måndag 14 september 2009

Lenovo ThinkPad T400s Touch recension

Lenovo ThinkPad T400s Touch recension
av Kevin O'Brien - 2009/09/14

Multi-touch funktionalitet är en av de nyaste funktionerna läggs till bärbara datorer och tabletter lika. För närvarande bara tabletter erbjuder skärm manipulation av objekt, medan bärbara datorer får begränsad multi-touch genom pekplattor. Lenovo hoppas kunna ändra på detta genom att lägga skärmen multi-touch kapacitet att de tunna och lätta Lenovo ThinkPad T400s. För en extra $ 400 över basen T400s, användare få en touchscreen panel, om än en icke-svängande en. I denna översyn tar vi en titt på den nya T400s Touch med Windows 7, och se om vi faktiskt hitta en ökning av vår produktivitet.

Vår Lenovo ThinkPad T400s Touch specifikationer:

  • Windows 7 Professional
  • 1440 x 900 WXGA + med MultiTouch LED-bakgrundsbelyst (matt finish)
  • Intel Core 2 Duo SP9600 (2.53GHz, 1066MHz FSB, 6MB cache)
  • 4GB DDR3 RAM (2 GB x 2)
  • 128GB Toshiba SSD
  • DVD + /-RW
  • Intel 5100AGN, Bluetooth 2,0
  • Intel X4500M Integrerad
  • Inbyggd webbkamera
  • 6-cells 11,1 V 44Wh
  • Mått: (LxBxH) 13,27 x 9,49 x 0,83 "
  • Vikt: £ 4 6.9oz
  • Retail Pris: $ 1.999 Start

Lenovo ThinkPad T400s Touch

Bygg och Design
Den nya ThinkPad T400s ser helt ny och polerade jämfört med den vanliga T400. Chassit har bantats kraftigt, och vikten av den bärbara datorn har också sjunkit med nästan ett halvt kilo. Exteriören är fortfarande insvept i Lenovos gummerad älskad svart färg, men designen ser bara renare och mindre upptagen än tidigare ThinkPad-modeller.

Titta inuti, de viktigaste förändringarna börjar bli uppenbara. Förutom den nya tangentbord och pekplatta som vi kommer att gå över snart, ändrade Lenovo form Handlovsstödets runt pekplattan med pekplatta vila i jämnhöjd med Handlovsstödets istället för att vara något nedsänkt. Skärmen bezel är slät runt omkretsen på displayen, till skillnad från T400 som visar grova plastgaller nära de inbyggda antenner och utskärningar nära ljuset och webbkamera. Även jämfört med ThinkPad X301 ser de nya T400s mer raffinerad. Högtalarnas grillar är större och ser bättre anpassade till designen. Även fingeravtrycksläsaren lyckas smälta in bättre med en helt svart design istället för guld och silver som tidigare modeller.

Bygga kvalitet är fortfarande fantastiskt, med knappt en antydan till chassi flex samtidigt som det har minskat i tjocklek. Skärmen har en del mindre sida till sida flex i öppet, men inte mer än tidigare modeller. Skydd för skärmen, även med supertunna höljet är förvånansvärt bra, visade endast små mängder bildförvrängning när du klämma baksidan av skärmen. Det nya chassit känns ganska robust.

Med tunnare design Lenovo omarbetats helt chassit för T400s, och det ser helt annorlunda ut än den T400 när du börjar öppna upp. Hårddisken är nu nås via en panel enligt den vänstra sidan av handledsstödet, som nu är 1,8 "i stället för 2,5" finns i T400. Systemminne och trådlösa kort finns under ett och samma panelen på undersidan av den bärbara datorn. Jämfört med att ta bort Handlovsstödets på tidigare modeller, du nu bara lossa en skruv och lossna en panel för att uppgradera minnet. Med de flesta av spåren föränderliga plats på undersidan av den bärbara datorn, ta bort tangentbordet nu endast behöver byta ut en trasig en, eller för att få tillgång till en halv storlek mini-PCIe kortplats som används för Wireless USB på vissa modeller. Jag hoppas verkligen framtida ThinkPad följer en liknande design till T400s, eftersom det är så mycket lättare att uppgradera komponenter nu.

Lenovo ThinkPad T400s Touch

Skärm och högtalare
Den T400s Touch använder en liknande panel som de vanliga T400s, men med en touch yta till skärmen. Everest visar panelen artikelnummer som Samsung gjort LT141DEQ8B00 med en N-Trig multitouch-enhet. Precis som vanliga T400s har skärmen en WGXA + upplösning och LED-bakgrundsbelysning. Sammantaget ser skärmen nästan identiska, men med en nackdel som delas med nästan alla pekskärmar. Pekskärmar verkar ha en dimmig lager över skärmen, även om de T400s är det inte så uppenbart. Användare som aldrig har sett en bärbar dator och tablet sida vid sida kanske inte märker denna skillnad, men om du kommer från en vanlig bärbar dator kan du vara något irriterad. Färg och kontrast är bra jämfört med bärbara företagsdatorer, men det kan tyckas tvättas ut bredvid den senaste och bästa glänsande konsument-notebook-datorns bildskärm. Bakgrundsbelysning nivåer är starka, med min önskad inställning är 50-60% i mitt hem och cirka 75% på kontoret som har ljusare takbelysning. Bakgrundsbelysning blöda är minimal, bara knappt kommer igenom på högsta ljusstyrkan.

Lenovo ThinkPad T400s Touch Lenovo ThinkPad T400s Touch
Lenovo ThinkPad T400s Touch Lenovo ThinkPad T400s Touch

Touch yta är en unik funktion för en bärbar dator. Å ena sidan kan du direkt manipulera objekt utan mus eller pekplatta, men å andra du har en fast skärm som inte kan rotera som en tablett. En annan inneboende svaghet av multitouch är att eftersom den använder fingret som pekare, kommer det aldrig vara så exakt eller noggrann som en penna-ingång touch yta. Detta innebär att kontrollerna är rå i bästa fall med hjälp gest eller tap-baserade kommandon. På detta område multitouch-skärmen fungerar bra. Rulla runt webbplatser är lätt med ett finger, men ibland skärmen upptäcker två ingångar och börjar zooma sidan. Medan du ritar cirklar, märkte vi vissa problem med vår förproduktion skärmen, där vissa delar av panelen skulle få nervositet, istället för att visa mjuka linjer. Som vår modell har en mycket tidig panel i det, skulle det vara säkert att säga produktionsmodeller inte skulle ha detta problem.

Lenovo ThinkPad T400s Touch

Lenovo ingår ny programvara för att dra nytta av de multi-touch funktioner, med det primära en är enkel tryckning. Denna ansökan ger användaren direkt tillgång till grundläggande systemfunktioner som volym och kamera kontroller, trådlösa enheter, och skärmens ljusstyrka. Varje kontroll ges ett eget kakel, och du kan lägga programgenvägar på listan om du vill. Enkelt att trycka på skärmen med två fingrar tar upp brickor ovanpå ett fönster.

Högtalarprestanda var lackluster, men det är vanligt på de flesta bärbara företagsdatorer. De fungerar bra för strömmande ljud eller har en VOIP chatt, men för filmer och underhållning hörlursuttaget är ett mycket bättre alternativ.

Tangentbord och pekplatta
Ja, ändrade Lenovo signifikant utseende, känsla och layout på tangentbordet på T400s. När du plockar upp dig från golvet från svimning, ser du snabbt de flesta av ändringarna är till det bättre. Känslan av nycklarna är mestadels orörd från tidigare modeller ... utanför att mellanslagstangenten verkar klicka högt om du trycker på den på kanterna. Den största förändringen kommer med en ny design funktionstangent avsnittet ger större "Escape" och "Delete"-knapparna. Genom fördjupad forskning Lenovo fann att dessa två nycklar används mer än andra funktionstangenter. Som ett resultat av de fördubblats höjden, och flyttade positionen av insatsen knappen och F1-tangenten.

Lenovo ThinkPad T400s Touch

Jag tror den coolaste skillnaden är de nya medierna knappar och strömbrytare. Strömbrytaren och mute knappar tänds när den aktiveras, så istället för strömikonen visas upp på den nedre kanten av skärmen, är själva knappen indikatorn. Caps Lock-knappen har nu ett genomskinligt fönster med en lysdiod som lyser för att indikera Caps Lock är påslagen. En sak som saknas är en AC och batteri lyser mot dig med skärmen öppen som nu externa bara.
Den T400s erbjuder ett drag jag har ännu inte sett på någon annan bärbar dator hittills: en högtalare och mikrofon mute-knappen. Jag är inte säker på hur ofta jag personligen behöver stänga min mikrofon, om du videokonferens eller använda Skype ofta då en snabbt åt mute-knapp skulle komma till hands. En annan mindre förändring är de viktigaste toleranserna har minskat, vilket innebär att det finns mindre utrymme för smulor eller damm att falla in mellan tangenterna.

Den nya pekplattan är annorlunda, men jag har svårt att räkna ut om det är en bra eller dålig sak. Den gamla designen använde en något grov matt plast finish, vilket gav viss dragning och gjorde det lätt att flytta fingret runt även om det svettig. Den nya designen har en upphöjd grop finish med en mjukare konsistens som känns konstigt. Jag fann mig själv att öka känsligheten i Synaptics kontrollpanelen för att göra rörelsen känner sig mer vätska, men sedan tyckte att det var för känslig. Det verkar som du behöver för att använda konsekventa påtryckningar när du flyttar över den nya pekplattan, där innan det var lätt att skaka fingret över. Jag tror att om den skakiga ytan var blank eller mer smart jag kan njuta av det mer.

En annan förändring är formen och storleken av styrplattan knapparna. Knapparna har en radie kontur som går genom knapparna till kanterna där de möter handledsstödet. Ur en design synpunkt som de flyter bättre med den bärbara datorn än tidigare försök, och det är ännu lättare att komma åt dem från pekplattan nu.

Hamnar och funktioner
Portval på T400s har kraftigt förbättrats under T400-modellen. Ny på baksidan av T400s är en eSATA-port för lagring expansion och DisplayPort ut, vilket ger dig digital video från den bärbara datorn själv. Precis som T400 har tre USB-portar, en via en combo USB / eSATA-port. Lenovo har hållit VGA-port för äldre anslutningar, eftersom det fortfarande används ofta för projektorer. Med den minskade tjockleken på T400s förlorat sin dubbla kortplatser, bara hålla ett ExpressCard/34-fack. De T400s erbjuder en kontakt dockningsstation på botten, men det är en ny design som är oförenligt med äldre modeller. Den sista stora förändringen kom med T60, och jag kan bara hoppas att detta dockningsstation formatet förblir densamma för några bärbara generationer.

Lenovo ThinkPad T400s Touch Lenovo ThinkPad T400s Touch
Lenovo ThinkPad T400s Touch Lenovo ThinkPad T400s Touch

Prestanda
Lenovo ThinkPad T400s Touch är den första "officiella" Windows 7 bärbara som vi har haft i för granskning. Detta innebär att den har alla de rätta tillverkaren drivrutiner och de nyaste Windows 7 utformade verktyg. På de flesta recension bärbara datorer som vi har personligen uppgraderat till Windows 7, har vi sett anständiga prestanda gupp, men detta var inte fallet med T400s. Från den första översynen är de enda objekt som har ändrats är OS, nya pekskärm, SSD från en annan tillverkare, och RAM, som nu dubbelt på 4GB. Alla aspekter av dag-till-dag prestanda verkar mycket kvick, inklusive boot tider, ansökan laddningstider och HD-film spelas upp. När vi gick för att testa dess syntetiska prestanda vi märkt en ganska drastisk hit till PCMark05 och en något mindre hit för att wPrime. 3DMark06 var den enda riktmärke som faktiskt ökat. En del av detta kan vara om föraren, eftersom tekniskt Windows 7 inte officiellt lanserat, men det är fortfarande strider mot vad vi har sett på andra datorer. En annan möjlighet är beröring ytan är röstningen för gester och att belasta CPU cykler. Den genomsnittlige användaren skulle förmodligen aldrig märker detta, eftersom vi inte kan faktiskt se någon prestanda minskning dag till dag användning.

wPrime Processorhastighet Benchmark (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 övergripande jämförelsemått (högre poäng betyder bättre prestanda):

Syntetisk spelprestanda med 3DMark06 (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune Hårddisk benchmark:
Lenovo ThinkPad T400s Touch

Värme och buller
Vi hittade T400s Touch sprang något varmare än de vanliga T400s i våra tester. Även om båda bärbara datorer visade samma värmezoner, var T400s Touch ca 3-4 grader varmare i varje område. En del av detta kan vara relaterat till rumstemperatur, eller det kan vara relaterat till vissa delar att kunna köra varmare eller snabbare under Windows 7 medan under en måttlig belastning. Övergripande ingenting sprang för varmt för att vara icke-lap barn, men det var en överraskande Sök. Fläktljudet liknade de vanliga T400s, stanna upp för de flesta av tiden, bara komma på när benchmarking eller mindre skurar som kyler av interna komponenter. Externa temperaturer som anges nedan visas i grader Fahrenheit.

Batterilivslängd
Batteritiden var något av en överraskning med T400s Touch. Även med den extra effektförbrukning touch-gränssnitt, lyckades det fortfarande att få bättre batteritid än den icke-beröring versionen. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv och systemet på Balanced profilen lyckades det 6 timmar och 19 minuter. Standarden T400s lyckades bara 5 timmar och 48 minuter under liknande förhållanden. Detta kan vara ett område där Windows 7 lyser med mindre bakgrundsprocesser eller effektivare användning av processorn. Båda dessa tider är mycket mindre än T400 med en utökad batteritid men nästan når 10 timmar med sin 9-cells utökat batteri.

Slutsats
Lenovo ThinkPad T400s Touch är en väldigt cool idé, att föra en touch-gränssnitt till en vanlig bärbar dator. Det ger användaren möjlighet att interagera med datorn på en mycket mer naturlig nivå och har en enorm potential för CAD-program eller ens leka medan du surfar på webben. Det enda problemet just nu att jag ser är att det lades till en redan dyr modell tar den väl utom räckhåll för de flesta användare. Lägga till det på basen T400, som startar $ 749, i stället för T400s som startar vid $ 1.599 skulle ha varit ett bättre val. Förutom vissa förproduktion quirks såg vi att det var en bra implementering som inte ens påverka batteriets livslängd. Om du tittar på T400s närvarande och kunde utöka budgeten med $ 400, kan det vara värt att lägga till den bärbara datorn för framtida bruk.

Fördelar:

  • Första vanlig bärbar dator för att erbjuda multitouch
  • Inget batteri hit från touch yta

Nackdelar:

  • Programvara som stöder fullt multi-touch-kontroller är fortfarande begränsad
  • Dyrt uppgradering för att få touch-kontroller


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar