söndag 25 juni 2006

Asus A8Ja Review (pics, specifikationer)

Asus A8Ja Review (pics, specifikationer)
av cinnamonsigh - 2006/06/25

av Brenton, Australien

Översikt och introduktion:

ASUS A8Ja är en bärbar dator som är perfekt för den resande spelare eller någon som vill ha en bärbar bärbar dator som är kraftfull och framtidssäker. Det är tunn och lätt, men inte riktigt passar in i den ultraportabla kategorin.


Asus A8Ja ( Visa större bild )

  • Processor: T2300 Core Duo (1,66 GHz)
  • RAM: 1GB DDR2 533MHz
  • HD: 80 GB 5400 RPM
  • GPU: ATI Radeon X1600
  • Skärm: 14,1 WXGA (1280 x 800)
  • OS: Windows XP Pro
  • Batteri: 6-cells litiumjon
  • Vikt: 2.44kg (£ 5,37)
  • Trådlöst: Integrerad trådlös 802.11a/b/g (Mini-PCI), plus integrerad Bluetooth
  • Mått: 34,8 ~ 37.3mm x 335mm x 245mm (HxBxD)
  • Portar: 1 DVI-port, 5 Universal Serial Bus (USB 2,0), 1 IEEE-1394 (Firewire), TV-ut (S-video), 1 Infraröd port, 1 hörlur-ut jack (SPDIF), 1 mikrofoningång, 1 RJ-11 (modem), 1 expansionsport 2 Anslutning, 1 RJ-45 (LAN) 1 x VGA-port / Mini D-sub 15-stifts för extern monitor, 1 Express-kort, 1 SIR-115,2 kbps stöds, 4 - i-1 inbyggd kortläsare (SD / MMC / MS / MS PRO)


Asus A8Ja över vyn ( se stor bild )

De fullständiga specifikationer av den bärbara datorn jag köpte är identiska med denna modell, även om jag faktiskt inte köpa min bärbara dator från detta IT-distributören: http://tinyurl.com/gl28f

Omkring tre månader sedan bestämde jag att jag skulle köpa en bärbar dator. Jag började göra den nödvändiga forskningen på internet och i datorbutiker för att säkerställa att den bärbara datorn jag slutade med var vad jag ville och var till rätt pris. Vid första jag gick till alla större webbplatser bärbara varumärke, checkar ut bärbara datorer i min prisklass, och jämföra deras specifikationer. Så småningom hittade jag www.notebookreview.com och www.notebookforums.com . Dessa två ställen, speciellt den förra, hjälpte oerhört med mitt pågående sökande efter mitt ideal anteckningsbok.

Skäl för att köpa:

Mina viktigaste kriterierna för den bärbara datorn jag skulle köpa var:

Som ni kan se, en hel del bärbara datorer passar mina kriterier. Till slut fann jag också mig själv ett offer för stil och bestämde att jag ville få en bärbar dator som drog utseende. Av dessa skäl fann jag mig själv att titta på Sony Vaios. Vaio-serien såg trevligt men ingenting verkligen verkade vara precis vad jag ville. Den FJ var trevligt men saknade Core Duo och en integrerad GPU, var FS och FE lite på den stora sidan, och jag trodde inte att de hade bra valuta för sina pengar. " SZ var fantastiskt men var lite dyrt för mig. Än en dag jag snubblat på en butik som säljer ASUS A6Jc. För mig verkade det en fantastisk affär. Aldrig förr hade jag sett en bärbar dator med 1GB RAM, en separat GPU (det hade 7300) och Core Duo för det priset. Jag tänkte för mig själv, "om bara det var mindre". Så jag gjorde lite forskning på nätet och fann mig själv att välja mellan A8Jm, A8Ja och W3J. Den W3J är oerhörd här i Australien, och A8Ja var $ 300 billigare än A8Jm som hade ganska likartade specifikationer ändå. Så jag bestämde mig på ... A8Ja.

Jag använder den bärbara datorn för surfande, dokument redigering och spel hemma och på universitetet. Även för användning när jag går utomlands.

Var och hur Inköpt:

Jag shopped ett tag söker bästa pris. Bästa pris jag citerades för A8Ja var AUD $ 2550 (ca USD $ 1895). I slutet jag köpte den bärbara datorn från IT butiken på mitt universitet som heter Winthrop Australien för AUD $ 2600 (ca USD $ 1933). Ingen i västra Australien hade faktiskt A8Ja i lager. Butiken jag köpte den från beställde det via IT-distributören Ingram Micro från Sydney. Jag beställde den på 26: e maj och jag fick det på 31 maj (2006).

Bygg och Design:

För mig den här bärbara datorn är vacker. Jag tog klistermärken från nästan direkt. Det är en härlig silvrig färg, och jag hittade en skrivbordsbakgrund som kraftigt berömmer dess utseende. De främre och sidokanter bärbara är vinklade under, som ser ok och förmodligen bäst när en bärbar dator är denna tjocklek. Locket öppnas med en liten knapp som är centrerad i framkant. Det finns två lås för att hålla den stängd när locket är stängt. Gångjärnen ser ut och känns mycket robust faktiskt. Det är lite av flex i locket / LCD, men det verkar inte vara en dålig sak, och inga störningar på skärmen när jag något vridna det. Kroppen och locket på den bärbara datorn är gjorda av hård plast. Visst är den bärbara datorn förmodligen inte lika hållbart som de ThinkPad, men A8Ja är mycket stabilt byggd och jag har inga farhågor om att bygga kvalitet och design. (Jag fortfarande inte vill släppa den).


( se stor bild )

Jag fann att om man trycker på baksidan av LCD, i mitten, ungefär en tum ner från toppen, finns en liten porlande område längst upp på skärmen. Men jag är inte orolig, eftersom det inte förbli snedvriden och det inte förekommer någon annanstans.

Vissa människor har uttryckt sin oro över läget för de viktigaste luftventilen. Detta finns i övre högra sidan av den bärbara datorn. Vissa människor har trott att det kan göra sin mus handen varmt och / eller svettig. Av någon anledning finner jag min egen muspositionen att naturligt vara ca 6 inches lägre ändå så jag inte har hittat det ett problem. För de människor som inte använder sin mus i den området rekommenderar jag att sätta något i vägen, till exempel en krökt papper, att styra flödet av varm luft.

Skärm:


Asus A8Ja skärm ( Visa större bild )

Skärmen är en widescreen 14,1 WXGA @ 1280 x 800 pixlar, med ASUS Colour Shine-teknik. För mig är det en riktigt bra skärm. Färgerna är stora och ljusstyrkan är perfekt och lätt kontrollerbar. Hittills har jag bara använt den i mitt rum, så jag har inte hittat någon bländning alls. Jag är säker på att använda det utanför kommer att förändra saker och ting lite men jag är fortfarande övertygad om att jag inte kommer att bli besviken. Min skärm har inga döda pixlar.


Asus A8Ja har en glansig skärm med reflekterande egenskaper ( se stor bild )

Titta på detta ord dokument just nu, kan jag läsa bekvämt på skärmen till cirka 50 vardera sidan. Den vertikala betraktningsvinkeln är inte riktigt lika bra men jag ser inte problemet där. Det är en lätt sak att bara ändra skärmens vinkel. Tittar rakt på skärmen, ser jag knappt något ljus läckage från botten alls. När jag bytte skärmen helt svart, blev det ganska ljus ner i botten om jag ökade min vertikal betraktningsvinkel, men ser rakt på, föreföll det ganska jämnt svart.

Skärmens ljusstyrka är lätt ändras av Fn/F5 (minskning), Fn/F6 (ökning), och Fn/F7 (Stäng av). Det finns 16 nivåer av ljusstyrka.

Sammanfattningsvis är skärmen en widescreen 14,1 WXGA @ 1280 x 800 pixlar. Det är glänsande inte matt typ. Den har stora färger, acceptabla betraktningsvinklar, och jag älskar det.

Talare:

Högtalarna är på vänster och höger framkant av den bärbara datorn. De har lite bas, så i iTunes eller vad musik program du använder, välj equalizerinställning som små högtalare "eller bas booster". Detta ökar intensiteten av de lägre frekvenserna. Förhoppningsvis filmen titta på program kommer att ha en liknande justerbar equalizer. Ljudet är bra men. Ingen kropp förväntar sig mycket från bärbara högtalare, och jag skulle inte säga att det är lägre än genomsnittet för en bärbar dator. Om du verkligen efter högt ljud med bra kvalitet skulle jag rekommendera att få anständiga hörlurar eller högtalare. Jag valde personligen att få lite Koss KSC75 är för användning på flygplan etc.

Det finns en hörlurar på framsidan av den vänstra kanten. Det ger bra ljud och är en idealisk plats för hamnen i min mening.

Processor och prestanda:

CPU i A8Ja är en Intel Core Duo T2300 Yonah, rankad på 1,66 GHz, med en L2-cache på 2MB. Den förinstallerade RAM är 2 x 512MB minnen DDR2 PC4300 (533 MHz) presenterar en CAS-latens 4. Uppenbarligen är 667 MHz DDR2-minne bara obetydligt bättre eftersom, även om det har en snabbare hastighet, den har en CAS-latens av 5. Maximal RAM är 2GB.

Jag är inte säker på vilken typ av hårddisk kom med den här bärbara datorn, men det är tydligen 80GB på 5400RPM (Ultra ATA/100). Den bärbara datorn kom med 3 partitioner. Två av dessa är tillgängliga via Den här datorn. Den tredje är en återställningspartition på nästan 2GB som jag bara ifred. De andra partitionerna är 44SE och 29SE. De var alla med FAT32 filsystem, men jag konverterade C: och D: till NTFS med NTFS Converter som jag hittade i C: WINDOWS.

GPU är ATI Radeon X1600 512MB Hyper-minne (256 MB dedikerat + 256MB delat). Detta kortet och nVidia Go 7600 är mycket lika i fråga om prestanda. Du kommer inte att kunna hitta en bättre grafikkort i en 14 anteckningsbok. Se riktmärken nedan.

Resultaten verkar överlag mycket bra. Definitivt bättre än andra bärbara datorer jag har försökt. Den A8ja startar upp Windows mycket snabbt. Tiden mellan att trycka på knappen och se inloggningsskärmen är mindre än 45 sekunder. De flesta program startar mycket snabbt också.

Spelprestanda är stor tack vare den kraftfulla X1600. Jag har inte provat många spel ännu men Battlefield II fungerar bra med alla inställningar på max. Age of Empires III ser helt vacker med varje enskild inställning på maximal kvalitet. Jag har också hört att alla nya spel som rädsla, Oblivion och Doom III också spelas på medellång maximala inställningar beroende på spelet.

Prestanda:

Super Pi: 1m 27s för 2 miljoner siffror.

PCMark05: 3610

HD Tune:

  • Minsta överföringshastighet: 18,0 MBps
  • Maximal överföringshastighet: 33,3 MBps
  • Genomsnittlig överföringshastighet: 27,5 MBps
  • Åtkomsttid: 17,5 ms
  • Burst rate: 72,3 MBps
  • CPU-användning: 3,1%

3DMark (med förinstallerade GPU drivrutiner):

'05:

Nätadapter:

  • Power4Gear inställd på "Game": 3850
  • Power4Gear inställd på "High Performance": 3849
  • Power4Gear inställd på "Super Performance": 3849
  • Alla onödiga program avslutades: 3851

Batteri:

  • Power4Gear inställd på "Battery Saving": 866
  • Power4Gear inställd på "High Performance": 1013

'06:

Nätadapter:

  • Power4Gear inställd på "Game": 1973
  • Power4Gear inställd på "High Performance": 1975
  • Power4Gear inställd på "Super Performance": 1976
  • Alla onödiga program avslutades: 1975

Batteri:

  • Power4Gear inställd på "Battery Saving": "avbruten"
  • Power4Gear inställd på "High Performance": 566
  • Alla onödiga program avslutades: 567

3DMark (med uppdaterade Omega 3.8.252 drivrutiner):

'05:


( se stor bild )

Nätadapter:

  • Power4Gear inställd på "Super Performance": 3849
  • Alla onödiga program avslutades: 3850
  • NHC inställd på "Dynamic Switching": 3661
  • NHC inställd på "Max Performance": 3664

Batteri:

  • Power4Gear inställd på "Battery Saving": 1015
  • Power4Gear inställd på "High Performance": 3850

'06:


( se stor bild )

Nätadapter:

  • Power4Gear inställd på "Super Performance": 2003
  • Alla onödiga program avslutades: 2003
  • NHC inställd på "Dynamic Switching": 1862
  • NHC inställd på "Max Performance": 1862

Batteri:

  • Power4Gear inställd på "Battery Saving": 768
  • Power4Gear inställd på "High Performance": 2004
  • Alla onödiga program avslutades: 2001
  • NHC inställd på "Dynamic Switching": 1866
  • NHC inställd på "Batteri Optimerad": 1861
  • NHC inställd på "Max batteri": 1863
  • NHC inställd på "Max Performance" (med ATI Optimal batterilivslängd): 562

Det 3DMarks var inte riktigt lika hög som förväntat, eftersom jag har hört en del människor lätt komma över 4000 (3DMark05) med X1600 på lager inställningar. Jag hade en kort gå med överklockning men jag hade ingen tur med ATI Tray Tools eller ATI Tools. Det spelar egentligen ingen roll, eftersom det verkligen inte finns något behov av att överklocka förutom att se hur hög din 3DMark kan gå. För dem som är intresserade, tror jag folk har kommit över 5200 3DMark05 med en överklockad X1600.

Värme och buller:

Som jag nämnde ovan, har vissa människor uttryckt sin oro över läget av luftventilen som finns på den högra kanten mot baksidan av den bärbara datorn. Göra web / dokument arbete verkar för att slå på fläkten på var 20 sekund eller så, i ungefär 20 sekunder varje gång. Luften det blåser ute är varmt men inte för varmt, kanske 40-45 C som en grov uppskattning.

Den nedre delen av den bärbara datorn blir lite varm, men om du bara gör surfning eller dokument applikationer, kan det fortfarande vara kallt nog att ha i knät. Däremot säger ASUS bruksanvisning "INTE SÄTTA Notebook PC i ditt knä eller andra delar av KROPPEN FÖR ATT UNDVIKA BRÄNNSKADOR", förmodligen bara för att skydda sig mot löjliga stämningar. Den enda andra delen som får något varm är pekplattan, men det är inte obehagligt alls.

Fläkten är inte alltför högt, men jag skulle inte vill ha det på i mitt rum medan jag försökte sova.

Idle temperaturer:

  • Hårddisk: 30-33 C
  • Processor: 48-51 C (Fläkten kommer när det går över 50 C, skjuter den tillbaka ner till 48 C och sedan kryper tillbaka upp till 51 C igen)

Temperaturer under kör PCMark05:

  • Hårddisk: högsta var 38 C
  • Processor: högsta var 51 C

Tangentbord, pekplatta och andra knappar:


Asus A8Ja tangentbord ( Visa större bild )

Ovanpå allt annat, har A8Ja en stor tangentbord. Det flex inte i när jag trycker hårt på mitten tangenterna. Det är bra för att skriva. Förmodligen inte lika bra som en riktig stationär tangentbord men fortfarande bekväma för att skriva. Mellanslagstangenten verkar lite lågt i början, och det tar ett tag att vänja sig vid positionen för del, hem och nycklar slut, men efter ett tag vänjer sig, och det verkar inte vara ett fel alls. Men på vänster sida, där Ctrl-tangenten normalt är, Fn-tangenten. Mycket praktiskt men jag tycker mig ofta slå den i stället för Ctrl när jag ångra, kopiera eller klistra in. Ctrl-tangenten är precis till höger om tangenten Fn och båda knapparna är belägna under shift-tangenten.


( se stor bild )

Det tog mig ett tag att vänja sig vid pekplattan, men kom ihåg att detta är min första bärbara dator så att pekplattor är ganska obekant ändå. Vid första pekplattan verkade lite klibbig och inte mycket smidig, men efter lite användning, verkade pekplattan för att få jämnare. Pekplattan knappen en enhet utan två klart definierade knappar. Men klicka med vänster och höger fungerar fortfarande som vanligt. Jag lämnade normalt klick genom att knacka ändå. Den vertikala linjen på höger av pekplattan är tänkt att fungera som en rullande anordning. Det är mycket svårt att använda, och hittills har jag funnit är värdelös. Efter försöker hitta rätt läge, kan jag verkar få det att fungera, men andra gånger, inte verkar fungera alls. Rullhjulet på musen är mycket effektivare och enklare att använda.


Fn-knappen längst ned på tangentbordet fungerar tillsammans med andra knappar som en genväg knapp ( se stor bild )

Fn-knappen i nedre vänstra hörnet av tangentbordet kan vissa snabbtangenter:

Fn +

  • F1: "Placerar Notebook PC i vänteläge"
  • F2: "Slår den interna trådlösa LAN eller Bluetooth PÅ eller AV" - det finns en knapp för detta redan ...
  • F3: Öppnar Outlook eller standard e-postprogram
  • F4: "Placerar Notebook PC hårddisk i viloläge" - men på min bärbara dator öppnar Firefox eller din standardwebbläsare
  • F5: "Minskar skärmens ljusstyrka" - mycket användbart
  • F6: "Ökar skärmens ljusstyrka" - mycket användbart
  • F7: Slår LCD ljus ON eller OFF
  • F8: "Växlar mellan Notebook PC LCD-skärm och en extern bildskärm"
  • F9: Växlar pekplatta ON eller OFF
  • F10: "Kopplar högtalarna PÅ och AV"
  • F11: "Minskar högtalarvolymen" - mycket användbart
  • F12: "Ökar högtalarvolymen" - mycket användbart
  • Ins: "Växlar det numeriska tangentbordet" - gör en del av tangentbordet i en traditionell antal tangentbord
  • Del: "Växlar" Scroll Lock "på och av"


Några av funktionstangenterna ( se stor bild )

Det finns också 5 knappar på strax ovanför tangentbordet.

Alla dessa snabbtangenter och andra knappar är mycket användbara, och jag befinner mig använda dem hela tiden för att justera min bärbara dator inställningar. Det är synd att InstantOn nyckeln går till spillo.

Ingångs-och utgångsportar:


På vänster sida av maskinen: USB 2.0, FireWire, 4 i 1 minneskortläsare, Express Card-kortplats, mikrofoningång, SPDIF ut ( se stor bild )


På höger sida av maskinen: 2 x USB 2,0, infraröd ( se stor bild )


På baksidan / baksidan av maskinen: 2 x USB 2,0, DVI-D, VGA, S-video, Ethernet, modem ( se stor bild )

Detaljer:

  • 5 USB 2.0-portar! Wow! Jag har aldrig sett en annan anteckningsbok med denna många. Dessutom har de bra placering och jag har testat dem alla, de alla arbetar.
  • Det 4 i 1 minneskortsläsare fungerar bra. Jag laddade upp ca 100 bilder från en Memory Stick Pro-kort i vad som verkade under en sekund.
  • SPDIF Out (hörlursuttag port) fungerar bra.
  • Jag har inte testat någon av de andra portarna ännu.
  • Många tycker DVI-D önskvärt. Så det är en annan bra sak om A8Ja.

Trådlöst:

Det A8Ja levereras med Intel 3945 a / b / g trådlöst samt en IR-port och integrerad Bluetooth på 2,4 GHz. Tydligen i Nordamerika och möjligen andra platser, har Asus valt att lämna ut den integrerade Bluetooth.

Varje gång jag startar upp den bärbara datorn den ansluter automatiskt till mitt hemnätverk på mindre än 5 sekunder. I denna stund är jag ansluten trådlöst till min egen åtkomstpunkt 54,0 Mbps på en 802.11g-nätverk. Jag upptäckte också ett osäkert nätverk som måste vara från nästa dörr. ;-) Så intervallet verkar vara mycket bra också.

Bluetooth vänder också på eller av med ett tryck på en knapp.

Batteri:

Batteriet levereras är en 6-cell, 4800 mAh. Enligt Batteri Eater dess utformning kapacitet 4746 mAh och full laddning kapacitet är 4756 mAh. Batteriet väger ca 30g. Jag gjorde ett par tester:

Scenario: Under ett spel eller annan intensiv ansökan

Inställningar: Batteriets Eater på "Classic"-läge, skärmens ljusstyrka 100%, ATI 3D kontrollpanelen på "optimal prestanda"-läge, Bluetooth och WiFi på, Power4Gear på "High Performance"-läget.

Tid: 1 timme och 16 minuter

Scenario: Surfa på webben eller skriver i ett word-dokument

Inställningar: Batteriets Eater på "Readers Test"-läget, skärmens ljusstyrka 17% (3: e lägst), ATI 3D kontrollpanelen på "Optimal batteri"-läge, Bluetooth avstängd, WiFi på, Power4Gear på "Batteri Saving"-läge (CPU 25% tydligen ).

Tid: 3 timmar och 20 minuter

Scenario: Gör ingenting; Idle

Inställningar: Batteriets Eater på "Idle"-läge, ljusstyrka lägst, ATI 3D kontrollpanelen på "Optimal batteri"-läge, Bluetooth avstängd, WIFI av, Power4Gear på "Batteri Saving"-läge (CPU 25% tydligen).

Tid: 3 timmar och 40 minuter

Anmärkningar:

Operativsystem och programvara:

Windows XP Professional kom förinstallerat på den här maskinen.

Förinstallerad programvara:

  • Windows XP Pro
  • ASUSDVD - som jag inte har använt eftersom jag föredrar VLC och diverse andra mediaspelare
  • ASUS Live Update - inga uppdateringar fanns tillgängliga
  • ASUS Splendid Video Enhancement Technology - bestämmer hur färgerna på skärmen ser ut. Just nu är jag med "Normal". Andra lägen är "Gamma Correction", "Levande läge", "Teater Mode" och "Soft Mode".
  • Net4Switch - något att göra med trådlös anslutning. Jag inaktiverat det från start.
  • Power4Gear - efter mycket testning. Jag har beslutat att använda detta under RM Clock och bärbar maskinvara kontroll. Power4Gear har en knapp som gör det enkelt att använda och det minskar inte min 3DMark som NHC och RM Clock gör.
  • WinFlash - för uppdatering BIOS tror jag
  • Katalysator conrol Panel - för tweaking X1600 och visningsalternativ
  • Bluetooth-programvara bunt - för att hantera Bluetooth
  • Nero OEM Suite
  • Intel PROSet för trådlösa Software - fungerar bra
  • ASUS En serie skärmsläckare - en funky skärmsläckare som visar A8Ja, använder kameran och galen musik
  • ATK medier - inte riktigt säker på vad det är - kan någon berätta för mig?
  • HControl - inte riktigt säker på vad det är, kan det vara att göra med knapparna upp ovanpå den bärbara datorn
  • Synaptics Touchpad Programvara
  • Symantec Norton Internet Security 2005 - Jag avinstallerade detta omedelbart
  • Adobe Acrobat Reader 7,0

Programmet som finns på CD-skivor:

  • Windows XP Professionsl
  • A8 Driver & Utility Ver. 2,0-CD
  • Nero OEM Suite
  • ASUSDVD
  • ASUS Medi @ Show (bildspel)
  • ASUS PowerDirector (videoredigering)

Totalt förinstallerade programvara är ganska bra och bra. Jag har inte avinstallera alltför många saker och jag inte ser behovet av att formatera om hårddisken. Emellertid fanns det ingen Microsoft Works installerad eller på CD.

Vikter och mått:

  • Vikt med batteri: 2.44kg (£ 5,37)
  • Vikt utan batteri: 2.14kg
  • Batteri vikt: 30g
  • Mått (enligt ASUS): 34,8 ~ 37.3mm x 335mm x 245mm (HxBxD)

Medföljande tillbehör:

  • Väska - verkar robust och väl stoppad. Massor av fickor och stil är ok.
  • Mus - En liten grå fast optisk ASUS mus. Vänster och höger knapparna. Rullningshjul som är klickbar. Sladden är endast 80cm lång så det är osannolikt att du kommer att kunna använda med en stationär dator.
  • Garanti - 2-års begränsad global garanti för maskinvara, 1-års garanti för batteri. Låt oss hoppas att jag inte behöver det.
  • Bruksanvisning - Bara om funktionerna i grund och botten.
  • Snabbinstallationsguide: I ett nötskal: Sätta batteri, laddning, öppna locket, sätta på, på sexton språk.


Den medföljande väskan tillbehör med A8Ja ( se stor bild )

Kamera och mikrofon:


Inbyggd kamera ( se stor bild )

Den 0,3 MP kamera är stor. Kvalitet är inte att super men det är tillräckligt att fungera som en webbkamera. Jag är säker på att det kommer att vara mycket användbart när du reser. Mikrofonen verkar fungera bra. Jag är nöjd med båda och jag har redan använt både i en webbchatt på MSN. De är mycket lätta att konfigurera.

DVD-brännare:

Det A8Ja kommer med en DVD Super Multi-enhet Dual Layer. Detta fungerar som en DVD läsare / brännare och CD-läsare / brännare. Det är inte lika snabb som min stationära dator brännare och det är lite bullriga men det fungerar bra.

Notebook Jämförelser:

Hur är det A8Ja skiljer sig A8Jm eller W3J?

A8Ja A8Jm
AUD $ 2550-2800 AUD $ 2850-3000
ATI Radeon X1600 256MB dedikerad + 256 delade nVidia GeFore Go 7600 512MB dedikerat
Intel Core Duo T2300 1.66GHz Intel Core Duo T2400 1,83 GHz
80 GB hårddisk 100 GB HDD

A8Ja W3J
USD ~ $ 1400? USD ~ $ 1800?
Bra design och konstruktion Ännu bättre design och konstruktion
Hårdplast chassi Aluminium och kolfiber chassi
Intel Core Duo T2300 1.66GHz Intel Core Duo T2400 1,83 GHz
80 GB hårddisk 100 GB HDD
Inget Swappable Optisk Bay Swap Optisk Bay
DDR2 533 DDR2 667
6 Cell Battery 8 Cell Battery
DVI-D-port Ingen DVI-D-port
5 USB-portar 3 USB-portar
Inbyggd kamera Ingen integrerad kamera

Kundtjänst:

Jag har inte haft någon anledning att kontakta ASUS kundsupport. Hittills allt fungerar bra. Tack ASUS! Denna laptop kom med en 2-års begränsad global garanti för maskinvara, 1-års garanti för batteri. Som verkar anständigt jämfört med garantier som medföljer andra bärbara datorer.

Slutsats:

Denna notebook är helt enkelt fantastisk. Jag rekommenderar det till någon. Det har ganska mycket varje funktion jag kan tänka på. Visst kan processorn vara mer kraftfull, och det kunde ha mer RAM-minne och en större hårddisk, men de funktioner den har är fantastiskt för en bärbar dator av denna storlek. För det priset, jag utmanar vem som helst att hitta en bättre, mer kraftfull anteckningsbok. Jag ger definitivt här anteckningsboken 10/10.

Stora Fördelar:

  • ATI Radeon X1600 är en extremt kraftfull GPU. Det kommer att spela alla de nyaste spelen på höga inställningar. Det finns inget bättre GPU för en bärbar dator av denna storlek.
  • Vackra widescreen. 14,1 WXGA
  • Inbyggd kamera och mikrofon

Fördelar:

  • Dual Core 1.66GHz - 1 GB minne
  • DVD-brännare
  • Trådlös anslutning av alla typer inklusive Bluetooth
  • DVI-D-utgång
  • 5 USB 2.0-portar!
  • Mycket bra pris för antalet fantastiska funktioner denna bärbara dator har

Nackdelar:

  • InstantOn funktionen inte fungerar korrekt på A8Ja
  • En funktion för att faktiskt stänga av X1600-och förlita sig på en Intel GMA950-chipset skulle vara bra för batterisparläge. Jag tror att Sony har en "Hybrid Graphic System" som gör detta.
  • Vissa kommer att hitta priset för högt, även om det är ett fynd i mitt sinne.


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar