torsdag 28 april 2011

Lenovo ThinkPad W520 Recension

Lenovo ThinkPad W520 Recension
av Amber Riippa - 2011/04/28

Lenovo ThinkPad W520 är Lenovos uppgradering till W510 mobila arbetsstationer anteckningsbok. Detta 15,6-tums bärbar dator drivs med upp till en Intel Core i7-2920XM processor och är utrustade med upp till en diskret NVIDIA Quadro 2000M GPU, omkopplingsbar till Intel HD integrerad grafik. Liksom förra året? Modell visar full HD (FHD) på 1920 x 1080 upplösning modeller har en 95% färgskala och en Huey PRO färgkalibreringssystem ansökan. Vid tidpunkten för skriva denna översyn Lenovo har ännu inte meddelat om det blir en kommande multi-touch screen alternativet som förra året eller inte.

I denna översyn kommer vi att mäta ThinkPad W520 med andra arbetsstationer i sin klass genom att varje specifik detalj av det på prov. Läs vidare för att ta reda på om detta är den bärbara datorn för dig.

Vår Lenovo ThinkPad W520 Specifikationer:

  • 15,6-tums FHD (1920 x 1080) LED-bakgrundsbelyst skärm, 95% färgskala, matt, 16:9-förhållande
  • Microsoft Windows 7 Professional (64-bitars)
  • Intel Core i7-2920XM fyrkärniga processor (2.50GHz, 8MB cache), Intel Turbo Boost 2,0 (3.50GHz)
  • NVIDIA Quadro 2000M w/2GB DDR3 VRAM GPU omkopplingsbar till Intel HD-grafik 3000
  • 8GB DDR3 RAM (4 GB + 4GB)
  • 500GB kl 7200 RPM SATA-hårddisk (Seagate Momentus)
  • Multiburner kombinationsenhet
  • Intel Centrino Advanced-N 6205 (802.11 a / b / g / n trådlöst) och Bluetooth
  • 9-cells Li-ion batteri (94Whr), 170W och 20V-adapter
  • Lenovo Fingerprint Reader
  • Mått: 14,68 "x 9,65" x 1,29-1,44 "
  • Börjar på £ 5,75 med 9-cellsbatteri och £ 5,40 med 6-cellsbatteri
  • Ordinare pris: från $ 1.299, som konfigurerats: $ 2.969
  • Garanti: 1-år för delar

Bygg och Design
ThinkPad arbetsstationer har alltid varit kända för att vara top-of-the-line, uppdaterade system när det gäller prestanda, FHD display byggkvalitet, batteri och energiförbrukning, och bära en mängd funktioner som fingeravtrycksläsare, trevlig uppgradering alternativ, och en stor hamn urval. Denna arbetsstation förväntas leva upp till dem som har höga ThinkPad normer och förväntningar.

Från ser det, är den yttre bygga på W520 ungefär densamma som den tidigare generationen arbetsstation modell, W510. Lenovo fastnat med samma ultra stadiga gångjärn, fortfarande jämnt byggd breddled på grund bygga fix till de äldre modellerna. Gångjärnet och bildskärmens hölje är så välbyggd att det tar en bra mängd kraft för att ens luta skärmen framåt eller bakåt (som lugnande förstås). Handledsstödet och tangentbordet är både extremt tuff också? Visar ingen flex när du skriver regelbundet och endast en minimal mängd flex när du försöker trycka ner oerhört hårt.

Vissa mindre yttre konstruktionsändringar inkluderar nytillagda Lenovo företag etikett på framsidan av skärmen hölje, nya kolfiber blandat med glasfiber på bildskärmslocket (inte mer armerad plast), och frånvaron av färg över glasfiber / armerad plast på basen. Alltså, kan vissa konsumenter tycker att finish på basen och bildskärmens hölje som oroande eftersom det lätt samlar damm, fett och fingeravtryck. I korthet kan målet visa sig vara hög underhåll under den dagliga användningen av den bärbara datorn. Även om de flesta svartfärgade bärbara datorer kommer att verka för att visa damm oftare bara på grund av färgen verkar denna laptop att bära fett från fingrarna mer så än de flesta andra bärbara företagsdatorer jag? Har haft nöjet att använda.

Lenovo gjorde nedre uppgradera paneler och tangentbord lätt att ta bort, för det mesta, och märkt varje skruv fläck lämpligt. Till exempel, om du? Har haft ännu bara lite erfarenhet av att uppgradera bärbara datorer kommer du troligen veta direkt vilka skruvar för att ta bort för att komma till RAM under tangentbordet på grund av Lenovo? S ikoner. Den nedre delen av arbetsstationen ger enkel åtkomst till de första två minneskortplatser och en annan enkel tillgång panel för hårddisken. Det finns en skruv du? Ll måste ta bort för att komma till hårddisken och två skruvar för att ta bort för att nå botten RAM-panelen (och två att öppna tangentbordet). Det trådlösa kortet under tangentbordet bör inte ta mycket lång tid att hitta och ta bort om du? Letar byta ut det. En annan sak jag? Skulle vilja nämna är att W520 har en potentiell kapacitet på upp till 32 GB RAM-minne, men nu kommer du bara att kunna uppgradera till 16 GB på köpet.

Hamnar och funktioner
Den W520 erbjuder en imponerande omfattande spännvidd av portar. Precis som W510 har denna arbetsstation två USB SuperSpeed ​​3,0, en USB 2,0, en USB-2.0/eSATA, VGA, DisplayPort ut, FireWire 400, ExpressCard/34, SDHC-kortläsare och ett headset combo jack. Och kuratorer kommer att bli glad på de två USB 3.0-portar och ingår 4-i-1-kortplats och kommer att ha möjlighet att lägga till en smart kortläsare. På denna punkt Lenovo har ännu inte släppt ett alternativ för Blu-Ray som de gjorde förra gången. Vårt system har en multiburner optisk enhet.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet lever upp till stora ThinkPad kvalitetsnormer, följer i fotspåren av sin föregångare. Det? Är mycket bekväm att skriva med och gör inte mycket ljud. Som tidigare nämnts visar tangentbordet inte flex när du skriver och mycket lite flex när man trycker hårt på chassit. Jag tror fortfarande det? Är en lite konstigt att huvudfunktionen (? Fn?) Nyckeln är i det nedre vänstra hörnet i stället på navigationsknappen, men det? Ar bara personliga preferenser och kommer förmodligen inte vara ett problem för de flesta. Jag säger? Fortfarande? ? eftersom Lenovo visste inte att ändra tangentbordslayout eller design alls från förra gången, vilket är bra,? om det inte är bruten don t fixa det. Tangentbordet ger också bra, sätt över genomsnittet taktil återkoppling för verklig stöd för övergripande skriva prestanda.

Ovanför tangentbordet ligger en liten snabb tillgång panel med Mikrofon av / Mikrofon, volym upp och ner, mikrofon Mikrofon av / Mikrofon, Lenovo ThinkVantage Toolbox snabb åtkomst (säkerhet / support, etc), och på strömbrytaren. Funktioner inkluderar spill motstånd, förstorad flykt och nycklar bort och en TrackPoint pinne som är ganska lätt att använda tack vare sin storlek och struktur. Hem rad maskinskrivare och jaga-och-picka maskinskrivare bör båda vara mycket nöjda med tanken Lenovo tas i tangentbordet.

ThinkPad UltraNav och Synaptics multi-touch pekplatta är ganska lyhörd och är tillräckligt stor för regelbunden användning. Dessutom har jag aldrig en gång haft problem med markören studsar slumpmässigt runt på skärmen, även med pekarhastigheten inställd på sin snabbaste. Lenovo ändrade strukturen från släta till ojämn i W510 design och behöll den med W520. Förändringen gjordes för att bättre passa användare som ogillar både smuts som ibland kommer lätt att samla på släta pekplattor och göra bete över lättare. Medan den skakiga pekplattan bär verkligen en? Nej-stick? formel, kommer vissa användare tycker nog att det kan kittla sina fingrar, vilket gör det obehagligt att använda även om det reagerar. De kraftiga vänster och höger-klicka knapparna gör inte mycket ljud när man trycker.

Skärm och högtalare
Såvitt information gå, har ThinkPad W520 en FHD 1920 x 1080 upplösning, LED-bakgrundsbelyst, matt skärm med en färgskala på 95% och ett bildförhållande på 16:9. Lenovo har försökt, till stor del att göra allt om displayen vädjan till grafiker och andra behöver mer av färgspektrat. Den höga färgomfång och FHD kommer attribut dock en enorm skillnad i vad åsikter användarna har om displayen. På grund av den extra färgskala och standardinställningarna display, kommer en del människor tror att det? Är för mättad och i själva verket färger ser förvrängd eller som en redaktör här uttryckte det,? Alldeles mättad.? Men andra (särskilt grafik artister) kommer frossa i det stora utbudet av färg och tycker att det är bra. Om du vill se ett exempel, kolla in rakt fram skott av en nuvarande standard multimedia bärbar dator med lägre upplösning och färginställning här och jämföra det med den raka skott ses nedan.

Den övre luminans (ljusstyrka) mätning fick vi på test var 219 nits och den genomsnittliga var 207 nits. Detta innebär att användare bör ha några problem att visa den bärbara datorn medan det är ljust, men kan fortfarande ha problem att arbeta i ljusa och soliga uteplatser. Den mörkaste avläsning mätt vid 0,36 med ett genomsnitt 0,33, jämfört med genomsnittet 207 nits ljusstyrka, är kontrastförhållandet 627:1. Denna kontrast ger en extremt skarp och tydlig skärm? Den mörkaste mörka och ljusaste ljus ser ut att vara just det som det mänskliga ögat. Jämfört med W510, den tidigare ThinkPad arbetsstationen, kontrasten och FHD statistik mellan till två verkar vara ungefär lika, det W510 hade en topp luminans på 215 nits.  

Horisontell betraktningsvinkel vinklar eller hur? T bättre än genomsnittet och börja förvränga bilder när arbetsstationen är runt 20-25 grader lutas bakåt eller framåt från det raka läget. Detta förvånade mig faktiskt med tanke på den höga bildkvalitet. Vertikala betraktningsvinklar är dock betydligt annorlunda? De inte synligt snedvrider alls förrän den bärbara datorn är för skev för korrekt visning. Allt beaktas, användare borde? T har för mycket av ett problem visar en film med en vän eller arbetar med skärmen excentriskt.

Lenovo ingår åter Pantone Huey PRO-systemet färgkalibrering och tillämpning precis som det ingick i W510. Windows kommer att varna dig att kalibrera när en förändring sker i displayen eller kan varna dig på ett schema (som bildskärmar kommer att försämras med tiden). Annars, om du känner att färgdisplayen har förändrats över tid, kan du bara dra programmet upp och göra det själv. Programmet är ganska lätt att använda. Välj helt enkelt en vit punkt inställning för displayen (D50 för grafisk konst, D65 för foto, D75 och modersmål), välj en ton reaktion när systemet görs kalibrering och stäng den bärbara datorn locket. Programmet kommer sedan ta över? Ge användarna en extra användbarhet och lätt-kalibrerad skärm.

Den W520? S högtalare med Conexant 20672 SmartAudio HD ligger direkt till vänster och höger sida av tangentbordet. Man skulle tro att ljudet skulle nå höga nivåer (få anständigt högt om vände hela vägen upp) med tanke på storleken på dem. Men när man testar samma låt mot en standard verksamhet anteckningsbok, överträffade Business Notebook faktiskt W520 volymmässigt anständigt. Efter tweaking ljudförstärkare inställningarna genom att slå på Bass Boost och virtuell ljud och sedan testa samma låt, gjorde det göra en liten skillnad, men inte tillräckligt för att utklassa verksamheten anteckningsboken. Jag skulle föreslå att köpa en extern uppsättning högtalare. Sammantaget rankas ljudkvaliteten någonstans mellan genomsnittliga och under par för de flesta konsumenter bärbara datorer? Du vann? T kunna märka nyanser underhållning och media har att erbjuda. Det verkar som Lenovo inte uppgraderade högtalarna från W510 mycket, vi sa ungefär samma sak om ljudet skenbara genomsnittliga i bästa och dovt i vår granskning förra gången.  

Prestanda och Benchmarks
Den 15,6-tums Lenovo ThinkPad W520 är en mobil arbetsstation. Detta motsvarar möta eller går utöver kraven för att göra det en stor, väl avrundad lösning som erbjuder nära skrivbordet prestanda, särskilt för specialiserade arbete proffs. En stor del att göra arbetsstationen uppfylla dessa prestandakrav beror på kvaliteten av hårdvaran. Den W520 har en Intel Core i7-2920XM fyrkärniga processor på 2.50GHz med 8 MB cache med Turbo Boost 2,0 på 3.50GHz, ett NVIDIA Quadro 2000M grafikkort med 2GB DDR3 VRAM omkopplingsbar till Intel HD-grafik 3000, och 8 GB DDR3 RAM. (RAM kan uppgraderas till 16 GB just nu och 32GB i framtiden när kompatibla 8GB DIMM finns tillgängliga. Kort sagt, W520 inte bara erbjuder en extremt solid uppsättning specifikationer men är en bra uppgradering till förra året? Ar ThinkPad W510.

Förra året? Ar Intel Extreme-processor uppnått en wPrime prestanda poäng av 12,556 sekunder och detta år? Ar CPU kom in på 8,236 sekunder (lägre är bättre). Detta är en betydande hopp från förra året, så vi var nöjda med det resultatet. Detta är verkligen den typ av system som kan bearbetas medan du kör flera program, webbsidor, video och etc. för CAD / CADD arbete och bearbetning med några problem alls. Kolla in resten av prestandatester och diagram nedan.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
När du kör på tomgång eller redo-läge, fläkten och buller är praktiskt taget osynlig och när man arbetar vid normala kapacitet, kan fläkten höras ödmjukt, men borde? Inte vara ett problem. Om pressas till det yttersta så att säga, fann vi att fläkten ändå inte blir en olägenhet. Det verkade som om när man kör våra benchmark-testerna, men att värmen nivåerna ökade betydligt högre eftersom tiden gick och medan arbetsstationen var för fem eller fler timmar i sträck områden till vänster och höger om pekplattan fick ganska varmt . Under denna tid botten inte verkar få lika varmt, topptemperaturen vi spelade under riktvärden för botten var 90 grader Fahrenheit och toppen för den övre delen av chassit var 87 grader.

Batterilivslängd
Med den nya Intel Core andra generationens processorer tillsammans med den 9-cells Li-ion 94Whr batteri, den unplugged W520 väntas pågå minst en timme längre än W510, även om systemet har denna högpresterande skärm och är ganska strömkrävande . Den tidigare översynen modell levereras fyra timmar och 30 minuter för unplugged liv. Med skärmens ljusstyrka vände sig till ned till 70%, Wi-Fi aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, varade ThinkPad W520 sex timmar och 50 minuter. Eftersom detta är både bättre än väntat och kan leverera över fem timmar även med Intel i7 quad-core processor och NVIDIA Quadro 2000M-grafik, är vi nöjda med detta belopp. Systemet? Är ganska stor A / C makt tegel är 170W/20V.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Lenovo ThinkPad W520 arbetsstation absolut lever upp till sitt ThinkPad namn och standarder arbetsstationer. Det ger stora all-over prestanda med sin quad-core i7 processor, NVIDIA Quadro 2000M-grafik, och 8 GB DDR3 RAM. Den 95% färgskala FHD skärmen är lätt leder till yrkesverksamma inom grafiska konst eller liknande industri. Det har också ett brett utbud av portar och funktioner, såsom två HighSpeed ​​3,0 USB-portar och Pantone Huey PRO färgkalibreringssystem. Vi känner inte som om de klagomål vi hade om arbetsstationen var mycket Dvärgbrytare det minsta. För dem som behöver en kraftfull arbetsstation bör detta system vara en bestämd alternativ.

Fördelar:

  • Utmärkt allround prestanda
  • Vacker 95% färgskala FHD display
  • Fast byggkvalitet
  • Bekvämt tangentbord med stor taktil återkoppling

Nackdelar:

  • Samlar damm och fett lätt
  • Under par ljudkvalitet
  • Dyrt för vissa konfigurationer och alternativ


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar