onsdag 29 december 2004

Acer TravelMate 4000LCi Review (pics, specifikationer)

Acer TravelMate 4000LCi Review (pics, specifikationer)
av abaxter - 2004/12/29

av Edwin Ling, Malaysia

Jag var nyligen shopping för en bärbar dator för att ersätta min nuvarande Dell laptop och slutligen beslutat om Acer TravelMate 4000LCi. Efter att tidigare ha använt Acer, Compaq, Toshiba, och Dell under de senaste 5-års visste jag att jag ville undvika vissa fallgropar mina tidigare bärbara datorer. Men på grund av budgetrestriktioner den "ideala" bärbara föll över mina begränsade medel. Efter mycket forskning bland dessa varumärken och jämföra specifikationer och priser jag fast för Acer 4000LCi som det tycktes erbjuda det bästa pengar för värde.

Acer TravelMate 4000LCi (Visa större bild)

Så hur gick det Acer göra? Har jag fatta rätt beslut och det verkligen valuta för mina pengar? Som de säger, är smaken av kakan i ätandet! På den översyn och låt oss först titta på specifikationerna.

Specifikationer

  • Intel Centrino M-processor 1,4 GHz
  • Intel Pro Wireless 2100
  • Intel 855GME Chipset
  • 512 MB RAM-minne
  • 40 GB ATA/100 HDD
  • 15 "XGA TFT LCD-skärm
  • DVD / CD-RW-enhet
  • 3 x USB 2.0-portar
  • 1 x IEEE 1394 (FireWire)
  • 1 x TV-utgång
  • Lithium-Ion batteri (5 timmars batteritid)
  • Windows XP Home Edition

Inköp

Den TM4000 köptes för $ 1180 komplett med en 3 år förlängd garanti från en datorbutik i stället på nätet som denna butik hade omedelbar lager och dessutom gav de mig en gratis 128 MB minne. Det är något lägre priser som erhålls på nätet, men jag föredrar att köpa från en butik där du kan interagera med säljare och faktiskt undersöka produkten förstahandsinformation innan du lämnar över dina pengar. Inget krångel att vänta på kurir och argumentera med den avlägsna butiken senare om det skulle visa sig bli kliad, används, eller ännu värre skadad.

Titta, Design och bilder

Vid första anblicken Acer TravelMate 4000LCi framstår som elegant och slimmad med en tilltalande matt metalliskt silver grönaktig nyans lock. Denna notebook innehåller Acers senaste folio design och SignalUp teknik för ökad WiFi mottagning och sändning i ytterområdena. Detta motsäger rejäl 2,9 kilo som den förpackningar med en 60 watt batteri. Denna notebook är en kompromiss mellan en stationär medan ger ägaren rörlighet en anteckningsbok.

Tillbaka Vänster sida av TravelMate ( se större bild )

Höger sida profilvy av TravelMate ( se större bild )

Ovanför tanke på Acer TravelMate ( se större bild )

Framsidan profil Acer TravelMate ( se större bild )

Vänster sida profil Acer TravelMate ( se större bild )

Bottom-sidan av Acer TravelMate ( se större bild )

Händerna på

Detta är en 2 spindel bärbar dator med en 40 GB ATA/100 hårddisk Disk (hårddisk) och flyttbara DVD / CD-RW-kombinationsenhet, spåret kan användas för annan extrautrustning. Gångjärnen ser robust och en glidande låses fronten på plats. Upplåsning fronten avslöjar två plasticky "lås och du måste hålla ned tangentbordet samtidigt som du trycker upp på skärmen för att öppna den. Den 15-tums skärm öppnas helt 180-grader mot plant läge.

Tangentbord och inmatning

Tangentbordet är böjd ungefär som en banan, ser det nästan som om det är leende och handlovsstödet är tillräckligt bred för att passa handflatorna ganska bra. Nycklarna känns lätt med lite motstånd, jag föredrar lite mer resor och taktila fasthet. Pekplattan verkar vara kvalster större än normalt, kan vara min fantasi, men det är lyhörd och fungerat ganska bra. Utöver de normala vänster och höger klicka knapparna finns ytterligare växla för användning på webbläsare, men det fanns vissa webbsidor där det var fullständigt värdelös, men fortfarande en bra signal för de gånger då det fungerar.

På höger bredvid strömbrytaren är 4 genväg knappar användaren konfigurerbara med standard för e-post, webbläsare, energihantering och bildskärmsupplösning för presentation. Jag tycker knapparna är för liten och det finns tillfällen då jag deprimerad på fel knappar oavsiktligt. På samma rad finns 3 lysdioder för hårddisken, numerisk knappsats, och Caps lock indikatorer. DVD / CD kombinationsenhet finns på vänster sida.

Portar och utgångar

De bästa sakerna med den här anteckningsboken är hamnarna. På framsidan finns två LED-knappar för WiFi och Bluetooth som tillval., Hörlurar kontakt, USB och mikrofon. IrDA ligger också på framsidan. På höger sida finns 2 USB-portar, Nätverk, IEEE1394 FireWire och telefonjacket. På baksidan, högra hörnet, är en parallell port för skrivaren. Placering alla portar på framsidan och på sidan gör tillgång användarvänlig och bekväm, något jag hade alltid griped omkring på mina tidigare bärbara datorer.

Processor och prestanda

Uppstart med 256MB RAM tog åldrar, men jag hade 512MB RAM installerat och det gör en anmärkningsvärd skillnad. En fördel hittade jag genom att göra ett köp i butik - jag kunde jämföra de båda inställningar. Jag slår vad om att om jag kunde få bort Acer bildfilen på starta upp det skulle vara ännu snabbare! Intel Centrino M 710 1,4 GHz levereras med 2 MB cacheminne och 400Hz front side bus paras med Intels 855GME chipset. Den 40 GB ATA/100 HDD är små när det gäller kapacitet, gissa en uppgradering är oundvikligt inom en snar framtid. Det är uppdelat i två delar med lika kapacitet med programfiler på C-enheten och data på D-enheten.

Grafik och prestanda

Intel Extreme Graphics är inbyggd och förbrukar 64 MB RAM. Den 15 "XGA TFT LCD är ett nöje att använda och ljusstyrka är bra med kontrollerna ger tillräcklig ljusstyrka. Det finns en funktion för att slå av bakgrundsbelysningen medan du kör en uppgift att undvika batteriurladdning. Jag beklagar att jag inte kan ge en kör ned på spel som jag inte spela spel på den, men jag skulle räkna att spelare troligen skulle vara bättre med en annan modell med ett dedikerat grafikkort och bättre högtalare. Videor verkade ganska urblekta där det finns gott om åtgärder och högtalare lämnar mycket att önska Det lät som den gamla mono högtalare gammal,. en uppsättning bra hörlurar gör susen för bättre ljud men.

Medföljande programvaran

Vid första starta upp maskinen inrättandet och registrering var en bris. Förinstallerad programvara innehåller Windows XP Home Edition och en testversion av Norton Antivirus med 3 månaders uppdatering. Installerar ny programvara var lika enkelt med XP gör det mesta av arbetet intuitivt. Hittills efter 3 veckors användning har det bara varit en gång när den bärbara datorn hängde. Detta hände under den inledande av Java Virtual Machine på den bärbara datorn, halvvägs installera Java. Jag var tvungen att använda strömbrytaren för att tvinga fram en avstängning resulterade efterföljande försök att installera om Java i ett felmeddelande om en ofullständig installation och därför ingen ytterligare installation är möjlig. Radera filer och mappar fungerade inte heller, slutresultatet, med att formatera och installera med medföljande installationsskivorna. Enkel nog och hittills allt verkar fungera som den ska.

Ström och batteri

Att arbeta på bildfiler medan batteriet är något långsammare på grund av den lägre inställda processorhastighet, men när du är på extern ström saker hastigheter upp. Även om du kan åter ställa processorhastigheten till den högsta nivån, medan på batteri, är det inte tillrådligt eftersom batteriet töms ganska snabbt. På en full laddning räcker batteriet ca 4,5 timmar utan alltför mycket DVD / CD åtkomst eller spela musik. Den långa batteritiden är mycket användbart eftersom det betyder att jag inte behöver oroa dig för att köra ut ur saften i en långvarig möte eller en presentation. Laddningen tar cirka 2,5 timmar och verkade vara timer baserad. Jag tycker att laddaren vara mindre av en tung vikt i jämförelse med min Dells, jag förstår fortfarande inte varför de [tillverkare] inte kan minska storleken och vikten av laddare för bärbara datorer, medan mobiltelefon laddare blir mindre och lättare vardag .

Hetta

Efter ungefär en timme av användning, värmer den vänstra handflatan pad upp en hel liksom tangenterna på vänster sida av tangentbordet. Fläkten kommer på intermittent och är ganska tyst, det är verkligen inte mycket av en störning. Visst inte använda den här anteckningsboken eller andra bärbara för långa tidsperioder i knät om du är av den manliga kön - färska rapporter från den medicinska broderskap visar de manliga könsorganen påverkas negativt på grund av värme som alstras av bärbara datorer i knä.

Trådlös anslutning

Wi-Fi-anslutning är dual mode möjliggör för användning på 802.11b eller den nyare 802.11g frekvensen som har en snabbare överföringshastighet. De främre Wi-Fi-knappen blinkar medan sökning efter tillgång och lyser smyg vid anslutning trycker på knappen en gång avaktiverar trådlös anslutning. Skanning och anslutning sker automatiskt när rätt SSID hade registrerats. Jag hittade inte mycket skillnad i receptionen mellan denna modell antenner system påstås bättre än mina tidigare.

Installera och synkronisera både min personliga organisatör och telefon via IrDA var enkel och gjort utan krångel. Upptäckt och handskakning var snabb, erkänner varje enhet nästan omedelbart.

Kundtjänst

Hittills har jag inte kallat kundservice, men med ett års internationell garanti och en utökad lokal garanti för 3-år till en extra kostnad av endast $ 80,00, gör dessa omfattningar representerar bra valuta för pengarna.

Slutsats

Jag skulle vilja säga att denna bärbara dator har utvecklats bättre än väntat för min budget. På den positiva sidan widescreen är en glädje att se och den utökade batteritiden verkligen gör släpa den tunga laddaren en möjlighet snarare än en nödvändighet som tidigare.

Men vikten och små kortkommandon är en smärta. Högtalare är en viktig del av den bärbara datorn, och vi kan säkert använda den för att spela musik och koppla av i slutet av dagen, men detta par högtalare misslyckas kapitalt att imponera.

Avslutningsvis vill jag säga att detta är en välbyggd anteckningsbok, om inte för högtalarna, och representerar bra valuta för pengarna. Layouten är stilren och hamnarna är mycket väl ordnade. Jag tror att jag kommer att använda den här bärbara datorn för lite längre än mina tidigare, varför, eftersom efter köp inte in i lika snabbt som min andra bärbara inköp.

Ros räckte kanske ut till VultureWriter@yahoo.com

Pris och tillgänglighet




Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar