tisdag 1 september 2009

Alienware M17x recension

Alienware M17x recension
Charles P. Jefferies - 9/1/2009

Den M17x är Alienwares flaggskepp gaming anteckningsboken. Den har en smygande konstruktion, aluminiumchassi, och ett anpassningsbart ljussystem. Vår granskning enhet är packad till gälarna med dubbla Nvidia-grafikkort, ett Intel Extreme-processor och 8 GB RAM. Har M17x lever upp till Alienwares anspråk på att vara den snabbaste gaming anteckningsboken på marknaden? Läs vår recension för att få reda på.

Vår Alienware M17x recension enheten har följande specifikationer:

  • 17-tums WUXGA (1920x1200) kant till kant display
  • "Space Black" chassi
  • Windows Vista Home Premium 64-bit
  • Intel Core 2 Extreme QX9300 (2.53GHz/12MB/1066MHz) quad-core processor (overclockable)
  • Dual Nvidia GeForce GTX 280M 1GB grafikkort i SLI
  • Omkopplingsbar till integrerad Nvidia GeForce 9400M 256MB grafikkort
  • 8GB DDR3-1333 RAM (2x 4GB)
  • 1TB RAID 0 (500GB 7200RPM x2) hårddisk array
  • Direktmatad Blu-ray-läsare
  • AlienFX belysningssystem
  • 9-cellsbatteri

Den M17x startar på en blygsam $ 1799, men vår dekorerad ut testmaskin sitter på ett högt $ 4649 per publicering. Intel Extreme-processor ($ 1000), 8 GB RAM ($ 800), och dubbla GTX 280M grafikkort (600 $) bidrog mest till slutpriset.

Bygg och Design
Alienware M17x handlar om design. Den M17x är ett led i en ny design riktning för Alienware, det är deras första modell för att få den helt nya Stealth? titta. Denna bärbara dator ser ut och känns som ingen annan, att ha den på mitt skrivbord som jag skriver denna översyn är förmodligen så nära rymden som jag någonsin kommer att få.

Låt oss starta build materialen. Den M17x är tillverkad av höghållfast aluminium som är bergfast, det finns inte ett uns av flex på denna maskin. Den finns i tre färger? Svart och silver är utan kostnad, medan rött är för närvarande en $ 99 extra. Sidorna, botten och baksidan av locket har en slät anodiserad aluminium finish medan handledsstödet har en slät, torr-känsla finish. Allt som aluminium betalas i vikt? detta monster väger över 13 pounds, vilket gör den till en av de tyngsta bärbara datorer på marknaden.

Locket är extremt robust, tack vare ett stycke aluminium är det svårt att vrida och inga ringar visas på skärmen när trycket används på baksidan av locket. Gångjärnen är även rock solid, locket skakar inte.

Nu ska vi prata design. Den M17x har inte ett kakmått rektangulär form. Fram-och baksidan av chassit och skärmen är vinklade utåt och passar ihop sömlöst. Den M17x har tydliga kanter som fint är färdiga så de är inte alltför skarp. Från framsidan, den M17x ser hotfullt, högtalargaller på vardera sidan av handledsstödet ser ut intag. På baksidan av maskinen ser ut som en gigantisk utlopp för frånluft (vilket det i princip är).

En av M17x signum funktioner är dess helt anpassningsbara LED-belysning system som kallas AlienFX. Det finns tio olika ljus zoner, inklusive tangentbordet, pekplattan, högtalare, Alienware-logotypen, mediaknappar, på strömbrytaren, och den främmande huvud på baksidan av locket. Tangentbordet i sig har fyra olika ljuszoner. Användare kan skapa ljus teman för varje tillfälle. Alienware säger att de arbetar med speldesigners att införliva AlienFX i spel, till exempel, kan vissa delar av datorn ändrar färg för att hälsa, ammunition, och så vidare. AlienFX är lätt att stänga av genom att trycka på [Fn] + [F11]. AlienFX bidrar till det unika i denna maskin och är en attraktiv funktion.

En sista design funktion som förtjänar ett omnämnande är M17x s skruvlös design? det finns inga synliga skruvar på M17x (andra än de fyra som håller på typskylten). Det är helt en konstruktion bedrift och gör M17x ser ännu snyggare. Även om inte alla kommer att gilla det ser ut, är det svårt att förneka kvaliteten på design och bygga. Den M17x är en-av-en-slag och ser mycket mer engagerande än tidigare Alienware-maskiner.

Skärm och högtalare
Den M17x har en? Kant i kant? visas, vilket betyder att skärmen är täckt med en stor bit av glas för en sömlös look. Den M17x är tillgänglig med två upplösningar: WXGA + (1440x900) och WUXGA (1920x1200), vår testenhet har den senare. Den M17x använder bildförhållandet 16:10 skärm till skillnad från de flesta nyare bärbara datorer som använder 16:09, vilket är bra eftersom det M17x har mer vertikalt utrymme i jämförelse. Om M17x hade ett 16:09-skärm, skulle det bara har en 1920x1080 upplösning, eller ungefär 10% mindre bildpunkter.

Skärmens kvalitet är tyvärr genomsnittliga. Den har dubbla ljuslampor (i motsats till ett på de flesta bärbara datorer), men om jag fick höra att jag inte skulle veta. Det är varken särskilt ljus eller levande. Betraktningsvinklarna är i nivå med andra bärbara datorer? från sida till sida är bra, men ovanifrån och underifrån det tvättar ut och mörknar, respektive. Displayen är dessutom inte jämnt belyst, eftersom vissa områden ljusare än andra (även om skärmen är alla samma färg). Ingen av de frågor som jag nämnde påverkar spel eller daglig användning, men de finns där och på sin plats på en bärbar dator som börjar på nära till $ 2.000. Jag skulle vilja se en bättre bildkvalitet som används.

Den M17x har två fullregisterhögtalare på undersidan av handledsstödet. Dessa högtalare är så nära skrivbordet kvalitet högtalare jag har sett i en anteckningsbok (spara för Toshiba X205/X305). Bass är märkbar och mellanregister och diskant är mycket starkare än vanliga bärbara högtalare. Denna maskin har flera audio output alternativ? två hörlursuttag, HDMI och surround-ljud ut.

Tangentbord och pekplatta
Den M17x har en bakgrundsbelyst fullstort tangentbord med numeriska tangentbordet. Tangentbordet är tyst och har en slitstark matt beläggning. Det känns en aning seg att skriva på som inte är en dålig sak. Det finns en liten mängd flex, men det påverkar inte skriva. Bakgrundsbelysningen funktionen är praktisk i mörkare miljöer.

Styrplattan har en texturerad matt yta och är lätt att använda med torra eller fuktiga fingrar. Knapparna är tysta och har bra feedback. Pekplattan är automatiskt avstängd när en mus är ansluten, eller det kan stängas av manuellt genom att trycka på [Fn] + [F12].

Hamnar och funktioner
Den M17x erbjuder ett brett urval av hamnar, särskilt när det kommer till video ut. HDMI är bra för anslutning till HDTV och Display Port till skärmar som har stöd för det. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Vänster sida: VGA, HDMI, Displayport, Ethernet, 2x USB, e-SATA, IEEE 1394 mini Firewire


Höger sida: ExpressCard/54, minneskortläsare, Matad Blu-ray-enhet, 2x USB, hörlurar, surroundljud centerhögtalare, surround bakre högtalare, mikrofon


Front: Högtalare


Back: Avgas ventiler, nätkontakten

När det gäller operativsystem och programvara, Windows Vista 64-bit är standard på M17x, vid tidpunkten för publicering, är Alienware erbjuder gratis Windows 7 uppgradering kuponger. Alienware-datorer i det förflutna har kommit fri från skräp programvara och den trenden fortsätter med M17x.

Den bärbara datorn har en automatisk återställningsfunktion, Alien Respawn 2.0. Genom att trycka på [F10] vid uppstart initierar förfarandet, det kan säkerhetskopiera filer och installera om operativsystemet från det, eller göra en komplett torka. Recovery diskar och instuctions komma med i ett mycket attraktivt läderinbundna bruksanvisning:

Värme och buller
Ett bra kylsystem är grunden för en högpresterande bärbar dator. Den M17x klarar värmen mycket bra. Dess tre fläktar drar luften i första hand från botten men även sidorna och toppen och skicka det rakt ut på baksidan. Hälften av botten av M17x är i huvudsak en jätte intagen. Detta visade sig vara en utmärkt inställning i våra tester. De interna komponenterna förblev väl under deras märktemperatur och temperaturen på ytan och botten av den bärbara datorn var totalt sett foglig.

Fläktarna kan få högt, men det finns ingen gnälla, medan spel buller inte märks. Vid tomgång är M17x nästan tyst. Totalt sett blir Alien en A + för M17x kylsystem.

Batteri
Den M17x har en funktion som kallas Stealth-läge som stänger av högpresterande GTX 280M grafikkort och växlar till en integrerad GeForce 9400M grafikkort. Denna konfiguration reducerar strömförbrukningen och som ett resultat, kunde jag använda M17x i två timmar och femton minuter i stealth mode med displayen på en tredjedel ljusstyrka. Det är ett respektabelt antal för en gaming anteckningsboken. Vår testenhet har några makthungriga komponenter såsom två 7200RPM hårddiskar som körs i RAID 0 och Intel QX9300 quad-core processor. Med en strömsnål SSD (Alienware erbjuder en eller två 256GB SSD) och en dual-core processor, jag tvivlar inte på M17x kunde gå i minst en halvtimme.

Prestanda och Benchmarks
Vår M17x har Intel Extreme QX9300 processor som kan vara användar överklockade. Vi körde varje riktmärke på aktie 2.53GHz clockspeed, och även på en överklockad 2,93 GHz hastighet. Genom att trycka [F2] vid start kommer in i BIOS och gör det möjligt för överklockning. Vi använde lager Nvidia 179,85 grafikkortsdrivrutiner för alla tester.

CPU-Z Processor Mätarst
Här är specifikationerna för vår M17x? S QX9300 processor när överklockad till 2,93 GHz.

wPrime Processor Performance Benchmark (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Det QX9300 är den snabbaste processorn i världen? dessa resultat är exceptionellt för en mobil processor. Det är möjligt att få bärbara datorer med snabbare processorer för stationära datorer (det AVADirect Clevo D900F), så M17x kommer inte att vinna varje strid.

HDTune Hard Drive Performance Benchmark

Den 1 TB-enheten är faktiskt två 500GB 7200RPM hårddiskar som körs i en RAID 0-array. De prestanda resultat är fantastiskt men de prestandafördelar inte realiseras i vardagliga sysslor. Jag märkte ingen skillnad mellan 1TB RAID 0-array i M17x och den traditionella 500GB hårddisk i min egen laptop.

PCMark Vantage övergripande jämförelsemått

PCMark Vantage x64 Lager 2,53 Överklockat 2.93GHz % Skillnad
Betyg 5614 6010 7,1

PCMark Vantage x64 Stock 2.53GHz Överklockat 2,93% Skillnad
Score 5614 6010 7,1

Överklockning processorn ger en 7,1% prestandaförbättring. En 6.000 + poängen är mer än dubbelt vad en typisk mainstream bärbara blir.

PCMark05 Total Performance Benchmark (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 är en äldre riktmärke och blir mer av ett uppsving från processorn överklockning än PCMark Vantage, som är nyare.

Dessa är extremt imponerande resultat, men det Clevo D900F väl slår det tack vare snabbare Core i7-processor. Nästan 10.000 poäng är inget att skämmas för men!

Syntetisk spelprestanda med hjälp 3DMark06 (högre poäng innebär bättre prestanda):

Spelprogram kommer inte få så stor nytta av en processor överklockning som ett övergripande system riktmärke som PCMark Vantage, så de prestandaökningar som vi ser här är korrekta. Dessa poäng är det snabbaste vi har sett på en bärbar dator.

Crysis
Vi lappade Crysis till v1.21 och körde den på en 1920x1200 upplösning med alla inställningar på? Mycket hög?

Crysis 1,21 Lager 2,53 Överklockat 2.93GHz % Skillnad
Genomsnittlig FPS 28,45 28,43 0,0

Snacka om galen? köra Crysis på en maskin för två år sedan vid mycket höga inställningar var nära omöjligt. Idag kan den M17x göra det på extremt hög upplösning på 1920x1200. Wow!

Stalker: Clear Skies
Vi körde Stalker: Clear Skies riktmärke på en 1920x1200 upplösning, standardinställningar, och fullt DirectX 10 belysning.

Stalker: Clear Skies Lager 2,53 Överklockat 2.93GHz % Skillnad
Genomsnittlig FPS 47,6 50,9 6,9


Stalker CS resultat (standardklockhastighet)

Stalker CS resultat (överklockat)

Överklockning processorn ökar redan utmärkta prestanda med sju procent.

Devil May Cry 4
Vi använde Devil May Cry 4 Demo? S inbyggda benchmark och körde det på 1920x1200 i DirectX 10-läge, högsta inställningarna, och 8X kantutjämning.

Devil May Cry 4 Lager 2,53 Överklockat 2.93GHz % Skillnad
Genomsnittlig FPS 115 112 -2,6

Den M17x förstör detta spel, den lilla prestandaminskning vid överklockning av processorn kan hänföras till benchmarking fel.

Som våra benchmark-siffror visar, är Alienware M17x den snabbaste gaming anteckningsboken på marknaden. Det är inte lika snabb som den Clevo D900F i processorberoende applikationer eftersom den har en mycket mer kraftfull Core i7 stationära processor, men för spel, är det M17x med dubbla GTX 280M grafikkort så fort som det blir.

Slutsats
Den M17x är utan tvekan en utmärkt gaming anteckningsboken, som leder den stationär dator marknaden i byggkvalitet och design. Den M17x har ett effektivt kylsystem som hållit det svalt under våra tester, och vi gillade AlienFX belysningssystem och olika case färgalternativ. Den växlingsbara grafiken är händig och motsvarar bra batteritid (2:15). Vår största problemet med denna maskin är den subpar skärm, som är på sin plats på en maskin av den här kalibern. Annat än skärmen vi fann det svårt att fel M17x och ge vår rekommendation.

Fördelar:

  • Snygg design och superb byggkvalitet
  • Stellar spelprestanda
  • AlienFX belysningssystem och fall färgval
  • Effektiv kylsystem
  • Anständigt batteritid (02:15)

Nackdelar:

  • Subpar skärm
  • Alternativ lägga upp snabbt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar