onsdag 6 juli 2011

Lenovo ThinkPad E220s recension

Lenovo ThinkPad E220s recension
av Jerry Jackson - 2011/07/06

ThinkPad E220s är 12-tums syskon av 14-tums Lenovo ThinkPad E420s anteckningsbok. Detta trivsamt bärbara laptop erbjuder den senaste generationens Intel Core-serien och grafik med 4 GB systemminne. Bra prestanda och ett rimligt pris i en notebeook som väger bara lite mer än tre pounds ... vad är inte att gilla?

Vår Lenovo ThinkPad Edge E220s översyn enheten har följande specifikationer:

  • 12,5-tums "Infinity Glas" glänsande skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i5-2537M processor med dubbla kärnor (1,40 GHz)
  • Intel HM65 chipset
  • Integrerat Intel HD-grafik 3000
  • 4GB DDR3-1333 RAM
  • 320GB 7200RPM Seagate hårddisk (ST320LT000, 7mm höjd)
  • Intel WiFi Link 1000 BGN trådlös nätverksadapter
  • Ingen intern Bluetooth
  • Integrerad 720p webbkamera
  • Integrerad fingeravtrycksläsare
  • Intern icke flyttbara Li-polymer-43Whr batteri
  • Vikt: 3,22 £.
  • Mått: 12,3 x 8,4 x 0,85 inches
  • 1-års garanti
  • MSRP: $ 869 (liknande konfigurationer finns nu på Lenovo.com för $ 699)

Lenovo erbjuder flera konfigurationsalternativ för ThinkPad E220s men när detta skrivs de två presenterade processorn alternativ på Lenovo.com är långsammare Intel Core i3-2357M processor (1.30GHz) och snabbare Intel Core i7-2617M-processor (1,5 GHz). Liksom 14-tums E420s vi tidigare omdömet, inte att E220s kommer inte med samma två-eller tre-års standardgaranti som andra ThinkPad bärbara företagsdatorer. Dessutom använder Lenovo en icke-utbytbart batteri och en 7 mm tunn Seagate hårddisk (standard bärbara hårddiskar är 9,5 mm) för att ge denna laptop en lättare vikt och tunnare form.

Bygg och Design
Som tidigare nämnts är E220s den mindre versionen av 14-tums E420s. Dessa E-serien bärbara datorer har flera designelement som skiljer dem från den traditionella ThinkPad exteriör. De E220s har rundade hörn och polerad metall trim runt kanterna i stället all-affärer, lådliknande form som har blivit ett kännetecken för ThinkPad. Öppna-skärmen och du hittar en förenklad tangentbord och pekplatta utan extra media knappar eller snabbknappar lanseringen. Skärmen har en stor blank plastbit som täcker det, vilket Lenovo kallar "Infinity Glass". Det bidrar till att förbättra kontrast och färgmättnad, men det skapar också reflektioner från solljus eller stark inomhusbelysning och är en magnet för fläckar och smuts på skärmen. .

Även utsidan av E220s är mycket konsumentvänlig, har denna bärbara dator en metallkonstruktion legering stöd inuti chassit för ökad hållbarhet. Lenovo gav också E220s en spilltåligt tangentbord, "ThinkVantage Rescue and Recovery" som återställer systeminställningarna vid en systemkrasch och den typiska "Active Protection System" som detekterar plötsliga och parker din hårddisk för att förhindra hårddisk misslyckande från droppar. Lika trevligt som dessa funktioner är jag inte imponerad med stöd struktur skärmen. Det flexar för lätt och jag är bekymrad över långsiktiga skärmskydd om du är en frekvent resenär. Jag kan inte föreställa mig detta lock tål alltför många träffar från en störning flygvärdinna resväskor i overhead fack.

Den mer intressanta delen av E220s "design är Lenovos åtagande att vara miljövänlig. De E220s är EPEAT Gold, ENERGY STAR och RoHS-kompatibel, LED-upplyst skärm är 100% kvicksilver och arsenik. De plastdetaljer består av mer än 10% återvunnet material och den bärbara datorn kommer i 100% återvunnen kartong förpackningar tryckta med icke-toxiska bläck. Min enda klagomål är att Lenovo tydligen tänker miljömedvetna konsumenter inte gillar löstagbara batterier. Li-polymer-batteri i ThinkPad E220s packas inuti chassit och det finns inget enkelt sätt att byta batteri på egen hand utan fullständig demontering av den bärbara datorn.

Hamnar och funktioner
De E220s har en blygsam urval av hamnarna, inklusive standard VGA, HDMI v1.4, Ethernet, två USB 2.0-portar, en USB 2.0/eSATA combo port och en minneskortläsare. Jag är lite besviken över att Lenovo inte innehöll en USB 3,0-port för moderna snabba hårddiskar och flashenheter, men det är en vanlig brist i denna prisklass. Eftersom E220s är en hybrid av en konsument laptop och ett litet företag anteckningsbok, får du inte en port dockningsstation eller en ExpressCard-kortplats. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Framst: Inget


Tillbaka: Inget


Vänster: Växelström, 4-i-1-kortläsare, Ethernet, VGA, USB 2.0 och headset jack


Höger: Hårddisk åtkomstpanel, standard USB 2,0, USB 2.0/eSATA port, HDMI v1.4 och luftutsläppen

Tangentbord och pekplatta
De E220s presenterar nyare "Chiclet" eller ö-liknande tangentbord med extra avstånd mellan tangenterna. Detta är ett område som fortsätter att dela många ThinkPad ägare, varav några fortsätter att tänka Lenovo ska använda samma tangentbord som används på ThinkPad T60 fem år sedan. Denna nya tangentbordet har en fantastisk känsla med utmärkt nyckel resor (avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen) och varje knapp har en något konkav yta för att förbättra skriva noggrannhet.

Jag tycker det är olyckligt att tangentbordet inte är bakgrundsbelyst. De E220s har den gamla "ThinkLight" som är i huvudsak en LED-ficklampa inbyggd i skärmen bezel bredvid webbkameran som lyser ner på tangentbordet. Vissa människor hävdar att ThinkLight ger bättre sikt i mörker jämfört med en bakgrundsbelyst tangentbord men eftersom ljuset är inbyggd i skärmen locket måste du luta skärmen framåt för att få precis rätt mängd ljus på tangentbordet ... vilket inte alltid är idealisk för visning på skärmen.

De E220s har den traditionella TrackPoint-styrpinnen i mitten av tangentbordet med tre knapparna under mellanslagstangenten. Detta fortsätter att vara ett bra sätt att kontrollera muspekaren och ger dig en tre-knappars mus samtidigt. Pekplattan är en av de nya extra stora "knapplösa styrplatta" med en matt yta. Detta fungerar genom att du trycker ned det nedre vänstra eller högra hörn för att klicka. Lenovo gjorde en rimlig jobb här, men det är inte perfekt. Vi hittade styrplatta kräver olika nivåer av tryck för att registrera ett klick och det kommer inte alltid registrerar ett klick beroende på var fingrarna vidrör styrplatta yta.

Skärm och högtalare
De E220s har 12,5-tums display med "glas" yta och en 720p (1366x768) upplösning. Det verkar vara samma 12,5-tums panel som används på Lenovo IdeaPad U260 med bildförhållandet 16:9 och LED-bakgrundsbelysning. Den E220 har emellertid en reflektion som ofta drabbas glansigt lager över skärmen istället för den plana matt yta på U260. Vårt testlabb visar displayen har en maximal ljusstyrka på 228 nit med en genomsnittlig kontrastförhållande på ungefär 175:1.

Horisontella betraktningsvinklarna är relativt bra och vertikala betraktningsvinklarna är ganska smal. Det finns en betydande färg inversion efter 20 grader utanför centrum vertikalt. Detta bör inte vara ett problem så länge du inte försöker visa skärmen uppifrån eller nerifrån.

De E220s har en högtalare bar under skärmen som håller två mycket små högtalare. De levererar en överraskande nivå av ljudkvalitet och anständigt volym trots sin lilla storlek. Det är bara den minsta antydan till bas så om du planerar att lyssna på hela ditt musikbibliotek på denna laptop då du vill köpa en uppsättning huva hörlurar eller externa högtalare.

Audio Out inkluderar HDMI och ett hörlursuttag. Observera hörlursuttaget fungerar som en mikrofon, och därför när man köper ett headset, se till att du får en som stöder combo-porten (dvs. har också en combo mikrofon / hörlursuttag också).

Prestanda och Benchmarks
De E220s är laddad med tillräckligt processor och grafik makt att hantera vardagliga uppgifter som Office produktivitet programvara och surfning med lätthet. Core i5-processor i vår granskning enhet är snabb nog för mer krävande foto och video applikationer redigering. Den 4 GB minne som ingår i detta system är tillräckligt för grundläggande multitasking och Seagate hårddisk är hyfsat snabb, men Lenovo erbjuder också en valfri 128GB SSD-enhet (SSD) för de människor som vill ha snabbare prestanda. Även om E220s har den nyare Intel HD Graphics 3000 denna laptop inte är avsedd för spel och du kommer förmodligen stöta på enstaka problem om du försöker spela en mängd olika grafiska intensiva spel.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng är bättre):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng är bättre):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng är bättre):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda (högre poäng är bättre):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
De E220s är i grunden tyst under normal surfning eller använda Microsoft Office. Dess enda kylfläkt driver varm luft ut avgaser på höger sida av chassit, värmen bara blir märkbar om du blockerar avgasröret eller stress processorn med HD videoredigering eller spel. Vid maximal hastighet fläkten i vår granskning producerad enhet en svag högfrekvent gnälla men det var inte tillräckligt högt för att vara störande i en typisk kontor eller klassrumsmiljö. Fläkten gör ett bra jobb att hålla den bärbara datorn sval, området kring ventilen på undersidan av den bärbara datorn är det enda område som blir varm. Alla yttertemperaturer nedan anges i grader Fahrenheit.

Batterilivslängd
Vi mätte en ganska föga imponerande fyra timmar och 48 minuter batteritid under våra batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är bättre än batteritiden från liknande storlek Lenovo IdeaPad U260, men det är knappt mer än hälften av batteriets livslängd ThinkPad X220.

Återigen, kom ihåg att E220s "batteri är icke-löstagbar liknande Apple MacBook eller Alienware M11x. När batteriet är urladdat måste du hitta ett eluttag för att du kan inte bara sätta i en extra eller bifoga ett batteri skiva.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Lenovo ThinkPad E220s är ett ganska attraktivt och välutrustat 12-tums bärbar dator för genomsnittskonsumenten och små affärsmän. Denna laptop har sin andel av brister, men bristerna är till stor del mindre med tanke på att du kan köpa tunn och lätt bärbar dator för mindre än $ 650 på nätet.

Mindre än fem timmars batteritid vid surfning är under genomsnittet i dessa dagar och du kan inte byta batterier på egen hand. Bristen på USB 3,0 i kombination med udda pekplatta är också frågor som jag hoppas Lenovo adresser i nästa års modell.

Det största problemet för E220s kan faktiskt komma i form av Lenovos egna ThinkPad X220 . För bara $ 220 mer än baspriset på E220s du kan köpa den vida överlägsen X220. De E220s är verkligen en trevlig bärbar dator, men om du är ett företag professionell skulle jag ha svårt att rekommendera denna laptop istället för ThinkPad X220 inte din budget är begränsad till $ 700.

Fördelar:

  • Tunn och relativt lätt design
  • Bra tangentbord, thouchpad och TrackPoint
  • Decent mid-level prestanda

Nackdelar:

  • Föga imponerande batteritid
  • Integrerat batteri
  • Ingen USB 3,0


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar