onsdag 9 februari 2011

Lenovo IdeaPad V460 Recension

Lenovo IdeaPad V460 Recension
av Charles P. Jefferies - 2011/02/09

Bärbara företagsdatorer är inte alltid prisvärd - Lenovo strävar efter att ändra på det med sin V-serien IdeaPad. Idag tittar vi på V460, som har en 14-tums skärm, Intel Core i5-processor och kommer in under $ 800.

Vår Lenovo IdeaPad V460 har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366 x 768) glänsande skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-430M processor med dubbla kärnor (2,26 GHz upp till 2.40GHz Turbo Boost, 3MB L3, 2.5GT / s QPI, 35W TDP)
  • Intel HM55 chipset
  • Växlingsbar grafik:
  • Dedikerad Nvidia GeForce G310M 1GB
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1066 dubbla kanaler RAM (2x 2GB)
  • 320GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD3200BEVT)
  • Intel Wireless Wi-Fi-Link 1000
  • Integrerad biometrisk fingeravtrycksläsare
  • DVD-brännare (HL-DT-ST DVDRAM GT30N)
  • 1-års garanti
  • 6-cells Li-Ion batteri (11.1V, 48 Wh)
  • Vikt: 4,85 £.
  • Mått: 13,4 "x 9,3" x 0,8 ~ 1,3 "
  • MSRP: $ 799

Specifikationerna är något mindre än väntat för denna prisklass, men denna översyn kommer att visa om den utlovade "bra bygga" kvalitet gör upp för gapet.

Bygg och Design
IdeaPad V460 har en elegant professionellt utseende som är hemma i nästan alla miljöer. Chassit och locket täcks fint borstad aluminium, som inte bara känns bra, men tillägger styrka. Den V460 väger £ 4,85, vilket är något mer än vanligt för en 14-tums bärbar dator. Chassit är relativt tunn med en genomsnittlig höjd av ca en tum. Den V460 är byggkvalitet är över genomsnittet för sin prisklass. Griper de två främre hörnen av chassit och vridning ger minimal flex. Chassit yta är stel och inte böja sig under tryck tack vare aluminium.


Locket är ganska stark och känns inte tunn, men applicera tryck på baksidan av skärmen med fingrarna producerade några krusningar på skärmen, aluminium hjälpte så mycket här som jag trodde det skulle. Mitt huvudsakliga klagomål med V460 design är användningen av svart blank plast för skärmen surround, det lockar och visar damm och fingeravtryck lätt och är svår att hålla ren.


Passform och finish är bra, mellanrum mellan delar är konsekvent och det finns inga skarpa eller oavslutade kanter. Det finns volym upp, ned och mute knapparna ovanför tangentbordet. De är touch-aktiverade och fungerar bra. Skillnad från de flesta bärbara datorer i sin klass, har V460 en biometrisk fingeravtrycksläsare inbyggd i handledsstödet området. Övergripande V460 har bra byggkvalitet och bra utseende. Användningen av aluminium på utsidan gör stor skillnad.


Hamnar och funktioner
Det V460 har en genomsnittlig urval av portar. En ExpressCard-kortplats ingår men det saknar USB 3,0 och eSATA.


Framsida: Trådlös på / av-knapp


Tillbaka: Batteri


Vänster: Kensington-lås, VGA, värme utblåsventilen, HDMI, Ethernet, 2x USB 2,0, mikrofon och hörlursuttag


Höger: ExpressCard/34 (överst), 4-i-1-kortläsare (botten), DVD-brännare, USB 2,0, nätuttaget

Tangentbord och pekplatta
Lenovos IdeaPad linje fortsätter att använda en traditionell tangentbord i stället för "chiclet" Apple MacBook-stil typer, som inte på något sätt en dålig sak. Den V460 har ett fullständigt tangentbord har en superb känsla och, på det hela taget ger en stor skrivkänsla. Tangenterna har precis rätt mängd av resor, nyckelpositioner (fullt upp / ned eller däremellan) definieras väl. Tangentbordet har nästan ingen flex.


Tangenterna gör en trevlig ljud när du trycker på och är inte högt, det V460 kan användas på de flesta ställen utan att störa grannar. En egenskap jag gillar detta tangentbord är tjockleken av plast nycklar, de känner starkt och hållbart.


Pekplattan är bra överlag. Den gropiga ytan är lätt att spåra på och har en tydligt definierad gräns. De två pekplattknapparna är tysta och ger bra feedback. Jag upplevde några udda spårning problem med pekplattan, dock, standardinställningarna är lite för känslig. Ibland markören skulle hoppa en tum eller två på skärmen eftersom en av mina fingrar vågade inom en centimeter av pekplattan yta oavsiktligt.


Skärm och högtalare
Det V460 har en 14-tums skärm med en blank yta och LED-bakgrundsbelysning. Den övergripande kvaliteten på skärmen är genomsnittet, det är inte bättre eller sämre än konkurrerande bärbara datorer jag testat under det gångna året. Kontrast är låg, svarta nivåer är inte lika djup som de skulle kunna vara. Färger är något tvättas ut, displayen har en blå-ish cast med standardinställningarna som är typiskt för en LED-bakgrundsbelyst display. Ljusstyrka är tillfredsställande. Betraktningsvinklarna är smala, från sida till sida, färger börjar att tvätta ut efter 35 grader i endera riktningen. Vertikalt det finns betydande färg inversion efter 15 grader från mitten.

Den 1366 x 768 upplösning är också typiskt för en 14-tums bärbar dator. Denna resolution är för låg för kontor produktivitet, med bara 768 bildpunkter vertikalt utrymme, bara hälften av ett Microsoft Word sida är synlig på en gång (eller mindre). Med en högre upplösning som 1600 x 900, kan mer innehåll på skärmen åt gången, förbättra multi-tasking kapacitet.

Det V460 har två stereohögtalare ovanför tangentbordet och de är förvånansvärt anständigt, de har bra utbud och inte snedvrider även vid maximal volym. Bass är märkbar, även om V460 saknar en dedikerad subwoofer.

Prestanda och Benchmarks
Det V460 har mid-range komponenter som är tillräckligt för att hantera nästan alla moderna program (inom rimliga gränser). Detta är inte en spelautomat, NVIDIA G310M grafiken kommer inte att gå långt med dagens 3D-spel. Men för allmänt bruk finns det mer än gott resultat. Intel Core i5-processor har två kärnor, så att användarna kan köra flera program samtidigt utan att sakta ner. Den V460 är 4 GB RAM-minne är gott för att köra moderna program. Den medföljande 320GB 5400RPM enhet är viskande tyst, men långsam.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den V460 är kylningslösning består av en enda fläkt driver varm luft på vänster sida av chassit. Fläkten stannar upp för det mesta när de utför grundläggande uppgifter som att surfa. Var femte minut eller så fläkten slås på i ungefär 30 sekunder för att bli av bebyggda värme och slocknar sedan. Den fläktljud är relativt högfrekvent gör det enkelt att märka och plocka ut någon bakgrundsljud. Det var tufft att inte märka V460 medan du kör riktmärken, när fläkten var på hela tiden. Om Lenovo använde en större diameter fläkt, skulle det ha varit tystare. För V460 är avsedd användning, bör dock fläktljud inte vara ett problem.

Batterilivslängd
Den V460 är 6-cells, 48 ​​Wh batteri upprätthöll under tre timmar och 20 minuter under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Batteriet är inte exakt kraftfull och tiden är något av en besvikelse, fyra timmar eller bättre skulle ha varit trevligt, särskilt med tanke på V460 är riktad mot yrkesmässig användning.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Lenovo IdeaPad V460 är ett bra värde i budgeten verksamheten bärbara marknaden. Det har att bygga bra kvalitet, elegant utseende och en bra tangentbord. Samlade resultat är mycket bra för vardagliga tillämpningar. Anständiga talare var en välkommen överraskning.

Det V460 huvudsakliga frågan är dess begränsade batteritid, det kämpar förbi tre timmar märket. Bärbara företagsdatorer har vanligtvis fyra eller fler. En annan fråga är fläkten, vilket märks när den slås på.

I V460 fall, proffsen uppväger nackdelarna. Denna notebook är rekommenderas för dem som söker en bättre kvalitet bärbara dator under $ 1.000.

Fördelar:

  • Snygg design
  • Bra byggkvalitet
  • Trevlig tangentbord
  • Anständiga högtalare

Nackdelar:

  • Mindre än 4 timmars batteritid
  • Pekplatta för känslig



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar