onsdag 20 juni 2007

HP dv2500t Recension

HP dv2500t Recension
med Duy028 - 2007/06/20

av Jeremy Lai

Det Hewlett-Packard Pavilion dv2500t är på gränsen till banbrytande bärbara tekniken just nu. Det är en av de mest populära bärbara datorer sedan starten av Santa Rosa-plattformen, som är den uppenbara efterträdaren till väl mottagna dv2000t. Jag har hållit ut för att köpa en Santa Rosa anteckningsbok för den nya Nvidia GPU som stödjer DirectX 10 eftersom integrerad grafik bara inte klippa det för mig. Även efter stalking min bärbara dator via FedEx tracking system och våndas över det faktum att det kom till min stad distributionscenter på fredag ​​kväll, men att veta att jag inte skulle få den bärbara datorn till måndag morgon, var jag mycket imponerad av HP: s snabba byggtid. Min anteckningsbok beställdes den 6 juni och ursprungligen inställd på att leverera den 20 juni, men till min förvåning den stora konglomerat levereras min bärbara dator direkt från Shanghai den 15 juni. Som gjorde det fem dagar för tidigt och gör underverk för kundnöjdhet.

Den HP Pavilion dv2500t som anpassas:

  • Äkta Windows Vista Home Basic (32-bitars)
  • Intel Core 2 Duo T7300 (2.0GHz/4MB L2Cache)
  • 14,1 "WXGA BrightView Widescreen (1280x800)
  • $ 50 off uppgradering från 1 GB (2 DIMM) till 2 GB (2 DIMM)!
  • 319MB NVIDIA GeForce 8400M GS
  • HP Imprint (Radiance) + Fingeravtrycksläsare + Webcam
  • Intel PRO / Trådlös nätverksanslutning för 3945ABG
  • 120GB 5400rpm SATA-hårddisk
  • Super Multi 8X DVD + / -R/RW w / Double Layer Support
  • HP Expresscard TV-tuner för Windows Vista Notebook
  • 12-cells litiumjonbatteri


(Se stor bild)

Orsaker till att köpa

Den främsta orsaken till att köpa dv2500t var att jag behövde inte bara en bärbar dator att ta med mig till college, men också ett nöjescentrum. Den dv2500t verkade passa mina behov perfekt. Den har en kvalitet grafikkort för lite ljus till medium spel, en TV-tuner, så jag inte behöver köpa en TV och är en tunn och lätt bärbar dator som gör att släpa runt campus en lätthet om inte ett nöje. Innan du köper den dv2500t, tittade jag också på olika Sony datorer och Asus C90, men bestämt att dv2500t skulle passa mina behov (och min budget) den bästa.

Var och hur Köpta

Jag köpte den bärbara datorn direkt från HP på www.hp.com . Webbplatsen har ett rent gränssnitt och jag gjorde min beställning på fem minuter. Den dv2500t är inte den billigaste bärbara ute, men jag tror att det ger dig mest valuta för pengarna. Visst du kanske kan få en bättre affär någon annanstans om du söker på internet för erbjudanden och kuponger och stjälk Dell webbplatsen dagligen, men HP har rättvis prissättning så att du inte nödvändigtvis känna köparens ånger efter att ha köpt den.


Min inställning från toppen. (Se stor bild)


Notebook-datorns framsida med LED-lampor för på, makt, CD, en trådlös växla, mikrofon-uttag och två hörlursuttag (från vänster till höger). (Se stor bild)


Vänster sida av den bärbara datorn med en S-video-port, VGA-utgång, en expansion Bay Port 3, en Ethernet-port, HDMI-port, FireWire-port, en ExpressCard-kortplats, och en 5-kort Media Reader. (Se stor bild)


Baksidan av den bärbara datorn. (Se stor bild)



Höger sida med en DVD-brännare, två USB-portar, en telefonjack och AC adapter i. (se stor bild)


Från toppen med locket stängt. (Se stor bild)


Fingeravtrycksläsaren. (Se stor bild)


Webbkameran och mikrofonen längst upp på skärmen. (Se stor bild)


Bygg och Design

Den dv2500t är den absolut, den smartaste stycke teknik som jag har sett på ett tag. Den glansig svart finish matchar lacken av även de finaste flyglar. Den nya Radiance avtryck håller i ton med chicness av den bärbara datorn. Detta är verkligen lyx på en budget. Bortsett från den fantastiska designen är bygget inte så stor, men som förväntas från en konsument anteckningsbok. Höljet är tillverkat av plast som känns ganska robust. Det finns en liten flex på skärmen när den vrids, men det känns inte som om det är något svagare sedan en magnesiumlegering anteckningsbok. Det mest irriterande sak om den bärbara datorn är att den samlar fingeravtryck på locket, men de kan bara ses i rätt ljus så det är inte så mycket av en stor sak. Det är också väldigt lätt att städa upp, så om du inte är minutiöst ren detta bör inte vara ett problem för dig.

Själva bildskärmen är maximerad till 1280 x 800 vilket är en dra om du föredrar högre upplösningar, men jag känner att allt större på en 14,1 tum skulle anstränga ögonen för mycket. Jag älskar den glansiga BrightView-skärm dock. Även med belysning vände sig till den lägsta inställningen, är det fortfarande ett nöje att se. Från titta på DVD, till spel, eller ens surfa på internet, Brightview verkligen gör allt roligare på grund av dess enkelhet på ögonen.


(Se stor bild)

Högtalare

För bärbara högtalare verkar HP: s inkorporering av Altec Lansing märkesvaror hårdvara som en match made in heaven. Jag har ännu inte hört någon distorsion i ljudet även med volymen maxade. Det enda problemet som jag har med dem är deras placering. Högtalarna är på toppen av den bärbara datorn och det är bra att du gör något med skärmen öppen, men säger att du vill lyssna på musik och hålla skärmen stängt ljudet blir något dämpat.

Webbkamera / mikrofon / fingeravtrycksläsare

Från några moderata skype användning, webbkamera och dubbla mikrofoner verkar fungera felfritt. Mina vänner kan se mina olika ansiktsuttryck livfullt och med minimal fördröjning. Webbkameran visar en anständig upplösning på 640 X 480 och det fanns inget krångel att sätta upp det. Mikrofonerna arbeta mer eller mindre på samma sätt. Även om jag föredrar att använda ett headset, var mikrofonerna acceptabelt när jag var för lat för att gå och hitta mitt headset under en intensiv omgång Battlefield 2.

Fingeravtrycksläsaren däremot är något besvärande. Det är placerat tafatt i nedre högra hörnet av den bärbara datorn så när du skriver, sätter högra handflata ibland ut i en rad pipande ljud som talar om för användaren att fingeravtrycket inte matchar och det behöver skanna. Det är lite av en inlärningskurva att dra fingret på rätt sätt. Efter att ha tränat i ca 10 minuter jag kunde få flera korrekta skanningar för att logga in i min bärbara dator. Mjukvaran som medföljer fingeravtrycksläsaren är väldigt användarvänlig. Jag hade mina fingrar registrerade och min bärbara fäst i stunder av att slå på programvaran. För att sammanfatta det, är fingeravtrycksläsaren mer som en nyhet snarare än ett säkerhetsverktyg. Genomsnittskonsumenten behöver inte denna nivå av säkerhet och skulle vara mycket bättre att bara skriva in lösenordet i vilket fall är mycket snabbare. Efter att ha använt fingeravtrycksläsaren för en stund, tog jag min inloggningsuppgifter från sitt program del och bara återgått till Firefox cookies. Jag dock fortfarande använda den för att logga in på Windows.

Processor

Processorn är T7300, är ​​medlem i Intel Centrino Duo familjen och även känd som Santa Rosa chipset. Intels nya uppdatering på Santa Rosa, en förändring från föregående Core 2 Duo familjen skulle få utökad batteritid, stöd för en ny styrkrets, och bättre hantering av de båda kärnorna. Intel lovade att leverera en kraftfull ny generation processorer med Centrino Duo och de har träffat det löftet i min mening. Även med bloatware medföljer dv2500t har det inte funnits någon fördröjning. Allt är otroligt snabb och det enda jag har mött något som liknar fördröjning var när min handflata misstag vilade på Enter och jag öppnade 53 iterationer av Firefox.

Super Pi Jämförelse Resultat:

Notebook Tid
HP dv2500t (2.00GHz Core 2 Duo Intel T7300) 58s
HP dv2000t (1,83 GHz Core Duo) 1m 22s
Lenovo ThinkPad T61 (2.00GHz Core 2 Duo Intel T7300) 59s
Lenovo ThinkPad T60 (2.00GHz Core 2 Duo T7200) 1m 03S
Toshiba Satellite P205-S6287 (1,73 GHz Core 2 Duo Intel T5300) 1m 24s
Toshiba Satellite A205 (1,66 GHz Core 2 Duo) 1m 34s
HP Compaq 6515b (1.6GHz AMD Turion 64 X2 TL-52) 2m 05s
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T2400) 59s
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 02S
Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo) 1m 29s
HP dv5000z (2,0 GHz Sempron 3300 +) 2m 02S

Värme och buller

Jag har inte riktigt märkt något ljud som kommer från den bärbara datorn som stör mig så här långt. Jag kan knappt höra surrande av fansen. Värme på andra sidan är ett problem. Eftersom hårddisken är placerad i det nedre vänstra delen av bärbara chassi kan din vänstra handflata känna värmen kommer från den snurrande enheten. Även efter en längre tids användning, kommer TV-tuner Express Card ut farligt varmt.

Batterilivslängd

Batteriet livslängd 12 cellen är mer eller mindre vad jag förväntade mig. Med hög prestanda på och ljusstyrkan maxade jag i genomsnitt fyra timmar och 30 minuter till fem timmars batteritid och om allt sänks med trådlös off, jag ungefär 5:30 till 6 timmar.

Nvidia 8400M GS

Ett ord. Lysande. Jag kunde inte ha förväntat GPU att arbeta bättre. Jag spelar några av mina favorit spel på nära max inställningar som Battlefield 2, Granado Espada, Counterstrike Source och Company of Heroes. Nedan hittar du skärmdumpar av dessa spel, eftersom en bild är mycket bättre än mig blabbering om hur stort det är. Counterstrike: Source blev inte så bra med inställningar på max så jag ändrade det till för mycket bättre prestanda 2x AA och 2x AF. Likaså är Company of Heroes spelas på höga inställningar om du inte har något emot låga bildfrekvenser, men ändra inställningarna till medium som mycket högre bildhastighet.


Först ut, Battlefield 2! (Se stor bild)


Därefter Granado Espada! (Se stor bild)


Counterstrike: Source (se stor bild)


Company of Heroes (se stor bild)

Jag föredrar en mycket mer praktisk inställning till benchmarking spel som testar inställningarna och faktiskt spela det, men vissa människor är 3DMarks fans så jag har gett mina resultat i 3DMark06 nedan.

3DMark06

Notebook 3DMark06 Score
HP dv2500t (2.00GHz Core 2 Duo Intel T7300, nVidia 8400M GS 319MB) 1.077 3DMarks
HP dv2500t (1.80GHz Core 2 Duo, Intel X3100 grafik) 541 3DMarks
Samsung R20 (1.73GHz T2250 och ATI 1250m chipset / GPU) 476 3DMarks
Samsung Q35 (1,83 GHz Core 2 Duo T5600, Intel 945GM) 106 3DMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700 256MB) 1.831 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 Core Duo, nVidia 7600Go 256MB) 2.144 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 794 3DMarks

HP TV-tuner

Digital / analog tuner kommer med ett sortiment av tillbehör, inklusive en antenn, en fullstor fjärrkontroll, USB-fjärrkontroll mottagare, en koaxialkabel, och en komposit / S-videokabel. Jag har bara testat antenner för att ta emot digital kabel-signaler eftersom jag inte har kabel i mitt hem.


(Se stor bild)

Efter en snabb installation av drivrutiner finns på den medföljande CD-skivan kunde jag börja titta på TV på min dv2500t. Det Quickplay Programmet gör en sökning för lokala kanaler och snart Det finns en rad att välja från. Jag går genast för något som har HD i sitt namn. TV går mycket smidigt på dv2500t och det finns bara en liten fördröjning när jag kommer till en ny kanal som jag aldrig har laddat. Inspelning är lätt att lära sig, men det är jobbigt utan en TV-guide. Det finns ett schema som ligger i QuickPlay men du måste titta på schemat, kom ihåg vad du vill, och sedan tillbaka ut till menyn för att gå till inspelningen delen av Quickplay och ange kanalen och tider du vill spela in. Inspelade TV-program i MPEG-format och tar upp en enorm mängd utrymme eftersom de är okomprimerade.

Nedan finns tre skärmdumpar jag tog med min TV-tuner: ns fjärrkontroll.


Enheten på CBS. (Se stor bild)


House MD på Fox. (Se stor bild)


Enligt Jim på ABC. (Se stor bild)

Slutsats
Den HP dv2500t är en stor anteckningsbok, men det är inte den bästa. Det passar dess beskrivning, tunn och lätt, så förvänta dig inte att ersätta en kraftfull stationär dator. Jag rekommenderar det till alla som söker underhållning på språng, och lätt på armarna.

Fördelar

  • rimligt pris
  • kraftfull GPU för sin klass
  • bra batteritid
  • fungerar som en TV / DVR
  • ljusa, tydlig skärm
  • det är ganska

Nackdelar

  • fingeravtrycksläsare är inte lika knäckt upp som det låter
  • bloatware
  • låg upplösning
  • pianot-svart finish fångar fingeravtryck


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar