tisdag 12 juli 2011

Lenovo G570 omdöme: A Low-Cost Champion

Lenovo G570 Review: En låg kostnad Champion
av Amber Riippa - 7/12/2011

En del av Lenovo G-serien linjen, är Lenovo G570 ett budget-priced 15,6-tums notebook gjord för allmänt bruk konsument. Kolla in vår recension för att se hur den här bärbara datorn har förbättrats från förra generationen och om det kan landa en plats i ditt hushåll.

Vår Lenovo G570 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366x768) HD bländning med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M processor med dubbla kärnor
  • Intel HD Graphics 3000
  • 4GB 1333MHz DDR3 dual-channel RAM (2x2GB)
  • 500GB 5400rpm Western Digital-hårddisk (WD5000BPVT)
  • Atheros AR9285 802.11n trådlöst LAN-kort
  • DVD-multi-brännare
  • Bluetooth 2.1
  • 6-cells Li-ion batteri (10.8V, 48 Wh)
  • 1 års garanti
  • Vikt: £ 5,73
  • Mått: 14.8? (L) x 9.8? (B) x 0,7 ~ 1,4? (H)
  • MSRP: $ 899 (som börjar på $ 449)

Vår granskning enhet är byggd för allmänt bruk datorer, men Intel Core i5 processor med dubbla kärnor och 4 GB systemminne ska fungera bra med multitasking. Detta system kommer dock inte att kunna köra de flesta stora 3D-spel utan att fel på grund av Intels integrerade grafikkort, HD-grafik 3000. Andra uppgraderingsalternativ vid första anpassning inkluderar 750 GB kapacitet hårddisk på 5400 rpm, 8 GB RAM-minne (1333), och en Blu-ray/DVD combo.

Bygg och Design
Den G570 yttre bygga skiljer sig inte så mycket från den tidigare modellen, G560. Den G570 har en enkel konstruktion, glansiga plast på locket display med gjuten plast hela, och borstat aluminium över hela toppen av chassit runt tangentbordet. Med Li-ion batteri, väger denna enhet in på strax under 6 pounds och åtgärder på cirka 1,5 "tjock, vilket gör det genomförbart för lätt resa.

Även om det är så gott som helt och hållet av plastmaterial, känns den totala byggkvaliteten mycket god och avsevärt fastämne. Det är minimalt flex då trycka ner palmrests, men på grund av borstad aluminium är det inte viktigt, aluminium bidrar också till att hålla detta område där handflatorna och händer kommer att vila sval även när den bärbara datorn är under arbete. Den bärbara datorn är dock inte lika hållbart som det kan vara tack vare plast bygga. Botten plast paneler kommer att hålla upp fint på skrivbordet om du inte är en frekvent resenär.

Chassit i sig är fast; när mycket spänning appliceras på tangentbordet det finns endast minimal flex. Skriva med hårt tryck bör inte orsaka några problem så långt chassi flex eller "bounce" är berörda.

På grund av sin glans, kommer den mörka locket i sig samlar fingeravtryck, damm, smuts och så vidare, så tänk på att denna bärbara dator kan vara hög underhåll. Den blanka lock lägger till en touch av stil, dock till en annars enkel design. Locket flexar också lätt när något belopp av tryck appliceras och när böja den inåt i hörnen, så mycket så att krus visades på LCD-displayen. Totalt sett är det byggkvalitet bra, mitt enda klagomål är den genomsnittliga byggkvalitet på den glansiga locket.

Hamnar och funktioner
Urvalet porten har inte förändrats mycket sedan G560. Det finns inte längre ett ExpressCard/34-fack, och det finns ytterligare två USB 2.0-portar. Det totala urvalet är mycket bra för en entry-level/general användning anteckningsbok. Noterbart är att det finns en HDMI-port för att ansluta systemet till en HDTV, gott om USB-portar (även om ingen USB 3.0), en mediekortläsare, och VGA.



Front: trådlöst på / av-knapp, statuslampor, media kortläsare (MMC / MS / MS Pro / SD / xD)


Tillbaka: ingenting


Vänster: Kensingtonlås, luftuttaget, VGA, Ethernet, HDMI, USB / eSATA, USB 2.0 x2


Höger: hörlurar och mikrofon, DVD multi / CD-RW-enhet, USB 2.0, A / C adaptern

Tangentbord och pekplatta
Lenovo har ändrat standardtangentbords stil från förra gången över till en Chiclet-stil eller "ö-stil" tangentbord. Detta innebär att knapparna är platta, fyrkantiga och placerade ut lite för att hjälpa till med att skriva, i motsats till nycklarna vara tillsammans, böjda och moreso höjas. Tangentbordet är också full storlek med totalt sex rader och en full knappsatsen på höger sida. Tangentbordet är återigen splendid (även om Lenovo gjort ändringen), det är en av de bästa höjdpunkterna i den bärbara datorn. Det verkar som om Lenovo hittat den perfekta mängden utrymme mellan tangenterna, eftersom det är både mycket bekvämt och lätt att skriva på utan att göra misstag. Också, som tidigare nämnts, är chassit mycket solid och tangentbordet inte böja mycket lätt när man trycker. Eftersom detta är en nybörjar notebook, gjorde Lenovo inte inkludera en fingeravtrycksläsare och det finns bara en snabb åtkomst nyckel - en knapp för OneKey Recovery programvara.

Det verkar som om Synaptics v7.2 pekplattan har förbättrats avsevärt från förra gången. Den sista modellen hade en "styrplatta" med några separata höger-och vänster-klickknappar. Pekplattan är en lämplig storlek för en 15,6-tums notebook, är strukturerad för att underlätta smidig finger segling, och inkluderar en inbyggd scrollbar. Det är mycket lyhörda, markören har ännu inte få "fastnar i transit" och det fungerar även om du råkar ha fukt på fingertopparna. Vänster och höger-klickknappar fungerar också bra med att registrera klick och du behöver inte att pundet ned för att använda dem. Den enda klagomål som jag har är att knapparna gör en något irriterande "klick-klack" ljud när du använder dem. Jag är mycket nöjd med de ändringar Lenovo gjorts pekplattan och knapparna.

Skärm och högtalare
Lenovo G570 har en 15,6-tums 720p (1366x768 upplösning) skärm med HD-bländning och LED-bakgrundsbelysning. Detta är det enda skärm alternativet för den bärbara datorn. Displayen är blank, så kom ihåg att även om detta förbättrar den övergripande klarheten på skärmen, är det en reflekterande yta och kommer att återspegla eventuella mängden ljus i rummet.

Kontrastförhållandet på denna bärbara dator kom in på 140:1. Detta är en mycket låg siffra och inte är en förbättring jämfört med föregående G560. Som ett resultat, dök färger tvättas ur. Den högsta ljusstyrka rating vi mätte var 191 nits, och den mörkaste förhållandet vi mätte var 1,20 nits. Upplösningen är alldeles för låg för denna bildskärm som ska betraktas som "bra", och många användare kommer att stängas av för att finna att Lenovo inte innehöll några andra visningsalternativ. Dock är denna resolution vardagsmat för budget-prissatta bärbara datorer.

Vertikala betraktningsvinklarna är inte så bra och börjar snedvrida när skärmen vinklas runt 15-20 grader upp eller ned. Horisontella betraktningsvinklarna är mycket bättre, och börja att förvränga bilder om vid ca 40 grader från vardera sidan. Allt som allt är displayen rättvis i bästa.

The G570 har en Conexant Smartaudio HD högtalarsystem. Det finns två små högtalare på framsidan under palmrest, och medan de flesta skulle tro att detta skulle innebära att ljudet skulle vara lägre än genomsnittet, det är faktiskt över genomsnittet för sin klass. Nackdelen med den här högtalarposition är som normalt ljud är oförmögen att resa upp och ut anständigt. Däremot ville ljudet inte har problem med resor - ljudnivåerna få högt nog (särskilt för casual lyssna) är ljudet skarpa och tydliga även När volymen är till 100 procent, och ljudet börjar bara att snedvrida when den volym trycks upp i 95 + procent sortiment. Basen är dock genomsnittliga i bästa fall - och tweaking Windows ljudförbättringar de att omfatta basförstärkning bara gjorde det värre.

Prestanda och Benchmarks
De syntetiska benchmark poängen har förbättrats en hel del på grund av de mer avancerade specifikationer som är utrustade med denna bärbara dator jämfört med föregående generation. Vår G570 översyn enhet har en andra generationens Intel Core i5-2410M processor med dubbla kärnor, Intel HD 3000-grafik, 4GB DDR3 dual-channel systemminne på 1333MHz, samt en 500 GB kapacitet WD hårddisk på 5400 rpm. Dessa specifikationer kommer absolut att kunna hantera multitasking och produktivitet, titta på film, och även lätt spel (även om grafikkortet inte kommer att kunna hantera spel som Mass Effect 2 och Left 4 Dead 2 mycket bra). Program är lyhörda och flödet av uppgifter kan köras hyggligt fort. Den maskinvara som kommer mosse systemet ner är hårddisken med en rotationshastighet på 5400 rpm. Detta kommer att påverka starttid, överföringshastigheter, och till och med tillämpning lastning hastigheter. Det finns inte för närvarande en snabbare (7200rpm) hårddiskalternativ. Kolla in våra jämförelse diagram nedan där vi har jämfört liknande klassade bärbara datorer för en bättre uppfattning om hur väl systemet fungerar, och dess värde.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage är en nyare syntetisk benchamrk mäta systemets prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
För att få våra temperatur resultat vi körde vår mest intensiva riktmärke i 45 minuter och sedan tog avläsningar med en IR-temperaturpistoler. Där resultatet var om genomsnittet. Lägsta läsning var 78 grader Fahrenheit och den högsta var 96 grader, som hittades på botten-mitten av den bärbara datorn. Nittio-sex inte är extremt hög, men det är något att vara medveten om. De exakta avläsningar temperatur (anges i grader Fahrenheit) finns nedan.

Bullernivåerna på G570 är om genomsnittet. När notebook-datorn är stressad, kan du höra fläkten igång och göra ett lågt mummel, men det är inte vad jag skulle tänka en distraktion eller irritation.

Batteritid
Lenovo G570 har ett 6-cells litiumjonbatteri (10.8V, 48 Wh). Under våra batteritester, satt vi i Windows 7 till "balanserad" effektprofil, justera skärmens ljusstyrka ned till 70%, slå på trådlösa på och ansluta till ett nätverk, och uppdatera en webbsida var 60 sekunder. Den G570 kunde pågå i 4 timmar och 32 minuter på dessa inställningar. Det är över genomsnittet för en bärbar dator i sin klass som kör dessa hårdvaruspecifikationer, så vi var nöjda med resultatet. Naturligtvis kommer den siffran att gå upp eller ner beroende på ett antal faktorer, exempelvis hur illa du betona den bärbara datorn, skärmens ljusstyrka, etc.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Vi tror att Lenovo G570 skulle göra ett bra allmänt bruk bärbar dator att ha runt huset om du är i behov av en billigare bärbar dator. Kombinationen av dess prestanda, tangentbord och pekplatta, gedigen byggkvalitet på dess chassi och batteritid täcka alla grunder för att göra det ett anständigt system. Klagomålen vi har om displayen och långsammare hårddisk kommer inte att vara tillräckligt stora avskräckande för folk om de bara vill äga en hyfsat stabil sekundär eller budget-prissatta bärbara. Det finns också en omfattande mängd portar för en post-nivå anteckningsbok, inklusive mer än tillräckligt med USB 2.0-portar, e-SATA, VGA, HDMI, samt en mediekortläsare. Den G570 är tillgänglig nu via Lenovo och välj återförsäljare, med början på webben pris av $ 449.

Fördelar:

  • Bra resultat
  • Stora tangentbord
  • Very decent audio
  • Fast chassi byggkvalitet
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Washed out display
  • Långsammare hårddisken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar