söndag 26 juni 2011

Alienware M11x R3 recension

Alienware M11x R3 recension
Jerry Jackson - 2011/06/26

Alienware M11x R3 är den tredje versionen av världens minsta och lättaste gaming anteckningsboken. Utrustad med ditt val av den senaste andra generationens Intel Core i5 eller Core i7-processorer och Nvidia GeForce GT 540M-grafik, är denna högpresterande 11-tums bärbar dator utan tvekan i en klass för sig. Fortsätt att läsa för att se om den senaste M11x gaming laptop är värt pengarna.

Vår granskning enhet av Alienware M11x R3 har följande specifikationer:

  • 1.40GHz Intel Core i5-2537M (3MB cache, max turbo frekvens 2.3GHz)
  • 4GB 1333MHz DDR3 (2 x 2 GB)
  • Windows 7 Home Premium 64 Bit
  • 11,6 "glossy WideHD LED-bakgrundsbelyst skärm (1366x768)
  • 500GB 7200RPM SATA-hårddisk
  • Nvidia GeForce GT 540M separat grafik (1 GB GDDR3) med växlingsbar Intel HD integrerad grafik
  • Intel Centrino Advanced-N + WiMAX 6250 a / g / n 2x2, 10/100/1000 LAN
  • 3-i-1-kortläsare
  • 8-cell Li-ion 64WH batteri, 90W nätaggregat
  • Mått: (B x L x H) 11.25 "x 9.19" x 1.29 "
  • Vikt: 4,4 £
  • Utropspris: $ 999,99
  • Pris som konfigurerad: $ 1,099.99

Förra året, den Alienware M11x och sin uppdaterade "Revision 2" ( M11x R2 ) version båda fick NotebookReview.com Editors 'Choice Award för att leverera en fantastisk kombination av byggkvalitet, prestanda och batteritid till ett rimligt pris. Dells Alienware laget regelbundet kommenterade det faktum att M11x var den mest sålda Alienware bärbar dator 2010. Det är ingen överraskning att ingenjörerna på Alienware var ivriga att förbättra deras framgång med Alienware M11x R3.

Bygg och Design
Om du är bekant med den ursprungliga M11x och M11x R2, så kommer du säkert att märka att M11x R3 är praktiskt taget identisk med dess äldre syskon. Likaså bör alla som känner till de andra spel bärbara datorer i Alienware familjen omedelbart att känna igen den kantiga designen, "Stealth Black" soft touch finish och AlienFX LED-belysning som har blivit ett kännetecken för Alienware design. På många sätt formgivarna på Alienware försökte göra denna 11-tums bärbar dator ser ut som en liten tvilling med 15-tums M15x eller 17-tums M17x .

Att design descision (att göra M11x ser ut som andra Alienware gaming bärbara datorer) har nog på egen hand bidragit till "love it" eller "hata det" inställning till M11x att många har uttryckt i vårt diskussionsforum . Å ena sidan, du genast inser att detta är en gaming anteckningsboken som syftar till att spela spel och ha kul. Å andra sidan, hardcore gamers att inse att du inte kan passa extremt high-end gaming hårdvara inuti en 11-tums bärbar dator och de kritiserar M11x för att vara att inte vara en "riktig" gaming anteckningsboken.

Trots dessa delade meningar, utformningen av den M11x bär samma fyrkantiga som andra Alienwares bärbara datorer. De flesta bärbara datorer har en avsmalnande kant som börjar tjock nära centrum av den bärbara datorn och blir tunnare när du flyttar till ytterkanten. Chassit av M11x R3 (som tidigare M11x bärbara datorer) inte har den avsmalnande kanten eftersom Alienware ingenjörer behövde allt utrymme för diskreta grafikkort, extra kylning, och dess batterier. Den integrerade batteriet är också något att tänka på när man talar om tjockleken på denna bärbara dator. Den M11x kan verka tjock med sin höjd på 1.29 inches, men många 11-tums netbook alternativ med längre livslängd batterier är faktiskt tjockare än Alienware M11x R3.


Bygga kvalitet är ganska bra tack vare en magnesiumlegering i kombination med matt svart plast och den tidigare nämnda "soft touch finish", som bidrar till att göra den bärbara reptålig. Utsidan av den bärbara datorn känns rock solid med bara en liten bit av flex på baksidan av locket på skärmen när man trycker. Tangentbordet och handledsstödet inte lider av någon märkbar flex även under hård typning press. Den M11x R3, liksom de tidigare M11x-modeller, är den mest hållbara 11-tums notebook vi har granskat i vårt labb. Som sagt, kommer vi att hålla ett vakande öga på några rapporter om gångjärns fråga som har rapporterats av M11x ägare i vårt diskussionsforum ( se här ). Det är för tidigt att säga om skärmen hänger på M11x R3 är mer hållbara än tidigare modeller, men vi har inte några problem med gångjärnen på vår enhet under testning.


Ett annat viktigt inslag i Alienware designen är att använda anpassnings LED-belysning på viktiga områden runt den bärbara datorn. Det första de flesta märker är den underbara bakgrundsbelyst tangentbord och två fronter, men min personliga favorit är bakgrundsbelyst främmande huvud ovanför tangentbordet. Med hjälp av AlienFX programmet som finns på M11x R3 du kan ställa in den här logotypen för att lysa upp i ett antal olika sätt för att varna dig om din batteristatus. Jag satt den främmande huvud på min ursprungliga M11x att lysa blått på växelström och röd när den körs på batteri. Detta är ett fantastiskt sätt att varna användaren om nätkabeln oavsiktligt unplugged under en match. Ytterligare två områden som lyser upp på M11x är den främmande huvud på baksidan av skärmen och luftintagen på undersidan av den bärbara datorn. Dessa två områden är dock inte konfigureras med AlienFX programvara - ventilations använder samma belysning som tangentbordet och den främmande huvud på locket skärmen är upplyst av LCD-skärmen när den bärbara datorn är igång. Kunder i USA också har fortfarande möjlighet att få en personlig, laseretsade namnskylt på botten av M11x R2.

På tal om botten av den bärbara datorn, är den M11x likaså bedövning även underifrån. Den nedre panelen är i stort sett plan och jämn med högtalare grill hål för nedåtriktad stereohögtalare, kylfläkten intag och batterimätare. Om du är intresserad av att uppgradera de inre komponenterna på din M11x kommer du vara glad att höra att alla delar som finns under ett och samma lucka på undersidan av den bärbara datorn.

Den enda massiv täckpanel för batteriet, hårddisk, trådlösa kort och minnesplatser använder vanliga skruvarna för enkel demontering. Det är också värt att nämna att Dell / Alienware var vänliga nog att använda hållarna på alla skruvar ... så när du skruvar den nedre panelen de små skruvarna inte kommer att falla ut och gå vilse på golvet. Ingen garanti ogiltig om borttagna klistermärken hittades någonstans inuti. Alienware anser det interna batteriet, hårddisk, RAM och trådlösa kort till alla vara delar som. Dessutom bör den ettåriga, på-platsen-service garanti hantera eventuella problem som dyker upp under det första året och du kan alltid köpa utökade service garantier om du vill. Kort sagt, alla de vanligaste delarna som du kanske vill uppgradera är lätta att komma åt den här bärbara datorn.

Hamnar och funktioner
Valet av portar på M11x R3 är nästan identisk med portlayouten på M11x R2. Tänk på att den externa bildskärmen anslutningar är Displayport och HDMI-porten ... ingen VGA här för de gamla bildskärmar och projektorer. Alienware M11x R3 innehåller två USB 3.0-portar, en USB 2.0-port, FireWire, en 3-i-1-kortplats, Gigabit Ethernet, alla de vanliga ljudutgångar, och den tidigare nämnda HDMI-och Displayport-anslutningar.

Du får inte en inbyggd optisk enhet med M11x och vi är inte upprörd över det. Inte bara skulle en DVD eller Blu-ray-enhet har tagit upp plats och gjorde den bärbara tyngre och mer makt hungrig, men de flesta konsumenter laddar ner innehåll snarare än att använda diskar. Alienware även pre-installerar STEAM på din M11x när du gör din beställning. För er som inte är bekant med Steam, det är en onlinebutik för PC-spel. Med hjälp av Steam-programvara kan du surfa på nätet Steam Store och köpa nästan alla PC-spel som du sedan ladda ner och installera på din dator.

Alienware har fortfarande en DVD återställa skiva med M11x istället bland annat en bootbar USB-minne eller SD-kort. Du kan köpa en extern DVD-enhet vid tidpunkten för köpet, men den som inte gör det kommer inte att kunna använda återställningsskivan om de inte redan har en extern optisk enhet. Kom igen, Dell, sluta använda DVD-skivor med bärbara datorer som inte har DVD-enheter.

På en lyckligare anteckning, är Alienware äntligen använda USB 3.0 på Alienware M11x R3 så att ägarna kan ansluta med hög hastighet extern lagring till denna bärbara dator. Med det sagt, låt oss ta en snabb tur runt M11x R3:


Främre: AlienFX belysning och högtalargaller


Bak: Display gångjärn, AC vägguttag, och värmeventil


Vänster: Kensington-lås, Displayport, HDMI, USB 2.0, Ethernet, Media kortläsare och FireWire


Höger: Dubbla hörlursuttag, en mikrofoningång och två USB 3.0-portar

Skärm och högtalare
Den 11,6 "LED-bakgrundsbelyst skärm på M11x R3 är identisk med skärmen på den ursprungliga M11x och M11x R2, som verkar identisk med skärmen Dell använder på varje 11-tums laptop. Med en upplösning på 1366x768 denna skärm har så mycket skärm utrymme som instegsfullstora bärbara datorer. Men vi skulle gärna se en upplösning alternativ 1600x900 i nästa generation av Alienware bärbara datorer. Displaypanelen ser bra ut, med bra färgåtergivning och mycket jämn belysning tack vare LED bakgrundsbelysning . Kontrast är genomsnittlig, och varierar beroende på vilken vertikal betraktningsvinkel Visnings sweet spot är mycket smal. (+ / - 15 grader), så om du flyttar huvudet bara lite på skärmen kommer att visas för ljus under mörka scener i en spel. Omvänt, flytta huvudet eller luta skärmen i motsatt riktning och mörka scener ser nästan helt svart till den punkt som du kan inte urskilja fina detaljer i ett spel. Bottom line, måste du luta skärmen i perfekt läge och hålla huvudet helt stilla. Om Alienware inte erbjuder en högre skärmupplösning nästa år så kanske de kommer åtminstone erbjuda en IPS display med bättre betraktningsvinklar.

Bortom de begränsade betraktningsvinklar, är vår enda stora klagomål om skärmen på M11x avsaknaden av en alternativ matt skärm. Blanka skärmar ser cool när du ser dem i en butik eller när du först ta din bärbara dator ur lådan, men blanka skärmar orsakar också tydliga reflexer på skärmen och gör det mycket svårare att se vad som finns på skärmen när du är under stark inomhusbelysning eller direkt solljus. Dell verkligen behöver för att erbjuda ett alternativ matt skärm på denna bärbara dator eftersom den är avsedd att tas överallt ... och du kan inte alltid styra din belysning miljön när du reser.

Speaker kvaliteten är långt över genomsnittet för en 11-tums bärbar dator och maxvolymen är både högt nog för att fylla ett stort mötesrum och tydlig nog för att höras utan uppenbar förvrängning. Även stereohögtalarna på M11x är nedåtriktade element som ligger på nedre framkant notebook, Alienware ingenjörer konstruerade också två små ljudkanaler i chassit för att rikta ljudet framåt genom de två dekorativa LED-paneler på framsidan på den bärbara datorn. Så trots att de flesta av ljudet riktas nedåt finns det också en del ljud att åka fram på användaren. Trots att M11x har två utmärkta hörlursuttag du kan vara helt nöjd med de inbyggda högtalarna på denna laptop.

Tangentbord och pekplatta
Under många år Alienware bärbara datorer har använt en distinkt tangentbord design med justerbar LED-bakgrundsbelysning så att du kan visa tangentbordet i mörkret. Den M11x R3 fortsätter denna tradition med utan tvekan den bästa tangentbord vi har använt på en 11-tums bärbar dator. I allmänhet använder tangentbordet enskilda tangenter med en traditionell form som är något krökt i mitten av varje tangent. Mellanrum mellan tangenterna är ganska bra och varje knapp har den perfekta mängden respons med minimal sido resor.

Den stora skillnaden mellan detta tangentbord och tangentborden på andra 11-tums bärbara datorer är att nycklarna har utmärkt LED-bakgrundsbelysning med en öppen nyckel ram och nyckel etiketter med en futuristisk typsnitt som ser ut som något ur Star Trek. Ännu viktigare, stödramen under tangentbordet är bergfast. Vi kunde inte få tangentbordet på denna M11x att böja även under svåra skriva press. På samma sätt kommer de matt plastpalmrests hantera timmars spel utan att böja eller gnisslande plast. Skriva buller är minimal, utan kraftigt "klick klack" ljud när du skriver. Den enda klagomål som vi har med tangentbordet är att matt färg på tangenterna inte gillar naturliga hud oljor. Du måste torka av tangentbordet då och då eller någon av nycklarna kommer att börja se fet ... särskilt W, A, S och D nycklar om du är en tung spelare.

Synaptics pekplatta är både glädjande och deprimerande samtidigt på M11x. Om jag använder denna pekplatta på någon annan bärbar dator skulle jag vara helt nöjd. Den honeycomb strukturerad yta ger en idealisk pekplatta textur (möjliggör jämn, kontrollerad fingerrörelser) och förarna verkar perfekt kalibrerad rakt ur lådan för minimal fördröjning och precision spårning. Pekplattan knapparna har mjuka, fjädrande rörelse med tysta klick, även om den fulla pekplatta knapptryckning kan vara lite för djupt för min smak. I själva verket är detta en stor pekplatta. Tyvärr är detta en gaming PC, och pekplattor ... bra, suger de när du spelar.

Alla spelentusiaster kommer att säga att du måste använda en extern mus när du spelar. Visst, är det M11x en ultraportabel bärbar dator och människor i allmänhet använder pekplattor för typiska aktiviteter, men det huvudsakliga skälet till att folk köper denna maskin i stället en av de många billigare 11-tums netbooks på marknaden är att du kan spela spel på M11x R3 . Dell borde egentligen innehålla en kvalitet trådlös mus eller till och med en liten fast spelmus som "standard" utrustning med M11x R3. Jag känner mig ännu mer stongly om det här nu när Dell har höjt utgångspriset på M11x R3 till $ 999 jämfört med $ 799 start priset på den ursprungliga M11x.

Prestanda och Benchmarks
Hur du passar en högpresterande processor från en skrymmande gaming bärbara dator till en 11-tums laptop? Hemligheten är lågspänning processorer. Den nya andra generationens Intel Core i5-och Core i7-låg spänning processorer ger resultat som liknar förra årets standard spänning bärbara processorer men med lägre strömförbrukning och mindre värme. Vid tidpunkten för denna skrift M11x R2 med den äldre Core i3 330UM processor är fortfarande tillgänglig på Dells hemsida för $ 699, men några hundra dollar extra får du de nyare, snabbare processoralternativ.

Vår granskning prov av M11x R3 kom med 1.40GHz Intel Core i5-2537M processor. Detta är nybörjar CPU alternativ för M11x R3 och kommer med 3MB cache och överklockar upp till 2,3 GHz tack vare Intels turbo-teknologi automatiskt.

På tal om automatiska funktioner, den M11x R3 ingår även den nya och förbättrade Nvidia GeForce GT 540M separat grafikkort som är ett stort steg upp från GT 335-grafik som finns i den ursprungliga M11x och M11x R2. Core i5-versionen av M11x R3 innehåller GT 540M-grafik med 1 GB dedikerat GDDR3-minne medan Core i7 alternativet kommer med 2 GB dedikerat GDDR3. Båda konfigurationer av Nvidia-grafik finns också automatiska omkopplings grafik tack vare Intel HD integrerad grafik och Nvidia Optimus-teknik. För dem som inte vet vad Optimus är, det är i grunden en teknik som gör det möjligt för datorn att automatiskt använda diskret grafik när du behöver dem (som när du spelar ett spel) och byta till integrerad grafik när du inte behöver extrem grafik prestanda och bara vill ha maximal batteritid.

När det gäller dag-till-dag aktiviteter den nya Core i5-processor känns "snappier" än både överklockade SU4100 processor i min personliga M11x eller den äldre Core i7-processor i förra årets M11x R2. Faktum är att i genomsnitt program som Microsoft Office och Internet Explorer kommer du inte att märka någon större skillnad mellan Core i5 i konfigurationen för nybörjar av M11x R3 och i7-konfiguration Kärna som kostar en extra $ 200. Det valfria Core i7-processor ger en hastighetsökning när man spelar vissa CPU-intensiva spel, men det är den enda gången den skillnaden kommer att bli uppenbart för de flesta potentiella köpare.

Vi kommer till våra in-game tester senare i recensionen, under tiden, här är några syntetiska benchmark-tester för att se hur M11x kan jämföras med andra ultraportabla bärbara datorer, liksom de tidigare M11x modellerna. Vi har även riktmärken från ASUS G53SW-A1 , en 15-tums gaming anteckningsboken som är bara ett par hundra dollar mer än de 11-tums M11x R3. Som ni kan se av diagrammen nedan, erbjuder Alienware M11x R3 bättre prestanda än någon 11-tums notebook vi har granskat hittills.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är den senaste syntetiska benchamrk mäta systemets prestanda i Windows 7 (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder övergripande grafikprestanda för DirectX 11 spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Jag tillbringade ett antal timmar med att försöka komma på ett artigt sätt att beskriva nivån på ljud som alstras av fläkten inuti Alienware M11x R3. Efter all denna tid, är det trevligaste jag kan säga att M11x R3 låter som en pulserande hårtork. Den enkla sanningen är denna: Den vent fläkt inuti M11x har att antingen slå på (på en relativt hög volym) och av i jämna mellanrum medan notebook-datorn är i viloläge eller det visar på fullständig blast (vid extremt hög volym) medan du är spel för att hålla den relativt högpresterande Intel Core i5-och Core i7-processorer och Nvidia-grafik svalna inne i en så liten bärbar dator.

Allt som fläktljud gör att farlig värme inte rostning din bärbara komponenter, men det innebär också att M11x R3 kan vara störande i ett tyst kontor eller klassrumsmiljö. De externa temperaturer på M11x R3 är lite varm, men är fortfarande ganska "lap friendly" så länge du håller dig borta från värme avgaser. Alla temperaturer som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit och registrerades när processorn och diskret grafik arbetade hårt för att spela The Witcher 2 i cirka en timme.

Batteritid
Tack vare Nvidia Optimus växlingsbar grafik inuti M11x R3, behöver du inte oroa dig för att kontrollera din bärbara dator för att se om du lämnat ditt separat grafikkort igång. Den här bärbara datorn upptäcker automatiskt när du kör ett program som behöver det diskret grafik och om du inte behöver allt det Nvidia hästkrafter sedan Optimus byter till Intel integrerad grafik för att ge dig bästa möjliga batteritid. I våra labbtester med skärmen inställd på 70 procent ljusstyrka, Windows 7 set till en "balanserad" effektprofil, och Wi-Fi på och laddar en webbsida var 60 sekunder fick vi 7 timmar och 49 minuters batteritid. Det är långt över de 6 + timmars surfande tid vi fick från den ursprungliga M11x.

Vi testade också den M11x R3 medan spel med Nvidia diskret grafik på, ljusstyrka inställd på 70 procent och Wi-Fi på medan du kör Mass Effect 2 med hjälp av Steam-programmet. Den M11x kunde spela Mass Effect 2 felfritt i 2 timmar och 32 minuter innan den bärbara datorn gav ett lågt batteri. Mängden i spelet tid kan ha spritts genom att sänka ljusstyrkan på skärmen.

Den integrerade 8-cells litiumjonbatteri inuti M11x R3 är samma som används i R1 och R2 modeller dimensionerade för 64WH och drivs av en vanlig 90 W nätaggregat. Även om vi pratar om ett integrerat batteri detta är en av de mest kraftfulla batterier vi sett på en 11-tums bärbar dator. Tänk på att de flesta 11-tums bärbara datorer har 6-cells eller mindre batterier, så den 8-cellsbatteri inuti M11x R3 är en stark fördel. Det interna batteriet är också relativt lätt att ta bort och ersätta med hjälp av instruktionerna i användarhandboken i den osannolika händelse att batteriet någonsin utvecklar ett problem.

En annan del av batteriet som vi verkligen vilja se är en knapptryckning batteriindikatorn sitter på undersidan av den bärbara datorn. Fem vita lysdioder låta dig veta hur mycket batteritid som finns kvar och om du behöver ta med nätadaptern så att du när du går till klass eller att nästa kontorsmöte. Batterimätaren fungerar även när datorn är avstängd, så det är ett fantastiskt sätt att kontrollera batteristatus när du har bråttom.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Gaming Performance
Syntetiska benchmarks som PCMark och 3DMark bidra till att ge en ungefärlig uppfattning om hur en bärbar dator presterar jämfört med en annan, men att spela själva spelen är det enda sättet att veta hur en gaming anteckningsbok utför med specifika spel. Medan vi är på ämnet av verkligt utfall, stanna upp och fundera över hur bärbara datorer utför när de är inkopplad och hur de presterar på batteri. De flesta spel bärbara datorer "på gasen" grafikkortet (GPU) och ibland till och med processorn när du drar ur nätsladden. Detta är bra för batteritiden, men hemskt för spelprestanda. Den M11x R3, liksom de tidigare M11x modeller, fortsätter att ge maximal CPU och GPU prestanda även när den är ansluten. Slutresultatet är att de in-game resultatindikatorer som anges nedan är en korrekt indikation på vad du kommer att uppleva med M11x oavsett om du spelar med den bärbara datorn inkopplad eller urkopplad.

Den M11x R3 använder den nya Nvidia GeForce GT 540M-kort som är ett trevligt steg upp från GT 335M-kort som används i M11x R1 och M11x R2. Alienware erbjuder M11x R3 med GT 540M-grafik i två konfigurationer med antingen 1 GB eller 2 GB dedikerat GDDR3-minne. Vårt system kom med 1GB konfigurationen men resultaten bör likna den 2GB konfigurationen i många spel. De Nvidia-grafik finns också automatiska växlingsbar grafik i form av "Nvidia Optimus-teknik" så M11x R3 kan automatiskt växla mellan de högpresterande grafikkort och den inbyggda Intel integrerad grafik för att ge dig den bästa kombinationen av prestanda och batteritid .

Vi bestämde oss för att testa tre spel med den nya M11x R3. För att ge dig en aning om vad vi letar efter, oftast vill vi frame rates under spelet för att stanna över 30 bilder per sekund (fps) för att ge vätska lek och replikera bio-liknande rörelse.

Left 4 Dead 2 skulle kunna bli gammal men det är fortfarande en populär första person shooter. Den ursprungliga M11x med klockad SU4100 processor lyckats vara perfekt spelbar även när alla dessa zombies rusa på skärmen på en gång. Th M11x R2 med Core i7-processor gjorde ett ännu bättre jobb att hålla bildhastigheter upp under attacker från zombie horder. I fallet med den nya M11x R3, NVIDIA GeForce GT 540M-grafik och andra generationens Intel Core i5-processor arbetar tillsammans för att leverera fantastiska spel med absolut ingen märkbar fördröjning eller stamma.

Mass Effect 2 är ett roligt sci-fi-actionspel som kombinerar element av ett rollspel och en skytt. Den ursprungliga M11x hanterat detta rymdäventyr med bara några dopp i frame rates och M11x R2 gjorde marginellt bättre. Här bevisar M11x R3 att det inte bara kan leverera liknande spel spela resultat, men det kan göra det på högre upplösning och högre detalj / effektinställningar.

The Witcher 2 är en grafisk-entense uppföljaren till action / fantasy rollspel The Witcher. Detta spel har snabbt blivit ökänd för att betona högpresterande datorer. Den nya M11x R3 med Core i5-processor hade inte riktigt tillräckligt med muskler för att ge smidig spelet på full skärmupplösning på 1366x768 med höga detaljinställningar, men frame rates är mycket mer spelbara om du sänker upplösningen och / eller lägre detaljinställningarna. I varje fall börjar M11x R3 att visa sin svaghet i spel som The Witcher 2 på höga inställningar.

Slutsats
Som vi nämnde i början av denna översyn är Alienware M11x en bärbar dator som är väsentligt i en klass för sig. Även om det finns många 11-tums netbook alternativ på marknaden, ingen av dem komma nära att leverera spelprestanda för M11x. Likaså, även om det finns flera 14-tums och 15-tums gaming bärbara datorer på marknaden med betydligt överlägsna specifikationer, ingen av dessa massiva spel bärbara datorer erbjuder batteritid, kompakt storlek och relativt låg vikt för M11x.

Om du jämför M11x R3 till andra 11-tums bärbara datorer då Alienware är en klar vinnare så länge du är villig att betala ett par hundra dollar mer för allt det extra prestanda och de coola funktioner. Om du jämför det nya M11x till några av de 15-tums och 17-tums gaming bärbara datorer som är prissatta mellan $ 1100 och $ 1800 då den M11x ser fruktansvärt powered ... bara ihåg att du pratar om att jämföra en 11-tums laptop till mycket större spel monster.

Bottom line, om du vill ha en kompakt, 11-tums bärbar dator som fortfarande kan spela i stort sett alla spel på marknaden finns det inget annat val än Alienware M11x.

Fördelar:

  • Bäst i klassen spelprestanda
  • Utmärkt batteritid
  • LED-bakgrundsbelyst tangentbord
  • Hållbar byggkvalitet

Nackdelar:

  • Tungt för en 11-tums bärbar dator
  • Kylfläkt låter som en hårtork
  • Lackluster skärm och inga alternativa skärmalternativ
  • Dyrt jämfört med tidigare version

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar