torsdag 28 april 2011

Lenovo ThinkPad W520 Review

Lenovo ThinkPad W520 Review
av Amber Riippa - 4/28/2011

Lenovo ThinkPad W520 är Lenovos uppgradering till bärbara W510 mobil arbetsstation. Denna 15,6-tums bärbar dator drivs med upp till en Intel Core i7-2920XM processor och utrustad med upp till en diskret NVIDIA Quadro 2000M GPU, omkopplingsbar till Intel HD integrerad grafik. Liksom förra året? S modell, full HD (FHD) visar på 1920 x 1080 upplösning modeller har en 95% färgskala och en Huey PRO färgkalibreringssystem ansökan. Vid tidpunkten för att skriva denna översyn Lenovo har ännu inte meddelat om det blir en kommande multi-touch-skärm alternativ som förra året eller inte.

I denna översyn kommer vi att mäta ThinkPad W520 upp med andra arbetsstationer i sin klass genom att varje specifik detalj av det på prov. Läs vidare för att ta reda på om detta är den bärbara datorn för dig.

Våra Lenovo ThinkPad W520 Specifikationer:

  • 15,6-tums FHD (1920 x 1080) LED-bakgrundsbelyst skärm, 95% färgskala, matt, 16:9
  • Microsoft Windows 7 Professional (64-bitars)
  • Intel Core i7-2920XM fyrkärnig processor (2.50GHz, 8MB cache), Intel Turbo Boost 2.0 (3.50GHz)
  • NVIDIA Quadro 2000M w/2GB DDR3 VRAM GPU omkopplingsbar till Intel HD Graphics 3000
  • 8GB DDR3 RAM (4 GB + 4GB)
  • 500GB 7200 RPM SATA-hårddisk (Seagate Momentus)
  • Multiburner kombinationsenhet
  • Intel Centrino Advanced-N 6205 (802.11 a / b / g / n trådlöst) och Bluetooth
  • 9-cells Li-ion batteri (94Whr), 170W och 20V-adapter
  • Lenovo Fingerprint Reader
  • Mått: 14,68 "x 9,65" x 1,29 till 1,44 "
  • Start £ 5,75 med 9-cellsbatteri och vid £ 5,40 med 6-cellsbatteri
  • Butikspris: börjar på $ 1299, som konfigurerad: $ 2969
  • Garanti: 1 år för delar

Bygg och Design
ThinkPad-arbetsstationer har alltid varit kända för att vara top-of-the-line, uppdaterade system vad gäller prestanda, FHD skärm, byggkvalitet, batteri och energiförbrukning, och bär en mängd funktioner som fingeravtrycksläsare, fina uppgraderingsalternativ, och en stor port urval. Denna arbetsstation förväntas leva upp till dem som har höga ThinkPad normer och förväntningar.

Från det ser ut, är det yttre uppbyggnaden av W520 ungefär samma som modell den tidigare generationen arbetsstation, W510. Lenovo fast med samma ultra kraftiga gångjärn, fortfarande jämnt inbyggd i breddled på grund av en ansamling fixa till de äldre modellerna. Gångjärnet och bildskärmslocket är så välbyggd att det tar en bra mängd kraft för att ens luta skärmen bakåt eller framåt (som är lugnande förstås). Handledsstödet och tangentbordet är båda extremt tuff också? Visar ingen flex när du skriver regelbundet och endast en minimal mängd flex när man försöker trycka ner oerhört hårt.

Vissa mindre yttre konstruktionsändringar inkluderar den nyligen lagt Lenovo företag etikett på framsidan av skärmen huset, nya kolfiber blandat med glasfiber på bildskärmslocket (inte mer armerad plast), och avsaknaden av färg över glasfiber / armerad plast på basen. Alltså, kan vissa konsumenter tycker att målgång på basen och bildskärmslocket för att vara förvirrande eftersom det lätt samlar damm, fett och fingeravtryck. Kort sagt, kan målet visa sig vara hög underhåll under den dagliga användningen av den bärbara datorn. Även om de flesta svartfärgade bärbara datorer kommer att verka för att visa damm oftare bara på grund av färgen, verkar denna laptop för att transportera fett från fingrarna mer så än de flesta andra bärbara företagsdatorer jag? Ve haft nöjet att använda.

Lenovo gjorde bottenuppgraderings paneler och tangentbord lätt att ta bort, för det mesta, och märkt varje skruv plats på lämpligt sätt. Till exempel, om du? Ve hade även bara lite erfarenhet av att uppgradera notebooks kommer du troligen vet genast som skruvar för att ta bort för att komma till RAM under tangentbordet tack till Lenovo? S ikoner. Botten av arbetsstationen ger enkel åtkomst till de första två minneskortplatser och en annan enkel åtkomstpanelen för hårddisken. Det finns en skruv du? Ll måste ta bort för att komma till hårddisken och två skruvar för att ta bort för att nå botten RAM-panelen (och två för att öppna tangentbordet). Det trådlösa kortet under tangentbordet bör inte ta mycket lång tid att hitta och ta bort om du? Re ser för att byta ut den. En annan sak som jag? Skulle vilja nämna är att W520 har en potentiell kapacitet på upp till 32 GB RAM-minne, men nu kommer du bara att kunna uppgradera till 16 GB vid köptillfället.

Hamnar och funktioner
Den W520 erbjuder en imponerande, omfattande spännvidd av portar. Precis som W510, har denna arbetsstation två USB Superspeed 3.0, en USB 2.0, en USB 2.0/eSATA, VGA, Displayport ut, FireWire 400, ExpressCard/34, SDHC-kortläsare, och ett headset combo jack. Arbets proffs kommer att vara nöjd med de två USB 3.0-portar och 4-i-1-kortplats ingår och kommer att ha möjlighet att lägga till en Smart Card-läsare. På denna punkt Lenovo ännu inte har släppt ett alternativ för Blu-ray som de gjorde förra gången. Vårt system har en Multiburner optisk enhet.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet lever upp till stora standarder ThinkPad kvalitet, följer i fotspåren av sin föregångare. Det? Är väldigt bekväm att skriva med och gör inte mycket ljud. Som tidigare nämnts, visar tangentbordet ingen flex när du skriver och mycket lite flex när du trycker hårt på chassit. Jag tycker fortfarande att det? Sa lite konstigt att den viktigaste funktionen (? Fn?) Nyckeln är i det nedre vänstra hörnet i stället på navigationsknappen, men det? Är bara personliga preferenser och kommer förmodligen inte att vara ett problem för de flesta. Jag säga? Fortfarande? ? eftersom Lenovo visste inte ändra tangentbordslayout eller design alls från förra gången, vilket är bra,? om det ar inte bruten don t fixa det. Tangentbordet ger också bra, långt över genomsnittet taktil återkoppling för verkliga stöd för övergripande skrivprestanda.

Ovanför tangentbordet ligger en liten snabb panel åtkomst med mute på / av, volym upp och ner, mikrofon mute / sätt, Lenovo ThinkVantage Toolbox snabb åtkomst (säkerhet / support, etc), och på strömbrytaren. Funktioner inkluderar spillmotstånd, förstorad fly och ta bort nycklar och en Trackpoint-minne som är ganska lätt att använda på grund av dess storlek och konsistens. Home rad maskinskrivare och jakt-och-picka maskinskrivare bör båda vara mycket nöjd med tanken Lenovo tas i tangentbordet.

ThinkPad UltraNav och Synaptics multi-touch pekplattan är ganska lyhörd och är stor nog för regelbunden användning. Dessutom, jag har aldrig en gång haft problem med markören studsa slumpmässigt runt på skärmen, även med pekarhastigheten inställd på sitt snabbaste. Lenovo ändrade texturen från smidig att ojämn i W510 design och höll den med W520. Förändringen gjordes för att bättre passa användare som ogillar såväl smuts som ibland kommer lätt samla på släta pekplattor och att bete hela lättare. Medan den gropiga pekplattan bär verkligen en? No-stick? formel, kommer vissa användare förmodligen att upptäcka att det kan kittla sina fingrar, vilket gör det obehagligt att använda, även om den är lyhörd. De robusta vänster och högerklickknappar gör inte mycket ljud när man trycker.

Skärm och högtalare
När det gäller information gå, har ThinkPad W520 en FHD 1920 x 1080 upplösning, LED-bakgrundsbelyst, matt skärm med en färgskala på 95% och ett bildförhållande på 16:9. Lenovo har försökt, till stor del, för att göra allt om visnings vädjan till grafiker och andra behöver mer av färgspektrat. Den höga färgomfång och FHD kommer att tillskriva dock en enorm skillnad i vilka åsikter användare har om displayen. På grund av den extra färgskala och standardbildskärmsinställningar, kommer en del människor tycker att det? Ar alltför mättade och i effektfärger se förvrängd, eller som en redaktör här uttryckte det,? Alldeles för mättad.? Men andra (särskilt grafik artister) kommer att frossa i det breda utbudet av färg och tycker att det är användbart. För att se ett exempel, kolla in den rakt fram skott av en nuvarande standard multimedia bärbar dator med lägre upplösning och färginställning här och jämföra den med den raka skott ses nedan.

Den översta luminans (ljusstyrka) mått vi fått vid testning var 219 nits och den genomsnittliga var 207 nits. Det innebär att användarna bör ha några problem att visa den bärbara datorn medan i ljusa förhållanden, men kan fortfarande ha problem att arbeta i ljusa och soliga uteplatser. Den mörkaste behandlingen mäts i på 0,36 med ett genomsnitt på 0,33, vid jämförelse med den genomsnittliga 207 nits luminans, är kontrastförhållandet 627:1. Denna kontrast ger en extremt skarp och tydlig skärm? Det mörkaste mörker och ljusaste ljus ser ut att vara just det som det mänskliga ögat. Jämfört med W510, den tidigare ThinkPad arbetsstation, kontrast och FHD statistik mellan två verkar vara ungefär samma, W510 hade en topp luminans på 215 nits.  

Horisontella vinklar eller hur? T bättre än genomsnittet och börja att förvränga bilder när arbetsstationen är cirka 20-25 grader lutas bakåt eller framåt från det raka läget. Det förvånade mig faktiskt med tanke på den höga bildkvalitet. Vertikal betraktningsvinklar är dock väsentligt annorlunda? De inte synligt snedvrider alls förrän den bärbara datorn är för lutande för korrekt visning. Allt som allt, användarna borde? T har för mycket av ett problem visar en film med en vän eller arbetar med skärmen off-center.

Lenovo ingår igen Pantone huey PRO färgkalibreringssystem och program precis som det ingick med W510. Windows kommer att varna dig att om kalibreringen när en förändring sker i displayen eller kan varna dig på ett schema (som bildskärmar kommer att försämras med tiden). Annars, om du känner att färgdisplayen har förändrats under en tid, som du bara kan dra programmet upp och göra det själv. Programmet är ganska lätt att använda. Välj helt enkelt en vitpunkt inställning för displayen (D50 för grafisk konst, D65 för foto, D75, och infödda), välj en ton reaktion när systemet görs kalibrering, och sedan stänga den bärbara datorn locket. Programmet kommer sedan att ta över? Ger användarna en extra användbarhet och lätt-kalibrerad skärm.

Den W520? S högtalare med Conexant 20672 Smartaudio HD ligger direkt till vänster och höger sida av tangentbordet. Man skulle kunna tänka sig att ljudet skulle bli stora (få anständigt högt om vände hela vägen upp) med tanke på storleken på dem. Men när du testar samma låt mot en standard Business Notebook, den Business Notebook faktiskt bättre än W520 volymmässigt anständigt. Efter tweaking ljudinställningarna förstärkning genom att slå på bass boost och virtuella ljud och sedan testa samma låt, gjorde det göra en liten skillnad, men inte tillräckligt för att utklassa affärsanteckningsboken. Jag skulle föreslå att köpa en extern uppsättning högtalare. Sammantaget rankas ljudkvaliteten någonstans mellan genomsnittliga och under par för de flesta konsumenter bärbara datorer? Du vann? T kunna märka subtiliteter underhållning och media har att erbjuda. Det verkar som om Lenovo inte uppgradera högtalarna från W510 mycket, vi sa ungefär samma sak om ljudsken genomsnittet i bästa och dovt i vår granskning förra gången.  

Prestanda och Benchmarks
Den 15,6-tums Lenovo ThinkPad W520 är en mobil arbetsstation. Detta motsvarar möte eller går längre än kraven för att göra det till en stor, väl avrundad lösning som erbjuder nära skrivbordsprestanda särskilt för specialiserade och kuratorer. En stor del av att göra arbetsstationen uppfylla dessa prestandakrav beror på kvaliteten av hårdvaran. Den W520 har en Intel Core i7-2920XM quad-core-processor på 2.50GHz med 8MB cache med Turbo Boost 2.0 på 3.50GHz, ett NVIDIA Quadro 2000M grafikkort med 2GB DDR3 VRAM omkopplingsbar till Intel HD Graphics 3000, och 8 GB DDR3 RAM-minne. (RAM kan uppgraderas till 16 GB just nu och 32GB i framtiden när kompatibla 8GB DIMM-moduler finns tillgängliga. Kort sagt, W520 erbjuder inte bara en extremt solid uppsättning specifikationer, men är en bra uppgradering till förra året? S ThinkPad W510.

Förra året? S Intel Extreme processor uppnått en wPrime prestanda poäng på 12,556 sekunder och i år? S processor kom in på 8,236 sekunder (lägre är bättre). Detta är en betydande hoppa från förra året, så vi var nöjda med det resultatet. Detta är verkligen den typ av system som kan bearbetas samtidigt köra flera program, webbsidor, video och etc. till CAD / CADD arbete och bearbetning, med några problem alls. Kolla in resten av prestandatester och diagram nedan.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
När du kör på tomgång eller redo-läge, fläkt och bullernivåerna är praktiskt taget osynlig och när man arbetar vid normala kapacitet, kan fläkten höras ödmjukt, men borde? Inte vara ett problem. Om pressas till gränsen så att säga, fann vi att fläkten ändå inte blir en olägenhet. Det verkade som om när man kör våra benchmark-tester, dock, att värmenivåerna ökade betydligt högre eftersom tiden gick och när arbetsstationen var på fem eller fler timmar i sträck områdena till vänster och höger om pekplattan fick ganska varmt . Under denna tid botten inte verkar få så varmt, topptemperaturen vi spelade in under riktvärdena för botten var 90 grader Fahrenheit och toppen för toppen av chassit var 87 grader.

Batteritid
Med de nya Intel Core andra generationens processorer tillsammans med 9-cells Li-ion 94Whr batteri, var unplugged W520 väntas pågå minst en timme längre än W510, även om systemet har denna högpresterande skärm och är ganska makt hungrig . Den tidigare översynen modellen levererade fyra timmar och 30 minuter av unplugged liv. Med skärmens ljusstyrka vände ner till 70%, Wi-Fi-aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekund, ThinkPad W520 varade i sex timmar och 50 minuter. Eftersom detta är både bättre än väntat och kan leverera mer än fem timmar, även med Intel i7 quad-core processor och NVIDIA Quadro 2000M-grafik, är vi nöjda med det beloppet. Systemet? Ar ganska stor A / C makt tegel är 170W/20V.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Lenovo ThinkPad W520 arbetsstation lever definitivt upp till sitt ThinkPad namn och standarder arbetsstationer. Det ger bra all-over prestanda med sin quad-core i7 processor, NVIDIA Quadro 2000M-grafik, och 8 GB DDR3 RAM. Den 95% färgskala FHD display är lätt leder till yrkesverksamma inom grafik konst eller liknande bransch. Den har också ett brett sortiment av portar och funktioner, till exempel de två Highspeed 3.0 USB-portar och Pantone Huey PRO färgkalibreringssystem. Vi känns inte som om de klagomål som vi hade om arbetsstationen var mycket brytare i det minsta. För dem som behöver en kraftfull arbetsstation, bör detta system vara en bestämd alternativ.

Fördelar:

  • Utmärkt globala prestanda
  • Vacker 95% färgskala FHD display
  • Solid byggkvalitet
  • Bekvämt tangentbord med stor taktil återkoppling

Nackdelar:

  • Samlar damm och fett lätt
  • Under par ljudkvalitet
  • Dyrt för vissa konfigurationer och alternativ

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar