fredag 4 februari 2011

Lenovo IdeaPad U260 Recension

Lenovo IdeaPad U260 Recension
av Jerry Jackson - 2011/02/04

Lenovo IdeaPad U260 är den första ultraportabel bärbar dator som har en 12,5-tums skärm och är späckad med en Intel Core i5-processor. En slitstark metall och läder accenter lägger till bidraget känsla, men är denna bärbara dator värt $ 1.000 prislapp? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Specifikationer för vår granskning enhet av Lenovo IdeaPad U260 är följande:

  • 12,5-tums HD antireflexbehandlad display (1366 x 768) med integrerad kamera
  • Intel Core i5-470UM processor (1,33 GHz 800MHz 3MB)
  • Äkta Windows 7 Home Premium 64
  • Intel HD-grafik
  • 4GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz
  • 320GB 5400rpm hårddisk
  • Intel Wireless Wi-Fi-Link 1000
  • Bluetooth version 2.1 + EDR
  • Li-Polymer batteri
  • 1-års garanti
  • Vikt: 3,05 £
  • Mått: 12,5 x 8,1 x 0,7 tum
  • MSRP: $ 1199 ($ 999 street pris)

Bygg och Design
Teamet på Lenovos är mer känd för all-affärer ThinkPad sortiment av professionella bärbara datorer än för att utforma attraktiva bärbara datorer för konsumenter. Som sagt, U260 bara kan vara det snyggaste Lenovo bärbara vi någonsin sett.


Låt oss få rätt till det och säga vad många tänker, Lenovo IdeaPad U260 är ungefär så nära som vem som helst kan komma att bygga en MacBook i PC kläder. Den U260 är inte en kopia av MacBook, men Lenovo ingenjörer tog några av de viktigaste designelement som gör MacBook attraktivt - en chiclet-tangentbord, en ren utseende konstruktion, en tunn och lätt metallchassi - och sätta dem i en Windows-baserad dator.


Som sagt, är det viktigt att ge teamet på Lenovos kredit för några unika design cues. Till att börja med jag IdeaPad U260 funktioner läderklädda handlovsstödet som förmodligen den mest bekväma handlovsstödet någonsin känt. Skriva dokument eller e-post på denna laptop känns bra bara för att dina handleder och handflator känns som de är flytande under tangenterna. Kombinera mjuka handlovsstödet med en hållbar metall chassi och attraktiva "glasyr brun" yttre färg och du har en av de snyggaste Windows-baserade bärbara datorer vi har sett på ett tag. Visst, skulle fler konsumenter vill troligen färgen på U260 om det erbjöds också i mer vanliga färger som svart, röd och blå, men den tillgängliga mocka brun eller clementine apelsin exteriörer hjälpa till att ställa denna laptop från konkurrenterna.


Tyvärr innebär det enkla och rena design U260 också att denna laptop saknar ett antal funktioner som du hittar på skrymmande och tyngre bärbara datorer. Till att börja med får du bara två USB 2.0-portar och ingen mediekortläsaren eller ExpressCard-facket på den här bärbara datorn. Två andra potentiella problem är det faktum att U260 använder ett integrerat batteri (du kan inte byta ut batteriet själv) och inga lätta paneler för att ersätta hårddisken eller uppgradera RAM.

I korthet är IdeaPad U260 huvudsak fast så det är på tiden du köper den bärbara datorn. Visst, om du äger en uppsättning Torx bitar och precision skruvmejslar du kan ta isär hela anteckningsboken för att byta ut batteriet eller göra ytterligare uppgraderingar, men de flesta konsumenter kommer sannolikt inte att gå igenom så mycket besvär.

Hamnar och funktioner
Som tidigare nämnts är Lenovo IdeaPad U260 långt ifrån den mest funktionsspäckade bärbara på marknaden. Medan många moderna bärbara datorer har hög hastighet eSATA eller USB 3.0-portar för U260 kommer med bara två USB 2.0-portar. Det U260 har en enda uttag headset ljud som kombinerar både Hörlursutgång och mikrofoningång. Den bärbara datorn saknar också en ExpressCard-kortplats för expansion och inte heller har en inbyggd SDHC kortläsare. På en lyckligare anteckning, har denna bärbara dator både VGA-och HDMI-utgång så att du kan ansluta denna bärbara dator till gamla affärer projektorer eller den senaste HDTV hemma.


Framst: Inget

Bak: Inget

Vänster: lås, USB 2,0-port, audio jack, Wi-Fi på / av

Höger: USB 2,0-port, HDMI, Ethernet, VGA, eluttaget

Tangentbord och pekplatta
IdeaPad U260 Full storlek Chiclet / ö-liknande tangentbord har böjda nycklar med mycket mellanrum mellan dem. Om du är van vid känslan av en traditionell ThinkPad tangentbord då du behöver lite tid för att vänja sig här. Men företaget stödstruktur under tangentbordet och det extra utrymmet mellan tangenterna gör att skriva en allmänt trevlig upplevelse.


Som tidigare nämnts använder Lenovo svart läder runt tangentbordet och handlovsstödet. Inte nog med att dessa handlovsstödet gör skriva må bra, men de lägger till bidraget passform och finish på den bärbara datorn.

Det U260 har en standard storlek pekplatta för en 12-tums eller 13-tums bärbar dator, men det är mindre än vad Apple använder på MacBook. De dedikerade vänster och höger musknapp fungerar felfritt och mate pekplatta yta i sig är lätt att använda med bra respons och praktiskt taget noll fördröjning. Jag skulle ha önskat en något större pekplatta yta men jag har några klagomål om pekplattan totalt.


Skärm och högtalare
Den U260 är den första bärbara datorn att använda en 12,5-tums skärm med en 720p (1366 x 768), 16:9 bildformat och LED-bakgrundsbelysning. Dess matt yta hjälper till att förhindra bländning och reflexer, vilket gör skärmen lättare att se i direkt solljus eller stark inomhusbelysning. Å andra sidan, orsakar matt skärm också en mindre minskning i kontrast. Vårt testlabb visar displayen har en maximal ljusstyrka på 227 nit med en genomsnittlig kontrastförhållande på ungefär 165:1.

Med andra ord är den här skärmen lättare att läsa utomhus men inte har nästan lika mycket kontrast eller färgmättnad som skärmen på en 11,6-tums MacBook Air eller en 13-tums MacBook Pro.

Horisontella betraktningsvinklarna är relativt bra och vertikala betraktningsvinklarna är ganska smal. Det finns en betydande färg inversion efter 20 grader utanför centrum vertikalt. Detta bör inte vara ett problem så länge du inte försöker visa skärmen uppifrån eller nerifrån.

Den U260 har två små högtalare ovanför tangentbordet. Denna högtalarplacering driver låter uppåt och mot användaren och är mycket trevligare än knä-bränning högtalare placerade under handflatan vilar på de flesta ultraportabla bärbara datorer. Högtalarna låter lite tinny och saknar bas trots bra läge, vilket gör ljud "genomsnittliga" för bärbara datorer i denna klass. Hörlursuttaget som också fungerar som en vanlig ljudutgång var fritt från statisk och fungerade bra med hörlurar som vi använde under våra tester.

Prestanda och Benchmarks
IdeaPad U260 ser ut och känns som en premie bärbar dator men saknar prestanda du kan förvänta dig av en bärbar dator med en $ 1.000 prislapp. Den 320GB 5400rpm hårddisk i vår granskning enhet är en av de långsammaste du hittar troligtvis i en anteckningsbok i denna prisklass. Det innebär den bärbara datorn är lite långsammare att starta, långsammare att starta program och långsammare att komma åt filer än de flesta bärbara datorer i samma klass.

Intel integrerad grafik misslyckas också att imponera. Även tunnare och lättare MacBook Air har rimligen makt Nvidia grafik och mycket billigare HP Pavilion dm1z har dubbelt grafikprestanda för denna maskin. Visst, de flesta människor köper en premie ultraportabel bärbar dator inte köpa den för att spela spel, men fler och fler applikationer utnyttjar högpresterande grafik för att påskynda uppgifter som foto-och videoredigering, så bristen på grafikprestanda kommer att uppmärksammas även av människor som inte spelar spel.

Intel Core i5-470UM processor på 1,33 GHz har gott om muskler för dagliga kontorsuppgifter, men processorn kan inte ensam lösa begränsningarna hos en långsam hårddisk och svaga grafik. Den U260 är knappast de sämsta maskin vi har testat, men det är besvärande att denna laptop ger verkliga världen prestanda liknar bärbara datorer kostar mindre än halva priset.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Det U260 har en enda fläkt kylsystem med en värme avgaserna på baksidan av chassit. På tomgång, känns den bärbara datorn varmare än de flesta 11-tums och 13-tums bärbara datorer vi har testat under det senaste året. Den fläktljud är också högre än de flesta bärbara datorer på tomgång. Fläkten växlar mellan av och på vid tomgång och kör på full volym när systemet med något stressad. De yttre temperaturen visade sig vara mer av en oro än fläktljud under våra syntetiska prestandatester. Några moderna ultraportbales genererar yttre temperaturer över 100 grader Fahreheit efter 15 minuters benchmark tester i vårt laboratorium, men IdeaPad U260 nådde en temperatur på 110 grader ... mer än tillräckligt för att vara obekväm i knät.

Batterilivslängd
Det U260 har en anpassad bildade 4-cells Li-Polymer batteri. Detta är i grunden samma batteri teknik som används i Apple MacBook Air men batteriet i IdeaPad U260 inte klara sig lika bra i termer av total batteritid. Med Windows 7 Balanserad effektprofil aktiv 70% skärmens ljusstyrka trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, varade U260 3 timmar och 27 minuter. Detta är en ganska föga imponerande tid med tanke på att vi börjar se fler och fler 11-tums och 13-tums bärbara datorer som kan pågå mer än sex eller sju timmar.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Jag måste erkänna känslan lite konflikt när du skriver denna översyn. En en hand jag ärligt tror att detta är den mest attraktiva konsument laptop som Lenovo har någonsin producerats. Mer rakt på sak, är IdeaPad U260 en av de trevligaste datorer känsla bärbara jag har haft nöjet att använda.

Å andra sidan är U260 plågas av konstruktion compomises, svag prestanda och en prislapp som gör mest genomsnittliga konsumenten frågar: "Varför inte köpa en MacBook istället?" Kombinationen av den genomsnittliga Intel Core i5-processor med en långsam hårddisk och svaga Intel integrerad grafik översätter till mindre än imponerande prestanda över hela linjen. Bristen på höghastighetsportar, en expansion slot, eller en mediekortläsare innebär konsumenterna inte kan dra nytta av de nyaste, snabbaste externa lagringsalternativ och måste köpa tillbehör som USB-kortläsare för att använda denna bärbara dator med sina digitalkameror.

I slutet av dagen Lenovo IdeaPad U260 är en vacker bärbar dator som fångar din uppmärksamhet vid första anblicken och sedan gör du tappar intresset efter att du tagit en närmare titt. För den aktuella gatan priset på $ 999 - $ 1.199 är det svårt att rekommendera detta över en i samma prisklass MacBook Air eller MacBook.

Fördelar:

  • Attraktiv design
  • Stor tangentbord och vilar palm
  • Matt skärm

Nackdelar:

  • Begränsad prestanda
  • Begränsade portar
  • Hög prislapp


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar