torsdag 16 december 2004

eMachines M5405 Review (pics, specifikationer)

eMachines M5405 Recension (pics, specifikationer)
av jwcolby - 2004/12/16

av John Colby

Den eMachines M5405 bärbara klassificeras som ett värde eller budget bärbar dator. Den är gjord av eMachines, som nyligen köptes av Gateway. Efter nedan är specifikationer för den bärbara datorn ses över.

eMachines M5405 ( se större bild )

Specifikationer

AMD Sempron 1,6 g faktisk klocka betygsatt av AMD som 2800 +
256K nivå 2-cache
512M RAM med 64M används av displayen
60.0GB hårddisk @ 4200 RPM
15,4 "WXGA TFT widescreen-skärm, 1280 x 800
Integrerade SiSM760 Ultra 256-grafik med 64 MB delat videominne
3 höghastighets-USB 2.0-portar för snabb digital video, ljud och dataöverföring
Inbyggd hög hastighet trådlöst LAN (802.11b / g), 10/100 Ethernet LAN med RJ-45-kontakt
V.92 höghastighetsdata / faxmodem
Väger £ 6,6. och mäter bara 1,4 "tunn för enkel bärbarhet
8 cells litiumjonbatteri
Windows XP Home Edition operativsystem förinstallerat
Programpaket medföljer Power DVD, BigFix och mer

Orsaker till att köpa

Jag köpte denna laptop för min fru, som är lärare och behöver en måttligt stark bärbar dator för att göra sin klass planer, e-post och webbsurfning, men ville också förmågan att lagra och visa bilder från vår digitalkamera samt lagra och spela musik från våra lagligt inköpta och digitalt kopierat CD-skivor. Jag letade efter en bärbar dator under $ 1000 och företrädesvis under $ 800, med 512 Meg RAM, en 15 "skärm, en 2,5 GHz eller bättre processor, åtminstone en 40 GB hårddisk (även företrädesvis ett 60G hårddisk) och ett trådlöst kort inbyggd. Alla bärbara datorer i denna prisklass kommer med Windows XP Home. Batteritid var inte en kritisk faktor i valet av en bärbar dator för min fru, eftersom hon oftast använder sin dator inom räckhåll för ett eluttag.

eMachines M5405 vinklad vy ( se större bild )

Även om det är möjligt att få bärbara datorer under $ 800, de är oftast mycket low-end med långsamma processorer, små hårddiskar och bara 256 MB RAM-minne. Jag tittade på Dell Inspiron 1000 och 1150, Gateway 3000, Compaq 330 Presario, Averatec 2200, Toshiba Satellite 340, och eMachines M5405. Av alla dessa maskiner har eMachines M5405 den starkaste funktioner, även om Toshiba kommer nära. Averatec är en trevlig maskin, men skärmstorleken var för liten för våra inköp behov.

Köpa eMachines M5405

Jag köpte den bärbara datorn från Best Buy för $ 999,99 till försäljning för $ 949,99. Vid den tiden hade ett par post-i rabatter från Best Buy för $ 50 och $ 150, vilket gjorde priset efter rabatter $ 749,99. Ett pris som det flyttar den från en budget bärbar dator och hållet in värdet bärbara kategori!

Designa och bygga

Designen är ren och stilren, med en uppsättning av multimedia knappar längst upp till höger ovanför tangentbordet för att öppna en webbläsare, e-post, Windows Explorer i sökläge, Windows Media Player, och två knappar för att slå upp och ner volymen. Fallet är en attraktiv svart och silver, plast, men med en solid robust känsla. Enheten i sig är ungefär £ 6,5, så det är verkligen ingen lätt,., Men det är ungefär ett halvt kilo lättare än de vanliga "gratis byte" maskiner med liknande specifikationer, som verkar i genomsnitt cirka £ 7,5. Makten "tegel" är faktiskt mycket liten, rankad på 19V och 3,42 ampere för ca 65 watt, vilket hjälper till att hålla den totala vikten nere också.

Framsidan syn på eMachines M5405 ( se större bild )

Tillbaka sidan av Emachines M5405 ( se större bild )

Höger sida bild av eMachines M5405 ( se större bild )

Sidovy från vänster av Emachines M5405 ( se större bild )

Skärmen hade inga döda pixlar, den högsta upplösning är 1280 x 800, vilket är det faktiska antalet pixlar i displayen. Displayen är ljus, med bra färger. När du kör M5405 blir lite varm, men inte het. För att minska värmeutveckling finns fyra små gummifötter som inte ger en hel del spel mellan skrivbordet och botten anteckningsboken. Denna lilla utrymmet under den bärbara datorn är där luften förs in i den bärbara datorn för kylning och sedan utmattad på baksidan. Denna ganska litet spelrum orsakar inte ett problem så länge du använder den på en slät yta, men du inte vill använda denna (eller någon) bärbara i knät i sängen (exempelvis) där filten skulle hindra luftflödet . Om du tänker använda en bärbar dator på detta sätt, en "Notebook Cooler" rekommenderas starkt.

Högtalare

Högtalarna är tillräckliga, men tenderar att täckas av dina handleder när du skriver, vilket dämpar dem. Ljudet kommer inte att vinna några awards, men det kan höras, och det har rimlig bas och diskant.

Prestanda

Maskinen känns snabbt. Processorn är en mobil Sempron klockad vid 1,6 g, med 256K cache. Av 512M RAM, 64M används av displayen lämnar 448 för Windows och applikationer. Detta är gott om minne för icke-avancerade användare. Hårddisken är en 4200 RPM-enhet, som är normen för bärbara, men snabbare diskar (upp till 7200 RPM) finns nu om du vill ändra enhet ut en dag. Hastigheten av enheten gör en betydande skillnad i tider Program Load, men inte mycket skillnad när ett program är öppet.

Jag tt den bärbara datorn från start till sista programmet lastning vid 1 minut 45 sekunder. Förstå dock att din körsträcka varierar, eftersom i detta fall den bärbara datorn laddas Sygate Personal Firewall, Norton AV, Folding @ home och alla de små tjänster för Synaptics pekaren det trådlösa nätverket, etc. viloläge, med Microsoft Word , Explorer och Firefox webbläsare laddad, tog ungefär 30 sekunder, och återställning tog cirka 45 sekunder. Med tanke på möjligheten att använda viloläge och mycket bättre tid att komma tillbaka till skrivbordet, jag vet inte varför du skulle någonsin använda en vanlig avstängning.

Jag spelar inte spel, men jag misstänker att det är inte mycket av en spelautomat. Videon är en integrerad lösning med delat minne, som tenderar att vara användbara för äldre eller mindre kraftfulla spel men är sällan tillfredsställande för spel med krävande video.

Tangentbord och pekplatta

EMachines M5405 styrplattan och tangentbordet ( se större bild )

Tangentbordet är bra, med en solid känsla - inte mjuk eller mosig. Den synaptiska pekplattan är samma som de flesta bärbara datorer, men det har en "bläddra" område på höger sida för att bläddra applikationer som webbläsare, ordbehandlare och kalkylark. Placeringen av knappar skiljer sig mycket från en stationär tangentbord med raderingen, hem, pg up, pg dn och slut på höger sida av tangentbordet och insatsen till höger om mellanslagstangenten.

Hamnar och enheter

Den bärbara datorn levereras med 3 USB 2.0-portar, alla på baksidan och placerade tillräckligt nära för att eventuellt förhindra två minnen som installeras sida vid sida (till exempel), men som tillåter USB-kablar utan problem. Det finns också en VGA-kontakt på baksidan för en extern bildskärm. Den vänstra sidan har två anslutningar för modemet och nätverket. Bredvid det är hörlurar och mikrofon uttag, sedan en typ I eller typ II PCMCIA-kort. Det finns ingen firewire, inte heller finns det några seriella eller parallella portar.

På höger sida är CD / DVD-enheten. Enheten är en kombination av CD R / W och DVD-ROM. Med Windows XP kan filerna bara dras och släppas på en tom CD-skiva med Explorer och filerna "kopieras" till CD, som egentligen bara köer dem för bränning. Du högerklicka i Utforskaren över "filer redo att skrivas till CD" längst upp i fönstret och välj Skriv. För bara säkerhetskopiera filer eller bilder etc., det är bara så lätt.

Trådlös

Det trådlösa gränssnittet är både 802.11b och g-kompatibel, men ingen bluetooth. Jag har en 802.11g trådlös router och den bärbara datorn bara ansluten när den slås på och ställa in. Det enda att vara medveten om är att BIOS har en inställning som kan stänga av den trådlösa sändaren, så om det inte fungerar direkt, titta där först. Det finns också en funktionstangent för att sätta på / stänga av sändaren. Den enda anledningen att göra detta skulle vara att sänka batteriet laddas ur när du använder den på batteri där det inte finns trådlöst nätverk tillgängligt.

Batterilivslängd

Jag har inte gjort en ordentlig testbatteri genomgång eller använt det i stor utsträckning på batteri. Tillverkaren Priser The M5405 ca 2,5 till 3,0 timmars batteritid. Dessa siffror varierar dock beroende på vad du gör under den tiden. Om du stänger av den trådlösa sändaren och slå ner på displayen intensiteten kommer batteriet att räcka längre än den annars skulle. På samma sätt kommer att titta på en DVD eller lyssna på musik där hårddisken ständigt nås medföra att batteriet köra ner tidigare.

Programvara

Den bärbara datorn levereras med Windows XP Home Edition, Works 8,0, pengar 2004, AOL tre månaders medlemskap och Norton Antivirus (90-dagars gratis abonnemang). Den levereras med PowerDVD, som är en mycket trevlig applikation för att spela DVD-skivor. DVD-uppspelning är skarp och tydlig med mycket lite smetar. Den medföljande PowerDVD har stora kontroller för snabbspolning framåt och vända i olika hastigheter.

Slutsats

Enligt min mening hänger denna maskin där fint med de andra maskinerna i sin prisgrupp, med bara lite bättre värde för pengarna - 512M MB RAM istället för 256M, 60G hårddisk istället för 40G och inbyggt trådlöst 802.11b / g. Om du kan få det medan det är på rea på Best Buy som jag gjorde, för $ 750 blir det händerna nedåt bästa värdet du kan hitta i sin klass. Jag rekommenderar den här bärbara datorn för alla som behöver ett värde maskin med en snabb processor, mycket minne och diskutrymme, och en trevlig skärm. Detta är en mycket fin maskin.

Fördelar

  • Massor av maskin för pengarna
  • 512M RAM, 60G hårddisk
  • 15 "1280 x 800 skärm
  • 3 USB-portar
  • Rimlig vikt vid 6,6 Lbs.

Nackdelar

  • Medium batteritid på 2,5 timmar
  • Begränsad I / O utan Firewire
  • Inget minneskortläsare
  • Inga seriella eller parallella porten.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar