måndag 25 juni 2007

Asus G2S-A1 recension

Asus G2S-A1 recension
med krylos53 - 2007/06/25

av Donovan Christoffer

Den Asus G2S-A1 är klassad som en "stationär dator" laptop på grund av storleken på skärmen, som mäter 17,1 inches, och dess vikt som kommer in till 9,6 pounds. Jag valde att lägga en gigabyte RAM-minne, för totalt tre, som min enda konfiguration förändring från lager. Följande specifikationer är hämtade från GENTECH datorer webbplats som är där jag köpt den här maskinen:

  • 2,2 GHz Intel Core 2 Duo-processor T7500 (Santa Rosa-plattform)
  • Windows Vista Home Premium
  • Intel 965 PM Express-kretsuppsättning
  • 2GB SDRAM DDR2 667MHz (2 x 1 GB) med upp till 4 GB stöds (3 GB som omdömet)
  • 17,1 WUXGA (1920x1200) glänsande skärm
  • NVIDIA GeForce 8600M GT w/256MB VRAM stöd
  • 160GB (5400rpm) S-ATA hårddisk
  • 8x Super-Multi DVDRW Dual Layer LightScribe optiska enheten
  • Kortläsare (MMC, SD, MS, MS-Pro)
  • En 8-cells Li-Ion batteri
  • Vikt: 9,6 £
  • Dimensioner: 16 "x 12" x 0,18 "
  • 10/100/1000 Base T, integrerad 802.11a/b/g/n och inbyggd Bluetooth V2.0 + EDR (tillval)
  • 1,3 megapixel webbkamera
  • Optisk Gaming Mouse
  • Gaming Ryggsäck

Orsaker till att köpa

Detta är min första bärbara dator. Jag bestämde mig för att köpa G2S-A1 för jag tror inte att jag kommer att flytta runt så mycket. När jag minskat mina val ner till ett varumärke, jag var tvungen att välja mellan 15,4 tums G1S-A1 eller 17,1 tum G2S-A1. Jag brukar åka en gång i månaden, men planerar att lämna den bärbara datorn på plats när jag når min destination. Medan hemma jag flyttar omkring från plats till plats i huset tack vare trådlösa nätverk, men tenderar att slå läger i ett område för ett par timmar till större delen av dagen. Jag gillar också att spela spel både hemma och borta, så jag valde den större skärm och högre upplösning för G2S-A1.

Sedan får den bärbara datorn har jag gjort en resa med den. Resan varade i ungefär en vecka, och jag tog den bärbara datorn med mig på flera olika platser. Medan hela paketet av laptop, laddare tillsammans med en massa saker jag tagit med till exempel tomma CD-talet, några DVD, mobiltelefon laddare, hörlurar, etc, var lite på den tunga sidan, ingår ryggsäck kunna hantera det hela tiden med plats för mycket mer. Ryggsäcken var förvånansvärt välgjord. Jag förväntade mig en billig, tunn bit skräp, och jag blev positivt överraskad att hitta en mycket kraftig och funktionell bärare för G2S-A1.

Under min forskning av olika märken och modeller av bärbara datorer ansåg jag också Dell XPS 1710 och HP dv9000. Den Dell slutade mer än $ 1.000 dyrare än Asus när jag confugured det till min belåtenhet, och HP var flera hundra dollar mer efter konfiguration. Asus G2S-A1 representerade den bästa bang för buck enligt min åsikt, och det kom mycket rekommenderade av flera personer i " Vilken laptop ska jag köpa? " forum på denna webbplats.

Även storleken på G2S-A1 liknar HP dv9000 tenderar HP att väga lite mindre än Asus. Även om du kanske tänker på detta som en fördel för HP, gjorde dv9000 känns inte lika stabilt byggd som Asus. Jag skulle plocka G2S varje dag över dv9000 baserat på detta ensamma. Jag skulle inte säga att HP kände bräcklig, men definitivt inte lika solid som G2S.

Jag valde också de nyare modell G2S i motsats till G2P för att få den nyutgivna Santa Rosa chipset.

Var och hur Köpta

Jag köpte Asus G2S-A1 från Gentech datorer. Priset efter konfigurationen kom till $ 2,260.50, ingår UPS Ground sjöfarten. Jag konfigurerat G2S med en extra GB RAM för 3 GB totalt och jag också lagt till en tredje året garanti för $ 129, vilket verkar vara standard pris i de flesta Asus återförsäljare. Basen priset på den bärbara datorn är $ 1.995, vilket är också inom 50 $ plus / minus flera andra webbplatser. Jag valde GENTECH eftersom jag läst många positiva recensioner om dem, och jag var inte att bli besviken.

Jag gjort min beställning och kallades tillbaka inom ett par timmar för att bekräfta ordern och leveransinformation. Jag hade begärt att Ken Lee behandla min beställning som jag hört bra saker om tjänsten han ger och sin kunskap om Gentech produkter. Återigen var jag inte besviken. Ken svarade alla mina frågor och förklarade de olika funktionerna i den bärbara datorn i detalj. Jag tror att han skulle ha stannat kvar på telefonen i en timme svara på mina frågor om det är vad det tog för att tillfredsställa min nyfikenhet. Ken var lugn och verkade inte en bit rusade för att avsluta samtalet.


Den G2S-A1 låda (inklusive onda ögat) och spel ryggsäck. (Se stor bild)


En annan syn på den medföljande ryggsäcken. (Se stor bild)


Den medföljande spelmus och tillbehör. (Se stor bild)

Bygg och Design

Den bärbara datorn verkar sätta ihop mycket bra. Att vara en större skärm modell det är lite på den tunga sidan, men det känns fast, inte precis som dödvikt. Trycka på utsidan av locket har inte någon effekt på skärmen. Ge skärmen en liten twist kommer att snedvrida skärmen lite, men återigen, känns skärmen fast och väl konstruerade. Det kommer att studsa fram och tillbaka en liten mängd medan du sitter i ditt knä i ett fordon, men gångjärnen håller den fast på plats. När du ansöker tillräckligt tryck på gångjärnen, kommer skärmen fällas ner i en mjuk rörelse. Det finns inte någon fastnar som finns, bara glas mjuk rörelse.


(Se stor bild)

LCD-bildkvalitet är fantastisk, helt underbara, och jag inte märker några döda eller fastnat pixlar i första uppstart eller när du använder den. Du bör se HP dv9000 ägare dregla över bilden på den här maskinen. Jag har haft tre av dem komplimanger mig på bildkvaliteten ensam.


(Se stor bild)

Skärmen mäter 17,1 inches på diagonalen. Upplösningen är WUXGA (1920x1200). Asus G2S-A1 har en glansig skärm, det finns inget alternativ för en matt skärm. Jag har en LCD-skärm för skrivbordet hemma med en akryl skärmskydd, så jag är van vid att den glansiga utseende. Det tar lite övning att titta igenom enstaka reflektioner, men när du behärskar den skicklighet, behöver du inte ens märker dem längre. Skärmen är mycket ljus med utmärkt färgåtergivning. Ljusstyrkan ensam hela men eliminerar bländning och reflexer fråga.

Jag är en seriös digital fotografering entusiasten och jag ser fram emot att visa och bearbeta bilder på den här skärmen. Det var en mycket liten mängd av Ijusläckage längst ned på skärmen och detta har rapporterats av andra människor. Det enda ställe jag kunde se läckan var på en helt svart skärm vid uppstart. Det är inte som en spricka med ljus, glänsande ljus som kommer genom sitt bara en lättare del av svart skärm längs den nedre kanten. Det är inte synliga vid normal användning och finns ingen anledning att inte välja denna laptop i min mening.


(Se stor bild)

Jag kommer att sätta på min önskelista som en borstad aluminium lock ingå. Utsidan locket består att likna borstad aluminium och palm-resten är faktiskt aluminium (mycket trevlig, förresten). Asus, du lyssnar (ledtråd, hint)? Bara en trevlig att ha, inte en nödvändighet.

Högtalare

Högtalarna på denna maskin lämnar övrigt att önska. Ljudkvaliteten var genomsnittliga, men volymen var bara inte upp till nivå med skönhet och prestanda övriga G2S-A1. Högtalarna är tillräckliga, jag förväntade mig bara något lite mer lysande när man tittar på hela paketet. Det är inte en fråga som skulle ha hindrat mig från att köpa den bärbara datorn. Ljudvolymen är ganska acceptabelt under normal användning. Det område som jag kände att högtalarna var för tyst i var titta på filmer via Media Center. Detta kan vara ett problem med hur jag har Media Center inrättades har jag inte haft tid att gå igenom inställningarna. Problemet var att det bara verkade som om du inte kunde vända upp volymen tillräckligt hög.

Processor och prestanda

Denna maskin är ett stort steg framåt för mig. Jag har babying en gammal dator tillsammans i flera år nu. Tillsätt lite RAM här eller där och det fungerar ganska bra. Denna laptop jämfört med min gamla skrivbordet är som att jämföra en Mustang till en Geo Metro. Den bärbara datorn kör cirklar runt mitt skrivbord när du öppnar ett program som Microsoft Word. Jag är mycket nöjd med prestanda och hastighet av den bärbara datorn. Den G2S-A1 levereras med 2,2 GHz Intel Core 2 Duo-processor T7500. Föreställningen är snabb utan hang-ups eller andra problem hittills. Prestanda är jämn och stabil. Ett område som jag märkt en klar förbättring från mitt skrivbord var öppna, växla mellan, och stänga program. Alla dessa verksamheter var blixtsnabb och inte göra skärmen hoppa och haja som de gjorde på min gamla skrivbord som det sökte efter RAM och bytte sida-filutrymme etc. bergfast prestanda på den bärbara datorn!

3DMark06 Resultat och Jämförelse:

Notebook 3D Mark 06 Resultat
Asus G2S-A1 (2,2 GHz Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce 8600M GT 256MB) 3.814
Sager NP9260 (2,66 GHz Core 2 Duo E6700, 2x Nvidia GeForce Go 7950GTX grafikkort med 512MB DDR3) 9.097
Alienware m5790 (1,83 GHz Core 2 Duo, ATI X1800 256MB) 2.625
WidowPC Sting D517D (Core 2 Duo 2,33 GHz, Nvidia 7900GTX 512MB) 4.833
Apple MacBook Pro (2.00GHz Core Duo, ATI Mobility Radeon X1600 128MB) 1.528
Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB) 2.183
ASUS A8Ja (1.66GHz Core Duo, ATI Mobility Radeon X1600 512MB) 1.973
Dell XPS M1710 (2,16 GHz Core Duo, NVIDIA GeForce Go 7900 GTX 512MB) 4.744
Toshiba Satellite P100-222 (2,16 GHz Core Duo, NVIDIA GeForce Go 7900 GS 512MB) 3.534


Värme och buller

Jag har inte ägt några andra bärbara datorer, men jag har använt andra i det förflutna. De flesta av dessa var flera år sedan, så min erfarenhet av dem egentligen inte ger en rättvisande jämförelse med detta nyare laptop. De äldre maskiner var stora och tunga och mycket noisey och HOT! De G2S är en mycket trevlig maskin jämfört med dessa reliker. Den G2S är nästan tyst. Den enda gången du vet att det är på är när du kör en CD / DVD. Den värme som alstras av den bärbara datorn inte verkar vara överdrivet, i själva verket genererar mindre värme än jag förväntat. Den genererar en del värme, men det gör inte mig obekväm eller vill sätta den bärbara datorn ner.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet verkar vara snyggt ut och det tryck som krävs för att trycka på knapparna verkar lagom. Jag märker inte någon flex mitt tangentbord. Pressen av nycklarna liknar verkligen som en full storlek tangentbord. Inte riktigt lika mycket resor, men det tryck som krävs är mycket lika. De mustangenter är också ganska robust. Jag gillar känslan av pekplattan. Det är varken glas-släta, inte heller är det verkligen grov. Det är en fin kompromiss mellan de två, och fingret glider över den mycket bra.

Ingång och-utgång
Det finns gott om in / ut-portar på G2S-A1. Jag kommer att upprepa andra recensioner i att alla USB-portar utom en är belägna på baksidan av den bärbara datorn. Även om detta är en mindre besvär, är det inte något som skulle hindra mig från att köpa den bärbara datorn. Däremot måste man komma ihåg att vara försiktig om du ansluter en USB thumbdrive eller någon annan enhet till en av dessa portar på baksidan av den bärbara datorn. Det skulle vara lätt att glömma en sådan anordning var ansluten till baksidan, utom synhåll, och det lossnar. Den kompletta listan över portar ingår:

  • 1x HDMI
  • 1X eSATA-port
  • 1 x Express-kort
  • 1 x Mikrofoningång
  • 1 x hörlur-ut jack (S / PDIF)
  • 1 x VGA-port
  • 5 x USB 2.0-portar
  • 1 x IEEE 1394-port
  • 1 x RJ11 Modem jack för telefonlinje
  • 1 x RJ45 LAN Jack för LAN insats
  • 1 x Wireless ON / OFF knappen (Wireless Console för att styra trådlösa / BT)
  • 1 x SIR
  • 1 x CIR
  • 1 x TV-utgång (S-video)


Den bakre syn på G2S-A1 med lås, S-video ut, VGA, HDMI och fyra USB 2.0-portar. (Se stor bild)


Den vänstra sidan av den bärbara datorn med modem och Ethernet-portar, USB-port, mikrofon och hörlurar portar, SPDIF utgång, firewire, ExpressCard, multi-kortläsare, och trådlöst på / av. (Se stor bild)


Den främre sidan med media kontroll knappar och eSATA-port. (Se stor bild)


Den högra sidan med LightScribe DVD-enhet och Power Jack. (Se stor bild)


Den nedre vy med ventiler, minnesexpansion tillgång, och batteri. (Se stor bild)

Batteri

Batteritiden på G2S-A1 har rapporterats vara allt från runt 90 minuter till 2 timmar. I min egen erfarenhet, efter att låta den bärbara datorn helt kostnadsfritt, kunde jag få 90 till 100 minuter beroende på min konfiguration (trådlös, Bluetooth, etc). När den trådlösa och Bluetooth är avstängda och skärmens ljusstyrka stängs ner, kan jag squeaze ca 150 minuter från batteriet. Jag känner att skärmen kan stängas ner ännu mer än programvaran gör att du kan. Det finns vissa situationer, såsom totalt mörker där även den minsta ljusstyrkan är mer än tillräckligt, så vänder ner ytterligare skulle bara spara mer batterikraft. En högre kapacitet batteri skulle vara trevligt med tanke på denna maskin inte avsedd att vara ultra-portabel.

Operativsystem och programvara

Detta är min första erfarenhet med Windows Vista. Jag är lite orolig om det här operativsystemet eftersom jag har hört några dåliga erfarenheter med den. För att vara rättvis, jag har också hört några bra recensioner, tiden utvisa. Jag är väl förtrogen med Windows XP. Jag var också leary att uppgradera till XP när den först kom ut, men jag har blivit ganska förtjust i det under årens lopp. Jag hoppas att Vista kan leva upp till mina erfarenheter med XP.

Mitt huvudsakliga irritation inom detta område är en generell någon färdiga maskin. De G2S, precis som alla andra förinstallerade maskin levereras med endast en återställning skiva i motsats till en OEM, OS-endast disk. Programvaran belastningen på G2S är anständigt, och det finns inte en ton av bloatware program som några välkända maskiner massproduktion. Det är bara en personlig preferens för mig att starta från en ren OS installation och ladda drivrutiner och program själv. Kalla mig en kontrollfreak om du måste, jag bara känner mig säkrare att veta exakt vad som lastas på mitt system.

Asus G2S-A1 kommer med ett par bitar av mycket användbara program. Inkluderat är ett antivirusprogram, Adobe Acrobat Reader, och Nero Express. Anti-virus var en testversion och var snabbt avinstalleras och ersattes med en helt licensierad version. Acrobat och Nero är-måsten och förblir installeras.

Slutsats

Jag är mycket nöjd med mitt köp av Asus G2S-A1 . Jag tror att denna laptop kommer att ge mig många år i tjänst och njutning. Gentech Datorer var mer än bra i köpprocessen och jag rekommenderar dem till någon annan. Var noga med att be om Ken Lee när du ringer dem eller gör din beställning på nätet. Allt i allt detta är en fantastisk bärbar dator med hög prestanda och en solid bygga. Det finns inte mycket jag skulle vilja ändra om maskinen, annat än att flytta ett par mer USB-portar på sidan av den bärbara datorn. annars känner jag att jag definitivt har fått mina pengar värde med detta köp.

Fördelar

  • Absolut vackra skärm, inga döda eller fastnat pixlar
  • Fast byggkvalitet
  • Fungerar direkt ur lådan utan problem
  • Snabb, smidig prestanda

Nackdelar

  • Massor av glasartad-släta områden för att samla fingeravtryck
  • Den glödande "ögongloben" under styrplattan kommer att ta lite tid att vänja sig
  • Högtalare var lite tyst medan du tittar på film
  • Alla utom en av USB-portarna är placerade på baksidan av maskinen



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar