torsdag 21 april 2011

Dell Latitude 2120 Recension

Dell Latitude 2120 Recension
Charles P. Jefferies - 4/21/2011

När bara en konsuments gadget, har netbooks hittat en marknad i näringslivet och bland lärare. Idag tittar vi på Dells erbjudande, Latitude 2120 med en 10-tums skärm och åtta timmars batteritid.

Vår Dell Latitude 2120 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 10,1-tums skärm med antireflexbeläggning (1024x600 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 32-bit
  • Intel Atom N550 processor med dubbla kärnor (2,0 GHz, 512k cache, 533 MHz FSB)
  • Integrerad Intel GMA 3150-grafik
  • 2GB DDR2 RAM
  • 250GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD2500BEVT)
  • Dell Wireless 1520 802.11n trådlöst LAN
  • Ingen intern Bluetooth
  • Ingen intern optisk enhet
  • Utökat 6-cellsbatteri (11.1V, 56Wh)
  • 1 års garanti
  • Vikt: 3,1 kg.
  • Mått: 10,43 x 0,89 till 1,57 x 7,36 inches
  • MSRP: $ 608 (start pris: $ 414)

Dessa är rang-och-fil specifikationer för en modern netbook. Dual-core Atom-processor är noterbar som bas 2120 kommer med en single-core Atom N455, N550 är betydligt mer kraftfull. Den MSRP av $ 608 är väl i överkant, vanligtvis netbooks gå för $ 400-500. Vi får se om Latitude 2120 är värt extra.

Bygg och Design
I 2120 vid första anblicken ser ut som något ur en leksakskatalog - det är tjockt, blockliknande, och blått. Mitt första intryck var, "Det finns inget sätt Dell menar allvar med denna design." Men de är, och den barnvänliga designen passar med utbildningsmarknaden, så låt oss ta en närmare titt.


Den blå exteriör är faktiskt en gummibeläggning, den har en inläggningar rutmönster och känns mjukt och tåligt. Det sträcker sig till undersidan av maskinen också, med undantag av batteriet. Som en dator avsedd för yrkesmässig användning, skulle detta inte ha varit den bästa färgval dock. Den 2120 är tillverkad av höghållfast ABS-plast. Den matt svart plast har en något kornig konsistens och är ganska fast. Att hålla i traditionen med bärbara företagsdatorer, finns det inget glatt plast som används på utsidan.

Den övergripande byggkvalitet är utmärkt. Ingen av de plaster flex under tryck. Displayen motstår vridning väl ändå skulle kunna använda mer skydd från baksidan, jag kunde producera några krusningar genom att trycka på baksidan. Displayen gångjärn är starka och inte tillåter displayen för att vingla fram och tillbaka.

Det finns ett klent utbud av design. Den mest märkbara fysiska funktionen är faktiskt den utökade batteri, som sticker ut i botten och effektivt fördubblar tjocklek. En 3-cellsbatteri är tillgängligt som är i jämnhöjd med chassit. Volymknapparna, statuslampor för tangentbordet och strömbrytaren är alla kännetecknas av alltför ljusa blå lysdioder. Kraft, hårddisk, batteri och trådlös indikatorlampor finns i det nedre vänstra hörnet av chassit. Det finns en ljus bar högst upp på baksidan av skärmen, vilket inte verkar tjäna något funktionellt syfte.

Uppgradering av 2120 interna komponenter är jobbigt och tidskrävande, att byta ut minnesmodulen eller hårddisk kräver att ta bort tangentbordet och åtkomstpanelen. Totalt 2120 har imponerande byggkvalitet för en netbook, Även leksaksliknande utseende gör en perfekt passform för K-12 utbildning, det verkar på sin plats i näringslivet.

Hamnar och funktioner
I 2120 har det allra nödvändigaste så långt som hamnar går, vilket beräknas på en netbook. Det har inte USB 3.0, Expresscard, eSATA, eller en intern optisk enhet. Det är intressant att notera att 2120 har två Kensingtonlås platser.
Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Statuslampor, ventilationshål, SD-kortläsare


Tillbaka: Utökad batteripaket


Vänster: Kensingtonlås, VGA, kyla luftuttaget, USB 2.0, mikrofon och hörlursuttag


Höger: 2x USB 2.0, Ethernet, växelström, Kensington-lås

Tangentbord och pekplatta
I 2120 s 90% fullstort tangentbord är ytterst bekväm att skriva på och har en utmärkt känsla. Keys är fast och det finns ingen flex. Det här tangentbordet är relativt tyst och kan användas utan irriterande andra. Jag är särskilt förvånad över att se dedikerad hem, slut, sida upp och sida ner tangenterna, netbook beslutsfattare offra oftast de här tangenterna när du gör tangentbord mindre. Den 2120 har en av de mest användbara netbook tangentbord Jag har testat.

Pekplattan är en annan historia. Det är trångt, mäter bara två inches bred och drygt en tum lång. Om inte känsligheten ställs in högt, kommer du att dra fingret över den flera gånger för att flytta musen till andra sidan av skärmen. Pekplattan knapparna är också ett problem, de är svåra att hitta med känsla och kräver också mer tryck än de borde.

Skärm och högtalare
Den 2120 har en 10,1-tums widescreen-skärm med en 1024x600 upplösning. Den antireflexbeläggning är uppskattat eftersom det skär ner på bländning och gör rengöringen enkel. Färgåtergivningen är tillfredsställande som är ljusstyrka och kontrast. Betraktningsvinklarna är fattiga, färger snedvrider lätt när man ser mer än 20 grader utanför centrum, antingen uppåt eller nedåt.

Undergång för denna display är upplösningen. Jag kan ta itu med 1024 horisontella bildpunkter, men bara 600 bildpunkter på den vertikala? För att sätta detta i perspektiv, innebär det mindre än en tredjedel av en sida i ett Word-dokument kan visas på en gång utan att rulla. Denna brist på utrymme gäller för alla program som att surfa på Internet. Dell erbjuder 2120 med en mycket bättre 1366x768 skärmupplösning, vilket jag rekommenderar, det kommer att göra netbook mycket mer användbar.

Den 2120 har två stereohögtalare på vardera sidan av displayen. De är burkigt och har ingen bas, på uppåtsidan, åtminstone de siktar på användaren.

Prestanda och Benchmarks
Netbook prestanda har förbättrats avsevärt sedan de kom till platsen för fyra år sedan. Den 2120 har en nyare Intel dual-core processor, vilket förbättrar multitasking förmåga. 2 GB RAM är mer än tillräckligt för allmän användning, typiskt har datorer ingår endast 1 GB. Slutligen är det 250GB 5400RPM Hårddisklampan på strömförbrukningen men ger tillräckligt på prestanda front för att inte hålla på maskinen igen. Dell erbjuder 2120 med ännu snabbare 7200RPM enheter.

Som någon som kommer från en modern konventionell bärbar dator med en full effekt processor, 2120 känns lite trög i daglig drift. Webbsidor tar kanske 0,5-1 sekund längre tid att ladda. YouTube-videor ibland släppa ramar, beroende på videon. Annars är det som är tillfredsställande för kontorsprogram. Kom ihåg att minidatorer är avsedda att vara sekundära maskiner; vissa prestanda kompromisser är acceptabla för att hålla pris och strömförbrukning ner.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Under normala användningsförhållanden sådana surfar på Internet eller skriva dokument, är det 2120 chassi bara ljummet. Det finns en liten fläkt som driver varmluft ut den vänstra sidan av chassit, men det sällan aktiveras, när den gör det, är det hörbara men lätt bort mot varje bakgrundsljud. Den 2120 är annars är tyst. Alla yttre temperaturer som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit.

Batteritid
Vår 2120 recension enheten är utrustad med tillvalet utökat 6-cellsbatteri (56Wh). Under vår standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil aktiv, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder), den 2120 varade i åtta timmar innan du slår varning på 10%. Detta är en bra tid för en netbook, det pris som betalas naturligtvis är den stora utökade batteriet sticker ut i botten. Standarden 3-cellsbatteri sitter jäms med chassit.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Latitude 2120 är en av de få netbooks på marknaden avsedd för företagsanvändning. Den har ett stort tangentbord, solid byggkvalitet, och en anti-glare skärm, som alla förväntas i företagsmaskiner. En annan uppåtsidan är det utmärkta åtta timmars körning med tillstånd av den överdimensionerade 6-cellsbatteri.

Den 2120 är inte utan nackdelar. Dess gummi blå exteriör gör att det ser ut och känns som en leksak i motsats till en företagsmaskin. Den 2120 är också ganska tjock och klumpig, förvärrar den besvärliga utseende. Dessutom är pekplattan trånga och har knappar som är svåra att trycka på. Slutligen kräver vår testenhetens 1024x600 skärmupplösning för mycket rullning, vi rekommenderar den valfria 1366x768 skärm.

I slutändan rekommendera Latitude 2120 kommer till pris. På över $ 600 med ett års garanti, är vår testenhet alldeles för dyrt för en netbook, även en affärsinriktad version. Det är viktigt att påpeka är dock att Dell säljer denna netbook till många skoldistrikt under särskilda prissättning planer, så det är möjligt att den per-enhetspriset är mer attraktivt för vissa kunder. Förutsatt att priset är rätt, annars är det Latitude 2120 ett rimligt val.

Fördelar:

  • Utmärkt tangentbord
  • Solid byggkvalitet
  • 8-timmars batteritid
  • Anti-glare skärm

Nackdelar:

  • Ser ut som en leksak
  • Tjock och skrymmande
  • Trånga pekplatta
  • Dyra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar