onsdag 1 december 2004

Acer Ferrari 3400 Review (pics, specifikationer)

Acer Ferrari 3400 Review (pics, specifikationer)
av Tim-x - 2004/12/01

av Tim Mavor

Efter 6 års ivrig datoranvändning, köpte jag nyligen min första laptop: Acer Ferrari 3400 . Självklart gick jag letar efter omdömen om Ferrari 3400 men tyvärr jag inte riktigt hitta några anständigt recensioner som fick förbi tala om utseende av denna Acer bärbara dator. Så efter att ha köpt en jag mig för att skriva min egen.


Acer Ferrari 3400 Out of the Box ( se större bild )

Specifikationer

Mått och vikt

Ferrari sitter på 13,0 'W x 10,7 D x 1,2' H ger den en vikt på 6.6LBS. Jag skulle säga att det är inte dåligt för en gaming laptop med tanke på nyare Alienware eller Dell XPS finns runt 12-13 pounds och ser ut som en hummer tog en dumpning. Den passar fint på mitt skrivbord bredvid mitt skrivbord, eller mitt knä när jag är i en trång område, men är också tillräckligt stor för att spela spel och kunna faktiskt se folk. Ytterst är det lätt nog att det inte blir irriterande bär den under loppet av en dag.

CPU: Låg effekt Mobile AMD Athlon 64 3000 + 1MB L2 1600MHz FSB

Jag var i konflikt med denna processor. Å ena sidan är det framtidssäkrad eftersom det är 64 bitar och en 2 GHz-processor, men å andra sidan har jag inte riktigt varit så imponerad av batteritiden. Med en låg effekt mobila processorer jag skulle tro att jag skulle få mer än 3 timmars batteritid bara sitter sysslolös - men det gör jag inte. Annat än att är det dock perfekt för att spela spel, multi-tasking, och bara runt datoranvändning.

Minne: 512 MB ​​DDR333 (2x256)

Detta är ett av de områden som jag tror Acer snävt på. Jag menar, de kunde ha använt PC3200, eller bara lagt 1 DIMM så det fanns utrymme för expansion. RAM i den är tillräcklig, men jag sannolikt kommer att köpa en 1gig DDR400 DIMM för det någon gång inom en snar framtid.

GPU: Mobile ATI Radeon 9700Pro 128MB

Den 9700 pro 128MB är ett stort kort, finns det inget tvivel om att. Det körs de senaste spelen med en bra framerate, vilket gör den bärbara datorn en fin spelautomat. Köra Aquamark 3 Jag gjorde 26.221 och gjorde 3105 i 3DMark03. För att spela nyare spel (t.ex. Half life 2), är spelet mycket spelbara på mitten till högre upplösning. Men tyvärr finns det få förare ute anpassas till mobila grafikkort, så jag slutade med att installera en äldre uppsättning av Catalyst-drivrutiner och använda en mod verktyg för att installera dem. De nyare Catalyst-drivrutiner inte skulle installera.

HDD: 80 GB hårddisk @ 4200rpm

Det är där jag tror Acer snävt ut mest. En 4200rpm hårddisk är definitivt inte vad jag skulle kalla "Top Speed", och knappast värd Ferrari namn. När jag fick min laptop, jag tyckte att Acer redan partitionerad hårddisken för mig i 40 spelning sektioner. Oavsett om du väljer att vara en fördel eller inte är upp till dig. Jag har nyligen letat på att uppgradera den till åtminstone en 5400rpm en som det är märkbart långsammare lastning spel och program.

CD: 4xDVD +-RW och x16 CD-RW

Vad kan jag säga annat än helt fantastiska. Att kunna bränna DVD och CD-skivor på min laptop har varit stor som jag redan bränt förmodligen 20 DVD-skivor. Med tanke på att Ferrari är en redan dyr bärbar dator, är det trevligt att se där några av dessa pengar gick.

OS: Windows XP Professional

Jag gjorde misstaget att spela runt på min dator klockan 5:00 på morgonen och råkar klicka på "OK" för att sektionen Uppdatera och sedan kommer att göra mig en smörgås. Mycket till min bestörtning, jag kom tillbaka och fann att jag av misstag hade installerat Windows XP Service Pack 2. Om jag kan ge dig ett gott råd om du köper denna laptop, stick med SP1, ha Service Pack 2 skapar några mindre, men irriterande konflikter med 64 bitars processor.

Nätverk & Gränssnitt: Trådlöst 802.11b / g, Bluetooth, fyra USB 2.0, DC in, S-video TV-utgång, mikrofon / linje-in, hörlurar / högtalare Line-out, FireWire

Jag har inte riktigt haft möjlighet att använda Bluetooth ännu men läst andra recensioner, har jag hört att det är ganska praktiskt. Jag kan få en bluetooth tangentbord så jag kan spela första spelen person shooter mer effektivt, men för närvarande det kommer un-used. Intressant dock att det finns en knapp på framsidan av den bärbara datorn (tillgänglig när ens stängd) som gör det möjligt eller inaktivera Bluetooth. Det är definitivt en snygg funktion. Annat än att det med fyra USB 2.0-portar är en stor funktion. Att kunna koppla in en digitalkamera, en mus och en skrivare med 1 kortplats vänster är mycket praktiskt. Dessa är de saker som ofta förbises av laptop köpare.

Display: 15,0 'SXGA + (1400x1050)

Vackra skulle vara ett sätt att beskriva LCD-skärmen. Uppenbarligen inte lika ljus som mitt skrivbord LCD är Ferrari display skarp, snabb och har en upplösning på 1400x1050 vilket gör spelar dessa spel med 3000 + och 9700pro så mycket bättre.

Bilder

Närbild av pekplatta ( se större bild )

Ovanför tanke på Ferrari 3400 ( se större bild )

Vinkel syn på Ferrari 3400 ( se större bild )

Vy framifrån av Ferrari 3400 ( se större bild )

Ovanför tanke tangentbord av Ferrari 3400 ( se större bild )

Vy underifrån av Ferrari 3400 ( se större bild )

Vänster sida av Ferrari 3400 ( se större bild )

Back-sidan av Ferrari 3400 ( se större bild )

Övriga funktioner

Ljud

Ombord Realtek ljud kommer beståndet med Acer Ferrari 3400. Jag kommer inte att ljuga, det är inte så imponerande, och jag tycker att titta på DVD-skivor eller nedladdade filmer eller TV-program är tufft om jag inte sitter relativt nära till den bärbara datorn. Högtalarna är inte så högt, och spelet ljudet inte stora antingen om du har anständiga hörlurar. Så om du ska tillbringa 3000 $ (kanadensiska dollar) på denna laptop som jag gjorde, skaffa dig ett trevligt par Sennheiser 500 + hörlurar som jag planerar att göra.

Hetta

Köra program som SpeedFan, inte den bärbara system inte riktigt få det varmt. Sitter tomgång det värms upp till ca 40-45 grader och kanske 50 när du spelar spel under en längre tid. Men på nedåtsidan, blir den sida av den bärbara datorn där du vill vila handflatan lite varm. Det är inte outhärdlig på något sätt, men om du redan känner värmen utanför, kommer värmen på handflatan inte riktigt vara så trevlig. Men som det är vinter just nu, jag har inget emot lite eftersom det gör för en bra hand varmare!

Pekplatta

Pekplattan är stor. Det är snabbt, lyhörd, har en fyra-vägs scrollknapp, och är lika estetiskt tilltalande som den är användbar. Vad jag hade att göra men är att gå på Acer webbplats ( www.acer.com ) och ladda pekplattan drivrutiner så jag kunde stänga av den när du spelar spel eller skriva en uppsats. Det måste vara frustrerande när jag skriver och plötsligt markören dök någon annanstans, eller jag spelade ett spel och min pistol började skjuta varje gång jag av misstag tryckte på pekplattan med min handflata.

Batteri

Som jag sa tidigare, med tanke på den mobila 3000 + jag trodde jag skulle få en längre batteritid. Men 3 timmar verkar vara tillräckligt för vad jag vill göra. Jag använder min bärbara dator till skolan och den längsta föreläsning jag har är 3 timmar så för mig, det fungerar perfekt. Om du vill ha mer batteritid men du måste gå med en Intel Pentium M-processor.

Ser

För mig har denna laptop det över resten. Alienware bärbara datorer ser trevligt, men på insidan, de ser precis som alla andra laptop. Acer trodde definitivt igenom allt vid utformningen av Ferrari. Förutom den fina röda päls finish på utsidan, är insidan gjord av glasfiber, förmodligen ger dig att "Ferrari Feel". Tangentbordet är något böjd gör det lite lättare att skriva och ser också bara så mycket skarpare. Det blir irriterande men och lite pinsamt när folk kommer fram till mig och berätta att det är coolt att titta. Ibland blir tjejer ... men låt oss inte lura oss själva, kanske 1 i 4 kommer att bli en kvinna. Men om du vill ha en bärbar dator som sticker ut ovanför den typiska silver / grå / svart utseende, då Ferrari är definitivt rätt väg att gå.

Övergripande

Jag skulle behöva ge den bärbara datorn en 7 av 10. Estetik laptop är naturligtvis en anledning till att priset är något uppblåst, men också att det är en snabb åtgärd paced ännu mindre storlek laptop. Att kunna spela spel bra, bränna DVD, ansluta anständigt till trådlösa nätverk, och bara ha en trevlig övergripande ser laptop gjorde det värt det för mig. Med alla kraftfulla bärbara datorer stationära ersättning som finns där ute, lyckades Acer att dra ut en snabb-action, Half-Life 2 spelar bärbar dator som är hälften så stor som andra med dess kapacitet. Och om det inte är nog för dig, har de en röd Ferrari USB-mus med Ferrari emblem att sockra affären!

Pris och tillgänglighet




Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar