torsdag 28 april 2011

ASUS K53E-B1 recension

ASUS K53E-B1 recension
Charles P. Jefferies - 4/28/2011

Den K53E är ASUS senaste tunn men ändå kraftfull 15,6-tums multimedia och allmänt ändamål konsument anteckningsbok. Den har de senaste Intel "Sandy Bridge"-processorer och en stor 640GB hårddisk. Fortsätt att läsa för att få veta mer.

Vår ASUS K53E-B1 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366x768) glansigt panel med LED-bakgrundsbelysning
  • Intel "Sandy Bridge" Core i5-2410M processor med dubbla kärnor (2,3 GHz ~ 2.9GHz Turbo Boost, 3MB L3, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 6GB DDR3-1333 dual-channel RAM (1x 4GB, 1x 2GB)
  • 640GB 5400RPM Seagate hårddisk (ST9640423AS)
  • Atheros AR9285 Wireless nätverkskort
  • DVD-brännare (MATSHITA DVD-RAM UJ8A0ASW)
  • 6-cells Li-Ion batteri (10.8V, 52Wh, 5600mAh)
  • Vikt: £ 5,72.
  • Mått: 15.2 x 1.4 x 10.2 inches
  • Två års garanti
  • MSRP: $ 799

Dessa är relativt goda specifikationer för pengarna, särskilt med tanke på den stora 640 GB hårddisk och riklig 6 GB RAM. Den andra generationens Intel Core i5-processor ska kunna ta itu med nästan alla uppgifter utan att bryta ett svett, oavsett om det är allmänt surfande eller videokodning.

Bygg och Design
Den K53E ser tunna chassit på ca 1,4 "på den högsta punkten. Det är också väldigt lätt för en bärbar dator här storleken på £ 5,27. Palm rastplats och lock av den bärbara datorn är aluminium, som har ett mörkt kopparfärgad finish. Det ser stor och färgtonförändringar beroende på ljuset. Locket är mer av en mörk grå-färgad aluminium.


Användningen av blank plast för skärmen surround var inte den bästa idén, eftersom det är alldeles för lätt att smeta upp. I kombination med den glänsande skärm yta, är det svårt att hålla rent. Den K53E faktiska byggkvalitet är ganska bra, chassit är styv och inte böja eller vrida. Locket är inte så stel som jag hade hoppats men det baksida av aluminium hjälper det något.


Jag gillar hur botten av den bärbara datorn har en slät glansiga. Sammantaget den extra uppmärksamhet ASUS stoppar i K53E design lönat sig. Luckan finns på undersidan framkant notebook ger dig tillgång till RAM, trådlöst nätverkskort och hårddisk om du har någon önskan att uppgradera dessa komponenter vid ett senare tillfälle.


Hamnar och funktioner
Den K53E har en spartansk samling av in-och utgångar. Det har inga höghastighetsdataanslutningar som t.ex. USB 3.0 eller eSATA, och det finns inget sätt att lägga till den eftersom K53E saknar en Expresscard-kortplats samt. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: 5-i-1-kortläsare


Tillbaka: Batteri


Vänster: Kylning luftuttaget, växelström, Ethernet, VGA, HDMI, USB 2.0


Höger: hörlurar och mikrofon, 2x USB 2.0, DVD-brännare, lås

Tangentbord och pekplatta
Den K53E har ett fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Tangentbordet har en välbekant känsla eftersom det är samma som ASUS använder i de flesta av sina konsumenter bärbara datorer. Den har inte en bakgrundsbelysning funktion. Nycklarna är fyrkantiga och platt-toppade. Tangenttryckningar är mestadels flytande och känner sig lite seg, vilket inte är en dålig sak. Nyckel resor - avståndet mellan pressade och opressade lägen - kunde vara längre och skulle förbättra feedback. Detta är en relativt tyst tangentbord tillgänglig lätt tryck används. Det finns några märkbara flex på vänster sida men det påverkar inte skriva känsla. Den separata numeriska tangentbordet till höger är en trevlig funktion men knapparna är bara ca 2/3 av storleken på det vanliga tangentbordet.

ELAN pekplatta är överdimensionerad och har en jämn matt yta för enkel fingerrörelse. Den stöder multi-touch-funktioner som "nypa" med två fingrar för att zooma. Problemet med pekplattan är knapparna, de är alldeles för bullrigt. Människor över hela rummet vet varje gång du klickar. Loud pekplattknappar är en konsekvent design fel i konsument bärbara datorer.

Skärm och högtalare
Den K53E har en 15,6-tums 720p (1366x768 upplösning) skärm med LED-bakgrundsbelysning. Dess glänsande yta ökar tydligheten men innebär att den har en spegelyta, reflektioner kan göra displayen oanvändbar i väl upplysta områden som utanför. Bildkvaliteten är genomsnittet för en bärbar dator i denna prisklass, inte bättre eller sämre än andra 15,6-tums bärbara datorer jag testat. Kontrast är anständigt, Kommandotolken är en trevlig djupt svart. Betraktningsvinklarna är fattiga, något mer än 10-15 grader utanför centrum innebär vertikalt förvrängda färger.

Upplösningen 1366x768 skärm är för låg för en 15,6-tums bärbar dator. Den här skärmen har inte tillräckligt vertikalt utrymme, vilket innebär en hel del rullning kommer att krävas i webbsidor eftersom endast ett par stycken av text och en bild eller två kan ses på skärmen samtidigt. Åtminstone bör 15,6-tums bärbara datorer har en 1600x900 (900p) upplösning.

Den K53E har två stereohögtalare ovanför tangentbordet. De är acceptabla för bärbara högtalare och är användbara för allmän lyssning. Volymen är en bit saknas och det finns i grunden ingen bas.

Prestanda och Benchmarks
De senaste Intel Sandy Bridge-processorer är snabba - mycket snabb, faktiskt. Core i5-2410M: s 2,3 GHz kan tyckas låg, men är missvisande eftersom denna processor kan åstadkomma mer än äldre processorer per klockcykel (per MHz, alltså). Den huvudsakliga skillnaden mellan Core i5-serien processorer och billigare i3 är att i5 kan ändra dess frekvens i farten. Den i5-2410M har en bas 2,3 GHz frekvens, men kan variera det upp till 2.9GHz, om den anser att ansökan kunde dra nytta av mer makt. Sammanfattningsvis finns det inte en uppgift inom anledning i5-2410M kan inte göra bra.

Den K53E levereras med en 640GB Seagate hårddisk, som har massor av utrymme och är tyst, den har mycket rimliga prestanda trots sin 5400RPM hastighet (högpresterande enheter som drivs i en snabbare 7200RPM). Den 6 GB ingår RAM är generös, jag förväntar mig att se fler bärbara datorer levereras med 6GB standard nu i stället för 4 GB, som har varit standard i ungefär två år nu.

Den K53E integrerade Intel-grafiken är betydligt bättre prestanda än tidigare generationens Intel-grafik men detta är fortfarande inte en gaming anteckningsboken, för spel, leta efter en bärbar dator med en dedikerad AMD eller Nvidia grafikkort. För allt utom spel, integrerad Intel-grafik är mer än tillräckligt.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den K53E kyls av en enda fläkt som blåser luft ut på vänster sida av den bärbara datorn. I allmänt språkbruk som att surfa på Internet, är fläkten för alla avseenden ohörbara. Medan du kör processorn vid maximal kapacitet som t.ex. vid kodning MP3-filer, sätter på fläkten snabbare och är hörbar, men inte irriterande, det mesta låter som en ström av luft. Den bärbara datorn själv håller sig sval vid beröring topp och botten och är bara knappt varmare kring fläktområdet.

Batteritid
Batteritiden är en av de K53E styrkor. Den 6-cells 52Wh batteri drivs den till en ännu fem timmar i livet under våra standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). 15,6-tums konsument bärbara datorer med 6-cellsbatterier får vanligtvis omkring fyra timmar i livet. Visst, har K53E batteri en något högre kapacitet än de flesta. Den andra generationens Intel Core i5-processor är en faktor i bättre batteritid också, det har förbättrad energieffektivitet under den senaste generationen av Intel-processorer.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Den K53E lyckas kombinera bra prestanda och batteritid i en välgjord 15,6-tums chassi. Våra viktigaste klagomål centrera runt den låg skärmupplösning, högljudda pekplattknappar, och brist på portar (ingen USB 3.0 eller eSATA). Annars finns det mycket att gilla här: mycket bra prestanda, en anständig tangentbord och högtalare, sval och tyst drift, en solid chassi, fem timmars batteritid, och en två-års garanti standard. Totalt sett är ASUS K53E rimlig 15,6-tums multimedia bärbar dator och får vår rekommendation.

Fördelar:

  • Bra batteritid (5 timmar)
  • Bra resultat
  • Solid byggkvalitet
  • Sval och tyst
  • Två års garanti standard

Nackdelar:

  • Låg upplösning
  • Loud pekplattknappar
  • Brist på portval

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar