tisdag 12 juli 2011

Lenovo G570 Recension: En låg kostnad Champion

Lenovo G570 Recension: En låg kostnad Champion
av Amber Riippa - 2011/07/12

En del av Lenovo G-serien linje, är Lenovo G570 en budget prissatta 15,6-tums bärbar dator gjord för konsumenter allmänt bruk. Kolla in vår recension för att se hur denna bärbara dator har förbättrats från förra generationen och om det kan landa en plats i ditt hushåll.

Vår Lenovo G570 recension enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366x768) HD bländning med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M processor med dubbla kärnor
  • Intel HD-grafik 3000
  • 4GB 1333MHz DDR3 med dubbla kanaler RAM (2x2GB)
  • 500GB 5400rpm Western Digital-hårddisk (WD5000BPVT)
  • Atheros AR9285 802.11n trådlöst LAN-kort
  • DVD-multi-brännare
  • Bluetooth 2,1
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 48 Wh)
  • 1-års garanti
  • Vikt: 5,73 £
  • Mått: 14,8? (L) x 9,8? (B) x 0,7 ~ 1,4? (H)
  • MSRP: $ 899 (börjar på $ 449)

Vår granskning är byggd för allmän användning databehandling, men Intel Core i5 processor med dubbla kärnor och 4 GB systemminne bör fungera bra med multitasking. Detta system kommer dock inte att kunna köra de flesta stora 3D-spel utan fel på grund av Intels integrerade grafikkort, HD-grafik 3000. Andra uppgraderingsalternativ Vid första anpassning inkluderar 750GB kapacitet hårddisk på 5400rpm, 8GB RAM (1333MHz), och en Blu-ray/DVD combo.

Bygg och Design
Den G570 yttre bygga skiljer sig inte så mycket från sin tidigare modell, G560. Den G570 har en förenklad konstruktion, blanka plast på displayen locket med gjuten plast i hela, och borstad aluminium över hela toppen av chassit runt tangentbordet. Med Li-ion batteri, väger denna enhet på strax under 6 pounds och åtgärder i ca 1,5 "tjock, vilket gör det genomförbart för lätt resor.

Även om den är gjord nästan helt av plastmaterial, känns den övergripande byggkvalitet mycket bra och betydligt fast. Det är minimal flex när du trycker ner på palmrests, men på grund av borstad aluminium är inte signifikanta, aluminium också hjälper till att hålla detta område där handflatorna och händer kommer vila sval även när den bärbara datorn är under ansträngning. Den bärbara datorn är dock inte lika hållbart som det skulle kunna vara tack vare plasten bygga. De nedre plastpaneler kommer att hålla upp bra på skrivbordet om du inte är en frekvent resenär.

Själva chassit är fast, när en mycket spänning appliceras på tangentbordet finns endast minimal flex. Skriva med hårt tryck bör inte orsaka några problem när det gäller chassi flex eller "studs" är berörda.

På grund av dess glans, kommer den mörka lock samla sig fingeravtryck, damm, smuts, och så vidare, så tänk på att det här anteckningsblocket kan vara hög underhåll. Den blanka lock lägger till en touch av stil, men till en annars enkel design. Locket även flexar lätt när något belopp av tryck appliceras och när böja den inåt i hörnen, så mycket att krusningar visades på LCD-displayen. Totalt sett är byggkvalitet bra, min enda klagomål är den genomsnittliga byggkvalitet på den blanka locket.

Hamnar och funktioner
Hamnen Urvalet har inte förändrats mycket sedan G560. Det finns inte längre ett ExpressCard/34-fack, och det finns två USB 2.0-portar. Den totala urvalet är mycket bra för en entry-level/general användning anteckningsbok. Det finns till en HDMI-port för att koppla systemet upp till en HDTV, massor av USB-portar (även om ingen USB 3,0), en mediekortläsare, och VGA.



Framsida: trådlöst på / av-knapp, statuslampor, mediekortläsare (MMC / MS / MS Pro / SD / xD)


Tillbaka: ingenting


Vänster: Kensingtonlås, utblåsventilen, VGA, Ethernet, HDMI, USB / eSATA, USB 2,0 x2


Höger: hörlurar och mikrofon, DVD multi / CD RW-enhet, USB 2,0, A / C adaptern

Tangentbord och pekplatta
Lenovo har förändrat det vanliga tangentbordet stil från förra gången över till en chiclet-stil eller "ö-stil" tangentbord. Detta innebär att knapparna är platta, fyrkantiga och placerade ut en bit för att hjälpa med att skriva, i motsats till tangenterna vara tillsammans, böjda och moreso upp. Tangentbordet är också full storlek med totalt sex rader och ett fullt antal pad på höger sida. Tangentbordet är återigen fantastiska (även om Lenovo gjort ändringen), det är en av de bästa höjdpunkterna i bärbara datorn. Det verkar som om Lenovo hittat det perfekta utrymmet mellan tangenterna, eftersom det är både mycket bekväm och lätt att skriva på utan att göra misstag. Också, som tidigare nämnts, är chassit mycket solid och tangentbordet inte böjs lätt när man trycker. Eftersom detta är en nybörjar bärbar dator, har Lenovo inkluderar inte en fingeravtrycksläsare och det finns bara en snabb tillgång nyckel - en knapp för OneKey Recovery.

Det verkar som om Synaptics v7.2 pekplattan avsevärt har förbättrats från förra gången. Den sista modellen hade en "styrplatta" med ingen separat höger och vänster klick knappar. Pekplattan är en lämplig storlek för en 15,6-tums bärbar dator, är strukturerad för att underlätta smidig finger segling, och inkluderar en inbyggd rullningslisten. Det är mycket lyhörd, har markören ännu att få "fast under transporten", och det fungerar även om du råkar ha fukt på fingertopparna. Den vänstra och högerklicka knappar fungerar också bra med registrering klick och du behöver inte dunka ner för att använda dem. Den enda klagomål som jag har är att knapparna gör en något irriterande "klick-klack" ljud när du använder dem. Jag är mycket nöjd med de ändringar Lenovo gjorts på pekplattan och knappar.

Skärm och högtalare
Lenovo G570 har en 15,6-tums 720p (1366x768 upplösning) skärm med HD bländning och LED-bakgrundsbelysning. Detta är den enda skärm alternativet för den bärbara datorn. Displayen är blank, så kom ihåg att medan detta förbättrar den övergripande klarheten på skärmen är det en reflekterande yta och kommer att återspegla eventuella mängden ljus i rummet.

Kontrastförhållandet på denna bärbara dator kom in på 140:1. Detta är ett mycket lågt antal och är inte en förbättring från föregående G560. Som ett resultat, visade färger tvättas ut. Den högsta ljusstyrka betyg mätte vi var 191 nits, och den mörkaste förhållandet mätte vi var 1,20 nits. Upplösningen är alldeles för låg för denna visning betraktas som "bra", och många användare kommer att stängas av för att finna att Lenovo inte innehåller några andra visningsalternativ. Emellertid är denna resolution vanligt för budgeten prissatta bärbara datorer.

Vertikala betraktningsvinklarna är inte så bra och börjar att snedvrida när skärmen lutas kring 15-20 grader uppåt eller nedåt. Horisontella betraktningsvinklarna är mycket bättre, och börja att snedvrida bilder om ca 40 grader från vardera sidan. Allt som allt är displayen mässan i bästa fall.

Den G570 har en Conexant SmartAudio HD högtalare. Det finns två små högtalare på framsidan under Handlovsstödets, och medan de flesta skulle tro att detta skulle innebära att ljudet skulle vara under genomsnittet, det är faktiskt över genomsnittet för sin klass. Nackdelen med denna högtalarposition är som normalt ljudet inte kan resa upp och ut anständigt. Däremot har ljudet inte har problem med att resa - ljudnivåerna blir högt nog (särskilt för casual lyssnande), är ljudet klart och tydligt även när volymen är på 100 procent, och ljudet bara börjar att snedvrida när volym trycks upp i 95 + procent sortiment. Basen är dock genomsnittliga i bästa - och tweaking Windows förbättringar ljud att inkludera basförstärkning bara gjort det värre.

Prestanda och Benchmarks
De syntetiska benchmark poäng har förbättrat en hel del på grund av de högre prisklasserna specifikationer utrustade med denna bärbara dator jämfört med föregående generation. Våra G570 recension enheten har en andra generationens Intel Core i5-2410M processor med dubbla kärnor, Intel HD 3000-grafik, 4GB DDR3 dual-channel systemminne på 1333MHz och en 500 GB kapacitet WD hårddisk på 5400 rpm. Dessa specifikationer kommer definitivt att kunna hantera multitasking och produktivitet, titta på filmer och även lätt spel (även om grafikkortet inte kommer att kunna hantera spel som Mass Effect 2 och Left 4 Dead 2 mycket bra). Program är lyhörda och flödet av uppgifter kan köras anständigt snabbt. Den maskinvara som kommer mosse systemet ner är hårddisken med en spindel hastighet på 5400rpm. Detta kommer att påverka starttid, överföringshastigheter och jämn applicering hastigheter lastning. Det finns inte för närvarande snabbare (7200rpm) hårddisk alternativ. Kolla in vår jämförelse diagram nedan där vi har jämfört liknande-klassade bärbara datorer för en bättre uppfattning om hur väl detta system fungerar, och dess värde.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage är en nyare syntetisk benchamrk mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
För att få våra temperatur resultat vi körde vår mest intensiva riktmärket för 45 minuter och sedan tog avläsningar med en IR temperatur pistol. Det resultatet var om genomsnittet. Den lägsta behandlingen var 78 grader Fahrenheit och den högsta var 96 grader, som hittades på botten-mitten av den bärbara datorn. Ninty-sex är inte extremt hög, men det är något att vara medveten om. De exakta temperaturavläsningar (listade i grader Fahrenheit) finns nedan.

Bullernivåerna på G570 är om genomsnittet. När notebook-datorn är stressad, kan du höra fläkten igång och gör en liten mummel, men det är inte vad jag skulle tänka en distraktion eller irritation.

Batterilivslängd
Lenovo G570 har en 6-cells litiumjonbatteri (10.8V, 48 Wh). Under våra batteri tester ställer vi operativsystemet Windows 7 till "balanserad" power profil justera skärmens ljusstyrka ner till 70%, slå av den trådlösa på och ansluta till ett nätverk, och uppdatera en webbsida var 60: e sekund. Den G570 kunde pågå 4 timmar och 32 minuter på dessa inställningar. Detta är högre än genomsnittet för en bärbar dator i sin klass som kör dessa hårdvara specifikationer, så vi var nöjda med resultatet. Naturligtvis kommer det antalet att gå upp eller ner beroende på ett antal faktorer, exempelvis hur illa du betonar den bärbara datorn, skärmens ljusstyrka, etc.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Vi tror att Lenovo G570 skulle göra en bra allmän användning anteckningsbok att ha runt huset om du är i behov av en billigare bärbar dator. Kombinationen av dess prestanda, tangentbord och pekplatta, fast byggkvalitet sin chassi och batteritid täcker alla grunder för att göra det ett anständigt system. De klagomål som vi hade om displayen och långsammare hårddisk kommer inte att vara tillräckligt stora avskräckande för folk om de helt enkelt vill äga ett anständigt fast sekundär eller budget prissatta bärbara. Det finns också en omfattande mängd portar för en post-nivå anteckningsbok, inklusive mer än tillräckligt USB 2,0-portar, e-SATA, VGA, HDMI och en mediekortläsare. Den G570 finns tillgänglig nu via Lenovo och välj återförsäljare, med början vid Web priset av $ 449.

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Stora tangentbord
  • Mycket anständigt ljud
  • Fasta chassi byggkvalitet
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Tvättas ur visning
  • Långsammare hårddisk


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar