torsdag 21 april 2011

Dell Latitude 2120 Recension

Dell Latitude 2120 Recension
av Charles P. Jefferies - 2011/04/21

När bara en konsuments gadget har netbooks funnit en marknad i näringslivet och bland lärare. Idag tittar vi på Dells erbjudande Latitude 2120 med en 10-tums skärm och åtta timmars batteritid.

Vår Dell Latitude 2120 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 10,1-tums skärm med antireflexbeläggning (1024x600 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 32-bitars
  • Intel Atom N550 processor med dubbla kärnor (2,0 GHz, 512K cache, 533MHz FSB)
  • Integrerad Intel GMA 3150-grafik
  • 2GB DDR2 RAM
  • 250GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD2500BEVT)
  • Dell Wireless 1520 802.11n trådlöst LAN
  • Ingen intern Bluetooth
  • Ingen intern optisk enhet
  • 6-cells utökat batteri (11.1V, 56Wh)
  • 1-års garanti
  • Vikt: 3,1 £.
  • Mått: 10,43 x 0,89-1,57 x 7,36 inches
  • MSRP: $ 608 (start pris: $ 414)

Dessa är rang-och-fil specifikationer för en modern netbook. Dual-core Atom-processor är noterbart som bas 2120 levereras med en single-core Atom N455, N550 är betydligt mer kraftfull. Den MSRP av $ 608 är väl i överkant, typiskt netbooks gå för $ 400-500. Vi får se om Latitude 2120 är värt extra.

Bygg och Design
Den 2120 vid första anblicken ser ut som något av en leksak katalog - det är tjockt, blockliknande och blått. Mitt första intryck var, "Det finns inget sätt Dell är allvarligt med denna design." Men de är, och barnvänliga design passar med utbildningsmarknaden, så låt oss ta en närmare titt.


Den blå exteriör är faktiskt en gummibeläggning, den har en inlagd rutmönster och känns mjuk och tåligt. Det sträcker sig till undersidan av maskinen också, utom för batteriet. Som en dator avsedd för yrkesmässig användning, kan detta inte ha varit den bästa färgval dock. Den 2120 är konstruerat av höghållfast ABS-plast. Den mattsvart plast har en något granulär konsistens och är ganska fast. Att hålla i traditionen med bärbara företagsdatorer, finns det ingen blank plast som används på utsidan.

Den övergripande byggkvalitet är utmärkt. Ingen av plast böja under tryck. Displayen motstår vridning och ännu kan använda mer skydd på baksidan, jag kunde producera några ringar genom att trycka på baksidan. Bildskärmsgångjärnen är starka och låt inte skärmen för att vingla fram och tillbaka.

Det finns en mager mängd design. Den mest märkbara fysikalisk egenskap är faktiskt den utökade batteri, som skjuter ut i botten och effektivt fördubblar tjocklek. En 3-cells batteri finns som är i jämnhöjd med chassit. Volymkontrollen knappar, tangentbord lampor status och makt knapp kännetecknas alla av alltför ljusa blå lysdioder. Ström, hårddisk, batteri och trådlös indikatorlampor finns i det nedre vänstra hörnet av chassit. Det finns en ljus bar på toppen av baksidan av displayen, som inte tycks tjäna något funktionellt syfte.

Uppgradera 2120 interna komponenter är jobbigt och tidskrävande, ersätter minnesmodulen eller hårddisk kräver att ta bort tangentbordet och luckan. Totalt 2120 har imponerande byggkvalitet för en netbook, Även leksaken-liknande utseende är en perfekt passform för K-12 utbildning det verkar på sin plats i näringslivet.

Hamnar och funktioner
De 2120 har det allra nödvändigaste när det gäller hamnarna går, vilket förväntas på en netbook. Det har inte USB 3,0, ExpressCard, eSATA, eller en intern optisk enhet. Det är intressant att notera 2120 har två Kensingtonlås kortplatser.
Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Fram: Statuslampor, ventilationshål, SD-kortläsare


Tillbaka: extrabatteriet


Vänster: Kensington-lås, VGA, kylning utblåsventilen, USB 2,0, mikrofon och hörlursuttag


Höger: 2x USB 2.0, Ethernet, växelström, Kensington-lås

Tangentbord och pekplatta
Den 2120: s 90% fullstort tangentbord är extremt bekväm att skriva på och har en utmärkt känsla. Keys är fasta och det finns ingen flex. Denna klaviatur är relativt tyst och kan användas utan irriterande andra. Jag är särskilt förvånad över att se dedikerad hem, slut, sida upp och sida ner tangenter, netbook beslutsfattare vanligtvis offra dessa tangenter när du gör tangentbord mindre. Den 2120 har en av de mest användbara netbook tangentbord jag har testat.

Pekplattan är en annan historia. Det är trångt, mäter endast två inches bred och drygt en tum lång. Om inte känsligheten är inställd högt, kommer du att dra fingret över det flera gånger för att flytta musen till andra sidan av skärmen. Med pekplattknapparna är också en fråga, de är svåra att hitta på känsla och kräver också mer tryck än de borde.

Skärm och högtalare
Det 2120 har en 10,1-tums widescreen-skärm med en 1024x600 upplösning. Det antireflexbeläggning uppskattas eftersom det skär ner på bländning och gör rengöringen enkel. Färgåtergivning är tillfredsställande liksom ljusstyrka och kontrast. Betraktningsvinklarna är fattiga, färger snedvrider lätt när man ser mer än 20 grader utanför centrum antingen upp eller ner.

Undergång denna skärm är upplösningen. Jag kan ta itu med 1024 horisontella pixlar, men bara 600 pixlar på den vertikala? För att sätta detta i perspektiv, innebär detta mindre än en tredjedel av en sida i ett Microsoft Word-dokument kan visas på en gång utan att rulla. Denna brist på utrymme gäller varje program som att surfa på Internet. Dell erbjuder 2120 med en mycket bättre 1366x768 skärmupplösning, som jag rekommenderar, det kommer att göra netbook mycket mer användbar.

Det 2120 har två stereohögtalare placerade på vardera sidan av skärmen. De är tinny och har ingen bas, på uppsidan, åtminstone de siktar på användaren.

Prestanda och Benchmarks
Netbook prestanda har förbättrats avsevärt sedan de kom till platsen för fyra år sedan. Det 2120 har en nyare Intel dual-core processor, vilket förbättrar multitasking förmåga. 2 GB RAM är mer än tillräckligt för allmän användning, typiskt, har netbooks endast ingår 1 GB. Slutligen är det 250GB 5400RPM enhet ljus på energiförbrukning men ger tillräckligt på prestanda fronten för att inte hålla maskinen tillbaka. Dell erbjuder 2120 med ännu snabbare 7200RPM enheter.

Som någon som kommer från en modern konventionell bärbar dator med en full effekt processor, känns 2120 lite trög i det dagliga drift. Webbsidor tar kanske 0,5 till 1 sekund längre att ladda. YouTube-videor sjunka ibland ramar, beroende på videon. Annars är tillfredsställande för kontorsprogram. Tänk på att netbooks är avsedda att vara sekundära maskiner, vissa prestanda kompromisser är acceptabla för att hålla pris och strömförbrukning ner.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Under normala användningsförhållanden som att surfa på Internet eller skriva dokument, är 2120 chassi bara ljummet. Det finns en liten fläkt som driver varm luft ut på vänster sida av chassit, men det sällan slås på, när den gör det, är det hörbart, men lätt glöms bort mot någon bakgrundsljud. Den 2120 är annars är tyst. Alla externa temperaturer visas nedan anges i grader Fahrenheit.

Batterilivslängd
Våra 2120 recension enheten är utrustad med tillvalet 6-cells utökat batteri (56Wh). Under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil aktiv, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder), varade 2120 åtta timmar innan du trycker på 10% varning. Detta är en bra tid för en netbook, det pris som betalats naturligtvis är den stora utökade batteriet sticker ut i botten. Standarden 3-cells batteri i jämnhöjd med chassit.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Den Latitude 2120 är en av de få netbooks på marknaden avsedda för företag användning. Den har en stor tangentbord, fast byggkvalitet, och en anti-glare skärm, som alla förväntas i näringslivet maskiner. En annan uppåtsidan är utmärkt åtta timmar körning artighet av överdimensionerade 6-cells batteri.

Den 2120 är inte utan sina nackdelar. Dess gummi blå exteriör gör att det ser ut och känns som en leksak i motsats till ett företag maskin. Den 2120 är också ganska tjock och skrymmande, förvärrar besvärliga utseende. Dessutom är pekplattan trånga och har svårt att tryckknappar. Slutligen kräver vårt test enhetens 1024x600 skärmupplösning för mycket rullning, vi rekommenderar den valfria 1366x768 skärm.

I slutändan rekommendera Latitude 2120 handlar om priset. På över $ 600 med ett års garanti är vår testenhet alldeles för dyrt för en netbook, även en affärsinriktad versionen. Det är viktigt att påpeka, att Dell säljer denna netbook för många skoldistrikt under särskilda prissättning planer, så det är möjligt att per enhet priset är mer attraktiv för vissa klienter. Förutsatt att priset är rätt, är Latitude 2120 annars en rimlig val.

Fördelar:

  • Utmärkt tangentbord
  • Fast byggkvalitet
  • 8-timmars batteritid
  • Anti-glare skärm

Nackdelar:

  • Ser ut som en leksak
  • Tjock och skrymmande
  • Trånga pekplatta
  • Dyra


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar