torsdag 28 april 2011

ASUS K53E-B1 recension

ASUS K53E-B1 recension
av Charles P. Jefferies - 2011/04/28

Den K53E är ASUS senaste tunn men ändå kraftfull 15,6-tums multimedia och allmänna ändamål konsument anteckningsbok. Den har de senaste Intel "Sandy Bridge"-processorer och en stor 640GB hårddisk. Fortsätt att läsa för att få veta mer.

Vår ASUS K53E-B1 recension enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366x768) glänsande panel med LED-bakgrundsbelysning
  • Intel "Bridge Sandy" Core i5-2410M processor med dubbla kärnor (2,3 GHz ~ 2.9GHz Turbo Boost, 3MB L3, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 6GB DDR3-1333 dubbla kanaler RAM (1x 4GB, 1x 2GB)
  • 640GB 5400RPM Seagate hårddisk (ST9640423AS)
  • Atheros AR9285 Wireless nätverkskort
  • DVD-brännare (MATSHITA DVD-RAM UJ8A0ASW)
  • 6-cells Li-Ion batteri (10.8V, 52Wh, 5600mAh)
  • Vikt: 5,72 £.
  • Mått: 15,2 x 1,4 x 10,2 inches
  • Två års garanti
  • MSRP: $ 799

Dessa är relativt goda specifikationer för pengarna, särskilt med tanke på stora 640GB hårddisk och gott 6 GB RAM. Den andra generationens Intel Core i5-processor ska kunna hantera nästan alla typer av uppgifter utan att bryta ett svett, oavsett om det är allmänt surfande eller videokodning.

Bygg och Design
Den K53E ser smala chassi ca 1,4 "på den högsta punkten. Det är också mycket lätt för en bärbar dator här storleken på £ 5,27. Handledsstödet området och lock av anteckningsboken är aluminium, som har en mörk koppar-färgat. Det ser stora och nyansen ändras beroende på ljuset. Locket är mer av en mörkgrå-färgad aluminium.


Användningen av blank plast för skärmen surroundljud var inte den bästa idén, eftersom det är alldeles för lätt att sudda upp. Kombinerat med den glansiga yta display, är det svårt att hålla rent. Den K53E faktiska byggkvalitet är ganska bra, chassit är stel och inte böjer eller vridning. Locket är inte så stel som jag hade hoppats men aluminium tillbaka hjälper det något.


Jag gillar hur botten anteckningsboken har en slät strukturerad yta. Totalt extra uppmärksamhet ASUS placerats i K53E design lönade sig. Luckan sitter på undersidan framkant av den bärbara datorn ger dig tillgång till RAM, trådlösa kortet och hårddisken om du har någon önskan att uppgradera dessa komponenter vid ett senare tillfälle.


Hamnar och funktioner
Det K53E har en spartansk samling in-och utgångar. Det har inga snabba dataanslutningar som USB 3,0 eller eSATA, och det finns inget sätt att lägga det eftersom K53E saknar en ExpressCard-kortplats också. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Fram: 5-i-1-kortläsare


Tillbaka: Batteri


Vänster: Kylning utblåsventilen, växelström, Ethernet, VGA, HDMI, USB 2,0


Höger: Hörlurar och mikrofon, 2x USB 2,0, DVD-brännare, lås

Tangentbord och pekplatta
Det K53E har ett fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Tangentbordet har en bekant känsla som det är samma en ASUS använder i de flesta av sina konsumenter bärbara datorer. Det har inte en bakgrundsbelysning funktion. Nycklarna är fyrkantiga och platta topp. Tangenttryckningar är mestadels flytande och känna lite seg, vilket inte är en dålig sak. Nyckel resa - avståndet mellan pressade och opressade positioner - kan vara längre och skulle förbättra feedback. Detta är en relativt lugn tangentbord som lätt tryck används. Det finns vissa märkbara flex på vänster sida men det påverkar inte skriva känsla. Den separata numeriska tangentbordet till höger är en trevlig funktion men knapparna är bara ca 2/3 av storleken på det vanliga tangentbordet.

Den ELAN Pekplattan är överdimensionerad och har en slät matt yta för enkel fingerrörelser. Den stöder multi-touch funktioner såsom "nyper" med två fingrar för att zooma. Problemet med pekplattan är knapparna, de är alldeles bullriga. Människor över hela rummet känner varje gång du klickar. Loud pekplatta knapparna är en konsekvent design fel i konsumenternas anteckningsböcker.

Skärm och högtalare
Det K53E har en 15,6-tums 720p (1366x768 upplösning) skärm med LED-bakgrundsbelysning. Den glansiga ytan förbättrar ljudet, men innebär att den har en spegel yta, reflektioner kan göra displayen oanvändbar i väl upplysta områden såsom utanför. Bildkvaliteten är genomsnittet för en bärbar dator i denna prisklass, inte bättre eller sämre än andra 15,6-tums bärbara datorer jag testat. Kontrast är anständigt, Kommandotolken är en trevlig djup svart. Betraktningsvinklarna är fattiga, de mer än 10-15 grader utanför centrum vertikalt betyder förvrängda färger.

Den 1366x768 skärmupplösning är för låg för en 15,6-tums bärbar dator. Denna skärm har inte tillräckligt vertikalt utrymme, vilket innebär en hel del rullning kommer att krävas i webbsidor eftersom endast ett fåtal punkter i text och en bild eller två kan ses på skärmen samtidigt. Som ett minimum, bör 15,6-tums bärbara datorer har en 1600x900 (900p) upplösning.

Det K53E har två stereohögtalare ovanför tangentbordet. De är acceptabla för bärbara högtalare och är användbara för allmän lyssning. Volymen är lite saknas och det finns i huvudsak ingen bas.

Prestanda och Benchmarks
De senaste Intel Sandy Bridge-processorer är snabba - mycket snabbt, faktiskt. Core i5-2410M är 2.3GHz kan tyckas låg, men är missvisande eftersom den här processorn kan åstadkomma mer än äldre processorer per klockcykel (per MHz, alltså). Den huvudsakliga skillnaden mellan Core i5-serien processorer och billigare i3 är att i5 kan ändra dess frekvens i farten. I5-2410M har en frekvens bas 2.3GHz men kan variera att upp till 2.9GHz om den anser att ansökan kunde dra nytta av mer makt. Sammantaget finns det inte en uppgift inom anledning i5-2410M kan inte göra bra.

Det K53E levereras med en 640GB Seagate hårddisk, som har massor av utrymme och är tyst, den har mycket rimlig prestanda trots sin 5400RPM hastighet (högpresterande enheter köras snabbare 7200RPM). De 6 GB ingår RAM är generöst, jag förväntar mig att se fler bärbara datorer levereras med 6 GB standard nu i stället för 4 GB, som har varit standard för ungefär två år nu.

Den K53E integrerade Intel-grafik är betydligt bättre prestanda än tidigare generationens Intel-grafik även om detta fortfarande inte är en gaming anteckningsboken, för spel, leta efter en bärbar dator med en dedikerad AMD eller Nvidia grafikkort. För allt utom spel, integrerad Intel Graphics är mer än tillräckligt.

Wprime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den K53E kyls av en enda fläkt som blåser luft ut på vänster sida av datorn. I allmän användning som att surfa på Internet, är fläkten för alla avseenden ohörbara. Medan du kör processorn vid maximal kapacitet som under kodning MP3, stängs fläkten snabbare och är hörbart men inte irriterande, det mesta låter som en ström av luft. Den bärbara datorn själv förblir sval vid beröring topp och botten och är bara knappt varmare runt fläkten området.

Batterilivslängd
Batteritiden är en av de K53E styrkor. Dess 6-cells 52Wh batteri drivs till en ännu fem timmar i livet under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). 15,6-tums konsument bärbara datorer med 6-cells batterier får normalt cirka fyra timmar i livet. Visst, har K53E batteri en något högre kapacitet än de flesta. Den andra generationens Intel Core i5-processor är en faktor i bättre batteritid liksom, det har förbättrats energieffektivitet under den senaste generationen av Intel-processorer.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Det K53E lyckas kombinera bra prestanda och batteritid i en välgjord 15,6-tums chassi. Vår huvudsakliga klagomål kretsar kring den låga upplösningen, högljudda pekplattknappar, och brist på portar (ingen USB 3,0 eller eSATA). Annars finns det mycket att gilla här: mycket bra prestanda, en anständig tangentbord och högtalare, sval och tyst drift, en solid chassi, fem timmars batteritid och en två års garanti standard. Totalt sett är ASUS K53E en rimlig 15,6-tums Multimedia Notebook och får vår rekommendation.

Fördelar:

  • Bra batteritid (5 timmar)
  • Bra prestanda
  • Fast byggkvalitet
  • Sval och tyst
  • Två års garanti standard

Nackdelar:

  • Låg skärmupplösning
  • Loud pekplatta knappar
  • Brist på portval


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar