware säger att de arbetar med speldesigners att införliva AlienFX i spel, till exempel, kan vissa delar av datorn ändrar färg för att indikera hälsa, ammunition och så vidare. AlienFX är lätt att stänga genom att trycka på [Fn] + [F11]. AlienFX ökar det unika i denna maskin och är en attraktiv funktion.

En sista designen funktion som förtjänar ett omnämnande är M17x är skruvlösa design? Det finns inga synliga skruvar på M17x (förutom fyra innehav i märkplåt). Det är ganska en design bedrift och gör M17x ser även elegantare. Även om inte alla kommer att gilla utseendet, är det svårt att förneka kvaliteten på konstruktionen och bygga. Den M17x är en-av-en-slag och ser mycket mer engagerande än tidigare Alienware maskiner.

Skärm och högtalare
Den M17x har en? Kant i kant? visa, vilket innebär att displayen är täckt av en stor bit av glas för en sömlös utseende. Den M17x finns med två upplösningar: WXGA + (1440x900) och WUXGA (1920x1200), vårt test enhet har den senare. Den M17x använder en 16:10 bildförhållande skillnad från de flesta nyare bärbara datorer som använder 16:09, vilket är bra eftersom det M17x har mer vertikalt utrymme i jämförelse. Om M17x hade en 16:9-skärm, skulle det bara ha en 1920x1080 upplösning, eller cirka 10% mindre pixlar.

Displayen kvalitet är tyvärr genomsnittet. Den har dubbla belysning lampor (i motsats till ett på de flesta bärbara datorer), men om jag fick höra att jag inte skulle veta. Det är varken särskilt ljus eller levande. Betraktningsvinklarna är i nivå med andra bärbara datorer? sida till sida är bra, men från ovan och nedan det tvättar ut och mörknar, respektive. Displayen är inte heller jämnt belyst, eftersom vissa områden ljusare än andra (även om skärmen är alla samma färg). Ingen av de frågor som jag nämnde påverkar spel eller vardagliga användning, men de finns där och på sin plats på en bärbar dator börjar vid nära till $ 2.000. Jag skulle vilja se en bättre bildkvalitet används.

Den M17x har två full-range högtalare på undersidan av handledsstödet. Dessa högtalare är så nära till stationära kvalitet på högtalare som jag har sett i en anteckningsbok (spara för Toshiba X205/X305). Bass är märkbar och mellanregister och diskant är mycket starkare än vanliga bärbara datorer högtalare. Denna maskin har flera audioalternativ? två hörlursuttag, HDMI och surroundljud ut.

Tangentbord och pekplatta
M17x har en bakgrundsbelyst fullstort tangentbord med numeriska tangentbordet. Tangentbordet är tyst och har en slitstark matt beläggning. Det känns lite seg att skriva på som inte är en dålig sak. Det finns en liten mängd flex, men det påverkar inte skriva. Bakgrundsbelysning funktion är behändig i mörkare miljöer.

Pekplattan har en strukturerad matt yta och är lätt att använda med torra eller fuktiga fingrar. Knapparna är tyst och har bra feedback. Pekplattan automatiskt stängs av när en mus är ansluten, eller så kan stängas av manuellt genom att trycka på [Fn] + [F12].

Hamnar och funktioner
Den M17x erbjuder ett brett urval av hamnar, särskilt när det gäller video ut. HDMI är bra för anslutning till HDTV och Display Port till monitorer som stödjer det. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Vänster sida: VGA, HDMI, Display Port, Ethernet, 2x USB, e-SATA, IEEE 1394 mini Firewire


Höger sida: ExpressCard/54 kortplats, minneskortläsare, slot-load Blu-ray-enhet, 2x USB, hörlurar, surroundljud center-högtalare, surround bakre högtalare, mikrofon


Fram: Högtalare


Tillbaka: luftutsläpp, stickkontakten

När det gäller operativsystem och programvara, Windows Vista 64-bit är standard på M17x, vid publicering, är Alienware erbjuder gratis Windows 7 uppgradering kuponger. Alienware datorer i det förflutna har kommit fri från skräp programvara och den trenden fortsätter med M17x.

Den bärbara datorn har en automatisk återställning funktionen Alien Respawn 2,0. Genom att trycka [F10] vid uppstart initierar förfarandet, det kan säkerhetskopiera filer och installera om operativsystemet därifrån, eller göra en komplett torka. Återställningsskivor och instuctions komma med i ett mycket attraktivt läderinbundna bruksanvisning:

Värme och buller
Ett bra kylsystem är grunden för en högpresterande bärbar dator. Den M17x hanterar värme mycket bra. Dess tre fläktar drar luften främst från botten men även sidorna och ovansidan och skicka det rakt ut på baksidan. Hälften av botten av M17x är väsentligen en jätte luftintag. Detta visade sig vara en utmärkt inställning i våra tester. De interna komponenterna förblev väl under sina rankade temperaturer och temperaturen på ytan och botten av den bärbara datorn var totalt fogliga.

Fläktarna kan få högt men det finns ingen gnälla, medan spel buller är inte märkbar. På tomgång är M17x nästan tyst. Sammantaget får Alienware en A + för M17x kylsystem.

Batteri
M17x har en funktion som kallas Smygläge som stänger av högpresterande GTX 280M grafikkort och växlar till en integrerad GeForce 9400M grafikkort. Denna konfiguration minskar strömförbrukningen och som ett resultat, kunde jag använda M17x under två timmar och femton minuter i stealth mode med displayen vid en tredjedel ljusstyrka. Det är en respektabel siffra för en gaming anteckningsboken. Vårt test enhet har en del makthungriga komponenter såsom två 7200RPM hårddiskar som körs i RAID 0 och Intel QX9300 quad-core processor. Med en energibesparande SSD (Alienware erbjuder en eller två 256GB SSD) och en processor med dubbla kärnor, tvivlar jag inte på M17x kunde gå för minst en halv timme.

Prestanda och Benchmarks
Vår M17x har Intel Extreme QX9300 processor som kan vara användarvänlig överklockade. Vi körde varje riktmärke vid clockspeed lager 2,53 GHz, och även på en överklockad 2,93 GHz hastighet. Genom att trycka [F2] vid uppstart går in i BIOS och tillåter överklockning. Vi använde lager Nvidia 179,85 grafikdrivrutinerna för all testning.

CPU-Z processor Avläsning
Nedan finns specifikationerna för vår M17x? Ar QX9300 processorn när överklockad till 2,93 GHz.

wPrime Processorhastighet Benchmark (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Den QX9300 är den snabbaste mobila processorn i världen? dessa resultat är exceptionellt för en mobil processor. Det är möjligt att få bärbara datorer med snabbare processorer för stationära datorer (den AVADirect Clevo D900F), så M17x inte kommer att vinna varje strid.

HDTune Hårddisk benchmark

Den 1TB enheten är faktiskt två 500GB 7200rpm hårddiskar som körs i en RAID 0-array. De prestanda resultat är fantastiskt men de prestandafördelar inte förverkligas i vardagen. Jag märkte ingen skillnad mellan 1TB RAID 0-array i M17x och den traditionella 500GB hårddisk i min egen laptop.

PCMark Vantage övergripande jämförelsemått

PCMark Vantage x64 Stock 2.53GHz Överklockad 2,93 GHz % Skillnad
Betyg 5614 6010 7,1

PCMark Vantage x64 Stock 2.53GHz Overclocked 2,93 GHz% Skillnad
Betyg 5614 6010 7,1

Överklockning processorn ger en 7,1% prestandaförbättring. En 6000 + poängen är mer än dubbelt vad en typisk vanlig bärbar dator blir.

PCMark05 övergripande jämförelsemått (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark05 är en äldre riktmärke och får mer av ett uppsving från processorn överklocka än PCMark Vantage, som är nyare.

Dessa är extremt imponerande resultat, men Clevo D900F väl slår det tack vare sin snabbare Core i7-processor. Nästan 10.000 poäng är inget att skämmas för men!

Syntetisk spelprestanda med 3DMark06 (högre poäng betyder bättre prestanda):

Gaming ansökningar kommer inte dra så mycket från en processor överklockning som ett övergripande system riktmärke som PCMark Vantage, så prestandan ökar vi ser här är korrekta. Dessa poäng är den snabbaste vi har sett på en bärbar dator.

Crysis
Vi lappade Crysis till v1.21 och körde den på en 1920x1200 upplösning med alla inställningar på? Mycket hög?

Crysis 1,21 Stock 2.53GHz Överklockad 2,93 GHz % Skillnad
Genomsnittlig FPS 28,45 28,43 0,0

Snacka om galen? kör Crysis på varje maskin för två år sedan Vid mycket höga inställningar var nära omöjligt. Idag kan M17x göra det på ultrahög upplösning på 1920x1200. Wow!

Stalker: Clear Skies
Vi körde Stalker: Clear Skies riktmärke på 1920x1200 upplösning, standardinställningar, och full DirectX 10 belysning.

Stalker: Clear Skies Stock 2.53GHz Överklockad 2,93 GHz % Skillnad
Genomsnittlig FPS 47,6 50,9 6,9


Stalker CS resultat (standard klockfrekvens)

Stalker CS resultat (överklockat)

Överklockning processorn ökar den redan utmärkta prestanda med sju procent.

Devil May Cry 4
Vi använde Devil May Cry 4 Demo? Ar inbyggd riktmärke och körde det på 1920x1200 i DirectX 10-läge, max inställningar och 8X kantutjämning.

Devil May Cry 4 Stock 2.53GHz Överklockad 2,93 GHz % Skillnad
Genomsnittlig FPS 115 112 -2,6

Det M17x förstör detta spel, den lilla prestanda minska vid överklockning av processorn kan hänföras till benchmarking fel.

Eftersom våra benchmark siffror visar, är Alienware M17x den snabbaste gaming anteckningsboken på marknaden. Det är inte lika snabbt som Clevo D900F i processorn beroende applikationer eftersom den har en mycket mer kraftfull Core-processor i7 skrivbordet, men för spel, är M17x med dubbla GTX 280M grafikkort så fort som det blir.

Slutsats
Den M17x är utan tvekan en fantastisk gaming anteckningsboken, leder stationär dator marknaden byggkvalitet och design. Den M17x har en effektiv kylsystem som hållit det svalt under våra tester, och vi gillade AlienFX belysning och olika fall färgalternativ. De omkopplingsbar grafik är händig och motsvarar bra batteritid (2:15). Vår största problemet med denna maskin är subpar skärmen, vilket är på sin plats på en maskin av den här kalibern. Annat än skärmen vi fann det svårt att fel M17x och ge den vår rekommendation.

Fördelar:

  • Stor design och superb byggkvalitet
  • Stellar spelprestanda
  • AlienFX belysning och mål val färg
  • Effektiv kylsystem
  • Decent batteritid (2:15)

Nackdelar:

  • Subpar skärm
  • Alternativ lägga upp snabbt


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar