måndag 26 mars 2007

Toshiba Portege R400 Tablet PC Review

Toshiba Portege R400 Tablet PC Review
av Tiffany Boggs - 2007/03/26

Toshiba Portege R400 Tablet PC Review


Den Toshiba Portege R400 har varit att få en hel del uppmärksamhet på senare tid. Det enda problemet är all uppmärksamhet den lockar inte alltid positiv. Det R400 har en innovativ design, men saknar några viktiga funktioner. Många användare förstår inte varför Tablet är så dyrt när det inte har en intern optisk enhet och har bara två USB-portar. Tack och lov det har några unika egenskaper men som Windows SideShow displayen, Windows Vista Ultimate, en LED-bakgrundsbelyst skärm och dess unika och säkra gångjärn, vilket gör att den sticker ut över lägre prissatta tabletter.


Toshiba Portege R400. (Se stor bild)

De Toshiba Portege R400 specifikationer som granskats (testad pris $ 3,079)

CPU Intel Core Duo U2500 / 1.20GHz processor
OS Microsoft Windows Vista Ultimate
RAM 2 GB RAM
Visa 12,1 "Widescreen XGA LED bakgrundsbelyst display med hög ljusstyrka och bred bildvinkel (1280 x 800)
Grafik Graphics Media Accelerator 950
Ljud Inbyggd mikrofon, hörlursuttag (stereo), Mikrofoningång (mono), Inbyggd mono högtalare
Hard Drive 80GB (4200 RPM)
Optisk enhet Tillval - Toshiba UltraSlim USB (2,0) CDRW / DVD-ROM-enhet, tillval Toshiba UltraSlim USB (2,0) DVD-SuperMulti-enhet (+ R dubbla lager)
I / O-portar
  • 2 x USB
  • 1 x VGA - 15-pin
  • 1 x mikrofon-in
  • 1x Hörlurar
  • 1 x Express-kort
Kommunikation
  • Intel PRO / Wireless 3945ABG
  • 10/100/1000 Ethernet
  • 802.11a/b/g
  • Integrerad EV-DO (Verizon Wireless)
  • Bluetooth 2.0 + EDR
Mått / Vikt
  • 12 "x 9,43" x 1,18 "(BxDxH)
  • £ 3,79.
Batteri / effekt Li-Ion (6-cell, 4000mAh)

Designa och bygga

Det R400 har en solid konstruktion och chassi, det finns ingen sladdrigt känsla att denna skrift. Den blanka vita lock och tangentbord ger denna Tablet en flygel som känsla, särskilt när övervägas med den blanka svarta skärmen. Det ser trevligt, men skärmen ger mycket eftertanke när någon direkt belysning, så det är definitivt inte en utanför Tablet.


Locket på R400 är vit och har Toshiba inläggningar i krom bokstäver, inga glömma som gjort detta. (Se stor bild)

Väger med 3,7 pounds denna tablett är lätt att ta med dig vart du än går. Det R400 gör en bra reskamrat, varför det riktar sig mot affärsmän. Det är även lätt nog att enkelt bära runt i skiffer läge för längre perioder.


Den R400 vridning i Tablet-läge. (Se stor bild)

Gångjärnet på R400 är ganska nyskapande också, i själva verket känns och ser mer ut som en bärbar dator gångjärn än en tablett. Det finns faktiskt två lås, en på varje sida som hjälper till att hålla Tablet säkert. De låses på plats när Tablet är platt och när de återvänder tillbaka till datorläge. Centret monterade gångjärn gör allt svänga och arbete, men tillsammans bildar de en solid konstruktion. Det finns ingen flex på skärmen och det känns robust. Denna gångjärn ersätter faktiskt låsmekanismen flesta tabletter har på sina lock.


Höger sida bild av R400, låst i datorläge och fingeravtrycksläsaren. (Se stor bild)

Visa

Den 12,1 "skärmen på R400 är LED-bakgrundsbelyst, så det ser mer ut som en anteckningsbok skärm istället för en grynig Tablet skärm. Det enda problemet med skärmen är att det är glansigt och därför innebär att du får en hel del eftertanke i starkt ljus, speciellt när skärmen visar mörka färger. Å andra sidan har den glansiga skärmen säkerställer att de presenterade färgerna är ljusa och djärva. titta på DVD på widescreen är stora. jag nästan trodde jag tittar på film på min Toshiba TV.


Den widescreen-skärm på R400 är trevligt, men det ger bort en bländning. (Se stor bild)

Den SideShow display, som Toshiba kallar "Aktiva meddelanden", ger användarna uppdateringar på e-post, möten och låter dem veta tid och batteristatus. Denna display är stor, speciellt om du inte har e-post i telefonen, eftersom det fungerar även när R400 stängs och stängs. När du är i ett långt möte kan man åtminstone diskret se hur mycket e-post som kommer in och deras ämnen.


R400 är SideShow display. (Se stor bild)

Processor och systemprestanda

Prestanda saknas för en sådan dyr maskin med baspriserna börjar på $ 2.599. Den 1.2GHz Intel Core Duo-processor och 4200rpm 80GB hårddisk gör inte rättvisa åt mördaren snabbt utseende av denna maskin. Medan Ultra Low Voltage 1.2GHz processor och integrerad Intel GMA 950-grafik ser till att systemet kör cool, kämpar det för att köra Vista väl. De 2 GB RAM hjälper verkligen till med prestanda, men multi-tasking med flera program samtidigt kan verkligen mosse ner saker. Det kan ha varit klokt att erbjuda en vanlig processor klockfrekvens, såsom HP tx1000 tablett erbjudanden, och inte gått med något som verkar mer lämpade för en UMPC-enhet när det gäller snabbhet. Helt enkelt en låg spänning processor såsom Lenovo X60 Tablet använder skulle ha varit mer än en Ultra Low Voltage-processor.

Riktmärken

R400: s benchmarking poäng var medioker, i PCMark05 det var en av de långsammaste enheterna med en Intel Core Duo-processor och integrerad grafik. Sedan igen ULV 1.2GHz Core Duo-processor är underpowered att vara igång med Vista som operativsystem.

PCMark05 mäter system prestanda som helhet:

Notebook PCMark05 Score
Toshiba R400 (Intel Core Duo ULV 1.2GHz, Intel GMA 950-grafik) 2.187 PCMarks
HP tx1000 (AMD Turion X2 2.0GHz, Nvidia Go 6150) 3.052 PCMarks
Asus R1F (1.66GHz Core Duo, Intel GMA 950-grafik) 2.724 PCMarks
Lenovo ThinkPad X60t (1.66GHz LV Core Duo) 2.860 PCMarks
Panasonic Toughbook T4 (Intel 1.20GHz LV) 1.390 PCMarks
Asus R2H (900MHz Celeron M) 845 PCMarks
Toshiba Tecra M6 (1.66GHz Intel T2300E, Intel GMA 950) 2.732 PCMarks

Super Pi:

I nedanstående resultat Super Pi, där Pi beräknas till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet, kan du se R400 inte utföra samt några av de andra tabletter, men den presterar bättre än de andra datorerna med ULV-processorer.

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Toshiba R400 (1,2 GHz ULV Core Duo) 2m 10s
Asus R1F (1.66GHz Core Duo) 1m 20s
Lenovo ThinkPad X60t (1.66GHz LV Core Duo) 1m 24s
IBM ThinkPad X41t (1,5 GHz LV Pentium M) 2m 02S
HP TC4400 Tablet PC (2,0 GHz Core Duo) 1m 13s
Dell Latitude X1 (1,1 GHz ULV Pentium M) 2m 40s
Dell Latitude D420 (1.06GHz Core Solo ULV) 2m 11s
Toshiba Portege M400 (1.83GHz Core Duo) 1m 19s

Windows Experience Index

Som ni kanske har väntat är grafikprestanda vad Windows klagade var det lägsta märket för R400, men det kan ändå köra 3D Aero-funktionen:


(Se stor bild)

Tyvärr HDTune, riktmärke vi använder för att testa hårddiskens prestanda, fungerar inte i Vista på R400. Ur en upplevd prestanda perspektiv baserat på uppstart tid, kan du berätta 4200rpm enheten är något av en flaskhals för prestanda.

Tangentbord / Pekplatta / Pen

Tangentbordet är standard, det finns minimala flex och ingen av nycklarna förkortas. Skriva på tangentbordet känner sig bekväm eftersom nycklarna är platt och lyhörd. Även om tangenterna är vita och kan bli smutsig lätt (se till att tvätta händerna) är en välkomnande förändring till den normala verksamheten svart.


Vy över R400 tangentbord och pekplatta. (Se stor bild)

Pekplattan på R400 är liten, men lyhörd. Vissa användare kanske vill använda en mus istället för vänster och höger klicka knapparna är små, men det är en personlig preferens. Pekplattan kan bli smutsig lätt precis som tangentbordet eftersom de är vita, men sedan igen alla pekplattor får det finger smuts.

Pennan är också vitt att matcha den övergripande utseendet på maskinen, är den gjord av plast. Inga tunga pennan med denna Tablet, men det är lätt och enkel att använda. Den aktiva digitaliserare gör att skriva med det en vind. Det är så smidig och vätska att det känns som du skriver med en penna på ett papper.


Det R400 penna kommer ut ur sin silo. (Se stor bild)

Tablet PC-funktioner

Det R400 fungerar bra i både Tablet eller bärbar läge. De säkra låsmekanismer i kombination med vridbar gångjärn ge denna Tablet en robust känsla som rutinerade Tablet användarna vill. Detta är praktiskt när du behöver ge en presentation eftersom skärmen inte är vinglig. Du kan enkelt vridas runt så att skärmen är vänd din publik, och det kommer inte vingla runt. När du växlar till Tablet-läge på skärmen konfigurerar automatiskt dess orientering till liggande visning. Ett mindre steg användaren har att göra. Det finns en knapp på skärmen som gör att du kan driva det och rotera skärmens orientering manuellt, fann vi att det inte fungerade som standard, hade vi manuellt gå in och kartlägga den till Tablet PC-skärmen roterar kommando.

Hårddisken har aktiv stötskydd, vilket är en trevlig funktion när i tablet-läge eftersom den känner några oregelbundna rörelser. Vi vet alla att det är mycket lättare att släppa en Tablet PC eftersom du står med den än att säga en bärbar dator som är på skrivbordet mest av en tid. Du kanske vill göra sensorn något mindre känslig (detta kan konfigureras med Toshiba programmet) så det är inte hela tiden poppar upp en vibration varning. I tablet-läge är det vanligt att behöva flytta runt lite och på högsta känslighet HDD skydd varningen dök upp lite för många gånger.

Det R400 har en aktiv digitizer så det finns inga problem när det gäller att skriva på skärmen med pennan. Det är lyhörd, noggrann och lätt att navigera. Jag gillade med pennan eftersom det var lätt och mindre än de flesta, det inte känner sig obekväm i min hand.

Tablet funktionalitet är tänkt att vara en av de mest förbättrade funktionerna i Vista också. Den R400 tog fördel av denna förbättring på grund i tablet-läge OS gjorde ett bra jobb med att erkänna min klottra jag kallar handstil och den erkände pennsnärtningar när du navigerar genom menyalternativen.

Portar

Det R400 har dina vanliga portar och det är om det. Det har en SideShow displayen på framsidan men som ger dig uppdateringar om e-post och batteri, som kallas "Aktiva meddelanden". Förutom SideShow displayen finns också en rad indikatorlampor, en mikrofon, en penna, tre knappar för användning med SideShow display och en Wi-Fi-hårdvara knappen på framsidan. Det finns två USB-portar, en VGA - 15-pin, en mikrofon-in, en hörlur, en Express Card och en Ethernet-port på baksidan. Volymen ratten på sidan är trevligt och gör det lätt att stöta volym upp och ner. Det finns inte mycket annat att denna skrift i form av hamnar - ingen FireWire, vad du ser är vad du får, men en del användare kanske inte behöver allt det extra grejer.


Framifrån av R400 med SideShow skärmen. (Se stor bild)


Vänster sidovy av portarna. (Se stor bild)


Höger sida bild av hamnar och kortplats. (Se stor bild)


Baksidan av hamnarna. (Se stor bild)


Toshiba R400 i sidan och batteri. (Se stor bild)

Batteri

Det inbyggda batteriet varade ungefär tre timmar under normal användning (skriva, surfa på Internet vissa och skärmen halv ljusstyrka), vilket är bra och typiskt för de flesta tabletter. LED bakgrundsbelyst skärm bidrar till att upprätthålla batteriet något som det är mindre krävande i fråga om effektförbrukning än en typisk katodstrålerör bakgrundsbelyst skärm. Den extra skiva batteri som fäster i botten, ökar R400 batteritid för ytterligare tre timmar, så när de kombineras de håller ungefär sex timmar.

Värme och buller

Den R400 ger inte ut mycket värme, även när du kör de riktmärken man stannade svalare än andra tabletter jag har testat som HP tx1000. Den R400 är föredömligt tyst, men verkligen vad om det skulle vara bullriga, det finns ingen optisk enhet och fläkten inte får tillräckligt högt för att vara en distraktion.

Högtalare

Med tanke på det finns bara en liten högtalare på R400, jag måste säga högtalare, vilka högtalare? Jag trodde att min Asus R1 var dåligt, men R400 kan bara vara vinnaren. Ljudet är anständigt, men det är definitivt inte något du kommer att lyssna på musik på eller kontrollera ditt iTunes-bibliotek med. Vid höga volymer högtalarnas ekon och ljud typ av dämpat. Även om R400 är inte en underhållning Tablet, så högtalaren gör sitt jobb.

Programvara

Det R400 levereras med Windows Vista Ultimate edition installerat. Det var en av de första konvertibla bärbara datorer meddelade att erbjuda Vista förinstallerat. Många användare har klagat Toshiba installerar för mycket bloatware, men jag verkligen inte har problem med det. Det verkar faktiskt ganska fri från bloatware jämfört med Dell och HP bärbara datorer du stöter på. Det bara irriterande program jag behandlat var McAfee, vilket alla vet har de irriterande popup-fönster. Om det är ett program du inte gillar det mesta kan avinstalleras.

Trådlös

Den R400 har inbyggd EV-DO Rev A trådlöst bredband med tjänsten via Verizon. Det fungerar ganska bra, men det går långsamt i vissa områden, och det är begränsat till Verizon bara. Det har också 802.11a/b/g och Bluetooth. Jag är nyfiken att veta när och om R400 kommer att få HSPDA eftersom detta skulle ge användarna ett annat alternativ förutom Verizon.


Slutsats

Den R400 är en innovativ Tablet, men det kommer med en rejäl prislapp. Den har en stabil konstruktion som fungerar bra i Tablet och bärbara läge. Det finns ingen sladdrigt känsla att det och det LED-bakgrundsbelyst skärm är bra för att titta på film eller kolla dina favoritbilder. Skärmen är blank och avger reflexer i starkt ljus, så tänk utomhusbruk fungerar inte. Totalt Toshiba kunde ha gått med en mer kraftfull processor för att systemet har lite långsam, särskilt eftersom det har Windows Vista Ultimate. Jag skulle ha velat det att ha lite mer prestanda uthållighet och mindre ögongodis överklagande om du kunde handla sådana saker. Den R400 inte idrotten på SideShow display, som är en unik funktion för det professionella on-the-go, men i slutet av dagen hög prislapp och brist på prestanda för att matcha det priset står i vägen för det är en top-konkurrent för genomsnittskonsumenten. Om pengar inte är ett objekt och du vill ha en unik produkt, väl då R400 kan ha ditt namn skrivet på den.

Fördelar

  • Stabil konstruktion, innovativ gångjärn som fungerar mycket bra
  • Embedded EV-DO Rev A
  • E-post och batteri uppdateringar när datorn är stängd
  • Ljusstark LED bakgrundsbelyst skärm
  • Körs sval och tyst

Nackdelar

  • Dyra
  • Ingen intern optisk enhet
  • Skärm sätter av en bländning



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar