torsdag 17 september 2009

ASUS UL30 recension

ASUS UL30 recension
av Kevin O'Brien - 9/17/2009

ASUS UL30-serien är en tunn och lätt 13,3 "notebook drivs av Intel Core 2 Duo ULV-processor. Med syfte att konkurrera med Acer Timeline-serien, har den här modellen en imponerande 12 timmars körning, för äkta hela dagen datoranvändning. Erbjuder en borstad aluminiumlock och stabil konstruktion, är det för att se bra ut, men fortsätta leta bra dag efter dag. I denna översyn lägger vi batteritid kravet 12-timmars upp på prov, och ta reda på hur väl denna anteckningsbok utför.

ASUS UL30A-A1 Specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo SU7300 (1,3 GHz, 3 MB L2-cache, 800 MHz FSB)
  • Microsoft Windows Vista Home Premium (w / SP1)
  • 13,3-tums glänsande LED-bakgrundsbelyst 16:09 skärm (1366x768)
  • Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
  • 4GB DDR3 800 MHz RAM-minne (2 GB x 2)
  • 500 GB Seagate 5400,6 HDD
  • Atheros AR9285G / N WiFi, 10/100 Ethernet
  • 8-cells 15V 5600mAh 84WHr batteri, 19V 2.1A 40W nätadapter
  • Begränsad 2 års global garanti
  • Mått 12.9 "x 9,28" x 0,6 "-0,98" (B x D x H)
  • Vikt: 3 £ 14.8oz
  • Pris som konfigurerad: $ 799

Asus UL30A recension

Bygg och Design
ASUS UL30A-A1 vid första anblicken ser väldigt snygg, med en låg profil som syftar till att få det att se så tunn som möjligt. Färgskalan skiftar mellan silver och svart, med utsidan är borstad aluminium och interiören är glänsande målad plast. Tangentbordet är en Chiclet stil modell, med matt svarta tangenter och silver bokstäver. Jag tror att designen ser utmärkt, som arbetar för både den genomsnittliga konsumenten och företag proffs. Finishen är också utformad för att se bra ut med tiden, med aluminiumbeklädnad motstår fläckar och repor.

Asus UL30A recension

En aspekt av ett antecknings design som ibland förbises modeller med utökad batterilivslängd är själva batteriet. ASUS lyckats montera en infälld montering 84Wh batteri på baksidan av chassit. Den sitter i jämnhöjd med den bakre delen av den bärbara datorn och sticker ned en bråkdel av en tum från botten. För den genomsnittlige konsumenten innebär det figursydda slip fall är lätta att passa in och en bärbar dator med en mer polerad look till det.

Asus UL30A recension

Bygga kvalitet är över genomsnittet, med det övergripande konstruktion känslan ganska solid. Botten av den bärbara datorn har en mjuk fläck, där en panel har några milda flex, men förutom att det finns mycket lite flex som helst på denna bärbara dator. Aluminiumskärmlocket gör ett bra jobb att skydda skärmen från stötar, visar liten eller ingen färg distorsion när du trycker fast på baksidan av skärmen. Inuti Handlovsstödets och tangentbord har bra stöd, som inte har någon flex alls. Även om den främre profilen är mycket tunn, lyckas ASUS fortfarande att tillhandahålla en väl inbyggd intern struktur för en solid typning plattform. En annan överraskande kvalitet är de mycket starka skärm gångjärn, som inte har någon vicka och faktiskt visar en hel del motstånd.
Användare som vill uppgradera en del av komponenterna kommer att gilla att det fortfarande finns två paneler på undersidan. På grund av utrymmes-eller hållfasthetsproblem, är panelerna endast dimensionerad för RAM och HD tillgång, men det är bättre än inga paneler alls.

Asus UL30A recension

Skärm och högtalare
Skärmen erbjuds på UL30-serien är en 13,3 "LED-bakgrundsbelyst 16:09 WXGA panel. Displayen priser något över genomsnittet, med bra färgmättnad och kontrast tack vare den glansiga ytan. Svart nivå s är bra med någon uppenbar bakgrundsbelysning blöda vid höga ljusnivåer. Området som egentligen inte lysa med denna panel är betraktningsvinklarna. Vertikala vinklar visar en bra mängd distorsion med så lite som 10-15 grader rörelse framåt eller bakåt. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre, men fortfarande visar tecken på mild färg inversion förbi 45 grader. Bakgrundsbelysning ljusstyrka var mycket bra, till och med på 70% nivå som vi vill använda för batteritester. fick jag brukar skärmen inställd på 70% på kontoret och 40-50% vid hem med mindre overhead belysning.

Asus UL30A recension Asus UL30A recension
Asus UL30A recension Asus UL30A recension

De flesta tunna och lätta bärbara datorer offrar högtalare plats för andra mer viktiga aspekter av designen. ASUS UL30-serien erbjuder lap-bränning högtalare, som låter tinny i bästa fall, dova i sämsta fall. När du har den bärbara datorn sitter upp på ett stativ eller på en plan bordsytan de låter genomsnittet jämfört med andra bärbara datorer av denna storlek, men när du lägger den i knät eller mjuka ytor de är helt dämpat. Hörlurar skulle rekommenderas för den här bärbara datorn.

Tangentbord och pekplatta
ASUS UL30-serien erbjuder ett stort Chiclet-liknande tangentbord som är mycket bekväm att skriva på. Den palmrest verkar vara dimensionerad perfekt även för mina stora händer med en mjuk kant på framsidan som förhindrar tryck på handleden. Tangenterna är mycket lyhörda med en fin fjädrande verkan på varje tryck. De enskilda knapparna verkar vara nästan platt, men en rak kant över ytan visar en mycket liten kopp till centrum av varje tangent. Texturen är en grov matt finish, och drar inte till sig fingeravtryck eller fläckar.

Asus UL30A recension

Pekplattan är en ELAN-modell, inbyggd i palmrest, som erbjuder begränsad multitouch kapacitet. De medföljande drivrutinerna stödjer rulla med två fingrar för horisontell och vertikal rörelse, men inget annat. Jag hittade faktiskt att det är nästan alltför lyhörd, rulla både vertikalt och horisontellt samtidigt som du flyttade ner en sida. Avaktivera den vågräta rullnings tycktes förbättra saker i det avseendet. Pekplattan fungerat ganska bra, har inga märkbara fördröjning och lika hastigheter på båda axel tals rörelse. Den gropig yta kändes smidig och när det hade några oljor från min hand byggts upp på det, får fingrarna glida över den mycket väl. Pekplattan knappen är gungbräda stil, med en fast center vridningspunkt. Varje sida tog en måttlig styrka push to trigger, med en liten klick som avges när man trycker.

Hamnar och funktioner
Port urvalet var bra med tre USB-portar, HDMI-och VGA-ut, LAN och ljud in / ut. En funktion som saknas som var en Kensington-lås, men i dess ställe var en snodd stil fästpunkt. Den bärbara datorn har även en fjäderbelastad infälld SD-kortplats, praktiskt för att utöka lagring utan att behöva ta ur kortet när du sätter den bärbara datorn i en väska.

Asus UL30A recension
Front: Aktivitets lampor

Asus UL30A recension
Bak: Batteri

Asus UL30A recension
Vänster: VGA, HDMI och USB

Asus UL30A recension
Höger: SD-kortplats, audio in / ut, två USB, LAN, och AC-ström

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var snabb när den bärbara datorn rensades av all bloatware, men inte innan de ger oss en av de längsta initiala startsekvenser som vi någonsin har sett. Det tog nästan 15 minuter att gå från ur lådan trycka på strömbrytaren, för att slutligen vid skrivbordet. Denna process var fylld med inledande konfigurationsprocesser och många väntar skärmar. När systemet var redo, det första vi gjorde var att ta bort den medföljande systemet säkerhetsprogram. Efter några kraftcykler OS stoppade verksamheten pinga hårddisken, och det blev en ganska snabb CULV anteckningsbok. Boot-och avstängningstider kände sig snabbt, och det ganska kvickt Seagate 5400.6 hårddisk höll åtkomsttider till ett minimum utan att offra batteritid. Systemet hade inga problem att hantera 720p eller 1080p HD-video, som visar en bra mängd överblivna omkostnader för andra program medan filmerna spelade. 3D-spel var uteslutet, om inte inställningarna var kraftigt fixade, eller om spelen var många generationer gammal. För normala vardagliga bruk, som att skriva dokument, surfa på nätet, eller titta på strömmande HD-video av systemet utförs vackert.

wPrime Processor Performance Benchmark (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 Total Performance Benchmark (högre poäng innebär bättre prestanda):

Syntetisk spelprestanda med hjälp 3DMark06 (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune Hårddisk Performance Benchmark:

Värme och buller
Under en ljus ASUS UL30A-A1 stannade tyst med bara ett fåtal hot spots bildar till måttlig ladda. Fläktljudet var minimal, med den försumliga av under de flesta förhållanden. När fläkten var på, örat måste vara bredvid målet att höra det. Med systemet på för hela morgonen, värmde fallet upp ca 10-15 grader över rumstemperatur, med all tangentbordet och handledsstödet vistas den coolaste.

Batteritid
En av de viktigaste funktionerna i den här bärbara datorn är dess batteritid påstående 12-timmars. Packning en CULV processor, LED-bakgrundsbelyst skärm, och gigantisk 84Wh batteri, har ASUS rätt saker inuti den bärbara datorn för längre batteritid, men hur väl fungerar det utför? I våra tester med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Vista i den balanserade profil och trådlös aktiv UL30A-A1 stannade igång i 9 timmar och 43 minuter innan den gick in i viloläget med 2% kvar. Även om det är mindre än de påstådda 12 timmar, om det trådlösa inaktiverades eller skärmens ljusstyrka minskades ytterligare, bör det inte komma nära.

Generellt vi bara tala om nätadaptrar för bärbara datorer när något slår oss så imponerande eller udda. ASUS UL30A har en 40W nätadapter, som kändes för liten och betonade under vår granskning. Med datorn som kör i hög prestanda läget fanns det lite overhead kvar för att ladda batteriet, vilket förlängde laddningstider. En annan fråga var att det skulle bli väldigt varmt, uppemot 130F. Medan en liten makt tegel är trevligt att resa med, skulle en 65W man inte vara för mycket större, men skulle inte vara så stressad.

Slutsats
ASUS UL30A-A1 är en mycket trevlig 13 "ultraportabel bärbar dator Designen är snygg och konstruktionen av kroppen är stor;. Med högkvalitativa material som används i hela Tangentbordet är bekvämt att skriva på, med utmärkt stöd för att motstå varje böjning.. Vår batteritest föll 2 timmar kortare i 12-timmarskravet, men det var ändå imponerande på just under 10 timmar. Med ett utropspris på $ 799 det är prissatt ovanför Acer Timeline, men erbjuder en snabbare processor och bättre batteritid. Sammantaget Om du letar efter en super tunn och lätt 13,3 "bärbar dator med bra batteritid, är ASUS UL30A väl värt att kolla in.

Fördelar:

  • Utmärkt batteritid
  • Fast bygga och snygg utformning
  • Stora tangentbord

Nackdelar:

  • Display har begränsade betraktningsvinklar
  • Liten nätadapter blir varm under stress

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar