måndag 14 februari 2011

HP Mini 1103 Recension

HP Mini 1103 Recension
av Jerry Jackson - 2011/02/14

HP Mini 1103 är en av de senaste "business class" netbooks på marknaden att erbjuda extrem bärbarhet och batteritid för ett extremt lågt pris. Är denna 10-tums netbook värt $ 300 från ditt företags kassakistor, eller om din IT-chef spendera lite mer på en seriös laptop?

Vår granskning enhet av HP Mini 1103 har följande specifikationer:

  • Windows 7 Starter (32-bitars)
  • Intel Atom N455-processor (1,66 GHz)
  • 1GB DDR3 RAM
  • 250GB hårddisk (7200rpm)
  • 10,1-tums LED-bakgrundsbelyst WSVGA bländskydd (1024 x 600)
  • Intel HD integrerad grafik
  • Broadcom 802.11a/b/g/n och Bluetooth 3,0
  • 4-i-1-kortplats
  • Mått: 10,55 i (L) x 7,52 tum (B) x 0,9-1,15 i (H)
  • Vikt: 2,78 £ med 3-cellsbatteri (exklusive vikt nätadapter).
  • Effekt: 6-cells 55Wh litiumjonbatteri
  • Garanti: Ett års garanti
  • Pris: $ 299,00

Bygg och Design
De känner till business-class HP Mini netbooks vet att dessa billiga ultraportabla datorer bättre har byggkvalitet än vad du hittar bland konsument-grade HP Mini. Tja, det var fallet tills HP Mini 1103 anlände.

Vid en första anblick är det verkligen lite som skiljer den nya HP Mini 1103 och konsument-vänlig HP Mini 210 HD . Den nya utformningen av 1103 har en yttre skal som liknar HP Pavilion dm1z och Pavilion dm3t, men det ser nästan identisk med resten av Mini sortimentet. I själva verket står det enda designelement som verkligen ut som möjligen är affärsinriktad är användningen av matt svart plast på den nedre halvan av chassit och tangentbordet.

Trots att konsumenterna utseende är byggkvalitet bra nog för den genomsnittliga Road Warrior. Jag skulle inte rekommendera att använda Mini 1103 utomhus i en regnstorm, men jag skulle inte tveka att kasta den i en portfölj eller handväska och kör till ett kundmöte. När skärmlocket är stängt HP Mini 1103 känns robust och inte visar mycket flex under tryck. Handlovsstödets erbjuder också massor av stöd när du skriver, även vuxna storlek händer kommer förmodligen hitta lite utrymme för komfort under denna lilla tangentbordet.


En designelement som jag hittade särskilt intressant (om inte särskilt användbara) är skärmen gångjärn går hela vägen tillbaka för att låta netbook öppna helt platt. Jag är bara inte säker på hur många människor behöver den här funktionen.

HP Mini 1103 har samma uppgraderingen design vi sett på flera HP netbooks och bärbara datorer. Helt enkelt ta bort batteriet från baksidan av netbook, skjut den orange versionen omkopplaren åt sidan och du kan ta bort hela bottenplatta Mini 1103. Du behöver bara använda en skruvmejsel om du planerar att ta bort hårddisken eller trådlösa kort. Enkla RAM uppgraderingar kräver inga ytterligare verktyg. Kort sagt, du behöver inte ha en IT-chef att utföra grundläggande uppgraderingar.


Hamnar och funktioner
HP Mini 1103 har tre USB 2.0-portar, VGA-ut, en ljud-headset jack, och Ethernet. Systemet innehåller också en SDHC-kortplats. Detta är inte en särskilt imponerande samling portar för ett företag bärbar dator, men portval här är par för kursen när det gäller netbooks. Kanske vi åtminstone se en USB 3,0-port på nästa års modell.


Framst: Inget


Bak: Inget


Vänster: DC-ingång, VGA-ut, HDD aktivitet ljus, en USB 2,0, headset


Höger: SDHC-kortplats, Strömbrytare, två USB 2,0, LAN, Kensington-lås

Skärm och högtalare
Displayen på HP Mini 1103 är en standard 10,1-tums LED-bakgrundsbelyst skärm med en matt skärm och 1024 x 600 upplösning. Detta är en ganska nybörjar skärm för en modern netbook och ett steg ner från skärmen på HP Mini 210 HD som har en högre WXGA (1366 x 768). Den lägre skärmupplösning innebär att vissa webbplatser inte kommer att göra på rätt sätt och du kanske måste rulla vertikalt eller horisontellt för att se dina affärsdokument. Det innebär också Mini 1103 inte kan visa 720p HD-video. Beviljas, är bristen på HD-video kapacitet en viss för svaga processor och grafik i denna netbook, men det är något att tänka på när du tittar på HD-video webbsändningar för arbete eller behöver visa kunderna video på vägen.


Trots upplösning frågorna är matt skärm ytan mycket lätt att läsa i direkt solljus (bra för att skriva snabba e-postmeddelanden i bilen). Själva panelen levererar en maximal ljusstyrka på 178 nit i vårt labb och ett kontrastförhållande på 194:1. Betraktningsvinklar var genomsnittliga jämfört med andra netbooks, färger började vända eller snedvrida när skärmen lutas ca 15 grader framåt eller bakåt. Horisontella betraktningsvinklarna är mycket bättre, och matt skärm gör det enklare att dela bilder eller dokument utan reflektioner i vägen.

De små högtalarna på HP Mini 1103 är placerade på framkant Handlovsstödets, vinklad nedåt mot ditt knä. På en plan skrivbord, fyllde de lätt upp ett litet rum med musik som låter som det kommer från en plåtburk. Tyvärr blir det värre när du placerar netbook i knät eftersom högtalarna är dämpat mot benen och lätt blockeras av kläder.

Tangentbord och pekplatta
HP Mini 1103 har en 93% fullstort tangentbord som är en hybrid av en traditionell tangentbord och en modern "Chiclet" tangentbord. Varje knapp har en upphöjd plattform form som efterliknar känslan av extra utrymme mellan tangenterna som liknar en chiclet tangentbord. Tyvärr, eftersom den nedre halvan på varje tangent gupp upp mot de omgivande tangenterna, är det ganska lätt att sluta med ett mail full av stavfel om du skriver snabbt. Jag fann det lättare att skriva på detta tangentbord med två fingrar "jakt och picka" metod för att skriva snarare än traditionell 10-fingrar skriva.

Pekplattan på Mini 1103 är en Synaptics styrplatta med multitouch stöd och två traditionella pekplattknappar. Personligen föredrar jag detta till knapplösa pekplattor som HP använder på många av sina bärbara datorer och netbooks. Den matta pekplattan är mycket smidig och ger en stor glidyta för att flytta markören i flytande rörelser. Känslighet är utmärkt utan behövde justeringar och acceleration på båda axlarna är lika. Detta är inte något nära att bli lika bra som pekplattan på 11-tums MacBook Air , men du kan köpa tre HP Mini 1103 netbooks till priset av en MacBook Air.


Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda för HP Mini 1103 handlar om att en fråga: Vad anser du vara "tillräckligt bra" resultat? Låt oss inse det, för $ 300 du får vad som egentligen är en disponibel ultraportabel bärbar dator med bra batteritid. Tyvärr är det långsamt när man försöker komma åt flera filer eller öppna flera program och det är ännu långsammare när du växlar fram och tillbaka mellan flera program. Ja, ger HP dig en någorlunda snabb 7200rpm hårddisk, men det räcker inte att kompensera för plågsamt långsam processor, svaga grafik, eller det faktum att basen konfiguration bara kommer med 1 GB RAM.

Som ni kan se av de syntetiska riktmärken som anges nedan, erbjuder den nya Mini 1103 väsentligen identisk prestanda för konsumenten kvalitet HP Mini 210 HD. Kort sagt kommer alla netbook med en dual-core Intel Atom-processor eller AMD-baserad netbook ger bättre prestanda i både standard Office-program samt strömmande video för telefonmöten eller webbsändningar.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):


PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Värmeeffekt från Intel Atom N455 och Intel HD integrerad grafik var minimal i värsta fall. Även under stress systemet stannade sval i knät. De varmaste områdena verkade vara hårddisken och kylflänsen / fläkt, men den totala externa temperaturer aldrig nådde oacceptabla nivåer. De temperaturer som visas nedan anges i grader Fahrenheit:

Kylfläkten stannade på kontinuerligt spinning med en lägre hastighet vid inaktivitet och plocka upp som värme ökade. Fläktljud var inte så illa, men du kan tala om det var på utan att behöva vara i närheten av systemet. Med en omgivande ljudnivå av 33dB, mätt fläkten 39dB på ett avstånd av 12 inches.

Batterilivslängd
Den 6-cells batteri på HP Mini 1103 ger 55Wh juice för att hålla denna netbook gång under din arbetsdag. Visserligen är modeller som ASUS Eee PC 1005PE kommer med en högre kapacitet 63Wh batteri, men Mini 1103 ganska energieffektiva. I våra tester med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 på en balanserad effekt profil Mini 1103 hålls igång i 8 timmar och 23 minuter. Det kanske inte tillräckligt för en flygning från LAX till Taipei, men det är tillräckligt för att få de flesta människor genom en typisk arbetsdag utan att behöva en nätsladd.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
HP Mini 1103 representerar den senaste utvecklingen av affärs netbooks från HP. Tyvärr är detta netbook långt ifrån det bästa valet för mobila proffs på en stram budget.

Ja, levererar Mini 1103 bra batteritid och en budget-vänlig prislapp. Ja, om du bara behöver en grundläggande bärbar dator för hålla kontakten på vägen, då detta kommer att få jobbet gjort. Men oavsett dessa fördelar kan jag inte komma över det faktum att du kan hitta mycket bättre ultraportabla bärbara datorer för en blygsam ökning i pris.

Med tanke på att HP erbjuder den mycket imponerande (och betydligt bättre) Pavilion dm1z för bara $ 150 mer än priset på Mini 1103, kan jag inte riktigt komma på en bra anledning att rekommendera Mini 1103 såvida du helt enkelt inte råd att spendera mer än $ 300.

Fördelar:

  • Ren design
  • Lätt att uppgradera
  • Billiga

Nackdelar:

  • Svaga utvecklingen
  • Lågupplöst skärm
  • Trånga tangentbord


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar