fredag 8 juli 2011

Alienware M17x R3 recension

Alienware M17x R3 recension
Charles P. Jefferies - 7/8/2011

Nu i sin tredje iteration fortsätter M17x att bli en imponerande looker och artist. Vi går hands-on med denna 17,3-tums topp-hyllan gaming anteckningsboken.

Vår Alienwares M17x R3 granskning enhet är konfigurerad på följande sätt:

  • 17,3-tums glänsande "kant i kant" full HD skärm (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-2720QM quad-core-processor (2,2 ~ 3.3GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • Intel HM67 chipset
  • AMD Radeon HD 6970M w / 2GB GDDR5 dedikerat videominne
  • 8GB DDR3-1333 (4x 2 GB, stöd för upp till 16 GB - 4x 4GB)
  • 1.5TB RAID 0 hårddisk array (2x 750GB 7200RPM, Seagate ST9750420AS)
  • Intel Centrino Ultimate-N 6300 AGN trådlöst nätverkskort
  • Intern Bluetooth 3.0 trådlös
  • Integrerad 720p webkamera
  • Direktmatad Blu-ray läsare / DVD-brännare (HL-DT-ST DVDRWBD CA30N)
  • 9-cells Li-ion batteri (90WHr)
  • Vikt: £ 9,39.
  • Mått: 1,76 x 11,96 x 16.14 inches
  • 1 års garanti
  • Utropspris: 1499 $
  • Pris som konfigurerad: $ 2369

Den M17x är nu i sin tredje iteration med R3 utgåvan. Till skillnad från sina föregångare, har R3 ett enda grafikkort, för att få en dubbel grafikkort setup (AMD CrossFireX eller Nvidia SLI), måste du kliva upp till monstruösa 18,4-tums M18x. Ändå M17x R3 förpackningar allvarliga eldkraft som konfigurerats. Alternativen är den något snabbare i7-2720QM processor (i7-2630QM är standard), AMD Radeon HD 6970M grafikkort med en jättestor 2 GB sitt eget minne (en 1 GB HD 6870M är standard), den uppgraderade Intel 6300 AGN trådlöst kort, och den 1.5TB RAID 0-hårddisk array.

Bygg och Design
Alienware bärbara datorer visa upp de mest unika mönster på marknaden, den M17x R3 är inget undantag. Dess ultramoderna utsidan ser ut som den var baserad bort av en militär stealthflygplan. Den M17x R3 finns även med en röd exteriör.

Dess AlienFX LED-belysning är sömlöst integrerad i chassit och tar design till nästa nivå. Färgerna på varje ljus på den bärbara datorn, även locken / antal lås indikatorer, kan anpassas med en bländande samling av färger. Tangentbordet består av fyra separata belysningszoner. För ännu roligare, kan belysningen ställas in på morph mellan två olika färger eller strobe. Och naturligtvis kan helt stängas av. Det är bara för cool.

Den M17x R3 s byggkvalitet är bra men nästan uteslutande använder plast, föregångaren gjorde omfattande användning av aluminium. Jag saknar metallen, speciellt på insidan av locket. Trots detta använder M17x R3 ganska tjock plast som inte gör en billig rasslande ljud när utnyttjas av en nagel. I allmänhet finns det mycket få flexibla ytor på M17x R3 rädda för området media kontroller ovanför tangentbordet.

Locket är bra stöd av ett starkt gångjärn ansluter den till chassit. Det motstår vridning när gripen av hörnen men flexar mer än den gamla M17x eftersom den har en plast stöd. Positivt, M17x R3 antar en "soft touch" gummiartad yta på nästan alla visningsbara ytor. Det känns bra och är lätt att rengöra. Den M17x R3 har imponerande kvalitet trots sin föregångare var några hack mer exklusiva.

Hamnar och funktioner
Den M17x R3 har en ren arsenal av hamnar, det inkluderar USB 3.0, HDMI in och ut, Displayport, eSATA, och ett par USB 3.0 Superspeed-portar. Det enda som saknas är en Expresscard-kortplats, den gamla M17x R1/R2 hade en. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: AlienFX belysning och högtalargaller


Bak: Kylning luftutsläppen, AC vägguttag


Vänster: Kensington-lås, Ethernet, VGA, HDMI ut, Displayport, 2x USB 3.0 Superspeed, S / P DIF, mikrofon jack, dubbla hörlursuttag


Höger: Media kortläsare (överst), Matad Blu-ray-läsare (botten), 2x USB 2.0, eSATA / USB 2.0-combo-port, HDMI in

Skärm och högtalare
Den M17x R3 har en 17,3-tums skärm med en "kant i kant" glasbeläggning. Grundsystemet har en 1600x900 upplösning men vår enhet har det mycket bättre full HD panel (1920x1080 bildpunkter, eller ca 44% mer utrymme att arbeta med). Den M17x R3 finns även med en 3D 1080p panel med 120Hz uppdateringsfrekvens (den höga uppdateringsfrekvensen krävs för att producera 3D-effekter med glasögon).

Den icke-3D 1080p har utmärkt ljushet och är mycket färgglada. Kontrast är över genomsnittet, Kommandotolken är en trevlig djupt svart. Som en TN-typ panel, betraktningsvinklarna är fin sida-till-sida men bilden förvränger när man ser off-vinkeln vertikalt. Den spegelblanka ytan är ännu mer reflekterande än en vanlig glans belagd display, när avstängd, det ser ut som en spegel.

Den M17x R3 får en uppgradering i ljudavdelningen jämfört med föregångaren. Den har två skräddarsydda Klipsch högtalare integrerade under handledsstödet. De låter positivt fantastiskt för bärbara högtalare, som ståtar med fylligt ljud med märkbar bas. De har gott om ljudstyrka och inte snedvrider upp till 90% volym.


Tangentbord och pekplatta
Den M17x R3 har ett traditionellt stil tangentbord. Den har fyra zoner anpassningsbar LED-bakgrundsbelysning via AlienFX systemet belysning. Knapparna har en lätt konkav form och en gummi halkfri yta. Nyckel resor är utmärkt, det känns inte som tangenterna ska flytta vidare upp eller ner. Keys har måttlig aktiveringskraft (det tryck som krävs för att trycka ned en tangent), vilande händer kommer inte trycka ner tangenterna, vilket är bra eftersom spelare tenderar att göra det ofta. Det finns en del moderata flex mot tangentbordet centrum, men detta påverkar inte skriva känsla. Sammantaget tangentbordet känns bra och ger ett tillfredsställande skrivkänsla. Som en extra bonus, är tangentbordet ungefär så tyst som tangentbord för bärbara datorer kommer.

Den stora Synaptics pekplatta är lyhörd och har en utmärkt matt halkfri yta. Kanterna är bakgrundsbelyst - en annan del av AlienFX belysningssystemet. Jag gillar hur pekplattan är något infälld i handledsstödet, vilket gör det lätt att hitta med känsla. De två pekplattknappar är tysta och har mycket god taktil återkoppling. Totalt Alienware har gjort ett enastående jobb med inmatningsenheter.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda är den överordnade principen om en gaming anteckningsboken. Den M17x R3 är en imponerande hårdvara showcase, det inkluderar den 2: a generationens Intel Core i7 quad-core processor (och ett övre-tier variant på det) och juvelen i kronan av mobila grafikkort, den nya AMD Radeon HD 6970M med 2GB av skrikande GDDR5 grafikminne. Kombinera dessa två med en riklig 8 GB systemminne och och en stor 1.5TB RAID 0-hårddisk array och du får en av de mest effektiva bärbara datorer på marknaden. Den M17x R3 finns med upp till 16 GB RAM-minne och en ännu mer avancerade Core i7 quad-core processor.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är den senaste syntetiska benchamrk mäta systemets prestanda i Windows 7 (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Gaming Performance
Vi körde en serie av spel på M17x R3, bland annat The Witcher 2 och den ständigt krävande Crysis.

Crysis är fortfarande ett riktmärke som betonar PC hårdvara fyra år efter spelets release. Vi lägger skärmupplösning upp till 1920x1080 och detaljerna på "Hög". Den M17x R3 utförs felfritt, upprätthålla konsekvent över 30 bilder per sekund (FPS) - det minimum som krävs för smidig gameplay.

The Witcher 2 är ett fantasy action / rollspel med krävande systemkrav. Vi ställer in upplösningen på 1920x1080 och en "Hög" detaljnivå. Även detta spel faser datorer med mindre specifikationer, M17x R3 stod upp till utmaningen och föredömligt med ett genomsnitt på 35 FPS, spelet var jämn men långsammare i mer intensiva actionscener.

Värme och buller
Den M17x R3 jets varm luft ut ventiler på vardera sidan på baksidan av chassit. De två stora luftintag på undersidan av den bärbara datorn ger luft för kylning. Vid tomgång gör kylsystemet knappast buller. En gång under full belastning, men de ökar ljudnivån avsevärt, det låter som en mycket snabb ström av luft, som högtrycksventilationsmunstycken i kommersiella flygplan. Lyckligtvis fansen saknar någon form av gnäll eller motorljud.

Den övre delen av chassit är fortfarande ljummet endast på tangentbordet området, resten är rumstemperatur. Längst ner i mitten av chassit blir varmt men inte alarmerande så. Sammantaget M17x R3 har en väl utformad kylsystem, även om dess föregångare var mycket tystare. De yttre temperaturer som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit.

Batteritid
Under vår standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder), klämde jag en ganska imponerande 3 timmar och 4 minuter batteritid från M17x R3 stora 9 -cellsbatteri. Detta är en definitiv förbättring jämfört med sin föregångare, som kämpade för att göra två timmar. Den M17x R3 har växlingsbar grafik och sprang de integrerade Intel HD-grafik på batteri i motsats till den djuriska AMD Radeon HD 6970M. Jag lämnade AlienFX belysningssystemet på under testet, vilket negativt påverkat batteritiden utan tvekan. Den högpresterande RAID 0-hårddisk array är inte heller batteri vänliga eftersom båda enheterna måste vara igång hela tiden. Trots allt detta, är det tre timmars tid respektabelt - det är en bra minimiantal.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Alienware M17x R3 är en klassledande aktör på 17,3-tums gaming bärbara marknaden. Sin enastående design, AlienFX belysningssystem, och utmärkta prestanda gör den idealisk för gamers och multimediaentusiaster. Andra höjdpunkter i maskinen inkluderar ett stort tangentbord och pekplatta, trevliga klingande högtalare, och god byggkvalitet. På tal om byggkvalitet, är att ett område där Alienware kunde ha förbättrats. Som det ser M17x R3 har god kvalitet, men det är inte upp till nivå med sin aluminiumklädda föregångare. Dessutom fungerar kylsystemet bra men är inte lika tyst som sin föregångare är heller.

Kort sagt, är Alienware M17x R3 en enkel anteckningsbok att rekommendera för de ovan angivna skäl.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Unik design
  • Utmärkt tangentbord och pekplatta
  • Stora högtalare

Nackdelar:

  • Bygga kvaliteten inte lika bra som gamla M17x
  • Gets bullrigt under full belastning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar