onsdag 6 juli 2011

Lenovo ThinkPad E220s recension

Lenovo ThinkPad E220s recension
Jerry Jackson - 7/6/2011

ThinkPad E220s är 12-tums syskon på 14-tums Lenovo ThinkPad E420s notebook. Detta trivsamt bärbara laptop erbjuder de senaste generationens Intel Core-processorer och grafik med 4 GB systemminne. Bra prestanda och ett rimligt pris i en notebeook som väger bara lite mer än tre pounds ... vad är inte att gilla?

Vår Lenovo ThinkPad Edge E220s översyn enheten har följande specifikationer:

  • 12,5-tums "Infinity Glass" glänsande skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i5-2537M processor med dubbla kärnor (1,40 GHz)
  • Intel HM65 chipset
  • Integrerad Intel HD Graphics 3000
  • 4GB DDR3-1333 RAM
  • 320GB 7200RPM Seagate hårddisk (ST320LT000, 7mm höjd)
  • Intel WiFi Link 1000 BGN trådlöst nätverkskort
  • Ingen intern Bluetooth
  • Integrerad 720p webkamera
  • Inbyggd fingeravtrycksläsare
  • Intern icke-flyttbara Li-polymer 43Whr batteri
  • Vikt: £ 3,22.
  • Mått: 12.3 x 8.4 x 0.85 tum
  • 1 års garanti
  • MSRP: $ 869 (liknande konfigurationer finns nu på Lenovo.com för $ 699)

Lenovo erbjuder flera konfigurationsalternativ för ThinkPad E220s men vid tidpunkten för denna skrift de två presenterade processor alternativ på Lenovo.com är den långsammare Intel Core i3-2357M processor (1.30GHz) och den snabbare Intel Core i7-2617M processor (1,5 GHz). Liksom 14-tums E420s vi tidigare granskats, inte de E220s inte komma med samma två-eller treårig standardgaranti som andra ThinkPad bärbara företagsdatorer. Dessutom Lenovo använder ett icke-utbytbart batteri och en 7 mm tunn Seagate hårddisk (standard bärbara hårddiskar är 9,5 mm) för att ge denna laptop en lägre vikt och tunnare form.

Bygg och Design
Såsom tidigare nämnts är den E220s den mindre version av den 14-tums E420s. Dessa E-serien bärbara datorer har flera designelement som skiljer dem från den traditionella ThinkPad exteriör. De E220s har rundade hörn och polerad metall trim runt kanterna i stället för den all-business, box-liknande form som har blivit ett kännetecken för ThinkPad. Öppna locket på skärmen och du hittar ett förenklat tangentbord och pekplatta utan extra mediaknappar eller snabbstartsknappar. Skärmen har en stor blank plastbit som täcker det, som Lenovo kallar "Infinity Glass". Det hjälper till att förbättra kontrast och färgmättnad, men det skapar också reflektioner från solljus eller stark inomhusbelysning och är en magnet för fläckar och smuts på skärmen. .

Även utsidan av E220s är mycket konsumentvänlig, har denna bärbara dator en metallegering stödstruktur inne i chassit för ökad hållbarhet. Lenovo gav också de E220s ett spillskyddat tangentbord, "ThinkVantage Rescue and Recovery" som återställer systeminställningarna i händelse av en systemkrasch och den typiska "Active Protection System" som känner av plötsliga och parker din hårddisk för att förhindra hårddisk misslyckande från droppar. Lika trevligt som dessa aspekter är jag var inte imponerad med stödstrukturen för locket på skärmen. Det böjs för lätt och jag är bekymrad över långsiktiga skärmskydd om du är en frekvent resenär. Jag kan inte föreställa mig det här locket tål alltför många träffar från en flygvärdinna jamming resväskor i overhead fack.

Den mer intressanta delen av E220s "design är Lenovos engagemang för att vara miljövänlig. De E220s är EPEAT Gold ENERGY STAR-och RoHS-kompatibel, den LED-bakgrundsbelysta skärmar är 100% fria från kvicksilver och arsenik. Plastdelarna är tillverkade till mer än 10% återvunnet material och den bärbara datorn kommer i 100% återvunnen kartongförpackningar tryckt med giftfria färger. Mitt enda klagomål är att Lenovo tänker tydligen miljömedvetna konsumenter inte gillar löstagbara batterier. Li-polymer-batteri i ThinkPad E220s är packad inuti chassit och det finns inget enkelt sätt att byta batteri på egen hand utan fullständig demontering av den bärbara datorn.

Hamnar och funktioner
Den E220s har ett blygsamt urval av hamnar, inklusive standard VGA, HDMI v1.4, Ethernet, två USB 2.0-portar, en USB 2.0/eSATA combo-port och en minneskortläsare. Jag är lite besviken över att Lenovo inte innehöll en USB 3.0-port för moderna höghastighets hårddiskar och flash-enheter, men det är en vanlig brist i denna prisklass. Eftersom E220s är en hybrid av en konsument laptop och ett litet företag anteckningsbok, så får man inte en dockningsstation port eller ett Expresscard. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Inget


Tillbaka: Inget


Vänster: AC, 4-i-1-kortläsare, Ethernet, VGA, USB 2.0 och headset jack


Höger: Hårddisk lucka, standard USB 2.0, USB 2.0/eSATA port, HDMI v1.4, och luftutsläppen

Tangentbord och pekplatta
De E220s har den nyare "Chiclet" eller ö-stil tangentbord med extra mellanrum mellan tangenterna. Detta är ett område som fortsätter att dela många ThinkPad-ägare, varav några fortsätter att tänka Lenovo ska använda samma tangentbord som används på ThinkPad T60 fem år sedan. Det nya tangentbordet har en fantastisk känsla med utmärkt nedslag (avståndet mellan pressade och un-pressade lägen) och varje knapp har en något konkav yta för att förbättra skriva noggrannhet.

Jag tycker det är olyckligt att tangentbordet inte är bakgrundsbelyst. Den E220s har den gamla "Thinklight", som i huvudsak är en LED-ficklampa inbyggd i skärmkant bredvid webbkameran som lyser ner på tangentbordet. Vissa människor hävdar att Thinklight ger bättre sikt i mörker jämfört med en bakgrundsbelyst tangentbord, men eftersom ljuset är inbyggd i locket på skärmen måste du luta skärmen framåt för att få precis rätt mängd ljus på tangentbordet ... vilket inte alltid är idealisk för att visa på skärmen.

Den E220s har den traditionella Trackpoint-styrpinne i mitten av tangentbordet med tre knapparna under mellanslagstangenten. Detta fortsätter att vara ett bra sätt att styra muspekaren och ger dig en tre-knappars mus samtidigt. Pekplattan är en av de nya extra stora "knapplösa ClickPad" med en matt yta. Det fungerar genom att du trycker ned på det nedre vänstra eller högra hörn för att klicka. Lenovo gjorde en rimlig jobb här, men det är inte perfekt. Vi hittade styrplatta kräver olika nivåer av tryck för att registrera ett klick och det kommer inte alltid att registrera ett klick beroende på var fingrarna vidrör styrplatta yta.

Skärm och högtalare
Den E220s har en 12,5-tums skärm med en "glas" yta och en 720p (1366x768) upplösning. Det verkar vara samma 12,5-tums panel som används på Lenovo IdeaPad U260 med en 16:9-format och LED-bakgrundsbelysning. The E220 har emellertid en reflektion benägna glansig skikt över skärmen i stället för det plan matta ytan på U260. Vårt testlabb visar displayen har en topp ljusstyrka på 228 nit med ett genomsnittligt kontrastförhållande på cirka 175:1.

Horisontella betraktningsvinklarna är relativt god och vertikala betraktningsvinklarna är ganska smal. Det finns en betydande färg inversion efter 20 graders center vertikalt. Detta bör inte vara ett problem så länge du inte försöker att se skärmen uppifrån eller nerifrån.

Den E220s har en högtalarpanel under skärmen som håller två mycket små högtalare. De levererar en överraskande grad av klarhet i ljudet och anständig volym trots sin lilla storlek. Det är bara den minsta antydan till bas så om du planerar att lyssna på hela ditt musikbibliotek på denna laptop då du vill köpa en uppsättning huva hörlurar eller externa högtalare.

Audio ut inkluderar HDMI och ett hörlursuttag. Observera hörlursuttaget fungerar som en mikrofon, alltså när man köper ett headset, se till att du får en som stöder kombinationsport (dvs. har också en combo mikrofon / hörlursuttaget också).

Prestanda och Benchmarks
De E220s är laddad med tillräckligt med processor och grafikkraft för att hantera vardagliga uppgifter som att kontorsprogramvara och surfning med lätthet. Core i5-processor i vår enhet är snabb nog för mer krävande foto-och videoredigeringsprogram. Den 4 GB minne som ingår i detta system är tillräckligt för grundläggande multitasking och Seagate hårddisk är hyfsat snabb men Lenovo erbjuder också en valfri 128GB Solid State Drive (SSD) för dem som vill ha bättre prestanda. Även om E220s har de nyare Intel HD Graphics 3000 denna laptop inte är avsedd för spel och du kommer förmodligen stöta på enstaka problem om du försöker spela upp en rad olika grafikintensiva spel.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng är bättre):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng är bättre):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng är bättre):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda (högre poäng är bättre):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
De E220s är i princip tyst under normal surfning eller använda Microsoft Office. Dess enda kylfläkt pressar varm luft ut avgaserna på höger sida av chassit, värmen blir bara märkbara om du blockerar avgas eller stress processorn med HD-video redigering eller spel. Vid maximal hastighet fläkten i vår recension producerad enhet ett svagt högfrekvent gnälla, men det var inte tillräckligt högt för att vara störande i en typisk kontors eller klassrumsmiljö. Fläkten gör ett bra jobb att hålla den bärbara datorn sval, området kring ventilen på undersidan av den bärbara datorn är det enda område som blir varm. Alla yttertemperaturer som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit.

Batteritid
Vi mätte en ganska föga imponerande fyra timmar och 48 minuters batteritid under vårt batteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är bättre än batteritiden från liknande storlek Lenovo IdeaPad U260 men det är knappt mer än hälften av batteritiden i ThinkPad X220.

Återigen, tänk på att de E220s-batteri är icke flyttbar liknar Apple MacBook eller Alienware M11x. När batteriet är urladdat måste du hitta ett eluttag för att du inte bara kan sätta in en reserv eller bifoga en batteriplatta.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Lenovo ThinkPad E220s är en någorlunda attraktiv och välutrustad 12-tums bärbar dator för vanliga konsumenter och mindre affärsmän. Denna laptop har sin andel av brister, men bristerna är till stor del mindre med tanke på att du kan köpa den här tunna och lätta bärbara för mindre än $ 650 på nätet.

Mindre än fem timmars batteritid vid surfning är under genomsnittet i dessa dagar och du kan inte byta på egen hand batterier. Bristen på USB 3.0 tillsammans med den besynnerliga pekplattan är också frågor som jag hoppas Lenovo adresser i nästa års modell.

Det största problemet för E220s kan faktiskt komma i form av Lenovos egna ThinkPad X220 . För bara $ 220 mer än grundpriset på E220s kan du köpa den vida överlägsen X220. Den E220s är verkligen en fin bärbar dator, men om du är ett företag professionell skulle jag ha svårt att rekommendera denna laptop istället för ThinkPad X220 inte din budget är begränsad till $ 700.

Fördelar:

  • Tunna och relativt lätt konstruktion
  • Bra tangentbord, thouchpad och Trackpoint
  • Ganska bra mid-nivåprestanda

Nackdelar:

  • Unimpressive batteritid
  • Integrerat batteri
  • Ingen USB 3.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar