torsdag 17 september 2009

ASUS UL30 Recension

Asus UL30 Recension
av Kevin O'Brien - 2009/09/17

ASUS UL30-serien är en tunn och lätt 13,3 "notebook drivs av Intel Core 2 Duo ULV-processor. Med syfte att konkurrera med Acer Timeline-serien, har denna modell en imponerande 12 timmars körning, för verklig hela dagen datoranvändning. Erbjuder en borstad aluminium lock och robust konstruktion, är det avsett att se bra, men håll ser bra dag efter dag. I denna översyn vi sätter 12-timmars batteritid anspråk på upp till testet och ta reda på hur bra den här bärbara datorn presterar.

Asus UL30A-A1 Specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo SU7300 (1.3GHz, 3MB L2-cache, 800 MHz FSB)
  • Microsoft Windows Vista Home Premium (w / SP1)
  • 13,3-tums glänsande LED-bakgrundsbelyst 16:9 skärm (1366x768)
  • Intel Graphics Media Accelerator 4500M
  • 4GB DDR3 800MHz RAM (2 GB x 2)
  • 500GB Seagate 5400,6 HDD
  • Atheros AR9285G / N WiFi, 10/100 Ethernet
  • 8-cells 15V 5600mAh 84WHr Batteri, 19V 2.1A 40W nätadapter
  • Begränsad 2-årig global garanti
  • Mått 12,9 "x 9,28" x 0,6 "-0,98" (B x D x H)
  • Vikt: 3 £ 14.8oz
  • Pris som konfigurerad: $ 799

Asus UL30A Recension

Bygg och Design
ASUS UL30A-A1 vid första anblicken ser mycket elegant, med låg profil som är utformad så att det ser så tunt som möjligt. Färgskalan skiftar mellan silver och svart, med utsidan som borstad aluminium och interiören är blank målad plast. Tangentbordet är en chiclet stil modell, med mattsvart nycklar och silver bokstäver. Jag tror att designen ser bra, som arbetar för både den genomsnittliga konsumenter och företag proffs. Finishen är också utformad för att se bra över tiden, med aluminiumbeklädnad motstånd fläckar och repor.

Asus UL30A Recension

En aspekt av en anteckningsböcker design som ibland förbises på modeller med utökad batteritid är själva batteriet. ASUS lyckats montera en infälld montering 84Wh batteri på baksidan av chassit. Den är i jämnhöjd med den bakre delen av den bärbara datorn och sticker ned en bråkdel av en tum från botten. För den genomsnittlige konsumenten innebär detta figursydd slip fall är lätta att passa in och en bärbar dator med en mer polerad look på den.

Asus UL30A Recension

Bygga kvalitet är över genomsnittet, med det övergripande konstruktion känslan ganska fast. Den nedre delen av den bärbara datorn har en soft spot där en panel har några milda flex, men förutom att det finns mycket lite flex som helst på denna bärbara dator. Aluminium skärmskydd gör ett bra jobb att skydda skärmen från stötar och visar liten eller ingen färg distorsion när du trycker ordentligt på baksidan av skärmen. Inuti Handlovsstödets och tangentbordet har bra stöd, har någon flex alls. Även om den främre profilen är mycket tunn, lyckas ASUS fortfarande ge en väl inbyggd intern struktur för en fast typning plattform. En annan överraskande kvalitet är de mycket starka skärmen gångjärn, som inte har någon vicka och faktiskt visa en hel del motstånd.
Användare som vill uppgradera några av komponenterna kommer att gilla att det fortfarande finns två åtkomstpanelerna på botten. På grund av utrymme eller styrka oro panelerna är bara dimensionerade för RAM och HD tillgång, men det är bättre än inga paneler alls.

Asus UL30A Recension

Skärm och högtalare
Skärmen erbjuds på UL30-serien är en 13,3 "LED-bakbelyst 16:09 WXGA-panelen. Displayen priser något över genomsnittet, med bra färgmättnad och tack kontrast till den glansiga ytan. Svartnivå s är bra med inga uppenbara bakgrundsbelysning blöda vid höga ljusnivåer. Området som egentligen inte lysa med denna panel är betraktningsvinklar. Vertikala vinklar visar en bra mängd distorsion med så lite som 10-15 grader rörelse framåt eller bakåt. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre, men fortfarande visar tecken på mild färg inversion förbi 45 grader. bakgrundsbelysningen nivåer var mycket bra, även på 70% nivå vi vill använda för batteri tester. brukar jag haft skärmen inställd på 70% på kontoret och 40-50% vid hem med mindre overhead belysning.

Asus UL30A Recension Asus UL30A Recension
Asus UL30A Recension Asus UL30A Recension

De flesta tunna och lätta bärbara datorer offra högtalare plats för andra mer viktiga aspekter av utformningen. ASUS UL30-serien erbjuder lap-bränning högtalarna som låter tinny i bästa fall dämpat i värsta fall. När du har den bärbara datorn sitter på ett stativ eller på en plan arbetsyta de låter genomsnittet jämfört med andra bärbara datorer av denna storlek, men när du sätter den i knät eller mjuka ytor som de är helt dämpat. Hörlurar skulle rekommenderas för den här bärbara datorn.

Tangentbord och pekplatta
ASUS UL30-serien erbjuder ett stort chiclet-liknande tangentbord som är mycket bekväm att skriva på. Handlovsstödets verkar vara dimensionerad perfekt även för mina stora händer med en mjuk kant på framsidan som förhindrar någon press att handleden. Nycklarna är mycket lyhörda med en trevlig fjädrande verkan på varje tryckning. De enskilda tangenterna verkar vara nästan platt, men en rak kant över ytan visar en mycket liten kopp till mitten av varje tangent. Texturen är en grov matt finish, och inte lockar fingeravtryck eller fläckar.

Asus UL30A Recension

Pekplattan är en ELAN modell inbyggd i Handlovsstödets, erbjuder begränsad multitouch kapacitet. Den medföljande drivrutinerna stödjer rulla med två fingrar för horisontell och vertikal rörelse, men inget annat. Jag hittade faktiskt det är nästan för känslig, rulla både vertikalt och horisontellt samtidigt som du flyttade ner en sida. Inaktivera den horisontella bläddra verkade förbättra saker i detta avseende. Pekplattan fungerade ganska bra, har någon urskiljbar fördröjning och lika hastigheter på både axel är rörlighet. Den gropiga ytan kändes smidig och när det hade några oljor ur min hand byggts upp på det, får fingrarna att glida över det mycket väl. Pekplattan knappen gungbräda stil, med ett fast centrum vridpunkt. Varje sida tog en måttlig styrka tryck för att utlösa, med en liten klick avges när den trycks.

Hamnar och funktioner
Portval var bra med tre USB-portar, HDMI och VGA ut, LAN och ljud in / ut. En funktion saknas som var en Kensington-lås, men i dess ställe var en snodd stil fästpunkt. Den bärbara datorn har även en fjäderbelastad infälld SD-kortplats, praktiskt för att utöka lagring utan att behöva ta ur kortet när du lägger den bärbara datorn i en väska.

Asus UL30A Recension
Främre: Aktivitet lampor

Asus UL30A Recension
Bak: Batteri

Asus UL30A Recension
Vänster: VGA, HDMI och USB

Asus UL30A Recension
Höger: SD-kortplats, ljud in / ut, två USB, LAN, och AC-ström

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var snabb när den bärbara datorn rensades all bloatware, men inte innan de ger oss en av de längsta första starten sekvenser som vi någonsin har sett. Det tog nästan 15 minuter att gå från ur lådan att trycka på strömknappen, för att slutligen vid skrivbordet. Denna process var fylld med inledande konfiguration processer och många väntar skärmar. När systemet var redo, var det första vi gjorde bort den medföljande programvaran systemets säkerhet. Efter några kraftcykler OS stoppade verksamheten pinga hårddisken, och det blev en ganska snabb CULV anteckningsbok. Boot och avstängning gånger kände snabbt, och det ganska galleriets Seagate 5400,6 hårddisk höll tillgång till ett minimum utan att offra batteritid. Systemet hade inga problem att hantera 720p eller 1080p HD-video, som visar en bra mängd överblivna overhead för andra program medan filmerna lekte. 3D-spel var uteslutet om inte inställningarna var starkt tweaked, eller om spelen var många generationer gammal. För normala vardagliga användningsområden, som att skriva dokument, surfa på webben eller tittar på strömmande HD-video av systemet utförs vackert.

wPrime Processorhastighet Benchmark (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 övergripande jämförelsemått (högre poäng betyder bättre prestanda):

Syntetisk spelprestanda med 3DMark06 (högre poäng betyder bättre prestanda):

HDTune Hårddisk benchmark:

Värme och buller
Under en lätt till måttlig ladda Asus UL30A-A1 stannade tyst med endast ett fåtal hot spots bildas. Fan buller var minimal, med det försumliga av under de flesta förhållanden. När fläkten var på, hade örat vara bredvid målet att höra det. Med systemet på under hela förmiddagen, värmde fallet upp ca 10-15 grader över rumstemperatur, med alla tangentbord och handledsstödet vistas coolaste.

Batterilivslängd
En av de viktigaste funktionerna i denna bärbara dator är dess 12-timmars batteritid påstående. Packning en CULV-processor, LED-bakgrundsbelyst skärm, och gigantiska 84Wh batteri har ASUS rätt grejer inne den bärbara datorn för längre batteritid, men hur bra fungerar det utför? I våra tester med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Vista i balanserad profil och trådlösa aktiv UL30A-A1 stannade kör för 9 timmar och 43 minuter innan det gick i viloläge med 2% återstår. Även om det är mindre än de påstådda 12 timmar om det trådlösa inaktiverades eller skärmens ljusstyrka reducerades ytterligare bör det inte komma nära.

Generellt talar vi bara om nätadaptrar på bärbara datorer när något slår oss lika imponerande eller udda. ASUS UL30A har en 40W nätadapter, som kände underdimensionerade och betonade under vår granskning. Med datorn körs i högpresterande läge fanns det lite overhead kvar för laddning av batteriet, som förlängde laddningstid. En annan fråga var att det skulle bli mycket varmt, uppemot 130F. Medan en liten effekt tegel är trevligt att resa med, skulle en 65W en inte alltför mycket större, men skulle inte vara så stressad.

Slutsats
ASUS UL30A-A1 är en mycket trevlig 13 "ultraportabla bärbara Designen är attraktiv och byggandet av kroppen är stor,. Av högkvalitativa material används i hela Tangentbordet är bekvämt att skriva på, med utmärkt stöd för att motstå varje böjning.. Vår batteritest föll 2 timmar korta av 12-timmars påstående, men det var fortfarande imponerande till höger under 10 timmar. Med ett utropspris på 799 $ det är prissatt ovanför Acer Timeline, men erbjuder en snabbare processor och bättre batteritid. Övergripande Om du letar efter en super tunn och lätt 13,3 "bärbar dator med bra batteritid, är Asus UL30A väl värt att kolla in.

Fördelar:

  • Utmärkt batteritid
  • Fast bygga och snygg utformning
  • Stora tangentbord

Nackdelar:

  • Display har begränsad visningsvinklar
  • Små nätadapter blir varm under stress


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar