måndag 13 december 2004

Toshiba Portege M200 Recension (bilder, specs) och Tablet PC Överblick

Toshiba Portege M200 Recension (bilder, specs) och Tablet PC Överblick
av lewdvig - 2004/12/13

Toshiba M200 Recension - Del 1, av Perry Longinotti, Alberta Kanada

Del 1 (M200 Översikt, byggkvalitet, ergonomi), del 2 (prestanda som spelar, Tablet PC Förklaring, Slutsats)

Vad är en Toshiba Portege M200?

Presentation av Toshiba Portege M200 Tablet PC / bärbar Cabriolet Dator ( se större bild )

Toshiba hävdar att Portege M200 är den mest sålda Tablet PC (åtminstone i Kanada) så jag tänkte det var lika bra plats som någon att börja min Tablet erfarenhet. Jag ser fram emot att vad jag kände säkert skulle vara en stor dator för att granska (observera smart användning av förebådade att bygga spänning). Jag måste erkänna att vilja prova en av dessa enheter för en stund. Konceptet verkar vara ett logiskt nästa steg för datorer. Denna artikel har ett primärt syfte, att berätta om M200 och ge dig lite perspektiv på hur det priser och även ett andra syfte att berätta lite om Tablet PC-plattformen.

Toshiba valde bra komponenter för M200. I Kanada standardkonfigurationen är Centrino-paketet, som innehåller 1,6 GHz Pentium-M-processor, Intel 855GM chipset och Intel 2100B 802.11b. Det skulle ha varit trevligt att ha 802.11b / g trådlöst snarare än äldre B "standard. I Kanada, erbjuder Toshiba inte en online anteckningsbok konfigurator så du har fastnat med en standardkonfiguration. På den tiden jag skrev den här artikeln Toshiba introducerar en fräsch M200 med en 1,8 GHz Dothan och 802.11b / g. En olycka av standarden spec är Bluetooth, som finns som en ansamling att beställa alternativ i USA. I Kanada måste du köpa en del och har en teknisk installera den - eller garantin om du gör det själv.

Den resterande delen av spec ark fylls ut av en snabb 7200 RPM 60 GB hårddisk, 512 MB PC2700 RAM (512 MB i en plats och en ledig andra slits för framtida expansion - max 2 GB). Skärmen är en 12 "poly kisel TFT med en Wacom utvecklad elektromagnetisk digitizer. Många anser att en LCD skärmskydd inte krävs för tabletter, men jag bör varna alla nya användare som mina lidit två repor inom några timmar första använder den . Skärmskydd som de från www.strongengineering.com är betydligt billigare än en ny LCD-skärm.

Hamnarna är gles. Det finns en enda Cardbus slot, modem (mjukvarubaserade), Ethernet (10/100), VGA (ingen DVI) och två USB 2.0-portar. Bristen på DVI är olyckligt eftersom fler och fler människor antar LCD-skärmar och LCD-projektorer blir allt finns med DVI-portar. Brist på Firewire är också olyckligt. Anslutningar är bra, med 802.11b (tillval) Bluetooth och IR för trådlös kommunikation med nätverk, kringutrustning och andra enheter. Tillbehör till M200 har en docka och portreplikator.

Vänster sida profil Toshiba Portege M200 ( se större bild )

Den M200 är ungefär samma storlek som en ThinkPad T-serien. Det är mycket större än den supertunna Portege R100 , men fortfarande mycket portabel på ca 4,5 pounds. Det är väl över en tum tror och medan det kan ge massor av utrymme för värmeavledning (det M200 är lugn och cool) det tydligen inte var tillräckligt med utrymme för en optisk enhet.

Höger sida profil Toshiba Portege M200 ( se större bild )

Och detta leder mig till kanske min största klagomål, den M200 inte innehåller en optisk enhet av något slag. Ultra Slim bärbara datorer har sålts på detta sätt under några år, och jag förstår fortfarande inte varför. Dessa är premium bärbara datorer med högre priser - varför göra användarna köper enheten som tillbehör? Denna policy förvärras ytterligare av det faktum att endast Toshiba-enheter kan starta M200 ( eller R100 för den delen ) och de enheter som Toshiba säljer är skandalöst dyra ($ 499 CDN). Detta gör katastrofåterställning mycket obekvämt. Om du behöver återställa din M200 av någon anledning, hade du bättre lära sig att starta från ett nätverk eller SD-kort eller möjligen en kombination av Toshibas diskettenhet och en generisk optisk enhet (Toshibas diskettenhet, inte heller ingår, är en annan dyr tillbehör).

Testenheten kom med Windows XP Tablet Edition 2005 - detta inkluderar XP Service Pack 2. Det kom också medföljer Toshibas svit utmärkta konfigurationsverktyg. Nätverket verktyg som Toshiba har utvecklat är särskilt användbart när du reser och gör inställningar för den bärbara datorn och tablet funktion lättillgänglig på ett ställe.

Microsofts OneNote ansökan medföljer M200 och detta är den största programvara integration. I grund och botten är OneNote ett måste ansökan om alla tabletter och levereras med de flesta. Det visar en hel del av tablettens bättre funktioner och är byggd för att Microsofts vanliga hög standard för Office-program. Jag är inte säker på att det står på egna men och det är inte på något sätt en ersättning för Word.

Toshiba har paketerat Norton Antivirus 2005 med en 1-års prenumeration. Standarden med de flesta nya datorer verkar vara en 30 eller 60-dagars testversion, så detta är en trevlig funktion.

Hur är kvaliteten ut?

Bygga kvalitet är en blandning av gott och ont. Å ena sidan är enheten konstruerad av magnesiumlegering (det mesta av skalet är ändå). En Tablet är något avsedd att bäras med dig. Portabilitet innebär att du kommer att hålla det på platser där någon inte skulle vanligtvis plocka upp och bära en bärbar dator. Detta kan utsätta bygga kvalitetsfrågor. Tyvärr kommer när du bär M200 omkring upptäcker du att några av panelerna på undersidan av maskinen, särskilt RAM dörren, är ganska tunn i handen. Dessa paneler känner tunn och jag misstänker att de lätt skulle krossas om pressas för hårt. Du kanske inte vet vad som för hårt "är förrän det är för sent. I allmänhet finns det en hel del knarrande från M200 chassit. Handlovsstödet Flex märkbart. LCD-skärmen gångjärn spänning är bra medan något tillåta en irriterande mängd spel. Trots ser väl utformade, känns det inte lika fast som gångjärnet på Averatec 3500 , en enhet som kostar mycket mindre.

Storlek jämförelse av Toshiba M200 ( se större bild )

En bärbar dator till detta pris bör byggas som ett bankvalv, den M200 är inte riktigt där ännu. Det verkar som det finns bra och dåliga fabriker i varje land. Den M200 är tillverkad i Kina. Hantera en Toshiba Portege R100 (om jag minns rätt det jag tidigare omdömet gjordes i Japan ) eller Panasonic och du kommer att veta hur en bärbar dator ska känna i dina händer. En gammal Portege 4000 Jag nyligen kom över är mycket mer solid känsla än M200, trots att tre år äldre (tillverkad i Filippinerna).

Toshiba säkerhetskopierar M200 med en 3-års begränsad garanti. Detta är något som bara levereras som standard med högre end-enheter blankett Toshiba. Ytterligare garanti finns direkt från Toshiba när du köper eller registrera din bärbara dator - inklusive en olycka ersättning garanti. Man skulle kunna säga att detta visar Toshibas förtroende för M200, men jag misstänker att garantin har arbetat i priset.

Vilka är ergonomi M200 ut?

En vanlig egenskap hos tabletter som jag har observerat, vilket tyder på att deras konstruktörer kanske inte användarna är alla av dem är gjorda av olika glänsande plast och metall. Med andra ord är de smart och inte greppvänlig. Jag förstår inte detta - tabletter är något som du är tänkta att bära med sig. Toshiba, när du använder en matt yta på den nedre halvan av M200, är ​​också skyldig till denna design fel. Den gummerade klibbig plast som Compaq används på Presario 2800 och Evo 800 bärbara datorer skulle vara nästan perfekt som ett skydd för hela eller delar av detta ärende. Med tanke på den hala karaktär M200 kan du överväga de frivilliga treåriga olyckor garanti Toshiba erbjuder.

Pennan för Portege M200 är inrymt i den högra ( se större bild )

Det är obekvämt att bära runt en laptop om batteritiden är för kort. Toshibas tablett säljs i detta område. Den kommer att pågå under 3-4 per laddning. Det skulle vara bra om användarna kan lägga till ytterligare batteri för en 7-9 timmars drifttid från butiker, men till skillnad från Toshibas R100 och Tecra M2 detta inte verkar vara ett alternativ på M200. Bummer.

Tangentbordet är fast. Med en metall chassi under det, är M200 hård. Det är styvare än Tecra M2-enheter har jag försökt, men inte nära styvhet Portege R100 tangentbord. Det har R100 slog i form av nedslag men, det M200 nycklar har en trevlig mängd resor för dem som gör snabbt skriva enkelt. Tangentbordet har huggit på alla de rätta ställena och som lämnar användaren med en mycket användbar layout. Tangentbord är ofta förbises när man väljer en bärbar dator, och med en maskin som M200 det är rättvist att säga att du inte behöver tangentbordet så mycket, men i detta fall du inte kommer att offra något. Toshiba har gjort små bärbara datorer tillräckligt länge för att ha listat ut en nästan perfekt nyckel placering.

Tangentbord och pekplatta för Toshiba Portege M200 ( se större bild )

Rörelsedynor är ett annat område där jag har haft blandade resultat. Den M200 visar ingen av de nyckfulla beteende som jag har sett med andra bärbara datorer. Det är trevligt att börja använda en bärbar dator ur lådan i stället för att justera något så grund som styrplattan. Den M200 pekplattan trycker kuvertet när det kommer till storlek. Jag kan inte tänka mig att det skulle kunna få mycket mindre. Personer med stora fingertopparna kan ha problem med detta pekplattan, men sedan igen de folk kanske inte målgruppen för små produkter som dessa.

Pekplattan på Toshiba Portege M200 är på små sida ( se större bild )

Skärmen erbjuder en enastående mängd skrivbordet fastigheter för en 12 "skärm med 1400 * 1050 upplösning. Denna resolution kan trycka saker lite för många människor. Jag har läst klagomål från människor på anslagstavlor som skärmupplösningen gör läsning Texten svårt. Toshiba har en praktisk zoom "verktyg som kan nås genom att trycka på Fn + mellanslag." Detta växlar skärmupplösning från infödda till 1024 * 768 och 800 * 600 respektfullt. Fann jag att de interpolerade 1024 * 768 upplösning var ganska användbart.

Det finns också ett trick där du ändrar DPI-inställning på din bildskärm egenskaper Stor "och detta gjorde texten tydligare. För att göra detta, bara högerklicka någonstans på skrivbordet, välj Egenskaper "från menyn. På panelen som visas, välj fliken Inställningar och klicka på Avancerat "-knappen. Du bör se en skärm som på bilden nedan.

Se vinkel på M200-skärmen är inte bra. Med en skärm som har 360 graders rotation på ett plan och 180 grader på en annan, bör detta inte vara alltför mycket av ett problem - men vissa människor behöver veta denna typ av information. Svarstid verkar OK också. Spela några spel på M200 inte avslöja några obehagliga skuggor, men för att vara ärlig spökbilder blir alltmer sällsynt på LCD - även de förmånliga priser sådana.

Baksidan profil Toshiba Portege M200 ( se större bild )

Den M200 skärmens ljusstyrka är tillräcklig. När jag skriver detta har jag en arbetshäst Satellite Pro 6100 sitter bredvid mig och dess skärm är märkbart ljusare och mer levande. Med detta sagt jag hittar M200 skärmen mycket lättare för ögonen på grund av den höga upplösningen och den resulterande kvaliteten på typsnittet rendering.

Del 1 (M200 Översikt, byggkvalitet, ergonomi), del 2 (prestanda som spelar, Tablet PC Förklaring, Slutsats)



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar