onsdag 9 februari 2011

Lenovo IdeaPad V460 Review

Lenovo IdeaPad V460 Review
Charles P. Jefferies - 2/9/2011

Business bärbara datorer är inte alltid prisvärda - Lenovo strävar efter att ändra på det med sin V-serie IdeaPad. Idag tittar vi på V460, som har en 14-tums skärm, Intel Core i5-processor och kommer in under $ 800.

Vår Lenovo IdeaPad V460 har följande specifikationer:

  • 14-tums 720p (1366 x 768) glänsande skärm med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-430M processor med dubbla kärnor (2,26 GHz upp till 2,40 GHz med Turbo Boost, 3MB L3, 2.5GT / s QPI, 35W TDP)
  • Intel HM55 chipset
  • Växlingsbar grafik:
  • Dedikerad Nvidia G310M 1 GB
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1066 dual-channel RAM (2x 2GB)
  • 320GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD3200BEVT)
  • Intel Wireless Wi-Fi-Link 1000
  • Inbyggd biometrisk fingeravtrycksläsare
  • DVD-brännare (HL-DT-ST DVDRAM GT30N)
  • 1 års garanti
  • 6-cells Li-Ion batteri (11.1V, 48 Wh)
  • Vikt: £ 4,85.
  • Mått: 13,4 "x 9,3" x 0,8 ~ 1.3 "
  • MSRP: $ 799

Specifikationerna är något mindre än väntat för denna prisklass, men denna översyn kommer att visa om den utlovade "god build" kvalitet gör upp för gapet.

Bygg och Design
Den IdeaPad V460 har ett elegant professionellt utseende som är hemma i nästan alla miljöer. Chassit och lock är täckta i fint borstad aluminium, som inte bara känns bra, men tillägger styrka. Den V460 väger in på £ 4,85, vilket är något mer än vanligt för en 14-tums bärbar dator. Chassit är relativt tunn, med en genomsnittlig höjd av ca en tum. Den V460 s byggkvalitet är över genomsnittet för sin prisklass. Griper de två främre hörnen av chassit och vridning ger minimal flex. Chassit ytan är stel och inte böjer under tryck tack vare aluminium.


Locket är någorlunda stark och inte känns tunn, men ett tryck på baksidan av skärmen med fingrarna producerat några krusningar på skärmen, aluminium hjälpte inte så mycket här som jag trodde det skulle. Mitt huvudsakliga klagomål till V460 design är användningen av svart blank plast för skärmen surround, det lockar och visar damm och fingeravtryck lätt och är svår att hålla ren.


Passform och finish är bra, mellanrum mellan delarna är konsekvent och det finns inga skarpa eller oavslutade kanter. Det finns volym upp, ned, och avstängningsknappar ovanför tangentbordet. De är pekfunktioner och fungerar bra. Till skillnad från de flesta bärbara datorer i sin klass, har V460 en biometrisk fingeravtrycksläsare inbyggd i handstödsytan. Totalt V460 har bra byggkvalitet och bra utseende. Användningen av aluminium på utsidan gör stor skillnad.


Hamnar och funktioner
Den V460 har en genomsnittlig urval av portar. Ett Expresscard ingår även den saknar USB 3.0 och eSATA.


Front: Trådlöst på / av-knapp


Tillbaka: Batteri


Vänster: Kensingtonlås, VGA, värme luftuttag, HDMI, Ethernet, 2x USB 2.0, mikrofon och hörlursuttag


Höger: ExpressCard/34 (överst), 4-in-1 kortläsare (nedre), DVD-brännare, USB 2.0, AC-jack

Tangentbord och pekplatta
Lenovos IdeaPad linje fortsätter att använda ett traditionellt tangentbord i stället för "chiclet" Apple MacBook-stil typer, vilket är inte alls en dålig sak. Den V460 är fullstort tangentbord har en utmärkt känsla och, på det hela taget ger en bra skrivkänsla. Nycklarna har precis rätt mängd resor, nyckelpositioner (fullt upp / ner eller i-mellan) definieras väl. Tangentbordet har nästan ingen flex.


Knapparna gör ett behagligt ljud när du trycker på och är inte högt, det V460 kan användas på de flesta ställen utan att störa grannar. En egenskap jag gillar med det här tangentbordet är tjockleken på plastknappar, de känner sig starkt och hållbart.


Pekplattan är bra överlag. Den gropig yta är lätt att spåra på och har en klart definierad gräns. De två pekplattknappar är tysta och ger bra feedback. Jag upplevde några udda spårning problem med styrplattan, dock, standardinställningarna är lite för känslig. Ibland markören skulle hoppa över en tum eller två på skärmen eftersom en av mina fingrar vågade inom en centimeter av pekplattan ytan oavsiktligt.


Skärm och högtalare
Den V460 har en 14-tums skärm med en glansig yta och LED-bakgrundsbelysning. Den övergripande kvaliteten på skärmen är genomsnittet, det är inte bättre eller sämre än konkurrerande bärbara datorer jag testat under det senaste året. Kontrast är låg, svarta nivåer är inte lika djup som de skulle kunna vara. Färgerna är något urtvättade, displayen har en blå-ish cast vid standardinställningar som är typiskt för en LED-bakgrundsbelyst skärm. Ljusstyrka är tillfredsställande. Betraktningsvinklarna är smala, från sida till sida, färger börjar att tvätta bort efter 35 grader i endera riktningen. Vertikalt finns betydande färg inversion efter 15 grader från mitten.

Den 1366 x 768 upplösning är också typiskt för en 14-tums bärbar dator. Denna upplösning är för låg för produktiviteten på kontoret, med bara 768 bildpunkter vertikalt utrymme, är bara ungefär hälften av ett Microsoft Word-sida kan visas åt gången (eller mindre). Med en högre upplösning som 1600 x 900, kunde mer innehåll visas på skärmen åt gången, förbättrad multi-tasking kapacitet.

Den V460 har två stereohögtalare ovanför tangentbordet och de är förvånansvärt anständigt, de har bra utbud och inte snedvrider även vid maximal volym. Bass är märkbar, även om V460 saknar en dedikerad subwoofer.

Prestanda och Benchmarks
Den V460 har mellanklass komponenter som är tillräckligt för att hantera nästan alla moderna program (inom rimliga gränser). Detta är inte en spelautomat, Nvidia G310M grafik kommer inte gå långt med dagens 3D-spel. Men för allmänt bruk finns det mer än gott resultat. Intel Core i5-processor har två kärnor, så att användarna kan köra flera program på en gång utan att sakta ner. Den V460 är 4 GB RAM är gott för att köra moderna program. Den medföljande 320GB 5400RPM enhet är tyst som en viskning, men långsam.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (höga poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den V460 s kylningslösning består av en enda fläkt trycka varm luft ut på vänster sida av chassit. Fläkten stannar av för det mesta när de utför grundläggande uppgifter som att surfa. Var femte minut eller så fläkten slås på i ca 30 sekunder för att bli av bebyggda värme och sedan stängs. Den fläktljud är relativt högfrekvent vilket gör det enkelt att märka och plocka ur alla bakgrundsljud. Det var tufft att inte märka V460 när du kör riktmärken, när fläkten var på hela tiden. Om Lenovo använt en fläkt med större diameter, hade det varit tystare. För V460 avsedda användning, dock fläktljud bör inte vara ett problem.

Batteritid
Den V460: s 6-cell, 48 Wh batteri upprätt den i tre timmar och 20 minuter under vår standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Batteriet är inte precis kraftfull och tiden är något av en besvikelse, fyra timmar eller bättre skulle ha varit trevligt, särskilt med tanke på V460 är riktad mot yrkesmässig användning.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Lenovo IdeaPad V460 är ett bra värde i affärs budgeten bärbara marknaden. Den har bra byggkvalitet, elegant utseende och ett bra tangentbord. Övergripande resultat är mycket bra för vardagliga tillämpningar. Anständiga talare var en välkommen överraskning.

Den V460 huvudfrågan är dess begränsade batteritid, den kämpar förbi tre timmars märket. Business bärbara datorer har normalt fyra eller fler. En annan fråga är fläkten, vilket märks när den slås på.

I V460: s fall, fördelarna uppväger nackdelarna. Denna notebook är rekommendabelt att den som söker en bättre kvalitet bärbara dator under $ 1000.

Fördelar:

  • Snygg design
  • Bra byggkvalitet
  • Bra tangentbord
  • Ganska bra högtalare

Nackdelar:

  • Mindre än 4 timmars batteritid
  • Styrplatta för känslig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar