onsdag 20 juli 2011

ASUS U31SD-A1 recension

ASUS U31SD-A1 recension
Charles P. Jefferies - 7/20/2011

Denna 13.3 "notebook levererar över tio timmars batteritid och anständiga prestanda i ett bärbart paket. Vad är inte att gilla? Läs vår recension.

Vår granskning enhet ASUS U31SD-A1 är konfigurerad enligt följande:

  • 13,3-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-2310M processor med dubbla kärnor (2,1 GHz, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Nvidia GeForce GT 520 w / 1 GB DDR3 dedikerat videominne
  • 4GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 2GB)
  • 640GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD6400BPVT)
  • Intel Centrino Wireless-N 100 trådlös nätverksadapter
  • Ingen intern Bluetooth
  • Inbyggd webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 2-års global garanti w / 1 år oavsiktliga skador täckning
  • 8-cells Li-ion batteri (14,4 V, 5800mAh, 83Wh)
  • Vikt: 4 kg.
  • Mått: 12.9 x 9.2 x 1 tum
  • MSRP: $ 799

Den U31SD specifikationer är rang-och-fil, med tanke på produktens avsedda användning är tillfällig datorer, de är mer än upp till uppgiften, dock. Den andra generationens Intel Core i3-processor är snabb i sin egen rätt. Parat med den dedikerade Nvidia grafikkort, är denna maskin även kan lite ljus spel. Av särskilt intresse är det två års garanti, som omfattar ett år av oavsiktliga skador täckning. Detta är inte något som konkurrenter har matchas - och ASUS har erbjudit en sådan garanti för flera år nu. Den MSRP av $ 799 är lite i överkant men garantin kompenserar för en del av skillnaden.

Bygg och Design
ASUS fortsätter att använda en numera välbekant tvåfärgad silver och svart exteriör. Den U31SD är tillverkad i plast med undantag av locket, vilket är aluminium. Plasterna är genomsnittliga kvalitet, inte tunna nog för att kvalificera sig som billig, men inte tvärtom heller. Chassit saknar inre styrka, den vrider lätt när den böjs av hörnen. Denna böjning sätter kretskort med risk för spänningssprickor över tiden, vilket i U31SD fall förstoras eftersom den bärbara datorn sannolikt kommer att transporteras runt utsträckning.

Aluminiumskärmen ger anständigt skydd mot tryck, trycka in på baksidan av locket displayen ger inte några större ringar på skärmen. Aluminiumet är en fin touch, det skulle ha varit trevligt om handledsstödet täcktes också, tyvärr, är det bara en plast imitation. Sammantaget byggkvalitet kunde använda revision i nästa iteration av denna bärbara dator. Som det ser ut, är kvaliteten tveksam men bara knappt.

Gör-det-självare som vill uppgradera U31SD kommer att finna det relativt enkelt att göra, det finns en enda stor lucka på undersidan av den bärbara datorn höll på med en enda skruv. Under locket finns två RAM-platser, hårddisken, och det trådlösa kortet. Endast en av de RAM-platser är ockuperat.

Hamnar och funktioner
Den U31SD hamn val är bäst beskrivas som tillräcklig. Den saknar USB 3.0 och eSATA, och det finns inget sätt att lägga till dem eftersom den bärbara datorn saknar en Expresscard-kortplatsen. Den U31SD har ingen intern optisk enhet. Alla beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Högtalare


Tillbaka: Batteri


Vänster: Kensington-lås, AC, kylning luftuttaget, USB 2.0-port, mikrofon och hörlursuttag


Höger: 2x USB 2.0, HDMI-utgång, 4-in-1 kortläsare, Ethernet, VGA

Skärm och högtalare
Den U31SD har en 13,3-tums glänsande skärm med en 720p (1366x768) upplösning, det är den enda skärmen är tillgänglig. Den glänsande skärm ytan kan se attraktiv på en display hylla, men i verkligheten skapar en hel del reflektioner och bländning plus är en knepig att hålla ren. Skärmar med antireflexbehandlade beläggningar är mer praktiskt för allmän användning.

Ljusstyrka, kontrast och färgåtergivning är alldaglig. Horisontella betraktningsvinklarna är tillfredsställande, även vertikala betraktningsvinklarna som förväntat är fattiga, färger snabbt snedvrida efter ca 15 grader från centrum i endera riktningen. Den 1366x768 upplösning är för låg, på grund av brist på vertikal upplösning (bildpunkter), kan inte tillräckligt med innehåll att visas på skärmen på en gång, vilket innebär massor av rullning krävs och använda två fönster sida vid sida är nästan opraktiskt.

Den U31JG har två högtalare placerade under handledsstödet. Trots Altec Lansing emblem, högtalarna är fantasilöst och ge dålig ljudkvalitet. Söka talare under handledsstödet är inte den bästa idén, med tanke på handlederna som släpps ut på handledsstödet dämpa ljudet.

Tangentbord och pekplatta
Den U31JG använder en ö-eller Chiclet-tangentbord med fyrkantiga, platta-toppad nycklar. Tangenterna har en kornig yta, som skyddar lasten. Tangentbordet verkar ha varit en eftertanke, till att börja med, grottor det lätt när moderat tryck appliceras, speciellt mot centrum. Eftersom knapparna har en mycket kort avstånd mellan deras pressade och un-pressade lägen, skapar de inte tillräckligt med feedback. På toppen av det, har tangentbordet en mycket plasticky känsla, som inte ingjuta förtroende i den bärbara datorns kvalitet. Dessutom har tangentbordet några skramlande frågor, beroende på hur hårt du trycker på tangenterna.

Pekplattan biljettpriser bättre än tangentbordet. Pekplattan ytan i sig har en behaglig matt / halkfri beläggning, vilket är lätt att spåra den. Pekplattan knapparna, å andra sidan, skulle kunna använda förbättring. Genom att trycka på endera sidan av ett stycke knapp gör en ganska påträngande "klick" - helst bör pekplattknappar vara tyst.

Prestanda och Benchmarks
Den U31SD resultat är i nivå med "typiska" konsument bärbara datorer - det vill säga, är det inte snabbare eller långsammare än de flesta av de maskiner som finns till försäljning på din lokala tegel och murbruk datorbutik. Denna bärbara dator har mer än tillräckligt med processorkraft och minne för att hantera de flesta uppgifter, inklusive Internet-surfning, bildredigering, och titta på HD-video. Att spela moderna 3D-spel är möjlig tack vare den särskilda Nvidia grafikkort, men förvänta dig inte att spela på högsta grafikinställningar eftersom GT 520M är inte stark. På en lyckligare anteckning, de Nvidia-grafik använder Nvidia Optimus-teknik för att automatiskt växla grafiken mellan låg effekt Intel integrerad grafik och Nvidia GPU. Den medföljande 640GB hårddisk är stor och tyst men körs i långsam 5400RPM.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 05 åtgärder systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Detta är en av de U31SD starka punkter. Den bärbara datorns ytor både topp och botten förblir svalt hela, även när maskinen är igång med full benchmarking belastning. Fläkten har en liten gnäll när man kör i full fart, men är tyst nog att det inte är störande. Fläkten stannar av merparten av tiden när de utför icke krävande uppgifter som att surfa på Internet. Med tanke på de relativt tama inre komponenterna, är det inte förvånande att U31SD producerar lite värme. Kylsystemet gör ett bra jobb att hantera den lilla mängd som produceras.

Batteritid
Den U31SD största styrka är dess enorma batteritid. Den standard 8-cellsbatteri får den bärbara datorn för att bryta den 11-timmars märket på 11 timmar, 5 minuter. Vår standard batteri nedsliten Provet består av Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder. 11 timmar i livet är en utmärkt tid utan tvivel och överträffar konkurrenterna.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Den U31SD ger blygsamma värde för sina $ 799 pris. Dess styrka utgörs av dess utmärkta 11-timmars batteritid, sval och tyst drift, och bra prestanda för vardagliga sysslor. En annan höjdpunkt är den som ingår två års garanti, vilket inkluderar ett års olycksskydd skador.

Den U31SD är svaga i bästa i nästan alla andra områden, dock. Tangentbordet och pekplatta är svårlästa; bygga kvalitet är tveksamt i bästa fall, och dessutom finns det en barebone urval av in / utportar. ASUS U31SD är fortfarande rekommenderas i slutändan, det är en bra reskamrat - bara vara noga med att inte behandla det grovt med tanke på byggkvalitet.

Fördelar:

  • Utmärkt batteritid
  • Körs sval och tyst
  • Bra garanti

Nackdelar:

  • Inte tillräckligt med portar
  • Tangentbords flex
  • Så-så byggkvalitet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar