måndag 4 april 2011

Toshiba Satellite A665-S5176 Review

Toshiba Satellite A665-S5176 Review
Jerry Jackson - 4/4/2011

Toshiba släppte nyligen en uppdatering av den populära Satellite A665 bärbar dator med den senaste Intel Sandy Bridge-processorer och grafik. Är den nya A665 ett värdefullt uppgradering till förra årets laptop? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Toshiba Satellite A665 (A665-S5176) Specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366x768) skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • Intel Core i3-2310M (2,1 GHz, 3MB cache)
  • Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3 RAM-minne (1066MHz)
  • 500GB 5400RPM hårddisk (Toshiba MK5065GSX)
  • 802.11b/g/n trådlös
  • Blu-ray/DVD Supermulti (+ / - Double Layer)
  • Garanti: 1-Yr Delar och arbete, 1 års batteri
  • 6-cells litiumjonbatteri (48 Wh) och 90 W nätadapter
  • Vikt: 5,9 £
  • Mått: 15 x 10 x 1,2-1,5 tum
  • Pris som konfigurerad: $ 799,99

Bygg och Design
Jag har något av en blandad uppfattning om utformningen av det nya Satellite A660/A665 anteckningsbok. Eftersom det är en "refresh" av den befintliga satellit A660/A665 serien den nya A665-S5176 ser nästan identisk med A665-modellen som vi omdömet förra året. De enda betydande förändringar värda att nämna är att använda en ny Intel "Sandy Bridge" processor med förbättrad Intel integrerad grafik och några små förändringar till hamnarna på sidan av den bärbara datorn. Utformningen av A665 är fortfarande ganska traditionella med skulpterade kanter, en blandning av släta och texture glansiga plast, och några attraktiva LED accentbelysning. Även om designen är inte särskilt spännande, håller i stort sett samma design gör produktionen enklare och billigare för Toshiba ... vilket innebär Toshiba kan passera dessa besparingar till dig.

Utsidan av A665 är täckt av det som Toshiba kallar "Fusion X2 Slutför i Charcoal." Som jag sa det min recension av förra årets A665, är målet i princip bara svart blank plast med en strukturerad "kedja" mönster tryckt på ytan för att dölja fingeravtryck och smuts. Trots den dumma marknadsföringsnamn för målgång, är strukturen mycket bättre än en slät glansig lock. Den texturerade kedjan mönstret ger dig den moderna utseendet på blanka plast men ser inte ut som en hemsk magnet för fläckar, smuts, eller vad en familjemedlem spill på den bärbara datorn.


Plast byggandet av A665 är mycket bra med en slitstark huvudchassi som inte gnäller, knarra, eller flex även under betydande tryck. Skärmen hänger på denna modell är hårdare än A665 vi omdömet förra året, vilket innebär att du kan fortfarande öppna den bärbara datorn med en hand men skärmen kommer inte oavsiktligt flytta om du stöter den bärbara datorn. Medan vi är på ämnet på skärmen locket skärmen ändå inte ger så mycket skydd som vi skulle vilja. Om du trycker på baksidan av skärmen när den bärbara datorn är igång så ser uppenbara snedvridningar på själva skärmen. Dessutom, placera mer än en tung lärobok på locket skärmen gör att locket böjs inåt skarpt mot skärmen ... vilket tyder på att locket skärmen inte ger mycket skydd under resor.


I botten av den bärbara datorn innehåller två accessplattor för RAM och hårddisken. Trots att de flesta konsumenter som köper den här typen av allmänna ändamål eller ljus multimedia bärbar dator inte göra uppgraderingar, är mycket lätt att komma in i den här laptop Toshibas ingenjörer gjort. Du behöver bara ta bort en skruv för att komma åt hårddisken och en skruv för att komma till RAM.


Hamnar och funktioner
Den nya Satellite A665 har några förändringar i hamnen layouten. Du får nu tre USB 2.0-portar och en USB 3.0 "Super Speed"-porten i stället för två USB 2.0-portar och en combo eSATA / USB 2.0-port. Tyvärr är dessa förändringar ske på bekostnad av Expresscard-kortplatsen, så om du är en av de människor som gillar använder Expresscard-enheter här är inte den bärbara datorn för dig. Den A665 har också dubbla video ut hamnar: en VGA-anslutning för old-school-projektorer och HDMI för nya bildskärmar och HDTV. Den A665-S5176 konfiguration omfattar även en Blu-ray-enhet så att du kan spela dina favorit 1080p-filmer på en HDTV eller en extern bildskärm. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Framifrån: Plats för minneskort

Baksida: Inga portar

Vänster sida: VGA, Ethernet, HDMI, USB3.0, USB 2.0

Höger sida: Ljudjack, två USB 2.0,
optisk enhet, vägguttag och lås

Tangentbord och pekplatta
Än en gång, har inte mycket förändrats sedan förra året i utformningen av A665. Du får fortfarande samma fullstort tangentbord med dedikerade knappsatsen och Chiclet stil nycklar som är lyhörda och ger lite extra mellanrum för att undvika stavfel. Knapparna är stora och platt och har en glänsande konsistens som visar fläckar från huden oljor över tiden. Det finns ingen märkbar flex om du tillämpar ett betydande tryck på tangenterna i mitten av brädet. Individuella knapptryckningar är tyst med nästan ingen "klick-klack" ljud medan du skriver, vilket gör det till ett utmärkt val för att skriva din uppsats i en mitt i natten utan att störa din rumskamrat.

Toshiba erbjuder andra konfigurationer av A660/A665 med en LED-bakgrundsbelyst tangentbord så att du kan se vad du skriver även i totalt mörker. Jag skulle ha velat se en bakgrundsbelyst tangentbord på denna bärbara dator, men jag kan förstå att använda ett vanligt tangentbord när gatan priset är mindre än $ 800.

Synaptics pekplatta är ganska trevligt med en matt textur som ger exakt pekarrörelse. Pekplattan Föraren ger utmärkt noggrannhet och minimal fördröjning med en rad alternativ. Detta är en multi-touch touchpad med anpassningsbara gester och övergripande denna pekplatta fungerar precis som du vill ha en touchpad för att arbeta. Men pekplattknappar har mycket grunt återkoppling med måttligt höga klick när du trycker på knapparna.


Skärm och högtalare
Den A665-S5176 har en 15,6-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning och en bildförhållandet 16:9. Den övergripande kvaliteten på displayen är "mycket bra" i den smala vertikal betraktningsvinkel sweet spot. Bakgrundsbelysningen är jämn och ljus (216 nits enligt vår ljusmätare), är däremot någorlunda skarp (280:1) och färgerna är bra men färgerna är lite varm på standardinställningarna. Om det finns en enda självklar fråga det måste vara de smala vertikala betraktningsvinklarna. Även de horisontella betraktningsvinklar (från sidan) är nästan felfri, färgerna blir överexponerad när de ses från ovan och kraftigt inverterad och förvrängs när de ses underifrån. Om du använder denna laptop för färg-exakt redigering måste du vara säker på att du tittar på skärmen rakt framifrån.


Displayen har 1366x768 upplösning är en standardupplösning för vanliga bärbara datorer. Den horisontella upplösningen är tillräcklig, men endast 768 bildpunkter vertikalt utrymme innebär en hel del att bläddra medan du surfar på Internet och bara tillräckligt med utrymme för att visa ungefär hälften av en sida i ett Microsoft Word. Jag är ledsen, Toshiba, men under 2011 den lägsta upplösningen för en 15-tums skärm bör vara 1600x900.

Satellite A665 har harman / kardon märkesstereohögtalare som ligger strax ovanför tangentbordet. Dessa högtalare ger ett utmärkt utbud av toppar, mellantoner och dalar med förvånansvärt rik bas för en bärbar dator utan en dedikerad subwoofer. Eftersom dessa högtalare är placerade ovanför tangentbordet de direkta ljud upp och mot användaren. Hörlursuttaget ger också en stor, statisk-fri anslutning till externa högtalare eller hörlurar.

Prestanda och Benchmarks
Toshiba Satellite A660/A665 finns i ett antal konfigurationer som erbjuder imponerande prestanda tack vare kombinationen av Intel Core-serien processorer, massor av RAM-minne och antingen Intel integrerad grafik eller Nvidia dedikerad grafik. Vår prov översyn är utrustad med den nya Intel Core i3-2310M-processor och Intel HD-grafik.

Core i3-2310M är en "Sandy Bridge" processor med 2,1 GHz klockfrekvens och de nyaste integrerad grafik som erbjuder betydande förbättringar videouppspelning och spel jämfört med den tidigare generationen av Intel integrerad grafik. Även om den nya Intel HD-grafik prestanda har förbättrats, skulle jag vara försumligt om jag inte nämna att förra årets version av A665 med Nvidia GeForce 310M-grafik levereras i stort sett samma prestanda. Några av de riktmärken som visar den nya A665 är överlägsen, medan andra riktmärken visar den äldre A665 kommer ut på topp.

Den relativt långsamma Toshiba hårddisk gör inte mycket för att hjälpa till när det gäller systemets prestanda. Jag skulle inte säga att hårddisken är oacceptabelt långsamt, men det begränsar den totala snabbheten av denna laptop under starten och när du starta program. På en lyckligare anteckning, hårddiskluckan på undersidan av den bärbara datorn kan du byta ut hårddisken med en Solid State Drive (SSD) om du vill ha extrem prestanda. Toshiba erbjuder även förkonfigurerade versioner av A665 med snabbare 7200rpm hårddiskar.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Toshiba A665 gör återigen ett anständigt jobb att hålla värme nivåer låg med minimalt brus. De självjusterande fläkthastigheter brukar bo långt under vad man kan höra i ett tyst rum. Jag märkte att fläktljud då och då under granskningen, men det är ingenting jämfört med fläkten på min Alienware M11x eller min gamla Dell Latitude D630. Den enda uppenbara hot spot på den här bärbara datorn är på ner till vänster bredvid värmeventilen. I allmänhet förblir A665 mycket "lap vänlig" så länge du undviker området runt värmeventilen.

Batteritid
I "balanserad" energisparläge med 75% ljusstyrka, Satellite A665-S5176 varade i tre timmar och 56 minuter non-stop användning med trådlös aktiv och uppdatera en sida var 60 sekunder. Det är ganska bra för en bärbar dator med ett lager 6-cells batteri. Men det är värt att nämna att Satellite A665-S6089 från förra året levererade fyra timmar och 12 minuters batteritid.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Den nya Toshiba Satellite A665-S5176 är en välbyggd uppdatering till A660/A665 raden av bärbara datorer. Dessa desktop-dator bärbara datorer förblir en av de mest populära bärbara datorer för Toshiba och jag har ingen tvekan om att denna konfiguration kommer att sälja mycket bra tack vare det någorlunda bra prestanda, förbättrad integrerad grafik, och Blu-ray-enhet.

Min enda klagomål om den här anteckningsboken är ganska små. Till att börja med, det finns inte så många anledningar att köpa denna bärbara dator om du köpte A665 förra året. Det är bra för nuvarande A665 ägare eftersom det innebär att förra årets laptop är inte föråldrad, men det innebär att konsumenterna kommer att bli bra om de köper en äldre konfiguration av A665 som är till försäljning. Jag är oerhört glad över att Toshiba lagt till en USB 3.0-port till A665-S5176, men om du är någon som använder Expresscard-kortplatsen då du är ute på tur. Även om jag skulle vilja se Toshiba förbättra hållbarheten av locket skärmen den nya Satellite A665 erbjuder fortfarande ett stort värde för människor som handlar för en 15-tums multimedia laptop.

Fördelar:

  • Blu-ray-enhet
  • Stora tangentbord
  • USB 3.0

Nackdelar:

  • Ingen Expresscard
  • Svagt skydd för skärmen
  • Blandad prestanda jämfört med äldre modeller

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar