torsdag 16 december 2004

IBM Thinkpad T42 Review - T42 Bra för spel?

IBM Thinkpad T42 Review - T42 Bra för spel?
av Administrator - 2004/12/16

Jag fick IBM ThinkPad T42 (2379R9U) anteckningsbok med posten förra veckan tillsammans med alla tillbehör efter att ha slagit den bärbara datorn upp och gå igenom den initiala startprocessen, var jag genast imponerad. Jag förblev imponerad från den tiden, och därför jag presentera en översyn av denna IBM ThinkPad T42-konfiguration, som kommer att motsäga den gemensamma uppfattningen att med IBM "du inte får dina pengar värde" och fokusera på förmågan hos denna maskin för spel.

Specifikationer

  • Intel Pentium M 745 1.8GHz (400MHz Front Side Bus)
  • 512 MB RAM
  • 60 GB hårddisk, 7200 RPM
  • DVD-CDRW optisk enhet
  • 56K Modem
  • 802.11B + G Wireless-kort
  • 15 "Skärm SXGA
  • Windows XP
  • ATI Mobility RADEON 9600 med 64 MB RAM

Prestanda

IBM ThinkPad T42 15,0 "Sized skärm Notebook ( för större bild )

Jag är en sann gamer, förra året jag tillbringade ungefär $ 3000 på att bygga en toppmodern speldator. Eftersom denna höst rullade runt jag behövde för att få en bärbar dator för college. Att vara en teknisk afficianado har jag sett varje laptop på marknaden! Efter att ha tittat igenom alla "gaming" bärbara datorer (till exempel: Alienware, Hypersonic och Voodoo) Jag kom fram till att processorn måste vara en Pentium M, eftersom jag behövde bra batteritid. Efter att ha läst upp riktmärken för Pentium M-processorer, visste jag att jag ville ha en 1,8 GHz Pentium M 745 eller högre. För den längsta tiden jag fann mig själv beroende av Hyperson Aviator CQ6. Men efter att ta reda på Falcon NW, Sager anteckningsböcker, Hypersonic, och även Voodoo bärbara datorer jag tittade på var alla samma maskin som gjorts av ett företag i Kina som heter Clevo - och sedan bara omdöpta för alla dessa företag, bestämde jag mig för att skrota den idén som jag inte gillar den övergripande byggkvalitet. Ändå visste jag ändå att jag ville ha en gaming laptop, en som skulle tillåta mig att spela Doom 3 och Half-Life 2, och jag visste att om jag kunde spela dem då jag var inställd. Efter otaliga timmar av sökning jag kom över IBM Think T42 2379R9U.

Först var jag skeptisk om det är 64 MB grafikkort. Men kom ihåg vad jag hade lärt mig tillbaka när jag köpte min stationär PC, kom jag fram till att GPU och GPU RAM hastighet är mycket viktigare än hur mycket videominne.

Dessutom efter att ha spelat Doom 3 på ultra kvalitet i somras med 1,5 GB RAM och med den löpa smidigt, berättade för mig att även om ID-konstruerad att sätta att arbeta med grafikkort som faktiskt hade 512 MB videominne funktionen skulle fortfarande fungera om det kan ta minne från det lokala minnet för att kompensera för deificiency med mängden grafikminne. Denna teori bekräftades ytterligare när jag läser riktmärken för T42, besegra T42p i 3DMark03 riktmärken. För dem som inte är medvetna, har T42p en rörlighet FireGL T2 med 128 MB RAM. Eftersom rörligheten 9600 finns på T42 var besegra T42p med hundra punkter var det ganska lätt slutsatsen att 9600 faktiskt hade en snabbare GPU och minne klocka som gav en bättre total visning. Så nu när jag skriver det här omdömet Jag installerar Far Cry, och jag har redan kunnat spela Doom 3 på denna T42 ganska bra. Föreställningen i Half-Life 2 är ganska häpnadsväckande. Kör spelet i 800x600 med allt inställt på max med anisotropisk filtrering avstängd kan jag få 20-30 fps konsekvent, vilket är ganska förvånande kommer från en bärbar dator med "bara" 64 MB grafikminne. Denna notebook är bra för spel i min mening eftersom jag har också spelat Return to Castle Wolfenstein och Unreal Tournament 2004 som löper stor på detta system.

Säkerhet

Den bärbara datorn har verkligen ett fysiskt inbyggd laptop säkerhet chip, tillsammans med fingeravtrycksläsare, skulle detta vara den absolut säkraste maskin jag någonsin använt. Alla filer på denna laptop är krypterade, sedan biometriskt skyddade och på toppen av det IBM: s säkerhetsprogram är så komplicerade att det ersätter standard Windows-inloggning som finns i Windows XP med IBM: s egenutvecklade inloggningsmetod.

IBM T42 tangentbord / styrplatta / TrackPoint vy och biometrisk läsare ( se större bild )

Batterilivslängd

Ok det var en av de viktigaste sakerna för mig när det kom till beslut om vilka bärbara dator för att få. Batteriet som levereras som standard med denna modell är 9-cells batteri som är IBM: s långvarig batteri. Om jag bara webb-surfa och göra skolarbete jag 5 timmar plus. Under tiden, om jag spelar spel, med allt som kör på max prestanda, inklusive GPU jag kan få om 2-3 timmar. Om jag blandar ihop spel och skolarbete, är det normalt 4 timmar beroende på hur länge jag spelar spelet för och hur intensiva spelet. Vikten av den bärbara datorn känns överlag ganska lätt, tror jag att detta är på grund av jämn viktfördelning, och sålunda är inte en smärta att bära.

Slutsats

Efter att ha tittat på alla möjliga bärbara jag kom fram till följande slutsatser: om jag gick med HP jag kanske har uppnått "OK" prestanda, men dålig byggkvalitet, eftersom många läsare av denna webbplats är medvetna om. Dells bärbara datorer i min mening ser bara riktigt billigt, och är skrymmande, och deras konstruktion är oftast plast. Generellt delarna i en Dell är låg-ände när det gäller moderkort utformning och RAM. Hypersonic, Alienware, Voodoo, Falcon-Northwest, sälja helt enkelt dyra re-named taiwanesiska / kinesiska bärbara datorer med dyra marknadsföring och support. Alla andra varumärken som Fujitsu och Toshiba, bara inte har en bra kombination av prestanda / batteritid. Men jag som några av de Sony alternativen mycket och var ganska nära att köpa S-serien, men beslutade att inte eftersom skärmen var ganska små. Jag såg Sony VAIO En serie som är ganska dyra med tanke på prestanda du får för pengarna. Ännu mer så än IBM. Till exempel med Sony A290 får du en bra grafikkort - ett ATI 9700 med 64 MB RAM och en Pentium M, men eftersom skärmen är 17 "du kommer att vara lycklig om du får 3hrs värde av batteritid ur det . Dessutom £ 10 behemoth inte exakt andas "mobilitet." Så med dessa saker i åtanke, gick jag med IBM ThinkPad T42 2379R9U, och köpte en ytterligare 512 MB RAM som stötte mig till en spelning minne, läder attache väska, 3-års ThinkPad Protection Plan (som täcker oavsiktliga brott), 3-års Computrace (stöldskydd), 512 IBM minne, Kensington Brusreducerande hörlurar och 2-dagars sjöfart med skatter till ett totalt belopp på $ 2.912 . För alla som jag fick med köpet och med Xtended garanti, var detta pris mycket bra överlag. Så tvärtemot den populära uppfattningen av IBM är den dyraste, sår denna maskin faktiskt upp kostar mig mycket mindre än att köpa en Hypersonic med liknande funktioner, garantier och så vidare. Nu är ett uttalande att skåda.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar