onsdag 20 juli 2011

ASUS U31SD-A1 recension

ASUS U31SD-A1 recension
av Charles P. Jefferies - 2011/07/20

Denna 13,3 "notebook levererar över tio timmars batteritid och anständiga prestanda i ett bärbart paket. Vad är inte för att vilja? Läs vår recension.

Vår ASUS U31SD-A1 översyn enheten är konfigurerad enligt följande:

  • 13,3-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-2310M dual-core processor (2.1GHz, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Nvidia GeForce GT 520 w / 1GB DDR3 dedikerat videominne
  • 4GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 2GB)
  • 640GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD6400BPVT)
  • Intel Centrino Wireless-N 100 trådlös nätverksadapter
  • Ingen intern Bluetooth
  • Inbyggd webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 2-års globala begränsad garanti w / 1 år skador täckning
  • 8-cells Li-ion batteri (14.4V, 5800mAh, 83Wh)
  • Vikt: £ 4.
  • Mått: 12,9 x 9,2 x 1 inches
  • MSRP: $ 799

Den U31SD specifikationer är rang-och-fil, med tanke på produktens avsedda användning är avslappnad datorer, de är mer än upp till uppgiften, dock. Den andra generationens Intel Core i3-processor är snabb i sin egen rätt. Parat med den särskilda Nvidia grafikkort, är denna maskin även kan några lätta spel. Särskild anmärkning är det två års garanti, vilket inkluderar ett års skador täckning. Detta är inte något konkurrenter har matchas - och ASUS har erbjudit sådan garanti i flera år nu. Den MSRP av $ 799 är något i överkant men garantin utgör för en del av skillnaden.

Bygg och Design
ASUS fortsätter att använda en numera välbekant tvåfärgade silver och svart exteriör. Den U31SD är tillverkad av plast, med undantag av locket, vilket är aluminium. De plaster är genomsnittliga kvalitet, inte tillräckligt tunt för att kvalificera sig som billiga men inte tvärtom heller. Chassit saknar inre styrka, det vrider lätt när böjs av hörnen. Denna böjning sätter kretskorten i riskzonen för spänningssprickor över tid, vilket i U31SD fall förstoras eftersom den bärbara datorn kommer sannolikt att transporteras runt utsträckning.

Aluminium displayen ger tillbaka anständigt skydd mot tryck, trycka in på baksidan av displayen locket inte ger några betydande krusningar på skärmen. Den aluminium är en fin touch, det skulle ha varit trevligt av handledsstödet täcktes också, tyvärr, det är bara en plast imitation. Överlag byggkvalitet kunde använda revidering i nästa iteration av den här anteckningsboken. Som det ser ut, är kvaliteten tveksam men bara knappt.

Gör-det-självare som vill uppgradera U31SD kommer att finna det relativt enkelt att göra, det finns en enda stor panelen på undersidan av den bärbara datorn hölls av en enda skruv. Under locket finns två RAM-kortplatser, hårddisken, och det trådlösa kortet. Endast en av RAM luckor är upptagen.

Hamnar och funktioner
Den U31SD hamn val är bäst beskrivas som tillräcklig. Den saknar USB 3,0 och eSATA, och det finns inget sätt att lägga till dem eftersom den bärbara datorn saknar en ExpressCard-kortplats. Den U31SD har inte en intern optisk enhet. Alla beskrivningar är från vänster till höger.


Fram: Högtalare


Tillbaka: Batteri


Vänster: Kensington-lås, AC strömförsörjning, kylning utblåsventilen, USB 2,0-port, mikrofon och hörlursuttag


Höger: 2x USB 2,0, HDMI-utgång, 4-i-1 kortläsare, Ethernet, VGA

Skärm och högtalare
Den U31SD har en 13,3-tums glänsande skärm med en 720p (1366x768) upplösning, detta är det enda skärm finns. Den blanka skärmen ytan kan se attraktiv på en display hylla, men i verkligheten skapar en hel del reflektioner och bländning plus är en knepig att hålla ren. Skärmar med bländskydd beläggningar är mer praktiskt för allmän användning.

Ljusstyrka, kontrast och färgåtergivning är alldaglig. Horisontella betraktningsvinklarna är tillfredsställande, även om vertikala betraktningsvinklarna som förväntat är fattiga, färger förvräng snabbt efter ca 15 grader från centrum i endera riktningen. Den 1366x768 upplösning är för låg, på grund av brist på vertikal upplösning (pixlar), kan inte tillräckligt med innehåll visas på skärmen samtidigt, vilket innebär massor av rullning krävs och använder två fönster sida vid sida är nästan opraktiskt.

Det U31JG har två högtalare placerade under handledsstödet. Trots att Altec Lansing emblem, högtalarna är fantasilöst och ger dålig ljudkvalitet. Söka högtalare under handledsstödet är inte den bästa idén, med tanke handlederna placerade på handledsstödet dämpar ljudet.

Tangentbord och pekplatta
Den U31JG använder en ö-eller chiclet-tangentbord med fyrkantiga, platt-toppad nycklar. Tangenterna har en granulär yta, vilken hjälper greppet. Tangentbordet verkar ha varit en eftertanke, till att börja, det grottor i lätt när moderat tryck appliceras, speciellt mot centrum. Eftersom nycklarna har en mycket kort avstånd mellan deras pressade och un-pressade lägen, skapar de inte tillräckligt feedback. Ovanpå detta har tangentbordet en mycket plasticky känsla, som inte ingjuta förtroende för bärbara kvalitet. Dessutom har tangentbordet några skramlande frågor, beroende på hur hårt du trycker på tangenterna.

De pekplatta biljettpriser bättre än tangentbordet. Pekplattan ytan själv har en trevlig matt / halkfritt överdrag, som är lätt att spåra på. Med pekplattknapparna, å andra sidan, kan använda förbättring. Genom att trycka båda sidorna av ett stycke knapp gör en ganska påträngande "klick" - helst bör pekplattknapparna vara tysta.

Prestanda och Benchmarks
Det U31SD resultat är i nivå med "typiska" konsument bärbara datorer - det vill säga, det är inte snabbare eller långsammare än de flesta av de maskiner som finns på skärmen på din lokala tegel och murbruk datorbutik. Det här anteckningsblocket har mer än tillräckligt med processorkraft och minne för att hantera de flesta uppgifter, inklusive Internetsökning, bildredigering, och titta HD-video. Spela moderna 3D-spel är möjligt tack vare den särskilda Nvidia grafikkort, men förvänta dig inte att spela på högsta grafikinställningar eftersom GT 520M är inte stark. På en lyckligare anteckning till Nvidia-grafik använder NVIDIA Optimus-teknik växlar automatiskt grafiken mellan låg effekt Intel integrerad grafik och Nvidia GPU. Den medföljande 640GB hårddisk är stor och lugn men går i långsam 5400RPM.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Detta är en av U31SD starka punkter. Den bärbara datorns ytor både övre och nedre förblir sval hela, även när maskinen är igång med full benchmarking belastning. Fläkten har en liten whine när man kör i full fart, men är tyst nog att det inte är störande. Fläkten stannar utanför majoriteten av tiden när de utför icke-krävande uppgifter som att surfa på Internet. Med tanke på de relativt tama interna komponenter, är det inte förvånande att U31SD producerar lite värme. Kylsystemet gör ett bra jobb hanterar den lilla mängd som produceras.

Batterilivslängd
Den U31SD största styrka är dess enorma batteritid. Standarden 8-cells batteri får den bärbara datorn att bryta 11-timmars märket vid 11 timmar, 5 minuter. Vår standard batteri genomgång test består av Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund. 11 timmar i livet är en utmärkt tid utan tvekan och överträffar konkurrenterna.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Den U31SD ger blygsamma värde för sina $ 799 pris. Dess styrka består av dess utmärkta 11-timmars batteritid, sval och tyst drift, och bra prestanda för vardagliga sysslor. En annan höjdpunkt är den medföljande två års garanti, vilket inkluderar ett års skador skydd.

Den U31SD är svaga i bästa fall nästan alla andra områden, dock. Tangentbordet och touchpad är oinspirerande, det byggkvalitet är tveksamt i bästa, och dessutom finns det en barebones urval av input / output portar. ASUS U31SD är fortfarande rekommenderas i slutändan, det är en bra reskamrat - bara vara noga med att inte behandla den grovt med tanke på byggkvalitet.

Fördelar:

  • Utmärkt batteritid
  • Körs sval och tyst
  • Bra garanti

Nackdelar:

  • Inte tillräckligt portar
  • Tangentbord flex
  • So-So byggkvalitet


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar