torsdag 15 juni 2006

Dell Latitude D820 Recension (pics, specifikationer)

Dell Latitude D820 Recension (pics, specifikationer)
av huggybear - 2006/06/15

av Vikram Rao

Inledning


Som en high school examen gåva, köpte mina föräldrar mig en Dell Latitude D820 15,4 "widescreen notebook. Medan Dells Inspiron linje rakt syftar till konsumentmarknaden är Latitude linje inriktad mer mot den akademiska, småföretag och företagsanvändare. här framgår av Latitudes "överlägsen byggkvalitet, nykter design, brist på medier-centrerad funktioner och högre pris. Price-Wise och storlek-vis, sitter Latitude D820 ovanpå tunn-och-ljus 14" widescreen D620 och budgeten orienterade 14 "standard-aspekten D520 i Latitude lineupen. D820 är en uppdaterad version av D810 och har Intel Core Duo-processor för att ersätta D810: s Pentium M samt en betydande viktminskning från D810. Enligt CNET Labs," Medan 3,2 kg [£ 7,05] Latitude D810 var mer av en stationär dator, det 2.8kg [£ 6,17] närmar sig mer portabel tunn och lätt territoriet. "Denna nyfunna svelteness, tillsammans med D820 imponerande datorkraft, gör det en formidabel utmanare i medelstora företag bärbara kategori.


Dell Latitude D820 ( Visa större bild )

Översikt över funktioner

Min Latitude D820 har konfigurerats med följande viktiga alternativ:

  • Core Duo T2400 CPU@1.83 GHz, 667 MHz front side bus, 2MB L2-cache
  • 15,4 "WSXGA + (1680x1050) skärm
  • 1024MB DDR2-667 RAM (2x512MB DIMM)
  • NVIDIA Quadro NVS 120 grafiklösning med 512 TurboCache
  • 60GB hårddisk @ 7200RPM
  • 8x CD-RW/DVD RW Dual Layer-enhet
  • Dell Wireless 1390 WLAN (802.11b / g 54Mbps) minikort (Broadcom)
  • Bluetooth-radio (Toshiba stack)
  • 6-Cell/56 Wh Primary Battery
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • 3-års Ekonomi Plan garanti
  • Vikt: £ 6,17
  • Mått 1,39 i (H) x 14,21 tum (W) 10,34 i (D)

Anledningen till att köpa

Strax efter att jag började min forskning för en bärbar dator, kom jag fram till att jag ville ha en affärsinriktad maskin. Eftersom denna laptop skulle behöva hålla mig genom minst fyra år på college, behövde det för att kunna ta stryk. Jag var också lockat till de rena linjerna och underplayed utseende av kontorsmaskiner (jag var avskräckta av de vita stötfångare och skrikig silver som klädda Dells Inspiron linje). Jag var intresserad av bara 14 "eller 15" skärm i antingen widescreen eller vanlig bildformat. Dessutom ville jag något slags dedikerad grafik lösning som Windows Vista-förberedda, kör teknik och CAD-applikationer på college, och göra lite ljus spel. Jag minskat mitt val ner till tre erbjudanden: IBM / Lenovo ( ThinkPad T60 ), HP (nc8xxx), och Dell ( Latitude D620 / Latitude D820 ).


Dell Latitude D820 ( Visa större bild )

Medan HP hade den trevligaste grafikkort av dem alla (ATI Radeon X1600) och skulle ha tillåtit mig att spela de senaste spelen, styrde jag ut på grund av priset (> $ 2.000). Min budget var begränsad till ~ $ 1.500 max.

IBM ThinkPad har länge varit legendarisk i företagsvärlden för sina hållbara portabilitet, utmärkt stöd och stark programvara kostym. Jag kom till beslutet, men att jag inte vill betala betydande premie för ThinkPad s klassledande robusthet, vilket jag förmodligen inte hade någon användning för ändå. Den ThinkPad T60 syftade mer mot vägen krigare. Men jag tänkte inte att resa mycket med den bärbara datorn utom för tillfällig trek från studentrummet till biblioteket och tillbaka.

Det lämnade mig med den eviga värde-kung Dell. För hundratals dollar billigare än en liknande spec'd 14 "ThinkPad T60, kunde jag pris i en 15,4" Dell Latitude D820. En jämförelsevis utrustad D620 checkade in på ungefär $ 150 mindre. Jag bosatte sig på D820 eftersom jag tänkte att jag inte skulle resa mycket med denna bärbara dator och skulle inte bära den till klassen på daglig basis. Därför tänkte jag att jag skulle dra mer nytta av den ökade produktivitet D820 är 15,4 "skärm (och högre upplösning) än den ökade bärbarhet av D620.

Shoppingupplevelse

När vi köpte min maskin hade Dell har en försäljning som innebar en $ 350 omedelbar rabatt på alla breddgrader, sötningsmedel affären lite mer. Jag har konfigurerat maskinen på Dells Small Business webbplats . Nästan varje komponent i maskinen mycket konfigurerbar, något som IBM / Lenovo och HP kan lära och online shopping upplevelse var totalt sett mycket trevlig. Efter att ha tryckte av, insåg jag att jag inte välja alternativet för Bluetooth-kortet. Jag ringde upp Dell Small Business och bad dem att lägga kortet. Det var för sent att ändra min ursprungliga ordning men intresseföretaget var till stor hjälp. Även om försäljningspriset inte längre var i kraft under den nya ordningen, lät hon mig lägga rabatten retroaktivt. De väntetider att tala till en agent var försumbara (definitivt inte fallet med mina tidigare erfarenheter med Dells hem) och agenten själv var artig och hjälpsam. Det totala priset för min D820 (efter tillsats av Bluetooth-kortet) kom till $ 1496,25, som jag ansåg var en hel del, särskilt eftersom Latitude linjen sällan börjar säljas.

First Impressions

När jag först föremål som saknar D820 från sin frigolit förpackningar, var jag imponerad av solidness sin bygga. Det kändes robust och den bärbara datorn höljet inte böja vid hantering. Fallet faktureras som magnesiumlegering och de flesta av bärbara kropp ser ut som om det är. Den bärbara datorn var ungefär lika tunn som jag förväntat men det var lite tyngre än jag trodde det skulle vara. Det är inte en obehaglig tyngd men den innebär en viss kvalitet på bygga. Vid första anblicken är den bärbara datorn inte är imponerande, men det är tilltalande för ögat med en diskret mörkgrå finish. Vid första anblicken, ett smakfullt stylade (men på något sätt vacker) och välbyggd anteckningsbok. Dessutom ingår i förpackningen var instruktionsbok, programvara och OS CD-skivor och nätadaptern.

Bygga & Design

D820 har en kropp magnesiumlegering som är tänkt att skydda den bärbara datorn från böjning och slitage-och-tår av affärsresor och användning. Hela undersidan och locket på den bärbara datorn känns som metall, men tyvärr är de handledsstöd är plast. Således finns det en viss mängd flex vid hantering området, men på något sätt är mängden flex störande. Resten av den bärbara datorn, är dock mycket styv.


Dell Latitude D820 lock ( se stor bild )

Out of the box skärmen gångjärn är ganska hård. I själva verket helt öppna skärmen måste jag hålla ned tangentbordet halva den bärbara datorn. Uppenbarligen har dessa gångjärn försämras med tiden, men de ser ut att vara välgjorda. Skärmen låser sig med två spännen som indragna av en spärr. Dessa är också av metall, men det finns vissa spel i dessa spännen när notebook-datorn är öppen. Vissa bärbara datorer i dessa dagar (som MacBook) har en stängningsmekanism som helt undviker dessa lås och spännen för ett magnetlås. Det skulle ha varit en trevlig om oväsentliga funktion för att se i D820.


I den här bilden kan du se ljussensorn på skärmen som justerar skärmens ljusstyrka automatiskt, skärm gångjärn till vänster ( se stor bild )

En annan mindre fråga är med mängden spel i WiFi-catcher brytare (en tjusig funktion som tillåter mig att upptäcka trådlösa nätverk utan att starta upp mer om detta senare). Jag vet att jag är picky, men en dyr företags-grade laptop bör inte ha en skramlande switch.


På bilden ovan till vänster kan du se Wi-Fi Catcher, visar den orange lysande ljus inga trådlösa åtkomstpunkter har hittats efter att trycka på catcher ( se stor bild )

Skärmen har en hög grad av vridstyvhet tack vare magnesiumlegering panelen utöka den resulterar i lite flex och ingen skärm distorsion när vrida skärmen ram. När jag pressa på locket på den bärbara datorn inte krusningar visas en vanlig företeelse på sämre byggda maskiner. Från min korta erfarenhet med en IBM / Lenovo ThinkPad T43, måste jag säga att IBM kände något mer solid (jag skulle känna sig mer bekväm kasta den bärbara runt) men Dell är definitivt nära bakom.

En annan anmärkningsvärd konstruktion inslag i D820 är det StrikeZone skydd för hårddisken. I en droppe situation fungerar StrikeZone som chock-proofing för att minimera trauma mot hårddisken och förhoppningsvis spara dina data.


Undersida skott av Dell Latitude D820, hårddisken och stike zon finns här ( se stor bild )

Det finns inte mycket att säga om den estetiska utformningen av den bärbara datorn. D820 använder en träkol och svart motiv som fungerar bra att inte dra uppmärksamhet till sig i en akademisk eller företagsmiljö. Den bärbara datorn är attraktiv, men det kommer inte att vinna några designpriser. Det sport oförargliga estetik från en erfaren tillverkare av företagens datorer.

Skärm

Skärmen är förmodligen den akilleshäl D820, om den har en. Skärmen är 15,4 "diagonal och är matt, inte blank. Utvecklingen i de flesta konsumenter bärbara datorer går mot de blanka skärmarna som funktionen levande färger och högre ljusstyrka till förmån för spel, film-tittande, och foto-visning. Flesta Business Machines, dock fortfarande komma med de gamla matta skärmar som är mer lämpade för kontor istället multimedia uppgifter. Tyvärr är D820 är matt skärm inte mycket ljus och de högre ljusstyrka tömmer batteriet snabbare. En cool funktion är den automatiska ljus- sensor som justerar skärmens ljusstyrka baserat på ljusförhållanden. Detta är användbart när man kör på batteri eller när du använder den bärbara datorn i olika miljöer, men jag hamnade stänga av den här funktionen eftersom det ofta leder till en oacceptabelt svag skärm.


Moview som visas på D820 skärmen ( se stor bild )


Webbsida som visas på D820 skärmen, det finns massor av utrymme ( se stor bild )

Använda Dead Pixel Buddy, ett gratis program upptäckte jag en död pixel, fem kort av Dells återvändande av sex döda pixlar.

Ställa in skärmen till svart, finns det inte mycket tydligt ljus läckage. Det finns mindre ljusläckage än på min Dell 2005FPW skärm och betydligt mindre än andra bärbara datorer som Dell Inspiron E1405.


Det finns en liten mängd ljus läckage i botten på skärmen ( se stor bild )

Ställa in skärmen till vitt, det finns definitivt några ojämna bakgrundsbelysning. Den nedre kanten av skärmen är ljusare och det finns vissa skuggning i hörnen på skärmen, men inget lätt märkbar i dagligt bruk.

Min D820 kom med WSXGA + (1680x1050) skärm. De andra alternativen var basen WXGA + (1280x800) skärm och extremt hög upplösning WUXGA (1900x1200). Jag är van vid WSXGA + upplösning på min Dell skärm och jag valde det eftersom jag tyckte det var en bra balans mellan skärmyta och läsbarhet teckensnitt och ikoner. Jag kunde ha gått med den högsta upplösning alternativet och ökat Windows DPI och teckenstorlekar (faktiskt WSXGA + och WUXGA-modeller levereras med 120 dpi-inställningen ur lådan) men webbläsare och andra program inte alltid hålla sig till Windows-inställningar. Jag ändrade 120DPI inställningen till 96dpi eftersom det fick Windows typsnitt för stora och skruvas upp grafik på webbsidor. Jag tror att jag gjorde rätt val här eftersom WUXGA displayen skulle ha gett teckensnitt och ikoner för liten för även mina unga ögon.

Ljud och multimedia

Det är ingen hemlighet att bärbara högtalare är dåliga. De har oftast tinny ljud, förvrängda toppar och obefintlig bas. Den Latitude D820 högtalare är inget undantag men visserligen inte det värsta jag har hört. D820 är ett företag maskin, jag trodde inte bättre. Åtminstone på D820 får du stereoljud med en högtalare på vardera sidan av tangentbordet, på sin kusin Latitude D620 finns bara en högtalare. Volymen är tillräcklig för mig, men jag tycker inte om att lyssna på musik på hög volym. Använda Sennheiser HD-202 hörlurar anslutits till sidomonterat hörlursuttag, förbättrar ljudet avsevärt och är tydlig, korrekt, och mestadels distorsionsfri. Ljudet delsystem på D820 styrs av Sigmatel ljudkretsarna.

D820 ger bara volymkontroll och mute knapparna ovanför tangentbordet i motsats till de olika medierna knappar finns på de flesta konsumenter bärbara datorer. Även om det inte är absolut nödvändigt på ett företag anteckningsbok, skulle det ha varit trevligt att ha några fler knappar som uppspelning, paus, etc. för att styra Windows Media Player, PowerDVD eller WinAmp.

Processor och grafik prestanda

Min D820 kom med en 1,83 GHz Core Duo-processor och alla åtgärder är det en hastighet demon. Jag väljer två 512MB pinnar (totalt 1GB) att dra nytta av dual channel minne kapacitet som i teorin fördubblar bandbredden av röret från RAM till minneskontrollern. Jag valde också 667 MHz RAM-minne över standard 533MHz. Jag var inte säker på nyttan av detta snabbare minne men min logik var att Core Duo har en 667 MHz front side bus, och jag skulle behöva RAM för att matcha den hastigheten om jag skulle maximera prestanda. Starttider på min D820 är snabba, men inte lika snabbt som jag förväntat. Maskinen tar 28,34 sekunder för att nå inloggningsskärmen från en kall start. Hittills den bärbara datorn har varit lysande i varje dag användning som Internetsurfning och ordbehandling samt under benchmarking. Applikationer laddas snabbt liksom Kontrollpanelen och Den här datorn och det finns en hög grad av lyhördhet för alla användarinmatningar. Jag har inte haft en enda hänga, låsning, frysa eller BSOD hittills. Jag har inte installerat några spel på denna maskin så jag inte kan intyga att utförandet av Quadro NVS 120 grafik lösning, arbetsstation versionen av NVIDIAs konsument GeForce 7400-grafik lösning. Förvänta dig inte stellar spel prestanda ur detta kort men min D820 fick 670 3DMarks på 3DMark06 riktmärke.

Riktmärken

SuperPi

Notebook Tid
Dell Latitude D820 (1,83 GHz Core Duo) 1m 20s
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core Duo) 1m 12s
Lenovo Z61m (2,0 GHz Core Duo) 1m 16s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
IBM ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M) 1m 36s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
  HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
Asus V6Va (Pentium M 1,86 GHz) 1m 46s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s


PCMark05

Notebook PCMark05 Score
Dell Latitude D820 (1,83 GHz Core Duo) 3.589 PCMarks
Fujitsu N6410 (1,66 GHz Core Duo) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60) 5.597 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Panasonic Toughbook T4 (Intel 1.20GHz LV) 1.390 PCMarks
Asus V6J (1,86 GHz Core Duo T2400) 3.646 PCMarks
Toshiba Satellite M70 (Pentium M 1,86 GHz) 1.877 PCMarks

3DMark06

Notebook 3DMark 06 resultat
Dell Latitude D820 (1,83 GHz Intel T2400, NVIDIA Quadro NVS 120) 670 3D Marks
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Intel T2500, ATI X1400)   926 3D Marks
Dell XPS M1710 (2,16 GHz Core Duo, nVidia 7900 GTX 512MB) 4.744 3D Marks
Apple MacBook Pro (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB 1.528 3D Marks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 794 3DMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60 Nvidia GeForce Go7800GTX) 4.085 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3D Marks

Batteri Eater Pro

Klassisk stresstest (rapporter lägst förväntad batteritid): 2h 14m 22s

Värme & Buller

För det mesta var jag mycket nöjd med den mängd värme och buller från D820. Vid tomgång eller utföra vardagliga sysslor fläkthastigheten är mycket långsam vilket resulterar i relativt tyst datoranvändning. När du utför mer krävande uppgifter (till exempel när batteriet Eater Pro burn-in och batteritid test eller göra 3D-grafik) fläkten påskyndar men det är inte alls kränkande. Den enda protest är Philips DVD-RW-enhet. Jämfört med resten av den bärbara datorn, det låter som en turbofläktmotor buffra upp när den läser en CD eller DVD. Dessutom är enheten inte väl dämpat vilket hela bärbara kroppen ryser som frekvensomriktarens snurrar.

Dell har utformat D820 för utmärkt värmeavledning. Det finns två luftutblåsen: en på sidan och en på baksidan. Den vänstra handledsstöd värmer upp en liten bit efter en lång period av drift och höger handled vila förblir helt cool hela. Beröring undersidan av den bärbara datorn efter ~ 2 timmars batteritid Eater Pro stresstest fann jag att den bärbara datorn var varmt men absolut inte tillräckligt varmt för att utesluta lap-top användning under en längre tid. Makten tegel förblir sval även efter dagar att hålla den bärbara datorn ansluten till väggen. Kort sagt, har Dell gjort ett fantastiskt jobb med att hantera värmen som D820 har högpresterande komponenter.

Inmatningsmetoder


Dell Latitude D820 tangentbord och pekplatta ( se stor bild )

Liksom de flesta företag bärbara datorer D820 levereras med både en pekplatta och ett pekande nub har sistnämnda länge sedan försvunnit på konsumentmarknaden. Pekplattan är små till medelstora och har en greppvänlig känsla till den. Nedanför pekplattan är musknapparna som anständigt storlek. Om du beställer tillvalet fingeravtrycksläsare dock vara medveten om att pekplattan musknapparna minskas i storlek för att rymma det. Den pekar knoppen ligger i skärningspunkten mellan "G", "H" och "B"-knapparna. Det är rimligen storlek och har små finnar för extra grepp. Eftersom jag inte har använt en bärbar dator med den pekande kärnan innan, tog det lite tid att vänja sig skriva på D820. När jag gick för att trycka på "G" eller "H"-knappen jag hamnade alltid upp slå knoppen istället som var en mindre irritation. Nedanför mellanslag bor de separata musknappar för pekande knoppen, en trevlig touch.

Jag hittade D820 har ett fullständigt tangentbord för att vara mer än tillräcklig. Det finns tillräckligt med taktil återkoppling och en perfekt mängd auditiv feedback. Nyckeln resor är inte lika ytlig som i andra bärbara datorer och det finns ingen flex i tangentbordet. När jag trycker ner en tangent, inte böja de omgivande tangenterna inte alls, ett kännetecken för hög tangentbord kvalitet bärbara. Dell har också gjort smarta val i knapp storlek och val. F-tangenterna är alla halv storlek liksom sällan använt Print Screen, Paus, Num Lock och andra tangenter. Jag skulle dock ha föredragit att utelämna eller flytta Windows-tangenten för en större mellanslag.

I / O & Uppkoppling Suite


Framsidan syn på D820 ( se stor bild )


Sidovy från vänster av D820 portar ( se stor bild )


Baksidan syn på D820 portar ( se stor bild )


Höger sida bild av D820 portar ( se stor bild )

D820 levereras med ett anständigt urval av moderna I / O-portar och klokt utelämnar vissa äldre anslutningar som parallellporten. På höger sida, de D820 sport två staplade USB 2,0-portar. Till vänster finns ett PC-kort och ExpressCard-, en IrDA-port, dubbla 3,5 mm uttag för hörlurar och mikrofon, och en 4-pin IEEE1394 "Firewire" port. Den bakre delen av den bärbara datorn har tre USB-portar, en COM-port, en VGA-ut-port (jag blev besviken över att inte hitta en DVI-ut), en modemanslutning en Ethernet-anslutning och eluttaget för nätadaptern. På undersidan finns en SmartCard-läsare för företag som använder det, men SmartCards är mycket mer populär i Europa än i USA.

Trådlös

Dell / Broadcom 1390 trådlösa kortet har gått bra hittills. Det upptäcktes omedelbart vårt 802.11b nätverk och är ansluten till en router som var på en annan våning på andra sidan av huset. Jag har inte testat utbudet av kortet genom att gå utanför men jag kan plocka upp vårt nätverk signal i alla rum på alla våningar i vårt hus.

Toshiba Bluetooth-stack fungerar felfritt. Jag parade den med min Bluetooth-headset och Dell Axim Pocket PC med några frågor. Bluetooth-programvara är enkel men får jobbet gjort.

Det finns indikatorer för både WiFi och Bluetooth finns på höger skärm gångjärn D820. Samma panel innehåller också indikatorer för makt, varningar batteri och hårddisk aktivitet.


Lätta indikatorer för Wi-Fi och Bluetooth ( se stor bild )

Det finns en IrDA-porten på vänster sida av den bärbara datorn, men jag har ännu inte använt den.

Batteri

Jag beställde D820 med standard 6-cells batteri. Den 9-cells batteri var frivillig för en extra $ 20, men jag trodde inte att den extra vikten var värt det. Batteriet tar ungefär två timmar att ladda helt fullt (även om mätaren når 100% innan dess). Dell svartabörshajar något de kallar ExpressCharge som optimerar tiden för att ladda batteriet. Detta gör att du kan ladda batteriet till 80% på bara en timme för tidskritiska situationer.

Köra ett stresstest som maxar CPU, GPU och skärmens ljusstyrka, mätt jag en batteritid på 2 timmar och 14 minuter. Detta representerar den absoluta nedre gränsen. Vid normal användning som ordbehandling, webbsurfning och lite lätt film-tittande kan du förvänta tider av cirka 4 timmar eller kanske till och med längre.

Batteriet har en tankeväckande extern indikator som består av fem lysdioder för att visa ungefärligt laddningen av förpackningen. Detta gör att du kan bestämma hur mycket batteri du har kvar utan att starta den bärbara datorn.

Operativsystem, Förinstallerad programvara och Management Suite

Jag blev positivt överraskad att hitta i Windows XP Home installerat fri från bloatware som så ofta plågar bärbara datorer i dessa dagar. Medföljande applikationer var begränsade till DVD tittande programvara, DVD-bränning, och Dells QuickSet Management Suite.

Ingår i förpackningen var CD-skivor för Roxio Creator bränning, PowerDVD, och hela installationen av Windows XP Home SP2. En oroande trend i dessa dagar är för tillverkarna att ta extra betalt för Windows XP-CD vars licens du redan äger! Tack och lov, inkluderar Dell komplett installation CD utan extra kostnad.

Den QuickSet programvara tillåter ett brett utbud av kontroll över D820 funktioner. Du kan konfigurera WiFi catcher att visa enbart fria eller önskade nätverk kan du ställa trådlösa profiler kan du justera ett antal inställningar för energisparfunktioner, och du kan finjustera skärminställningarna alla från QuickSet menyn. Även om jag har hört att Dell programvara är inte upp till par med IBM / Lenovo 's, jag har aldrig haft ett företags maskin innan så alla Management Suite är bättre än ingenting så vitt jag är orolig.

D820 också levereras med Wave Systems AMBASSAD svit av säkerhetsprogram som ger Trusted Platform Management, digital dokumenthantering signering och en privat informationschef bland andra tjänster. Jag har inte haft en chans att använda detta omfattande men det ser ut som en trevlig, företag-grade Security Suite.

KUNDSUPPORT

Jag har ännu inte haft att göra med kundsupport och jag hoppas att jag aldrig behöver. Om det blir en nödvändighet, men kommer jag att uppdatera översyn för att spegla mina erfarenheter.

Slutsats

Sammanfattningsvis Latitude D820 är en mycket trevlig val för skrivbordet jockey professionell eller student. Denna maskin, med sin 15,4 "widescreen, inte är avsedd för världens resor men för flexibilitet, produktivitet och lite bärbarhet. Vid en nypa den kan användas på ett plan eller ett knä, men för det mesta, jag skulle inte reser mycket med D820. För sin formfaktor, men jag tror inte att du kommer att hitta en bättre balans mellan bärbarhet och bygga kvalitet än Latitude D820. jag helhjärtat rekommendera denna bärbara dator till den som söker ett effektivt verktyg för att få några allvarliga arbete.

Fördelar

  • Superb byggkvalitet
  • Datorprestanda
  • Bra värmehantering
  • Dubbla mousing alternativ
  • Tankeväckande handen som WiFi stoppare och batteritid LED
  • Pris (i förhållande till andra företags bärbara datorer)

Nackdelar

  • Lackluster skärm
  • Optisk enhet buller
  • Dålig grafikprestanda samt inget alternativ för ett bättre kort

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar