torsdag 23 december 2004

Apple iBook 12 "Review (bilder, specs) - Dags att ge Apple en chans?

Apple iBook 12 "Review (bilder, specs) - Dags att ge Apple en chans?
med soulreaver99 - 2004/12/23

av Louie Tran, Kalifornien USA

Att vara en diehard PC-användare i över 15 år, hade jag ansåg aldrig att byta till en Apple Mac eller någonsin med en Apple-produkt. Faktum är att jag undvek att använda Quicktime så mycket som möjligt eftersom jag alltid trott något gjort av dem var ett skämt. Jag menar, herregud, varför inte Apple ger bara in och lägga till en andra musknapp? Dessutom Mac är främst för grafiska formgivare, filmare, musiker och okunniga konsumenter som behöver en dator med stödhjul, höger? Det visar sig att jag var den som var okunnig och helt borta i att använda Mac OS tills jag nyligen förvärvade detta nya iBook G4 12-tum att tillfredsställa min Mac nyfikenhet och har haft använder den varje dag sedan.

Recension Enhet Apple iBook 12 "skärm Specifikationer

  • 1,25 G4 processor
  • 256 MB RAM (Uppgraderat till 512MB)
  • Radeon 9200 32MB DDR
  • VGA-utgång adapter
  • 30GB Hårddisk
  • DVD / CDRW Combo-enhet
  • Inbyggd WiFi 802.11b
  • 12 "skärm.

De första timmarna med min iBook

Efter avlägsnande den bärbara datorn från dess extravaganta förpackningen, jag introducerades till den första Mac-dator jag någonsin har ägt sedan Apple IIe. Den bärbara datorn är mycket välbyggda gjorts av polykarbonatplast (samma saker gjorda skottsäkra glas) så att du vet att det är tufft och det helt enkelt vit design ger en hel del klass till det. I jämförelse med många bärbara datorer ute på marknaden när det gäller fysisk struktur, känns iBook mycket solid skillnad från billiga, tråkig plast känslan av Dell eller HP bärbara datorer.

IBook levereras med en anständig programpaket med Mac OS X i sin kärna som innehåller AppleWorks (liknande Microsoft Works med ordbehandlare, kalkylprogram, etc.), en svit av produktionen program som Garage Band, iDVD, iPhoto, iMovie, och mer. Det finns också World Book 2004 och några fullständiga spel version installerad samt som är ett trevligt tillägg, men många människor som jag själv kommer att sluta radera för att frigöra den begränsade 30GB hårddiskutrymme. Tyvärr finns det ingen fullständig version av Microsift kontor eller den fullständiga versionen av Quicktime.

Det första som jag gjorde när det var laddning var ansluta iBook till min router. Jag fick online fint och installera Mac uppdateringar och surfa på nätet samtidigt utan problem. Safari är en mycket bättre webbläsare totalt jämfört med Internet Explorer. Det finns en inbyggd popup-blockerare så det är webbsurfande roligare. IBook har kommit med Internet Explorer 5,0 men det är verkligen buggig så jag inte rekommenderar att du använder det om du verkligen vill.

Vid inrättandet själva LAN, fann mina tre datorer iBook på nätverket och min iBook hittade tre datorer. Jag stöter på ett litet problem när du försöker skriva ut min HP PSC 1350 som var ansluten till en av mina datorer i nätverket, men det är ett arbete kring att använda ett gratis program som heter Samba (det är en lång och komplicerad process, men du kan tycker att det är med hjälp av Google). Den inbyggda trådlösa adaptern finns också min Linksys trådlös router bara bra, liksom alla mina grannars trådlösa conections.

Efter att jag ville testa videouppspelning av min nya iBook. Eftersom Quicktime är standard spelaren snarare än Windows "Media Player körde det MPEGs och Avis bra. Men det är extremt irriterande att den fria versionen av Quicktime inte spela upp videofiler i fullskärmsläge som Media Player kan du göra. Men eftersom jag inte riktigt visa Quicktime så mycket ändå, jag gjorde en sökning på VersionTracker och nedladdad video Lan som spelar alla filformat inklusive DivX och XviD i fullskärmsläge och bäst av allt, det är gratis. DVD sprang utan problem som jag förväntat och hade inga problem med att läsa mina brända dvd-skivor. Den inbyggda stereohögtalare ljud OK, men jag föreslår att få hörlurar för en bättre ljudupplevelse. Bara för att varna dig audiofiler ute, högtalarna på iBook har ingen bas alls.

Och slutligen jag ville se om det kunde bränna DVD-skivor med min TDK extern brännare (har både USB 2.0 och Firewire-anslutningar). Gjorde en del forskning i hur man gör "säkerhetskopior" av film DVDs online och det är mycket lik den metod som jag använder på datorn. De tre program som du behöver är Mac the Ripper (gratis), DVD2ONE X (shareware) och Roxio Popcorn (kommersiella). I grund och botten vad du gör är att använda Mac the Ripper för att rippa filmen av DVD och använd sedan DVD2ONE X för att komprimera filmen, och sedan använda Roxio Popcorn att faktiskt bränna filmen. Hela processen tar ungefär 40 minuter att göra, men det var en lyckad experiment och det var ganska tillfredsställande att ge min Mac några smutsiga nya förmågor.

Testar det användbarhet

IBook är definitivt ett bra val för studenter på grund av dess hårda struktur, stil, vikt och viktigast av batteriets livslängd. Med ljusstyrkan vände hela vägen upp, kör iTunes och skriva denna översyn på en Starbucks kommer iBook pågå under fyra timmar och har vänt en hel huvuden på grund av utseendet på den bärbara datorn. Jag är övertygad om att göra viktiga rapporter eller någon typ av arbete på min iBook eftersom OSX är extremt stabil och sannolikheten för att krascha eller få ett virus är mycket osannolikt, även om det finns en liten sannolikhet för som någonsin händer. Det är också tillräckligt väl byggd för att kunna kastas in i en ryggsäck med ett gäng läroböcker.

Den bärbara datorn är också en sann mångsysslare tack vare den utmärkta minneshantering i OSX. Du kan öppna upp många program samtidigt och få dem körs i bakgrunden och det kommer inte sakta ner datorn alls, eller åtminstone märkbart. Minnet är tilldelad till vad som används för närvarande, inte bara vad öppnas. Till exempel har jag ca nio webbplatser öppnas just nu tillsammans med iTunes, två PhotoShop projekt, AIM, Microsoft Word och jag kan sömlöst växla mellan program utan avmattning alls. Den enda avmattning som jag märker är när du startar program, men det åtgärdades när jag uppgraderade minnet till 512MB. Medan rörelseresultatet efter lång tids användning, inte värmer iBook inte upp oss så mycket som andra bärbara datorer inklusive min Toshiba M200 Tablet PC . Jag märkte också att hårddisken är extremt tyst även när du kör intensiva applikationer.

Använda OSX är en sådan otrolig upplevelse efter kommer från Windows XP eftersom det är så lätt att anpassa och organisera. Anpassa dockan och skrivbordet är ganska lätt och självförklarande så jag kommer inte gå in i detalj på det. Även installation och avinstallation program är mycket lätt att göra eftersom allt du gör är att dra och släppa för att installera eller helt enkelt ta bort programmet för att avinstallera. Installera program på detta sätt gör mer användning av en extern hårddisk eftersom du kan bara köra oavsett program rätt av det och OS inte galen som Windows gör när du har hårddisken frånkopplad och den ser att den saknas. Dessutom finns det ingen registret för att bråka med och saknade eller skadade filer DLL som kommer att kräva en formatera.

Ska jag byta?

Hardcore PC-användare kommer inte ens bry funderar på att byta till en Mac främst på grund av den fruktade enda musknapp och begränsad programvara bibliotek. Så mycket som jag gillar min iBook just nu vill jag säga öppet att Apple är att vara både envis och dum för att inte inkludera en andra musknapp. En andra musknappen skulle göra navigera OS och driva datorn 10 gånger lättare och jag är 100% säker på att det skulle förbättra upplevelsen av aldrig så vackra Mac OS X samt spel. Apples ursäkt och hardcore Mac-användare "anledning till att det inte är här är helt enkelt eftersom" vi inte behöver det ", men jag behöver det och jag är säker på om de bara lagt till en enkel sak som att det kommer att hjälpa förbättra datorns användarnas beslut att köpa en Mac. Naturligtvis kan du "pseudo högerklicka" genom att trycka Ctrl + klick men det faktiskt blir riktigt frustrerande. Du kan faktiskt använda en två-knapp USB-mus och få rätt klick effekten, men detta är något adversive att föra över en bärbar dator. En annan gripe som jag har med den bärbara datorn är att det levereras som standard med endast en 30 GB hårddisk med 19SE tillgängliga ur lådan. Visst kan på beställning det att ha 60GB men det kostar mer och Apple skulle ha åtminstone gjort 40GB standarden.

Om du köper en Mac bara för att spela spel, inte. Varje Centrino, P4 eller Athlon baserad processor är en mycket bättre val för bärbara spel. Det är inte att säga att Mac inte kan spela spel, men spel för PC vanligtvis först släpptes på datorn innan de redovisas på en Mac. Faktum Warcraft III sprang på iBook så bra som det gjorde på min Toshiba M200 Tablet PC (1,5 GHz Centrino, 512 MB RAM, GeForce FX5200). Det finns också ett mycket bredare urval av programvara på datorn än det är på en Mac så vad orsaken skulle någon ha vilja att göra övergången? Svaret på detta kan debatteras hela dagen och jag vill inte avvika alltför mycket från denna översyn så jag ska bara säga att det beror på personligheten hos personen och vad de avser att göra med hårdvara och mjukvara. Enligt min mening är detta ett utmärkt laptop om det huvudsakliga syftet med ditt köp är för arbete eller skola och underhållning är sekundär. Annars får ett Windows-baserat laptop om det huvudsakliga syftet med ditt köp är för underhållning och arbete är sekundär. Återigen ger detta oss ner till frågan ... "Ska jag byta?" I min ärliga åsikt ... NR. Slå inte helt om du inte är bekväm överge den programvara som aldrig kommer att dyka upp på en Mac. Personligen finns bara några saker som jag hellre skulle göra på min Mac än på min dator och vice versa. IBook är en stor komplimang till Windows XP-datorn och det är ett måste köpa för Mac-användare som söker efter en bärbar dator.

Totalt iBook G4 12 "är en utmärkt värde för en bärbar dator under $ 1000 med en stor programpaket och enastående multitasking förmåga. Facket laddar DVD / CDRW-enhet är en fin touch och Mac OS X är bara vacker. Men 30GB hårddiskutrymme kan köra ut mycket snabbare än väntat. dö också hårt datoranvändare kan ha vissa svårigheter att anpassa sig till OS X: s irritationsmoment (som om Windows XP inte har en uppsättning av sina egna problem) och styras bort av en begränsad programvara bibliotek. För PC-användare letar efter en hög kvalitet anteckningsbok till ett lågt pris, är iBook ett bra val att ta det arbete du gör på datorn på språng som det är kompatibel med alla Microsoft Office-program (utom Access).

Totalbetyg: 8/10

Andra användbara länkar:

En annan NotebookReview.Com översyn av iBook G4
Videolan.org - Bästa videospelare för Mac ... NÅGONSIN! Spelar DivX och XviD
Mac Forum - Stor plats för Mac relaterade diskussionen
Mac Addict - Utmärkt Mac Magazine
Mac World - En annan Utmärkt Magazine
Version Tracker - bästa stället att ladda ner Mac-shareware / freeware. Samma plats där jag hittade Mac the Ripper och DVD2OneX!

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar