fredag 8 juli 2011

Alienware M17x R3 recension

Alienware M17x R3 recension
av Charles P. Jefferies - 2011/07/08

Nu i sin tredje iteration fortsätter M17x är en imponerande looker och artist. Vi går praktisk med detta 17,3-tums topp-hyllan gaming anteckningsboken.

Vår Alienware M17x R3 recension enheten är konfigurerad enligt följande:

  • 17,3-tums glänsande "kant till kant" Full HD skärm (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-2720QM quad-core processor (2,2 ~ 3.3GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • Intel HM67 chipset
  • AMD Radeon HD 6970M w / 2GB GDDR5 dedikerat videominne
  • 8GB DDR3-1333 (4x 2GB, stöd för upp till 16 GB - 4x 4GB)
  • 1.5TB RAID 0-hårddisk array (2x 750GB 7200RPM, Seagate ST9750420AS)
  • Intel Centrino Ultimate-N 6300 AGN trådlös nätverksadapter
  • Intern Bluetooth 3,0 trådlösa
  • Integrerad 720p webbkamera
  • Slot-load Blu-ray läsare / DVD-brännare (HL-DT-ST DVDRWBD CA30N)
  • 9-cells Li-ion batteri (90WHr)
  • Vikt: 9,39 £.
  • Mått: 1,76 x 11,96 x 16,14 inches
  • 1-års garanti
  • Utropspris: $ 1.499
  • Pris som konfigurerad: $ 2.369

Den M17x är nu i sin tredje iteration med R3 utgåvan. Till skillnad från sina föregångare, har R3 ett enda grafikkort, för att få en dubbel grafikkort installationen (AMD CrossFireX eller Nvidia SLI), måste du kliva upp på monstruösa 18,4-tums M18x. Ändå packar M17x R3 allvarliga eldkraft som konfigurerats. Alternativen är den något snabbare i7-2720QM processor (i7-2630QM är standard), AMD Radeon HD 6970M grafikkort med en jättestor 2GB sitt eget minne (ett 1GB HD 6870M är standard), den uppgraderade Intel 6300 AGN trådlöst kort, och den 1.5TB RAID 0-hårddisk array.

Bygg och Design
Alienware bärbara datorer visa de mest unika mönster på marknaden, den M17x R3 är inget undantag. Dess ultramoderna exteriör ser ut som det byggde bort av en militär stealth flygplan. Den M17x R3 finns även med en röd exteriör.

Dess AlienFX LED-belysning system sömlöst integrerat i chassit och tar design till nästa nivå. Färgerna på varenda ljus på den bärbara datorn, även locken / antal indikatorer lås, kan anpassas med en bländande samling av färger. Tangentbordet består av fyra separata belysning zoner. För ännu roligare, kan belysningen ställas in på Morph mellan två olika färger eller strobe. Och naturligtvis kan det helt avstängd. Det är bara alltför häftigt.

Den M17x R3 har byggkvalitet är bra men nästan uteslutande använder plast, föregångaren gjorde omfattande användning av aluminium. Jag saknar metallen, speciellt på insidan av locket. Trots detta använder M17x R3 ganska tjock plast som inte gör en billig skramlande ljud när utnyttjas av en nagel. I allmänhet finns det mycket få flexibla ytor på M17x R3 utom för media styr området ovanför tangentbordet.

Locket bra stöd av en stark gångjärn ansluter den till chassit. Det motstår vridning när grips av hörnen men böjs mer än den gamla M17x eftersom den har en plast stöd. På den positiva sidan, antar M17x R3 en "soft touch" gummiaktigt yta på nästan alla synliga ytor. Det känns bra och är lätt att rengöra. Den M17x R3 har imponerande kvalitet men dess föregångare var några hack mer exklusiva.

Hamnar och funktioner
Den M17x R3 har en direkt arsenal av hamnar, det inkluderar USB 3,0, HDMI in och ut, DisplayPort, eSATA, och ett par USB 3.0 SuperSpeed-portar. Det enda som saknas är en ExpressCard-kortplats, den gamla M17x R1/R2 hade en. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Fram: AlienFX belysning och högtalargaller


Bak: Kyla luftutblåsen, nätuttaget


Vänster: Kensington-lås, Ethernet, VGA, HDMI, DisplayPort, 2x USB 3.0 SuperSpeed, S / P DIF, mikrofoningång, dubbla hörlursuttag


Höger: mediekortläsare (överst), slot-load Blu-ray-läsare (botten), 2x USB 2.0, eSATA / USB 2,0 combo-port, HDMI i

Skärm och högtalare
Den M17x R3 har en 17,3-tums bildskärm med en "kant till kant" glas täckning. Basen Systemet har en 1600x900 upplösning men vår granskning enhet har mycket bättre full HD panel (1920x1080 pixlar, eller cirka 44% mer utrymme att arbeta med). Den M17x R3 finns även med en 3D 1080p panel med en 120Hz uppdateringsfrekvens (den höga uppdateringsfrekvensen krävs för att producera 3D-effekter med glasögon).

Den icke-3D 1080p har utmärkt ljusstyrka och är mycket färgglada. Kontrast är över genomsnittet, kommandotolken är en trevlig djup svart. Som en TN-typ panelen betraktningsvinklarna är bra sida till sida men bilden snedvrider sett utanför vinkel vertikalt. Den glasartade ytan är ännu mer reflekterande än en vanlig glans-belagd skärm, när avstängd, det ser ut som en spegel.

Den M17x R3 får en uppgradering i ljudet avdelning jämfört med sin föregångare. Den har två skräddarsydda Klipsch högtalare integrerade under handledsstödet. De låter positivt fantastiskt för bärbara högtalare, som ståtar med fylligt ljud med märkbar bas. De har gott om ljudstyrka och inte snedvrider upp till 90% volym.


Tangentbord och pekplatta
Den M17x R3 har en traditionellt stil tangentbord. Den har fyra zoner anpassningsbar LED-bakgrundsbelysning via AlienFX systemet belysning. Tangenterna har en liten konkav form och en gummiliknande halkfri yta. Nyckel resa är utmärkt, det känns inte som tangenterna ska flytta vidare uppåt eller nedåt. Nycklar har måttlig påverkan kraft (hur mycket tryck som krävs för att trycka ned en tangent), vila händer kommer inte pressa ned tangenterna, vilket är bra eftersom spelare tenderar att göra det ofta. Det finns vissa måttlig flex mot tangentbordet centrum, men detta påverkar inte skriva känsla. Totalt tangentbordet känns bra och ger en tillfredsställande skrivkänsla. Som en extra bonus är tangentbordet ungefär lika tyst som bärbara tangentbord kommer.

Den stora Synaptics TouchPad är lyhörd och har en utmärkt matt halkfri yta. Kanterna är bakgrundsbelyst - en annan del av AlienFX belysning. Jag gillar hur pekplattan är något nedsänkt i handledsstödet, vilket gör det lätt att hitta med känsla. De två pekplattknapparna är tysta och har mycket god taktil återkoppling. Totalt Alienware gjorde ett enastående jobb med inmatningsenheter.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda är det övergripande prioriteringen på gaming anteckningsboken. Den M17x R3 är en imponerande hårdvara monter, det inkluderar den 2: a generationens Intel Core i7 quad-core processor (och en övre nivå variant på det) och kronjuvel mobila grafikkort, nya AMD Radeon HD 6970M med 2GB av skrikande GDDR5 grafikminne. Kombinera dessa två med en riklig 8 GB systemminne och och en stor 1.5TB RAID 0-hårddisk array och du får en av de bästa resultaten bärbara datorer på marknaden. Den M17x R3 är tillgänglig med upp till 16 GB RAM-minne och en ännu mer avancerade Core i7 quad-core processor.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är den senaste syntetiska benchamrk mäter systemets totala prestanda i Windows 7 (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Spelprestanda
Vi körde en serie av spel på M17x R3, inklusive The Witcher 2 och den ständigt krävande Crysis.

Crysis är fortfarande ett riktmärke som betonar PC-hårdvara fyra år efter spelets release. Vi sätter skärmens upplösning upp till 1920x1080 och detaljer till "Hög". M17x R3 utförs felfritt, behålla konsekvent över 30 bilder per sekund (fps) - det minimum som krävs för smidig gameplay.

The Witcher 2 är ett fantasy action / rollspel med krävande systemkrav. Vi ställer in upplösningen på 1920x1080 och en "hög" detaljnivå. Även om detta spel faser datorer med mindre specifikationer, stod M17x R3 upp till utmaningen och utförs beundransvärt med ett genomsnitt på 35 FPS, leken var jämn men långsammare i mer intensiva actionscener.

Värme och buller
M17x R3 jets varm luft ut ventiler på vardera sidan på baksidan av chassit. De två stora luftintag på undersidan av den bärbara datorn ger luft för kylning. På tomgång kylsystemet gör knappast någon buller. När under full belastning ökar emellertid ljudnivån betydligt, det låter som en mycket snabb rush luft, liksom högt tryck ventilation munstycken i kommersiella flygplan. Lyckligtvis fansen saknar någon form av whine eller motorljud.

Den övre delen av chassit är ljummet endast på tangentbordet området, resten är rumstemperatur. Den nedre mitten av chassit blir varm, men inte oroväckande så. Totalt M17x R3 har en väl utformad kylsystem, även om dess föregångare var mycket tystare. De yttre temperaturer som visas nedan anges i grader Fahrenheit.

Batterilivslängd
Under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder), klämde jag en ganska imponerande 3 timmar och 4 minuter batteritid från M17x R3 stora 9 -cells batteri. Detta är en slutgiltig förbättring jämfört med föregångaren, som kämpade för att göra två timmar. Den M17x R3 har växlingsbar grafik och sprang den integrerade Intel HD-grafik på batteri i motsats till den djuriska AMD Radeon HD 6970M. Jag lämnade AlienFX belysning på under testet, vilket negativt påverkat batteritiden utan tvekan. Den högpresterande RAID 0-hårddisk array är inte heller batteri-vänlig eftersom båda enheterna måste vara igång hela tiden. Trots allt detta, är det tre timmars respektabel - det är en bra minsta antal.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Alienware M17x R3 är en klassledande aktör i 17,3-tums gaming bärbara marknaden. Sin enastående design, AlienFX belysning och utmärkta prestanda gör den idealisk för gamers och multimedia entusiaster. Andra höjdpunkter i maskinen inkluderar en stor tangentbord och pekplatta, trevligt klingande högtalare och god byggkvalitet. På tal om byggkvalitet, dvs ett område där Alienware kan ha förbättrats. Som det står M17x R3 har god kvalitet, men det är inte upp till par med aluminium-klädda föregångare. Dessutom arbetar kylsystemet bra men är inte lika tyst som sin föregångare är heller.

Kort sagt, är Alienware M17x R3 lätt bärbar dator att rekommendera för de ovan angivna skäl.

Fördelar:

  • Fantastisk prestanda
  • Unik design
  • Utmärkt tangentbord och pekplatta
  • Stora högtalare

Nackdelar:

  • Bygga kvalitet inte lika bra som gamla M17x
  • Får bullriga under full belastning


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar