torsdag 15 juni 2006

Asus W3J Review (pics, specifikationer)

Asus W3J Review (pics, specifikationer)
av jstucker - 2006/06/15

av Jeffrey S. Tucker

Översikt och introduktion:

Den Asus W3j representerar Asus senaste razzia i de trånga vatten högpresterande tunn-och-ljus marknad. Byggd som en mycket uppgraderad uppdatering av den omåttligt populära Asus W3v vidhåller W3j den eleganta rörlighet en 14 "widescreen och lägger till mitten höga grafikfunktionerna i ATI X1600 grafikkort. Den bärbara datorn sektorn har sett en ny tillströmning av sådana konstruktioner , och medan denna översyn inte kommer att fungera som en lämplig jämförelse mellan dessa system bör det belysa varför Asus W3j står välförtjänt bland övre nivåer av dessa produkter.


Asus W3J granskas ( se stor bild )

Asus har nyligen uppdateras maskinvarukonfigurationen för W3j (H026P). Den omdömet Datorn representerar lager specifikationerna för W3j vid tiden för dess release i maj 2006 (H017P). Dessa specifikationer är följande:

  • Intel Core Duo T2400 1,86 GHz processor
  • 14 "WXGA (1280 x 768) LCD-panel
  • 1 GB (2 x 512 MB) DDR2 667 MHz RAM
  • ATI Mobility Radeon X1600 w / 256 MB VRAM GPU (512 MB HyperMemory)
  • 100 GB 5400 RPM P-ATA-hårddisk
  • Inbyggd Intel PRO / Wireless 3945 A / B / G miniPCI
  • 8x Super Multi DVD-brännare
  • 8 Cell Li-Ion batteri
  • 54mm PCI-Express-kortplats
  • Inbyggd Bluetooth
  • 3x USB 2.0-portar
  • 4 i 1 minneskortläsare (SD / MMC / MS / MS PRO)
  • S-Video ut
  • IEEE 1394 (FireWire) port
  • Windows XP Professional
  • 13 "(längd) x 9,7" (bredd) x 1,18 "-1,28" (höjd) ~ 5,0 LBS w / amerikanska standarden 8 cell och resenärer låda ~ 5,4 LBS w / amerikanska standarden 8 cell och optisk enhet

De främsta skillnaderna mellan det ursprungliga H017P och H026P W3J konfigurationer införandet av en Intel Core Duo-T2500 2,0 GHz-processor, 1 x 1056 MB minne och en 100 $ pris vandring.

Skäl för att köpa:

Med tanke på den kommersiellt konkurrenskraftig karaktär av vårt samhälle, kan beslutet att hoppa för en stor-biljett post vara en mind-numbingly smärtsam ett. Även denna smärta kan ha varit frånvarande i mitt fall var beslutet att köpa W3j resultatet av 6 månaders forskning. Att vara obeslutsamma har sina nackdelar, men brist på tålamod är inte en av dem. Min princip behöver i en dator var portabilitet, grafik-kapacitet, livslängd och kvalitet. Med tanke på min ambulerande (ibland konsumera) spel vana, en mid-high sortiment GPU var en stark faktor i mitt val att köpa. Kombinerat med mina behov bärbarhet detta ursprungligen fick mig att titta på 15,4 "widescreen media bärbara datorer. Bland dessa var MSI-1039, HP DV4000 (när det hade ATI X700), den Sager 5320 och Asus V6va. Alla dessa var tilltalande alternativ, men en kombination av utsläpp förseningar (i fallet med MSI-1039) och den kommande införandet av mer avancerade GPU (t.ex. X1600) fick mig att skjuta mitt köp. Medan mitt uppe i den väntar spel jag hörde om Asus W3j, och beslutade att en 14 "widescreen faktiskt bättre kan tjäna mina behov än sina större motparter.

Denna dator är avsedd att pågå mig genom läkarutbildningen, samtidigt tillfredsställa min anteckningar och grafik behov. Som sådan, mångsidighet i funktion och enkel rörlighet behövde kombineras med en hög byggkvalitet. Jag är av sinnet som att några extra dollar är värt det, om den extra uppmärksamhet på detaljer kommer att förlänga den estetiska och funktionella produktens livslängd. Detta var den viktigaste faktorn som orsakade mig att flytta min uppmärksamhet från massmarknaden distributörer som Dell och HP, mot designade modeller som Asus och Sager. Även om detta innebar min prisklass hoppade från $ 1400 till $ 1800 Jag tror att slutresultatet är värt det. Asus W3j kommer utan tvekan tjäna mig för 4 år i alla sätt som behövs. Även denna tidsram kommer att se sådana innovationer som införandet av Windows Vista och frisläppandet av 64-bitars processorer, tror jag dessa frågor kommer att tas upp tillräckligt för mina behov.

Var och hur Inköpt:

Jag köpte den bärbara datorn från PROPortable.com . Det är ägare, Justin , är en frekvent deltagare här i NotebookReview.com Asus forum , och jag konsekvent hitta hans råd att vara exklusiv, korrekt och i tid.

Köpeskillingen var samma som för andra återförsäljare, nämligen $ 1.799. Kombinerat med fraktkostnader och en $ 50 rabatt för NotebookReview.com forum medlemmar det slutliga priset kom till $ 1821,32. Även om jag hade sett reklam försäljning för något mindre, jag hittade shoppingupplevelse genom PROPortable att vara fenomenal. Jag tror den extra $ 50 Jag kunde ha räddat mer än görs upp för i komfort jag känner att arbeta med Justin företag.

Bygga & Design:

Detta är ett område som jag kan prata om utan tvetydighet. Den W3j är ett mästerverk. Det flitig student kommer att inse att i specifikationerna Asus W3j är nästan identisk med Asus A8j och S96j. Skillnaden frågar du? Byggkvalitet.

Design har alltid varit Asus forte, och detta faktum intygas i byggandet av W3. Första intryck på öppna lådan var något besläktad med Homer Simpson, som är en kombination av euforisk jämmer och dregla. Den borstad aluminium lock är poetiskt elegant och smidig pekplattan är underbara. Bambu stil gångjärn upprätthåller kurviga karaktär av konstruktion, liksom de teckensnitt på tangentbordet som är avgjort mindre kantig än är typiskt. De färgsättningar i själva datorn låna en hel del till estetik maskinen. Jag tycker särskilt kol svart av inredning, krom trim på pekplattan, och pistolen-metal grå av locket.


Den metalliska och texturerade lock föreslår övergripande robusthet av denna maskin ( se stor bild )

Hållbarheten hos datorn är också utmärkt. Vid någon punkt i de tre veckor som jag har använt det har jag känt eller hört gnisslar, skallror, eller leder lossnar. Det finns ingen flex på skärmen eller i själva chassit. Den magnetiska lås på locket är fantastisk, och gångjärnet själv är så robust att den ibland kräver två händer för korrekt positionering. (Detta i sig kan vara en negativ för vissa människor, men jag tycker att det är en försonande kvalitet). Datorn är också lätt nog (5,4 lbs.) För enkel bärbarhet.

När det gäller utformningen finns det bara ett fåtal mindre klagomål. Den enda aspekten av den dator som jag tycker mindre än perfekt robust är batteriet. Om trycket appliceras den uppvisar en liten wobble. Detta är endast en mindre oro, påverkar det inte min uppfattning av datorn är helt bra, och det är helt osynlig om inte eftertraktade. Jag skulle också ha varit lyckligare borde Asus ha använt kol-legering för den inre handledsstödet. Som det ser ut palm-resten är tillverkad av en högvärdig plast. Detta är särskilt märkbart runt den grå trim på LCD / tangentbord, och sömmen av batteriet. Jag ogillar också hur värme vent placerades på höger sida av datorn. Med tanke på värmen GPU kan generera, kan detta vara obehagligt efter långvarig användning.

Skärm:


Asus W3J skärm rakt fram ( Visa större bild )


Asus W3J skärm tagen från den högra sidan, märker reflektion från den glansiga skärmen ( se stor bild )

Asus W3j är en 14 "widescreen med WXGA-upplösning (1280 x 768). Har en Color Shine" blank LCD med Crystal Bright "(extra ljus) teknik. När W3 först släpptes var det ingen liten debatt om den logiska grunden för med hjälp av en WXGA-upplösning i stället för något högre. Jag ska erkänna att jag var lite orolig om detta faktum, men jag är glad att kunna rapportera att jag sedan har hittat en WXGA-upplösning är helt adekvat. betraktningsvinklarna på skärmen är relativt smal, ett faktum definitivt märkbar på svart bilder som Asus startskärmen. I dessa fall de övre och nedre delar av skärmen kan ta en grå dimma. Om tre eller fyra personer där trångt runt skärmen jag förväntar dessa personer på utsidan för att ha svårt att se. Men jag har hittat skärmens prestanda för att vara mer än tillräckligt för min personliga bruk. Det finns ingen lätt läckage (vilket betyder blödning bakgrundsbelysningen genom sömmarna) som jag kan uppfatta, inte heller finns det några döda-pixel. Glansen på skärmen kan verka extrem från några av de ingående bilderna, men jag har inte funnit att det är fallet.


Använda Asus W3J med två fönster öppna på skärmen ( se stor bild )

På ett personligt plan har jag bekräftade även mina misstankar om att en 14 "widescreen är en exceptionell substitut för en 15,4" skärm. Inte en enda gång har jag varit besviken med storleken på LCD-skärmen. Det visar video bra, och det ger rimlig utrymme för att visa två skärmar sida vid sida.


Viktigast en titt på hur Simpsons spelar på W3j ( se stor bild )

Talare:

Utom i undantagsfall högtalarna är oftast mindre än utmärkt på bärbara datorer. Det W3j är inte ett sådant undantag. Av alla saker som rör den här bärbara datorn är det det som jag har funnit vara den mest flagrant genomsnittet. Utformningen av själva datorn bringar högtalarna att vinkla ner. Vare titta på video eller spelar spel jag vanligtvis befinner mig önskar jag kunde pressa ljudet bara lite högre och rikare. I ramarna för mitt rum ljudet är tillräcklig, men offentligt befinner du dig ansträngande lite. Positivt är hörlurar / högtalare uttag utmärkt, och möjligheten att använda sådana eliminerar denna svårighet.

Processor och prestanda:

Den W3j framträder vid en intressant tidpunkt i datorn utveckling, eftersom det står på gränsen till att införa 64-bitars teknik. Även frånvarande sådan utgör dock fortfarande en ovanligt kraftfull processor. Den Yonah T2400 är en 1,86 GHz Dual Core. Detta innebär att processorn är kapabel att isolera olika funktioner till en av dess två kärnor, vilket minskar interferens mellan program (eller till och med inom samma program) och påskynda processen.

Det allmänna intrycket under användning är hastigheten. Inte vid något tillfälle har jag känt att datorn släpar bortom förnuftet, och även då endast när 4 eller 5 process hungriga program är öppna samtidigt. CPU användning ligger runt 15% när tittar på en DVD som möjliggör bekväm multi-tasking.

Ingår i utformningen av den bärbara datorn är flera heta knappar som möjliggör enkel hårdvara hantering. Längs vänstra sidan är mediaknappar som spelar skivor även när datorn är avstängd. När datorn är påslagen, dessa knappar tillgång Windows Media Player. Längs den högra sidan finns knappar som gör / avaktivera Power4Gear, Bluetooth, skärmens kontrast, Trådlöst internet, och pekplattan. Jag tycker alla dessa funktioner är mycket användbara.

Prestanda:

Följande riktmärken speglar lager hastigheter och förare lager. Som du kan se Asus W3j mer än står sig i prestanda.

SuperPi

Nedan Super Pi beräkning till 2-miljoner siffrorna i acuracy poäng och jämförelse med andra bärbara datorer:

Notebook Tid
Asus W3J (1,83 GHz Core Duo) 1m 23s
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core Duo) 1m 12s
Lenovo Z61m (2,0 GHz Core Duo) 1m 16s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
IBM ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M) 1m 36s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
  HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
Asus V6Va (Pentium M 1,86 GHz) 1m 46s
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s

3DMark 05 resultat:

Nedan är det övergripande 3DMark05 poäng och jämförelse med andra bärbara datorer:

Notebook 3DMark 05 resultat
Asus W3J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 3.925 3D Marks
Apple MacBook Pro (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 2866 3D Marks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60 Nvidia GeForce Go7800 GTX) 7.078 3DMarks
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Intel T2500, ATI X1400) 1.791 3D Marks
Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI Radeon Mobility X700 128 MB) 2.530 3D Marks
Fujitsu n6410 (1,66 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.273 3DMarks
Dell XPS M1210 (2,16 GHz Core Duo, nVidia Go 7400 256MB) 2.090 3D Marks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.157 3DMarks

PCMark 05 Resultat:

Nedan är det övergripande PCMark05 poäng och jämförelse med andra bärbara datorer:

Notebook PCMark05 Score
Asus W3J (1,83 GHz Core Duo) 3.978 PCMarks
Fujitsu N6410 (1,66 GHz Core Duo) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60) 5.597 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Dell Inspiron E1405 (1,66 GHz Intel T2300) 2.879 PCMarks
Asus V6J (1,86 GHz Core Duo T2400) 3.646 PCMarks
Toshiba Satellite M70 (Pentium M 1,86 GHz) 1.877 PCMarks


HDTune Resultat:


( se stor bild )

Värme & Buller:

Värme kommer naturligtvis att bli ett problem när ett sådant kraftfullt grafikkort packas i en så liten enhet. Även om jag inte kommer att gå så långt som att säga att det är ett problem, är det definitivt märkbar. Såsom angivits tidigare, är detta faktum förvärras av situationen för värme utlopp på höger sida. Om du använder grafikintensiva program du kommer att känna värmen av denna ventil. Ändå hittar jag inte den värme nivå förbudsskylt till datoranvändning, inte heller jag tycker att jag inte kan stå ut med att hålla det på mitt knä. Sammantaget tycker jag att balansen mellan prestanda och värmekapacitet att vara i överensstämmelse. Jag köpte den här datorn att veta om det var en prestation maskin, och jag är inte besviken konsekvenserna därav.

Den W3j är exceptionellt tyst. Vid flera tillfällen har jag tagit det till möten och hittade inte det störande i något avseende. Jag säger detta med en varning. När den optiska enheten sparkar i, kommer det att märkas i ett tyst rum. Om den optiska enheten inte används ljudnivån är minimal.

Tangentbord och pekplatta:


Tangentbord och pekplatta syn på Asus W3j ( Visa större bild )

Jag tycker båda dessa aspekter W3j. Tangentbordet är mycket välgjord i de flesta avseenden. Nycklarna är individuellt monterade och trycket som krävs för att trycka dem är homogen över hela linjen. Jag tycker att slaglängden att vara något mer än vanliga tangentbord för bärbara datorer, vilket jag också tycker om. Tangenterna själva är lite bullrigare än jag har kommit att förvänta på en bärbar dator, men jag tycker inte uppfattar att detta är tillräckligt för en företeelse som besväras av det. Teckensnittet på tangenterna är märkbart skiljer sig från det vanliga tangentbordet. Huvudsakligen genom att teckensnittet är mer böjda. Det är en subtil effekt i sin helhet, men en helt glädjande en. Faktum är att jag har haft flera personer spontant kommentera att de gillar typsnittet design. Enligt min mening är det en nackdel med tangentbordet situationen för Vänster Kontroll och funktionstangenter. Funktionsknappen upptar det nedre vänstra hörnet av tangentbordet i stället för Ctrl-tangenten. Detta blir något irriterande när de utför funktioner som klippa och klistra. Jag skulle ha föredragit att se dessa viktiga bytte positioner, men i slutändan är det tjänar som endast en mindre irritation


Närbild av pekplattan ( se stor bild )

Pekplattan är en trevlig överraskning. Erfarenheten har välsignat mig med en hälsosam fördomar mot pekplattor, men jag tycker detta vara mer tillförlitliga att de jag har använt tidigare. Spårning verkar vara konsekvent och korrekt och knappen sweet-spot "är tillräckligt stor för att upprätthålla användarvänlighet. Utformningen av pekplattan sig är ett nöje. Jag tycker att enda knapp stil tilltalande och det mönstrade ytan är estetiskt.

Ingångs-och utgångsportar:

En princip nackdel med bambu "gångjärn är förlusten av baksidan för hamnar. Ändå hanterar W3 att packa tillräckligt anslutning på vänster och höger sida av datorn för att tillfredsställa de flesta användare. Här ingår:

  • 3x USB 2.0-portar
  • Ljud linjeutgång (hörlurar / högtalare)
  • Mikrofon-in
  • PCI 54 mm Express-kortplats
  • 4 i 1 minneskortläsare (SD / MMC / MS / MS PRO)
  • S-Video ut
  • IEEE 1394 (FireWire) port
  • VGA 15-pol Video-Out (extern bildskärm)
  • 10/100 Ethernet LAN
  • 56K-modem


Sidovy från vänster av portar på W3j ( se stor bild )


Höger sida bild av W3j portar ( se stor bild )

Jag skulle ha velat se åtminstone ett ytterligare USB-port, men hittills har 3 har visat sig tillräcklig.

Trådlöst:

Ingår i W3j är Intel PRO / Wireless 3945 A / B / G miniPCI trådlöst kort. Jag har använt det lokala trådlösa anslutning flera gånger i mitt hem och kontor och har ännu inte hittat ett problem. Connection är snabb och pålitlig, och kortet identifierar nätverk snabbt när de blir tillgängliga.

Batteri:

Batteritiden är ett område där denna typ av prestanda maskin är lätt märkbar. Jag har hittat batteritiden till mellan 2h 45m och 3h 15m. Skillnaden mellan intervallen bestäms av CPU-användning, ljusstyrka och optisk enhet aktivitet. 3 timmar är en ansvarsfull uppskattning. Även om detta är kort jag har hittat det räcker för mina behov. Håll också i minnet att Asus W3j har en hot-swap "optisk vik som kan fyllas med en hårddisk eller en 2: a extra batteri. Denna andra batteri är en 6-cells Li-Ion i motsats till den huvudsakliga 8 cell och bör förlänga batteriets livslängd med så mycket som 50%.

Operativsystem och programvara:

Det W3j levereras med Windows XP Professional. Ytterligare programvara var minimal och lätt att ta bort. Ingår var en testversion av Norton AntiVirus, Asus DVD-program, och Nero (för att bränna CD och DVD). Norton, jag har ersatt sedan, men jag hittar andra program för att vara användbar, men inte kritisk. Också gett var en CD med alla nödvändiga verktyg och drivrutiner samt en systemåterställning disk. Enheten ursprungligen delades FAT 32, men ett enkelt program för start skrivbord får snabb omvandling till NTFS.

Kundtjänst:

Jag har ännu inte haft tillfälle att ta itu med Asus tekniska support. Jag hoppas att detta är fallet för en tid. Jag har hört att kvaliteten på deras tjänster är utmärkt (även detta var en faktor vid inköp från Asus), men jag har ingen första hand erfarenhet och så kommer att förbli tyst om ämnet för tillfället.

Slutsats:

Enkelt uttryckt, jag älskar den här datorn. Mellan den fantastiska prestanda T2400 processor med dubbla kärnor och ATI X1600 GPU alla mina computational behov har uppfylls. Kombinera detta med en helt fantastisk design och bärbara dimensioner och resultatet är spektakulära. Klagomål med systemet är vida över-skuggas av den samlade erfarenheten. För dem med budget avser jag skulle först titta på Asus A8j eller S96j, men om du är villig att spendera lite extra för en högklassig produkt då jag helhjärtat rekommendera Asus W3j. Jag är säker på om att du kommer att njuta av upplevelsen.

Fördelar:

  • Elegant / robust konstruktion
  • Utmärkt prestanda (CPU & GPU)
  • Lätta och portabla dimension

Nackdelar:

  • Relativt kort batteritid
  • Genomsnittlig högtalare
  • Värme ventil på höger sida


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar