måndag 11 juni 2007

Toshiba Satellite P200 recension

Toshiba Satellite P200 recension
av lewdvig - 2007/06/11

av Perry Longinotti, Kanada

Toshibas P200-MB105C är en 17 "stationär dator modell som riktar sig till den vanliga PC-användare: mindre kontor / hemmakontor och studenter.


Till skillnad från förra årets P100 som kom i flera prestanda konfigurationer kommer årets modell i Kanada i en enda konfiguration med en MSRP av $ 1299 (CDN). Det är en ganska konservativ dator som den speciell avslöja.

Specifikationerna:

  • Intel Core Duo T2350 (1,86 GHz, 533MHz FSB, L2 Cache 2MB)
  • Microsoft Windows Vista Home Premium
  • Standard Minne: 2x512MB DDR2 (667MHz) - Maximal 4GB
  • Hårddisk: 160 GB, 9,5 mm höjd, S-ATA, 5400rpm
  • Optisk enhet: DVD Super-Multi Double Layer Drive
  • Visning: 17 "Wide XGA + TFT med TruBrite 1440x900x16.7 miljoner färger
  • Grafikstyrenhet: Mobile Intel 945GM Express med 8MB-256MB
  • Ljudsystem: Realtek ALC861
  • Kommunikation: V.92 56K Data / faxmodem, 10/100 integrerat Ethernet LAN, Intel Wireless LAN (802.11a/b/g)
  • Integrerad 1,3 megapixel webbkamera för IP-
  • Express-kortplats
  • Portar:
    • 5-i-1-adapter (SD-kort, xD Picture Card, Memory Stick, Memory Stick Pro, Multimedia Card)
    • Fyra USB 2,0
    • Modem / telefonlinje
    • Ethernet
    • IEEE1394
    • extern mikrofon hamn, hörlursuttag, RGB, S-Video ut

First Impressions

Den oansenliga lådan döljer en mycket robust bärbar dator. Trots sina mått (1,8 "tjock, 15,7" bred och 11,3 "djup), är det inte så tungt som det ser ut. Vikt kommer in på 3.27kg (£ 7,2).


(Se stor bild)

Toshibas designavdelning har försökt att differentiera sina bärbara datorer baserade på färg. Den övergripande utseendet är reserverad, men en "blå Onyx" lock ger P200 lite stil. Det är i allmänhet skarpare ut än din genomsnittliga budgeten stationära ersättning bärbara.


(Se stor bild)

Det P200 är solid känsla med minimal chassi flex (sidan vilar eller lock). Tangentbordet basen har en liten mängd flex. Nycklarna är ljus med korta resor. Sammantaget skulle jag gradera tangentbordet som ganska bra om det inte vore för en tvivelaktig design beslut: en mycket funky tangentlayout.


(Se stor bild)

Specifikt har övergången, utrymme och Enter har radikalt trunkeras för att rymma ett numeriskt tangentbord. Detta kan vara en rimlig kompromiss för redovisning proffs eller personer inom redovisning akademiska program, men för många människor kan detta vara en del breaker. Jag trodde att förra årets P100 tangentbord slog en bättre kompromiss och krävde färre justeringar till det sätt som jag skriver. Prova innan du köper.


(Se stor bild)

En snygg hög kontrast 17 "skärm använder Toshibas TruBrite teknik underlättar besvikelse av den ovanliga tangentbordet här bärbara datorn är bra för filmvisning Native upplösning för skärmen är 1440x900 pixlar -... Inte riktigt full HD, men 720p innehåll bör titta OK utan en särskild GPU 1080p avkoda kan överväldiga denna maskin så att skärmen är en bra match för det totala systemet kapacitet.


(Se stor bild)


(Se stor bild)

Annat stöd till portabilitet är P200: s nätta makt tegel. Det är en av de mindre 75watt enheter som jag har sett.

Ju mer jag använder Vista, mindre jag gillar det. Förutom alla typer av granna chotchkas putsade hela gränssnittet har Vista ett verkligt påträngande tillståndssystem och ett överflöd av felmeddelanden vars like jag inte har sett sedan Windows ME. Kombinera detta med de allt tyngre och påträngande verktyg som kommer på dessa maskiner - lådor våren öppnar när du för muspekaren över en skärm kant - och du kommer att längtan efter XP på kort tid. Jag tror Dell har rätt idé att XP finns som tillval.

Jag är ingen retro-grouch. Jag älskar framsteg och innovationer. Enligt min mening Vista representerar varken.

Toshibas programvara är bra, även om det börjar komma till den punkt där det tydligt hogging resurser. Den smart grafiskt användargränssnitt för Toshibas Konfig Gratis verktyg hackar lite och Toshibas hjälpsamma funktionsknapp på skärmen även kämpar för att hålla lyhörd.


(Se stor bild)

Den senare Verktyget är snyggt, när du trycker ned funktionstangenten (FN) en rullgardinsmeny visas på skärmen som anger funktionen och val. Eftersom dessa val redan är noterade på knapparna måste jag undrar om detta är ett svar på en fråga som inte ställs.

Toshibas webbkamera programvara sitter också i en dold låda på vänster sida av skärmen. Den har några roliga effekter, men det är ingen Photo Booth.


(Se stor bild)

Vid rusar göra Vista-rade verktyg och drivrutiner är mjukvaruföretag skapar en konstgjord behov av mer minne och snabbare processorer. En 1,8 GHz dual core PC med 1 GB RAM kommer att köra Windows XP mycket snyggt. Köra en lätt belastning av tre öppna webbläsarfönster och Config gratis, var P200 med 80% av sin fysiska minne.

En ren Windows installation med noggrann och väl valda återinförande av några av P200: s standardregler verktyg skulle vara en bra idé.

Prestanda

Core Duo prestanda är fortfarande bra, men med 667 och 800 MHz front side bus Core 2 Duo-processorer vanliga i denna prisklass för P200 processor är daterat och lite pokey. Denna CPU är snabbare än Pentium-M och Turion X2 processorer som du hittar i billigare bärbara datorer.

RAM och lagring sjunker i pris. Den P200 är 160GB hårddisk är stor, men den snåla 1 GB RAM är en besvikelse (mer så med tanke på operativsystem glupska aptit på RAM). I den här prisklassen 2GB blir vanligare.

SuperPi resultat för P200 är inline med vad jag har sett från andra bärbara datorer Core Duo med liknande specifikationer. En poäng på 1 minut 27 sekunder är respektabel. Det PCMark05 poäng 3083 PCMarks är också vad vi förväntar oss från denna kombination.

Unplugged, varade P200 1:18:15 under batteriet Eater testet. Ungefär en timme och 20 minuter är genomsnittet för denna typ av anteckningsbok. Den dubbelkärnig processor och stor skärm ont batteriets prestanda. En liten kapacitet 4000mAh batteri hjälper inte heller. Med allt detta utrymme, säkert Toshiba kunde passa en större förpackning kapacitet batteri.


(Se stor bild)

DVD visning från en stickkontakten var bättre, skapade jag en makt profil med full LCD-ljusstyrka som jag använde för detta test och P200 lyckats få igenom 1:37 av Stranger Than Fiction utan problem. Med mindre slingrande inställningar du ska kunna få igenom hela filmen.

Stark värme var aldrig ett problem med P200. Det gick också tyst.

Hårddisk prestanda är bra. Fujitsu MHW2160BH 160GB har en spindel hastighet 5400rpm och en 8MB buffert.


HDTune resultat (se stor bild)

En relativt lugn DVD-brännare hanterar dina optiska lagringsbehov. Den dubbla lager DVD-brännare är kompatibel med en mängd skivformat, men brinner DVD-R eller DVD + R-skivor i upp till 8x. Toshiba buntar InterVideo WinDVD Creator 2 Platinum och Sonic Record Now!

Du vet att du inte kommer att spela de senaste 3D-spelen på P200. Intels videosystem är helt enkelt inte upp till uppgiften. Du kommer inte heller att få någon hjälp av detta system om du planerar att avkoda HD-innehåll hämtas från Internet.

Ljudåtergivning är lite av en besvikelse. Högtalarna ger en liten ljud med dålig frekvensområde. Det finns en hel del diskant, inte mycket mellanregister och noll bas. Om du planerar att spränga din MP3 samling ur den här bärbara datorn till förmån för din sovsal, investera i vissa externa högtalare.

Använd en bra uppsättning hörlurar och upplevelsen är bättre, men det är fortfarande inte kommer att ersätta en särskild ljudspelare - eller en bärbar dator med ett bättre ljudchip. Realtek har ALC651 är den skyldige. Min erfarenhet med de taiwanesiska ljud chipmakers har allmänt dåligt med endast ett fåtal undantag. Jag är ganska säker på att en Analog Devices chip skulle ha levererat bättre resultat.

Nätverk är skottsäkra. Intels Pro Wireless 3945 ABG lösning fungerar bra och täcker alla de vanligaste trådlösa LAN-standarden. Det skulle vara trevligt att ha 802.11n stöd också.

Tyvärr saknar P200 Bluetooth. Jag är inte säker på att detta är en funktion flesta hemanvändare verkligen vill ha eller behöver. Personligen kan jag inte leva utan det som jag har många enheter som kräver det (t.ex. mobiltelefoner).

A Inbyggd multinationella 56K V.90-modem, och 10/100 Ethernet finns i fall du har att återgå till fast läge. Regelbunden Internet fungerat bra, men jag har inte testa modem / fax.

I P200 finns en Express Card. Hårdvara beslutsfattare har inte riktigt utnyttjat denna standard ännu, men det finns hopp om att vi kan börja se bra produkter som verkligen utnyttjar denna kortplats. Personligen hoppas jag för någon typ av extern grafikkort i linje med HIS VTBook för dem som lider av Intel integrerad grafik lösningar.

En 5-i-1 Multimedia port (stöder SD, Memory Stick, Memory Stick Pro, MMC, xD-Picture Card) gör det enkelt att ladda ner bilder från digitalkameror.

Portar inkluderar fyra USB 2.0, FireWire, extern mikrofon hamn, hörlursuttag och VGA (sorry, ingen DVI).

Avslutande tankar


Toshibas P200-serien är en anständig hemdator. Det saknar glans och vitalitet som jag normalt förknippar med satelliter. Det är ett varumärke som är så gammal och så anrik som ThinkPad eller PowerBook. Jag tror spec bör vara mer inspirerad och innovativa.

Värdet är lite tuffare att mäta. Om du är villig att acceptera sämre prestanda i AMD: s Turion X2-processor kan du köpa en HP Pavilion (DV9317CA) med liknande specifikationer förutom den överlägsna Nvidia 6150 GPU och 2 GB RAM för ungefär $ 100 mindre.

Det kan tyckas som om jag gör en negativ dom mot P200, men det är inte riktigt fallet. Detta är en solid bärbar dator, med en anständig spec och prestanda. Vore det lite mindre pengar tror jag att det skulle vara lättare att bli upphetsad över.

Mitt råd skulle vara att tänka länge och hårt på om du behöver allt det skärmyta. För samma pengar kan du hitta bättre artister på 15 "skärm bärbar kategorin (inklusive modeller från Toshiba).

Fördelar:

  • Nice looking anteckningsbok
  • Bra 17 "skärm
  • Kvalitet HDD och optiska enheter
  • Bra byggkvalitet
  • Känns inte skrymmande
  • Toshiba 1 års garanti

Nackdelar:

  • Funky tangentbord
  • Kan använda ett större batteri
  • På MSRP, det finns bättre erbjudanden att vara hade


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar